MOMlife | Speelgoed kiezen met aandacht & Review van Peek-A-Zoo

Dit product is ter beschikking gesteld door Smartgames

Ik gaf al eerder aan dat ik altijd heel bewust speelgoed voor Noa kies. Omdat hij een ontwikkelingsvoorsprong heeft (waar nog een uitgebreid beveiligde artikel van online komt) wil ik veel variatie aanbieden. Dingen die hem uitdagen, maar ook dingen die ‘gewoon’ bij zijn leeftijd passen. Niet alles hóeft een doel te hebben. Open ended speelgoed maar ook for purpose speelgoed, een juiste mix hiervan. Ik wil hem zoveel mogelijk verschillende dingen aanbieden om hem uit te dagen. Ik kijk dan ook heel bewust naar wat Noa krijgt voor zijn verjaardag, Sint of kerst.


Het zoeken van passend spelmateriaal 🎲🧸
Ik ben dus áltijd op zoek naar passend speelmateriaal voor hem. Om hem uit te dagen maar ook om hem net even op een andere manier om te laten gaan met speelgoed. Zo speelt hij altijd erg leuk met de speelregenbogen (fantasie spel), zijn Paw Patrol figuurtjes en auto’s, auto’s met autobanen, Kinetic Sand en DUPLO. Met zijn Kinetic Sand laat ik hem zelf tegenwoordig met een kleed op de grote tafel spelen i.p.v. in het daarvoor bestemde bakje. Zo krijg je toch weer heel ander spel wat super leuk is om te zien. Helemaal gepikt en bij iemand anders gezien (zelf nooit opgekomen) maar liever goed overgenomen dan slecht verzonnen 😉

Maar daarnaast qua uitdaging wil hij heel vaak spelen met Electro en de Loco boekjes. Hij legt de lastigste dingen zo neer en beleefd hier heel erg veel plezier aan. Zelf was ik dus aan het kijken voor ander materiaal en Smartgames trok mijn aandacht. Hij krijgt er zeker nog eentje van de goede Sint, maar probeerde ik eerst het spel PEEK-A-ZOO uit. Het is zelfs het speelgoed van het jaar 2022 geworden, wat ik zeker wel begrijp.

Het spel:
Deze zoo-dieren spelen graag verstoppertje! Wie niet weg is, is gezien Kan jij spotten waar deze ondeugende dieren zich verbergen?  Kies een uitdaging en probeer de blokken te stapelen zoals op de speelkaart. Oefen taal en leer over kleuren, dieren en ruimtelijke concepten zoals op en onder of in en uit. Dit leerzame spel is gemaakt uit kwalitatief, duurzaam karton en is makkelijk op te bergen en overal met je mee te nemen. 

Inhoud van de doos:
5 kartonnen blokken, 1 kartonnen deksel, 48 opdrachtkaarten & een flyer met oplossingen cardboard

Wat mij opviel is dat Noa gelijk aan de slag ging ermee. Eerst een stapel bouwen van groot naar klein en daarna trok zijn aandacht toch naar de kaartjes. ‘Kunnen we de kaartjes gaan doen mama?’ Ondanks dat ik het een simpel spel vond ogen (met een paar gekleurde blokken, dieren en inkepingen erop) is het heel sprekend en uitdagend voor kinderen. Ik was positief verrast hoe Noa ermee aan de slag ging en hoe vaak hij het er nog bij pakt. Hij moet draaien, passen, meten en kreeg na de eerste kaartjes steeds meer inzicht in wat hij ermee kon doen. Bij dit spel worden de concentratie, taal, logica, ruimtelijk inzicht en probleemoplossend deken gestimuleerd. Iets wat ik zeker allemaal kon terug vinden als Noa ermee aan het spelen was.

Je zag hem denken. ‘Draaien. Nee, dit zit nog niet goed. De andere kant misschien?’ Ook als hij de kaartjes geheel had opgelost glom hij van trots en liet het aan ons zien. ‘Kijk de olifant moet ondersteboven’ of ‘de krokodil zit goed verstopt, je ziet alleen zijn staart’

Al met al is dit een ontzettend leuk spel voor kinderen die wat uitdaging nodig hebben. Maar ook zeker in het algemeen een leuk, uitdagend spel. Het is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Zoek je dus nog een cadeau voor de sint of kerst? Zeker Peek-A-Zoo aanschaffen, uren speelplezier gegarandeerd.

Had je al gehoord van dit spel? En is dit iets wat je voor je (eigen) (klein)kind zou aanschaffen?


2 reacties op “MOMlife | Speelgoed kiezen met aandacht & Review van Peek-A-Zoo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *