Home sweet home | Persoonlijke items in ons huis die ons een (t)huis gevoel geven

Deze producten zijn ter beschikking gesteld door Fotocadeau

Persoonlijke snuisterijen. Ons huis staat er vol mee en wordt daardoor steeds persoonlijker. Bijna 7 jaar wonen we hier nu al en alles heeft steeds meer zijn eigen plekje gekregen. Graag laat ik jullie persoonlijke items zien die ons huis nóg meer een thuis maken.

Grote bonsai plant & stukje Londen 🪴🏫
De grote bonsai plant is een erfstuk van mijn overleden opa & oma. Deze onderhield ik altijd toen hij bij hun thuis stond en bonsai boompjes vind ik altijd erg tof. Deze staat in onze woonkamer en ben er nog steeds ontzettend blij mee. Zo zijn mijn opa & oma toch een beetje bij me. Ook een stukje Londen staat in ons raamkozijn. 2 houten fotoblokken met foto’s en een wereldbol. Londen zal altijd een groot plekje innemen in mijn hart.

Schilderij (gemaakt door mijn overleden opa) 🎨🖌️
Gek he, dat je eigenlijk pas dingen neerzet en ophangt als mensen er niet meer zijn? Nog zo’n erfstuk wat in onze keuken hangt: getekend en geschilderd door mijn opa. Dat tekentalent en het leuk vinden te doen heb ik blijkbaar van hem.

Nog een stukje Londen en persoonlijke tekeningen op onze koelkast 🏫🍳
Londen, Londen en nog meer Londen. Nu Noa een eigen speelplekje heeft in onze woonkamer is mijn grote schilderij verplaatst naar de gang. Dit zie ik dus als ik mijn voordeur open maak. Of je Londen binnen stapt. En ja, het is een eigen foto. Op onze koelkast hangen trouwens altijd alle persoonlijke werkjes van Noa. Na een aantal weken komen er weer nieuwe te hangen en maak ik een selectie die ik hou en opberg in zijn mappen. Inmiddels zitten deze al redelijk vol. Allemaal voorzien van wanneer gemaakt.

Hexagons links op de muur: Via Fotocadeau / Schilderij Londen: eigen foto #spon

Persoonlijke foto’s in onze huiskamer 📸🛋️
Al eerder bestelde ik via Fotocadeau deze super toffe fotowand in onze woonkamer. Lees hier het gehele artikel erover. Ze hebben ontzettend veel diverse en unieke producten die gepersonaliseerd kunnen worden met eigen foto’s, hoe leuk! Hoe jouw foto op canvas eruit komt te zien, bepaal je zelf op FotoOpCanvas. Ik wil zeker deze nog vervangen met nieuwe foto’s van onze vakantie in Terschelling.

Daarnaast hangt er nog elk jaar de nieuwe foto van het kinderdagverblijf van Noa, als de fotograaf weer is geweest. Deze komt weer in November dus kan er daarna weer een nieuwe opgehangen worden. Ook nog een mooi canvas doek aan de andere kant van de tv met een foto van de newborn shoot: de voetjes van Noa toen hij 11 dagen oud was.

I.v.m. bewust bloggen zijn Noa, M. en ik op de foto’s niet zichtbaar (Lees mijn disclaimer voor meer informatie)

NIEUW! Snijplanken met foto’s en koelkast magneten 🍽️📷
Om onze keuken nóg persoonlijker te maken heb ik deze prachtige snijplanken met foto besteld. Ze zijn om te gebruiken maar ik heb er 2 echt puur ter decoratie neergezet en eentje, met een eigen bloemen foto gebruik ik dagelijks. Ze zijn van glas en van prachtige kwaliteit. Ik ben super blij met dit nieuwe gecreëerde hoekje in huis. Het zijn 2 foto’s van onze vakantie op Terschelling. Een prachtige herinnering die ik zo elke dag in de keuken kan zien.

I.v.m. bewust bloggen zijn Noa, M. en ik op de foto’s niet zichtbaar (Lees mijn disclaimer voor meer informatie)

Elke dag maak ik Noa zijn brood of fruit erop. Hij ligt dan nu ook gewoon standaard in onze keuken ter gebruik. Geen geklooi meer met plastic snijplanken maar eentje van kwaliteit. Het maakt het brood en fruit nét niet lekkerder 😉

Ook aan de zijkant van onze koelkast hing het vol met foto’s, prularia en dingen. Het was persoonlijk maar oogde een beetje rommelig. Daar zijn deze koelkast magneten (met hetzelfde kleine formaat) ideaal voor. Toch persoonlijk maar het geeft een stukje rust op onze koelkast.

Ook kan je online een huisnummerbord maken, dat doe je bij Fotocadeau. Heel persoonlijk en uiteraard een leuke binnenkomer. Zelf bestel ik hem niet, alleen met de reden dat we van mijn (reeds overleden) opa & oma ons huisnummerbordje hebben gehad. Weer zo’n persoonlijk stukje voor ons, dit keer buiten ons huis.

Persoonlijk snuisterijen rekje in de gang boven 🐚🪸
Dit rekje heb ik al heel lang hangen en is de afgelopen jaren meerdere malen vervangen met andere spulletjes. Wat er nu opstaat? Noa zijn spenen pot, geboorteschoentje, eerste foto van het KDV, een lijstje die ik kreeg toen mijn vriendinnetje mij als getuige vroeg, een roos uit mijn trouwboeket, een beker gemaakt met zijn naam, een potje met schelpen, beeldje vanuit Kos (eerste vakantie samen) en een beker met de tekst Be Happy als reminder. Al met al erg blij met dit fijne plankje in de gang boven.

Geboortebord van Noa & bord met allerlei andere herinneringen sinds 2007 👶🏻❤️‍🔥
Zoals jullie weten ben ik altijd creatief bezig met borden maken. Een bord voor de geboorte van Noa kon dus niet ontbreken. Deze hangt in de gang en loop ik elke dag tegenaan als ik naar boven ga. Ik vind hem echt prachtig geworden, met bloed zweet en tranen gemaakt. Er zitten de zwangerschapstesten die ik nam in, de schaar waar M. zijn navelstreng mee heeft doorgeknipt, kaartje van het ziekenhuis, geboortemutsje, geboortekaartje.. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Alles met een dierbare herinnering. Ik denk dat dit wel het mooiste is in onze woning. #handmade

I.v.m. bewust bloggen zijn de gegevens bij het geboortebord niet zichtbaar (Lees mijn disclaimer voor meer informatie)

Ik begon al in 2007 met een bord. 2007 is het jaar dat M. en ik ‘verkering’ kregen. Vanaf date numero 1 heb ik alle kaartjes en tickets bewaard. Bioscoopbonnetjes, vliegtickets, treintickets, concertkaartjes… Ik heb alles bewaard en ben inmiddels doorgegaan in die 15 jaar naar bord 2.

Wat hebben jullie voor persoonlijke dingen in huis staan?

Artikel idee

9 reacties op “Home sweet home | Persoonlijke items in ons huis die ons een (t)huis gevoel geven

  1. Mooi, al die kleine persoonlijke details toveren een huis meteen om in een thuis. Hier zijn het vooral foto’s, kaarten en tekeningen van mijn metekindje en neefjes, maar ook zaken van bijvoorbeeld mijn grootouders. Zo heb ik rieten onderzetters, een press-papier en enkele kommen en kookpotten van mijn grootmoeder, de speelkaarten van mijn grootvader en een briefopener, armband en onderzetter in de vorm van een Pickwick theepot van mijn oma. Maar planten ook. Eentje kregen we van mijn schoonouders, de oudste en grootste komt van één van mijn nonkels en ook alle drie de orchideën die in de keuken staan kregen we cadeau.

  2. Die bonsai! Waaaauw! Wij hebben nog steeds geen foto’s opgehangen, ik blijf het maar uitstellen, heel stom. Wij hebben wel veel kussentjes, vloerkleden en warme stoffen in huis om alles knus te maken. En de kerstboom staat al, dat is ook gezellig, haha.q

  3. Zo leuk altijd die persoonlijke dingen. In onze woonkamer hangt een grote trouwfoto. En er staat ergens nog een foto met de kleine van mijn beste vriendin en Budgie. In onze vitrinekast staat ook een foto van Budgie en een foto van overleden andere beste vriendin.

  4. Wat een gezellig huis hebben jullie!
    Mijn man schildert, dus hangen er nogal wat werken van zijn hand. Van mij hangt er ook wel wat, oa een ingelijst borduurwerk met twee eenhoorns.
    Dus inderdaad ook vooral persoonlijke dingen.

  5. Persoonlijke dingen zijn toch net iets leuker dan wat je in de winkel kunt kopen. Ik heb niet zo heel veel staan, het meeste heb ik zelf gemaakt of heeft een speciale betekenis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *