(Digitale) Opruiming en wat dit mij opleverde

Deze producten zijn ter beschikking gesteld door Fotocadeau

Opruimen. Ik ben denk ik 1 van de weinige mensen die er blij van kan worden (who is with me?!) Het is iets wat ik dagelijks doe in huis maar nu ook vooral met Noa zijn speelgoed. Al heel jong heb ik hem geleerd dat hij moet opruimen en tot nu toe doet hij dat netjes. Ik vind het fijn om wat orde te hebben. Om als ik iets wil pakken wéét waar het ligt.

Nu met de komende verbouwing op de planning (die nu bijna is afgerond en nog bezig is qua badkamer) ben ik steeds meer aan het uitzoeken, weggooien, naar de kringloop aan het brengen of verkopen. Ik wil alles straks wat gestructureerder hebben zodat als alles klaar is in huis alles alleen HOP terug gezet hoeft te worden. Ik ben dus al een aantal maanden flink bezig.

(Digitale) Opruiming en wat dit mij opleverde

Wat ik precies heb gedaan

Opruimen. HA. Heel flauw dit antwoord dus ik zal er wat dieper op in gaan. Ik ben gestart thuis met het project 1 ding per week / soms zelf dag. Ik ruim 1 doos, een laadje, speelgoed van Noa etc. op. Zo blijft het te doen voor mij in de tijd die ik ervoor heb. Naast mama, werken en ook nog wat privé tijd vind ik het fijn om elke dag even wat te ruimen. Ik zet dit klaar om een dag te doen en maak dat ik het label en weer op een plek terug zet. Zo wil ik stukje bij beetje het huis aan kant krijgen. Sommige dingen geef ik weg, gaan voor de verkoop via MP en FB of gooi ik gewoon weg als het stuk is.

Dit was de opruiming van de gangkast boven met al Noa zijn spelletjes (ook voor als hij ouder is)

Ook was een digitale opruiming hard nodig. Zo ruimde ik mijn blog feed op met de volgen bloggers. Er waren een hoop dat ik eigenlijk altijd oversloeg of waar de link het niet eens meer van deed. Ook mijn Instagram, mijn (privé) Facebook account en mijn telefoon met foto’s komen nog aan de beurt. Ik volg zoveel mensen waar ik weinig (meer) mee heb en mijn telefoon staat ZOVEEL op qua foto’s en filmpjes van Noa. Genoeg te doen dus de aankomende tijd.

Zo heb ik een aantal leuke foto’s weer toegevoegd aan mijn hexagon foto wand in onze gang. Zo leuk om af en toe nieuwe foto’s van Noa, ons en quotes toe te voegen. Hij is dus nu weer een stukje uitgebreid met foto’s van onze afgelopen Centerparcs vakantie, Noa die 2 jaar werd en fijne natuur kiekjes. Maar ook weer een toffe quote die ik kon toevoegen.

Ik heb geen zin om daar tijd in te steken

Ik loop dagelijks langs de muur. Kijk ernaar als ik naar binnen ga, richting werk ga of de trap op loop naar boven. Ik geniet van de fijne momenten die nu zijn vastgelegd op onze muur en de quotes werken erg motiverend. Het zijn teksten die me aan het hart liggen of waar ik een herinnering aan heb. Die me een herinnering géven.

Mocht je nog andere inspiratie zoeken voor op de muur kan je nog kiezen voor een van de oude meesters, wereld/land kaarten, een steden of Boeddha afbeelding.

Zoals de titel vraagt: Wat leverde deze opruiming mij op?

Rust. Jomo. Ontprikkeling. Orde.
Dit zijn zo maar wat woorden die in me opkomen. Ik merk dat het fijn is dingen een plekje te geven en weg te doen. Het maakt letterlijk ruimte maar ook ruimte in mijn hoofd. Hoewel het de afgelopen maanden juist door het opruimen een rommeltje is geweest (overal lág wat om op te ruimen) komt er nu eindelijk weer wat orde in de chaos. Ik heb een hoop dingen verkocht, weggegeven of weggedaan. Mijn doel? December 2021 een geheel opgeruimd en uitgezocht huis te hebben. Dat moet lukken. Toch?

Interesse in wat baby/kinderspeelgoed, boeken(thrillers/romans), kleding (maat 62 tot 86/92 – schoenen/jassen/babydekens etc.) of dergelijke? Ik heb een hoop op Marktplaats staan. Mocht je foto’s of mijn account gegevens willen hebben laat het me even weten. Ik hoef nergens de hoofdprijs voor en hoop juist dat ik andere er blij mee kan maken. Verzenden is ook een optie. contact@iliveformydreams.com

About the Author

12 Comments

zwartraafje

Zooo herkenbaar. Ik vind het echt rust brengen wanneer alles mooi geordend is. Omgekeerd ook hoor, ik word er echt lastig van wanneer niet alles op zijn plek ligt. Digitaal hou ik ook alles mooi geordend bij. Mapjes, submapjes, … sommige vinden het hilarisch maar ik vind het zelf net heel handig. Zowel bij digitale documenten als mijn inbox. Ook Social Media probeer ik af en toe eens door te gaan maar daar ben ik niet altijd streng genoeg.

Reply
SAS

Met mijn digitale schijf zou ik dat beter kunnen doen, veel staat er nu dubbel op. Wel in mapjes maar moet dit echt eens grondig uitzoeken. Maar tijd he. En zin… 😉

Reply
Tamara

Ik ruim ook wel graag op, MAAR ik moet er de tijd voor hebben. En die ontbreekt gewoon meestal. De zolder moet hier dringend opgeruimd worden en dat blijft in mijn hoofd spoken. Ik verlang al naar de rust en voldoening als ik de zolder eindelijk heb kunnen aanpakken. 🙂

Reply
Nicky

Ik ruim ook graag op. Eigenlijk heb ik niet zo veel meer op te ruimen want ik heb alles al weggedaan wat ik niet nodig had en ik koop gewoon geen rotzooi meer. Dat scheelt enorm. Digitaal ben ik ook heel erg gestructureerd. Ik sla elke maand de foto’s van mijn telefoon en tablet op op een harde schijf. En elk kwartaal (Oké, dit is een afwijking dus niet lachen) mail ik mijn Whatsapp gesprekken naar mezelf en die sla ik op. Geen idee waarom maar ik vind het fijn om dat te bewaren (vooral die met mijn dochter). Gelukkig is dat digitaal en neemt het geen kastruimte in.

Reply
SAS

Ik zou digitaal ook eens dingen moeten opslaan en uitzoeken. Nu dump ik alles in een mapje en sleep het naar de schijf zonder dat ik eigenlijk weet wat er allemaal op staat en veel staat er dubbel.

Reply
Saskia

Oh ,heerlijk, opruimen
Ik doe dat ook graag. Zou het aan de naam liggen? 😛
Daardoor een lekker opgeruimd huis en ik weet altijd alles heel snel te vinden. Laatste tijd zit de klad er een beetje in, want druk, maar ik popel nu al om weer te beginnen…

Reply
Lilian Visser

Wat goed dat je zo bezig bent! Elke dag een dingetje is een goed streven. Ik ruim soms niet op omdat het zo’n groot project is, maar ik ben nu bijvoorbeeld de inbouwkast aan het opruimen per plank. Dat kost al zo een half uur, maar dan begin je er makkelijker aan dan wanneer je de hele kast moet doen. Maar in de schuur begon ik ook met één plank en toen stak ik Yuri aan en deden we de hele schuur 🙂 (in een paar uur).

Prachtige fotowand heb je trouwens!

Reply
SAS

Per plank/kastje/doos is zeker prima te doen en geeft me ook een stukje rust als in: er wordt opgeruimd en ‘niet alles hoeft gelijk’ . Werkt voor mij heel fijn

Reply
Nicole Orriëns

Ik houd ook van opruimen. Ik word daar ook mentaal rustiger van namelijk. Toen de kinderen nog klein waren zorgde ik ook altijd dat ’s avonds al hun speelgoed weg was.

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *