Monthly recap | Maart Highlights

Zoals aangegeven in 2021 ga ik zeker met deze reeks door in dit nieuwe jaar. Een terugblik van afgelopen maand d.m.v. foto’s, stukjes tekst en gifjes. Dingen die deze maand mooier, positiever en mij gelukkier maakte ligt de focus op. Juist in deze tijden kunnen we daar wel wat meer van gebruiken. Aan het einde weer het welbekende MOMents, mommy momenten met Noa: quotes, foto’s en alles wat er deze maand met hem gebeurde. Een dagboekje, terugblik om later terug te kunnen lezen. Dit keer in een nΓ©t iets ander jasje gegoten dan je gewend ben. Let’s start this month!

Deze maand start altijd goed met mijn verjaardag πŸŽˆπŸŽ‚πŸ₯³, stond in het teken van mijn nieuwe baan (en had het daardoor giga druk en was zelfs tussendoor even ziek), had ik vele leuke dates gepland staan en waren we heerlijk veel buiten te vinden met dit mooie weertje. Noa had ineens weer de zindelijkheid te pakken en was lekker veel creatief bezig. Ook boekte wij onze vakantie. Benieuwd? Blikken jullie mee terug naar mijn maand Maart?

Monthly recap | Maart Highlights

+ Begon met mijn verjaardag! πŸ₯³
It was my birthday! Ondanks dat ik deze dag moest werken toch echt super genoten, vooral van het feestje het weekend ervoor. Het was fijn het weer ‘normaal’ met dierbare te kunnen vieren.

+ Werd ik ontzettend verwend 🎁
Ik ben flink verwend, vooral met bol.com kaarten waar ik al heel wat leuke aankoopjes van heb gedaan. Ik kreeg kaarten, appjes, brievenbuspakketjes… Ik heb me zeker jarig gevoeld! Van M. kreeg ik de spulletjes van de eerste foto. Erg blij met m’n springvormen (die ik jaarlijks ga gebruiken voor de taarten van Noa), Londen sleutelhanger voor mijn nieuwe mamafiets, auto organizer en theebox met verschillende smaakjes.

+ Las ik weer heerlijk veel #metime πŸ“–
Zo blij met de vervangingen van de boeken van Nora. Sommige vielen ernstig uit elkaar en heb ik dus opnieuw (via Vinted) aangeschaft. Lekker in bed lezen of eventjes tussendoor. Ik nam ook genoeg vrije uurtjes ter harte en zei wat vaker ‘Nee’ tegen afspraken. Mijn agenda stond overvol, net als mijn hoofd. Ik probeerde zoveel mogelijk waar kon tussen werk-nieuwe werk-moederschap tijd voor mezelf te plannen om echt even bij te tanken. Ik genoot ontzettend van het herlezen van De eerste ontmoeting en ben inmiddels aan een nieuwe gestart.

+ Volgende ik mijn eigen regenboog 🌈
Het was lastig maar deze mok dronk ik deze maand veel uit. Follow your rainbow. Hoe lastig sommige dagen ook waren, het is voor een goed doel. Dat hield ik voor ogen en het hielp me zeker te relativeren.

+ Had ik heel wat leuke dates πŸ₯―πŸ«–
Ik had deze maand ontzettend veel leuke dates gepland! Zo had ik een pannenkoekendate met (oud)collega’s, kwam een oud collegaatje langs op de thee, had ik een verjaardag waar Noa zich helemaal vermaakte op een trampoline. Kwamen er nog vriendinnen langs voor mijn ‘belate’ birthday (en kreeg dus nog heel wat lieve cadeautjes – o.a. plantjes, thee, mokken) en had ik een fijne Bageldate. Ja, qua uitjes en persoonlijk contact was dit een hele fijne maand. β™‘

+ Kreeg ik mijn nieuwe baan! πŸ₯³ (en stond heel veel in het teken van afsluiten en een nieuwe start)
Veranderingen, ik ga er slecht op maar ik ben met deze zo blij! Ik heb een nieuwe (interne) baan. Zo spannend allemaal maar ook super veel zin in. Wat ik ga doen en waarom deze stap? Dat lees je in dit beveiligde artikel. Wachtwoord ontvangen? Stuur een mailtje naar contact@iliveformydreams.com

+ Kreeg ik heel wat lieve kaartjes πŸ“¬
Zo lief dat ik van een aantal mensen kaartjes kreeg ter succes wensing van mijn nieuwe baan. Ze hangen te pronken op de deur en is een goede reminder om blij te worden als ik er dagelijks langs loop. Dankjulliewel!

+ Kreeg ik nog meer lieve post 🐿️
Ook kreeg ik lieve (verlate) post van lieve Liesbet , dankjewel! Zo leuk om een pakketje te ontvangen die persoonlijk en met zorg is samengesteld met Γ‘l mijn favoriete dingen.

+ Vulde ik de opgroeiboeken van Noa verder in πŸ–ŠοΈ
Het was weer tijd wat dingen in te vullen & foto’s in te plakken. Zo leuk om hier mee bezig te zijn als terugblik. Super leuk straks voor later, aangezien ik echt niet alles ga onthouden.

+ Was ik bezig met een maandfotoboek van Noa #spon πŸ“Έ
Nog meer voor later. Ik maak nog steeds trouw Γ©lke maand een maandfoto inclusief letterbord. Ik ben nu dus bezig met zijn album van 0-3 jaar met alle foto’s erin. #spon Echt een super leuke samenwerking die na de verjaardag van Noa pas online komt. Ik mis nu nog 4 foto’s πŸ˜‰ en zijn verjaardags foto’s. Zodra hij klaar is zal ik hem zeker delen .

+ Boekte wij onze (zomer)vakantie… β˜€οΈπŸŒž
Met mijn nieuwe baan was het even puzzelen wat we deden met onze vakantie. Gelukkig na afstemming hebben we eind Augustus tot begin September lekker wat weekjes vrij (moet alleen nog officieel aangevraagd worden) en boekte onze vakantie. Waar we heen gaan samen met ons gezinnetje? Naar hetzelfde eiland en zelfde hotel als in 2012 met onze huwelijksreis πŸ˜‰
*foto van 2012

🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢🎢

Luisterde ik veel naar… πŸŽ™οΈ
BAMBAM!

<center>

MOMents van Maart

Noa 2 jaar & 8 maandenπŸ‘¦πŸ»
Het blijft zo hard gaan. Per maand leer je weer nieuwe dingen en ontwikkel je je volop. Zo was je ineens weer meer bezig met zindelijkheid, maar ook je zin willen krijgen. Er zit een behoorlijke kop bij je op, als je iets niet wilt vertik je het om te doen. Je vind het heerlijk om buiten te zijn en te spelen in de tuin.

Huilen op de grond. ‘Ik heb zo’n honger’ ‘Ik wil een chocoladekoekje’ en niets anders is dan goed. Huilen. Brullen. Waarna hij ineens stil is en zegt: ‘Mag ik dan een halve?’ HAHAHA. God. Fantastisch bedacht maar uhhh NEE. Echt een vrΓ©selijke moeder ben ik πŸ˜‰

Quotes van deze maand

‘Ik ben geen papa. Ik ben Noa. Grapjas’

Ik vind je zo lief mama’ ❀️

Tijdens Ajax: ‘Ze gaan eerst op een rij staan en wachten op het liedje’

Ik lag op de bank. ‘Mama? Lig je lekker?’

Noa valt bijna. ‘Gelukkig valt het mee’

‘SSSSSST papa. Ik ben met mama aan het praten’ (GOUD deze hoor, GOUD)

Tijdens het spelen met binnen-zand: ‘Dit is echt hartstikke super leuk’

Ik toen Noa 480x achter me aanliep. ‘Heb ik soms honing aan m’n kont?’ ‘Nee hoor mama, die staat daar’ (wijst op het plakje waar de honing staat πŸ˜…)

Tijdens het opruimen: ‘Ik ben bijna klaar mama. Wat een werk’

Klimaapje πŸ’
Ik heb zo’n lekker druk kind he. Stil zitten kan hij niet (van wie zou hij dΓ‘t nou hebben πŸ˜‰ ) en hij is altijd fijn bezig. Spelen, klimmen, klauteren, een hindernisbaan van kussens of lekker aan het vliegen en rennen. Geen dag is saai met jou.

Samen (bewust) spelen πŸƒ
Bewust samen spelen vind ik ontzettend fijn om met hem te doen en doe ik steeds vaker. Lekker telefoon weg en heerlijk meegaan in zijn fantasie wereld. Vooral kan hij uren spelen met zijn Paw Patrol poppetjes waarbij we op ‘missie’ gaan en iemand gaan redden. Sowieso leg ik vaak bewuster mijn telefoon weg om te kijken hoe hij speelt of samen bewust te beleven.

Nieuwe boekjes aangeschaft πŸ“š
Ik schafte wat nieuwe boekjes aan van Paw Patrol. Hij had uiteraard veel veel speelgoed, boekjes daarin tegen had ik nog niet. Ik tikte ze op de kop via Vinted en betaalde er bijna niets voor; ze waren zo goed als nieuw. Wat een leesplezier met zijn voorleesverhaaltjes en zoekboek, gouden koop!

Weer mee naar binnen bij het kinderdagverblijf 🦝
Sinds tijden mogen we eindelijk weer naar binnen bij het kinderdagverblijf. Met de coronaregels was het buiten aan de deur naar binnen, nu dus eindelijk de groep op. Erg leuk, hoewel ik het afscheid vaak zo kort mogelijk hou. Het is grappig om te zien hoe snel hij weer gewend is aan situaties.

Eerste keer MAC Donalds 🍟
We gingen voor de eerste keer eens wat eten bij de MAC Donalds. Feestje hoor, lekkere patatjes en een hamburger. En kwamen we daar toevallig nog familie tegen ook haha. Hij heeft heerlijk gegeten van zijn hamburger, kreeg een leuk bouwpakket en een knuffeltje in zijn Happy Meal.

Outside, is the best place to be 🌲🌳
Heerlijk hoor, zo’n buitenkind. Als het kon gingen we dan ook heerlijk op pad Kinderboerderij, speeltuin.. Of gewoon lekker buiten wandelen voor een boodschap. Nu het fijnere weertje eraan komt extra fijn. Kan nu al genieten van de extra vrije dagen die ik ga krijgen met hem door mijn nieuwe werk.

Coco kan het! πŸ•ŠοΈ
Op de opvang waren ze met dit boek bezig en toevallig lag hij ook op mijn werk. Bestel hier het prentenboekboek: Coco kan het, een boek over een vogeltje dat gaat leren vliegen. Heel leerzaam en een erg leuk geschreven en getekend boek.

Hadden wij een extra check bij het CJG πŸ‘€
Tijd voor een tripje die lang geleden was, naar het CJG. We hadden een extra ogen-check op de planning en deze was helemaal okΓ©. Ook heb ik hem gewogen (13.5 kilo alweer) en gemeten. Hij kon eventjes lekker spelen daar en moest wat testjes doen. Zo leuk om te zien dat hij zich eigenlijk overal prima vermaakt. Overal gillende kinderen, hij vindt alles eigenlijk wel best. Uitslag: Niets aan de hand met zijn ogen.

Kocht ik een leuke trolley πŸŽ’
Ik wilde deze graag hebben en gelukkig hadden ze hem nog: die leuke Beach Trolley Set in de vorm van een walvis. Uiteraard nog niet aan Noa gegeven maar hier gaat hij zeker plezier van hebben aankomende zomer in de tuin.

Had Noa de 5de ziekte πŸ€’ #geluksmomentje toen het weg was
Geluksmomentje toen deze vent weer koorts vrij was en helemaal zichzelf. Ik vermoed aan de symptomen de 5de ziekte. Hangerig, niet eten en koorts af en aan. Hij bleef dus wat extra daagjes thuis & mama nam een extra dagje vrij van werk. Gelukkig na 1.5 week wel weer beter, hoewel je wel merkt dat hij af en toe nog wat moe is tussendoor. Maargoed, ook zomertijd, you never know.. We knuffelde veel, lazen veel boekjes en deden het lekker rustig aan in huis.

Paasvoorbereidingen 🐰πŸ₯š
We gaan richting te Pasen, tijd om die doos eens tevoorschijn te halen. Ik heb heel wat leuke knutsels maar wil ook zeker nog Paastakken voor in huis halen. We begonnen met eieren plakken en een heuse Paasslinger. Trots dat hij elke dag is met de slinger die hangt boven onze tv. Dat wordt super leuk qua versieren in huis dit jaar. De paastakken staan er ook al en ga ik binnenkort met Noa versieren.

Verjaardagsvoorbereidingen 🎈
Jaja, dat kind van mij is nog lΓ‘ng niet jarig maar ik ben altijd van de vroege voorbereidingen. Zo weet ik al wat dingen voor zijn taart, verjaardagsfeestje en ben ik bezig met traktaties voor het kinderdagverblijf. Ik testte er eentje uit, zo’n uitdeelzakje die je zelf frΓΆbelt om te kijken of het wat was. En uiteraard ook om te kijken wat er dan in zou passen als uitdeelcadeautje. Ik heb al heel wat ideetjes die ik dus ga opdoen de komende tijd.

Zindelijkheid & cadeautje ervoor πŸ’©πŸš½
het lichtje was opeens weer aan. Na een lange tijd niets met zindelijkheid te hebben gedaan door ziekte, liet ik het geheel los. Einde van de maand kwam hij er zelf mee dat hij zonder luier wilde. Hij maakte een aantal plasjes en zelfs 2x een poep op de wc. Hij geeft het nu veel meer zelf aan als hij moet. Soms is hij net te laat maar het begin is er zeker. Kijken of dit doorzet of toch weer wat terugvalt, ik ben benieuwd *en super trots. Voor zijn volle plaskaart kreeg hij dan ook een PupPad cadeau waarmee hij super blij was.

Hoe was jullie maand? Deel in de comments 1 hoogtepunt, ik ben benieuwd…

Β» Lees meer over de affiliate links hier

1

About the Author

SAS

Uit de jaren '80 β˜… theeliefhebber β˜… thriller fanaat β˜… voorliefde voor: Londen, eekhoorntjes & bloggen β˜… crazy cat / squirrel lady β˜… vrouw van β˜… Mama van Noa β˜… kinderleidster β˜…Β fulltime levensgenieter: 'Because when you stop and look around, this life is pretty amazing...'

9 Comments

zwartraafje

Wat een heerlijke terugblikpost. Zo veel fijne momenten. Zo leuk ook om je verjaardagspost hier in te herkennen. De doos met Pickwick-theetjes ziet er echt leuk uit. Zij hebben echt veel verschillende smaken hΓ©. Zelf heb ik vorige week in Roosendaal nog eens een zakje verse thee gekocht. Hij ruikt en smaakt als een bezoekje aan een snoepwinkel wat niet zo gek is natuurlijk met de naam Marshmallow Heaven. Diezelfde dag ben ik met mijn nicht voor het eerst sinds Corona ein-de-lijk nog eens naar Bagels & Beans kunnen gaan en daar hebben we allebei enorm van genoten.

Reply
Simone

Dat ziet er uit als een fijne maand! Wat leuk dat jullie naar de plek van jullie huwelijksreis gaan samen met Noa <3

Reply
Nicky

Wat een leuke maand heb je gehad. Altijd wel spannend, een nieuwe baan. Die uitspraken van Noa zijn zΓ³ leuk! Heerlijk dat het zo goed met hem gaat. Maart was hier ook prima. Zeker met dat mooie weer. Jammer dat het weer voorbij is.

Reply
Zo simpel is dan geluk

Ontzettend leuk dat je zoveel post kreeg! Fijn ook al die dates. Echt heerlijk dat het weer kan hè om met mensen af te spreken. Noa zijn uitspraken blijven geweldig.
Echt weer een blog om blij van te worden!

Reply
Jenn

Heerlijk overzicht! Mijn hoogtepunt was het uitje met mijn vader denk ik. Maar de maand was echt een beetje een rollercoaster.

Reply
Darina

Wat een fijne maand heb je beleefd. Geweldig die quotes! Ik heb vooral genoten van het mooie weer, dat was echt genieten.

Reply
Geke

Maart was een heel fijne maand als ik het zo zie en lees πŸ™‚
Wat fijn dat je zo verwend bent voor je verjaardag!
En super dat Noa het zo goed blijft doen.

Voor mij was het hoogtepunt toch wel het mooie weer, zeker op mijn verjaardag (21/03) vond ik dat echt het mooiste cadeau dat ik kon krijgen πŸ™‚

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.