Monthly recap | Februari Highlights

Zoals aangegeven in 2021 ga ik zeker met deze reeks door in dit nieuwe jaar. Een terugblik van afgelopen maand d.m.v. foto’s, stukjes tekst en gifjes. Dingen die deze maand mooier, positiever en mij gelukkier maakte ligt de focus op. Juist in deze tijden kunnen we daar wel wat meer van gebruiken. Aan het einde weer het welbekende MOMents, mommy momenten met Noa: quotes, foto’s en alles wat er deze maand met hem gebeurde. Een dagboekje, terugblik om later terug te kunnen lezen. Dit keer in een nΓ©t iets ander jasje gegoten dan je gewend ben. Let’s start this month!

Monthly recap | Februari Highlights

Hierderpiep HOERA! Mijn lieve M. is vandaag jarig. πŸŽ‰πŸ₯³πŸŽˆ Van harte gefeliciteerd lief. We sluiten de maand feestelijk af en beginnen een nieuwe maand feestelijk met mijn verjaardag morgen.

De 2de maand van 2022 zit erop.. Het was de maand van veel offline zijn, veel lezen en eindelijk mijn mamafiets ophalen. Noa had weer ontzettend leuke uitspraken, er waren een paar playdates en we gingen er een aantal keren op uit. Het was echt rust inlassen waar kon wat mijn lichaam had een beetje kuren door omstandigheden. Toch heb ik aardig wat leuke foto’s en dingen voor deze maand. Kijken jullie mee?

+ Momentjes voor mezelf πŸ‘πŸ»
Extra aandacht en tijd voor mezelf. Ik merk dat ik het steeds meer nodig heb naast het werken & mama zijn. Momentjes met een lekker ijsje. Lekkere lange uitgebreide douche-sessies. Lekker lezen of een fijne film kijken met een kat op schoot. Het laad me op en maakt dat ik weer aan kan staan.

+ Lekker veel relaxen met een boek πŸ“–
Dat deed ik dus ook. Ik herlas weer een aantal boeken en schafte wat boeken aan via Vinted. Boeken die ik al had, maar die van het vele lezen kapot waren. Vooral voor het slapen gaan pak ik er vaak een boek bij. Even mijn verstand op 0 en de dag ontspannen afsluiten. Zo blij met mijn collectie Nora boeken.

+ Kreeg ik (eindelijk) m’n nieuwe mama fiets! 🚲
Yay voor leuke fiets tochtjes deze aankomende zomer. Eindelijk kreeg ik mijn nieuwe mama fiets! Ik zal jullie de details besparen maar het was een hoop geregel en gedoe. Maar uiteindelijk deze maand dus kunnen ophalen! Super blij mee en een fijn vooruitzicht om samen met mijn gezinnetje fiets tochten te kunnen gaan maken.

+ Werk gerelateerde dingen πŸ˜Άβ€πŸŒ«οΈ
Er waren heel wat werk gerelateerde dingen deze maand, zowel negatief als positief. Ik laat het allemaal een beetje in het midden i.v.m. bewust bloggen. Ik nam een nieuwe uitdaging aan (daarover later meerπŸ’‘), was ontzettend veel bezig met dingen op de groep en had mijn ontwikkelgesprek. Het was druk, soms drukker dan normaal waardoor ik extra tijd voor mezelf nam als dit mogelijk was. Minder hier, meer tijd voor mezelf.

+ Slechte boeken vervangen πŸ“š (Vinted gotta love it!)
Er zijn een aantal Nora boeken die ik zo vaak heb gelezen dat ze van ellende uit elkaar vallen. Tijd dus om sommige delen te vernieuwen. Helaas zijn ze niet altijd meer ‘apart’ verkrijgbaar en daarom toch maar bundels gekocht met 2 verhalen in 1. De bovenste 2 exemplaren hebben gezorgd dat mijn collectie nu compleet en héél is. Hoewel ik merendeel altijd dingen voor Noa aanschaf via Vinted heb ik zelf zeker ook heel wat fijne aankoopjes gedaan.

Nogmaals mocht je interesse hebben in mijn account (ik verkoop veel van Noa maar ook home deco en boeken -thriller&roman- ) kan je deze vragen in de comments of een emailtje sturen naar contact@iliveformydreams.com
I.v.m. bewust bloggen deel ik hem niet hier openbaar.

+ Kritisch kijken naar mijn boekenkast πŸ“–
In 2023 staat een grote verbouwing op zolder op de planning. Tijd om voor die tijd mijn boekenkast eens onder de loep te nemen. Een hoop boeken heb ik al op Vinted gezet en ik ben nog aan het uitzoeken welke boeken ik hou, verkoop en weggeef. Ik heb zoveel en wil echt alleen de boeken bewaren die ik lees. Ik ben dus alles aan het uitzoeken en wil het binnenkort eens gaan herindelen.

+ Opheffing van de lockdown: 2 jaar verder ✨
Inmiddels zijn we 2 jaar verder dat ik de eerste bovenstaande foto maakte. Dit was de eerste dag van de lockdown op werk. Wat is de tijd gevlogen en wat we ons allemaal toen niet konden bedenken… Inmiddels leven we weer als ‘normaal’ Gek te bedenken dat we 2 jaar terug onze laatste fysieke verjaardag vierde en toen alles ‘op slot’ ging. Ik heb heel veel geleerd van deze periode. Over dingen die ik ;echt belangrijk vind, over ontkoppelen, niet teveel afspraken maken en vooral genieten van het opgroeien van onze kleine (alweer grote) man. Toen de lockdown startte was Noa +- 10 maanden. Inmiddels zijn we over de 2.5 jaar heen.

+ Wij vierde onze verjaardag 🎈
We konden dus onze verjaardag weer vieren! Dit hebben we kleinschalig gedaan met familie. We zijn super verwend (vooral heel veel fijne cadeaukaarten) en ook kreeg ik heel wat lieve cadeautjes van Noa & M. Ik heb me vorig weekend super vermaakt en het was fijn iedereen weer eventjes te zien. Zelfs Noa kreeg een aantal lieve cadeautjes.

Ik luisterde veel naar… 🎷

[youtube]

MOMents van Februari

Noa 2 jaar & 7 maandenπŸ‘¦πŸ»
We gaan alweer richting de 3 jaar.. Af en toe gaat het zo hard. En verklaar deze mama maar voor gek, maar ik ben al bezig met Noa zijn taart en verjaardag voorbereidingen 😝 Het is echt opvoeden geblazen. Jij wil iets en je wilt het NU. Niet straks. Niet niet. NU. Het is soms echt wel een balans vinden en positief blijven met je. Gelukkig ben je altijd vrolijk, lekker aan het dansen en zingen & zelf fantasie spel spelen met je Paw Patrol figuurtjes en het kijken ervan. Ik kan zó van je genieten hoe jij geniet.

Favorieten? De kleur zwart, de apenstopdans & konijnenstopdans, knuffelen op de stoel als je wakker wordt. 4 afleveringen van Paw Patrol (die je tig keer achter elkaar kan kijken), de ramen maken met je speelgoed steeksleutel en verven/stickers plakken.

Quotes van deze maand

Tijdens het aankleden ‘s avonds: ‘Ik word er wel een beetje moe van’

Tijdens een lange, heftige dag werken kom ik thuis en geef Noa aan tafel een zoen. ‘Wat fijn dat je er weer bent mama’ ❀️

Noa viel bijna om van zijn krukje. ‘Dat scheelde niks’

Ik tegen Noa na vallen: ‘Wil je een kusje erop? Nee hoor. Dat hoeft niet’

‘Ik ben dol op eten’ (wie niet πŸ˜‰ )

‘Ik wil graag een smeerpijp uit de la’ (een mergpijpje dus haha)

Ik tegen Noa: ‘Ga je zelf opruimen of doen we het samen? Mama jij gaat alleen opruimen’ #dontthinkso

‘Witte en bruine chocoladepasta vind ik heel erg smakelijk lekker’

‘Ik ga boodschappen doen en doe een mondkapje op’

‘Noa! Dit is de laatste keer. Noa: Gaan we tot de 10?’

Lekker creatief bezig zijn πŸŽ¨πŸ§‘πŸ»β€πŸŽ¨
Meer binnen weer betekend lekker samen creatief bezig zijn. Noa vind het super leuk met scheerschuim te verven, stickers te plakken, te stempelen en kleuren. Ik heb dan ook een hele kast vol met knutselspul voor hem staan. Lekker bezig zijn en kliederen. De creaties die hij maakt mogen altijd op de koelkast, waarna we ze weer vervangen door nieuwe.

Van zijn middag slaapje af! (soort van) 😴
Deze mama moet er nog heel erg aan wennen maar zijn middag slaapjes is er dus zo goed als af. Hij had even een terugval door slechtere nachten maar vaak slaapt hij tussen de middag niet. Soms wel, soms niet. Als hij het nodig heeft mag hij slapen maar vaak vind hij alles te leuk en blijft dus wakker. Even een nieuw ritme opbouwen waar ik best wel eventjes moeite mee had. Wel slaapt Noa nu een stuk beter in de nachten, wat dan weer een fijn voordeel is ook waarom we hiermee zijn gestart.

Rustmomentjes inbouwen 🐻
Omdat hij niet meer slaapt en Noa een ontzettende druktemaker is, las ik dagelijks een rust momentje in. Dit kan zijn boven spelen in zijn kamer of lekker op de bank liggen met een deken om te lezen. Ik merk dat hij eventjes moet opladen en voor deze mama ook fijn zo’n moment πŸ˜‰

De leukste verstop plekjes πŸ™ˆ
Verstoppen is zeg maar echt niet zijn ding. Hij verteld waar hij zit, roept en lacht als je hem zoekt en is na 2 tellen al uit zijn verstopplek. Boven in zijn kamer verstopte hij zich ineens in de kast. ‘Mama je moet tellen. HARDER!’ Of ik hem niet zie. En een lol dat hij heeft. Soms doet hij gewoon zijn handen voor z’n ogen en denkt dan weg te zijn.

Play dates 🧸🧩
Deze maand had ik verschillende gezellige Play dates. Zo kwam een vriendinnetje met haar zoontje spelen en gingen we naar een andere vriendin van mij toe. Super leuk en gezellig. Noa vermaakt zich dan prima, hoewel hij het soms lastig vind ZIJN speelgoed te delen. Soms gaat het wel goed, andere momenten vind hij dit lastig. Ook kreeg hij een boek te leen en een puzzelboek cadeau, super leuk! Hij is erg zorgzaam naar anderen, waaruit ik wel merk dat hij jongere kinderen gewend is van het kinderdagverblijf. Hij was lekker aan het spelen, puzzelen en racen op een lieveheerstbeestje.

Leuke kleding (aan)koopjes πŸ‘•
Ik snap Britney Spears steeds beter met haar ‘Oops, i dit it again…’ Hallo Vinted. Dag geld πŸ˜‰ Ik kocht heel wat leuke dingen weer voor Noa (van geld van verkochte spullen wel te verstaan), waaronder de bovenstaande kleding. Echt voor heel weinig en in goede staat. Op de groei voor aankomende zomer maar ben er echt super blij mee. Ook weer wat aanwinsten voor zijn Paw Patrol kwamen binnen waaronder een brandweerauto met geluid die kon rijden.

Bezig met z’n 3de verjaardag 🎈 & cadeautjes 🎁
Noem me gekke Henkie maar ik ben dus al deels bezig met zijn verjaardag. Ja het is februari, ja het duurt nog even maar een goede voorbereiding is het halve werk zeggen we dan maar. De bovenstaande items kocht ik via Vinted voor zijn verjaardag. Ik ben al bezig met zijn taart voorbereidingen en kocht al wat 3-ballonnen en dergelijke. Je kan het maar vroeg genoeg in huis hebben πŸ˜‰ Ook aan het brainstormen over zijn cadeautjes en de viering van zijn verjaardag.

Heerlijk veel naar buiten β˜”πŸ”’
Zodra het kon ging ik lekker naar buiten met ons fijne buitenkind. Naar de speeltuin, lekker naar de winkels en springen in de diepe plassen die je tegen komt. Ontzettend fijn om lekker met hem weg te zijn. Hij geniet altijd zo dat ik zelf ook geniet. En buitenlucht is altijd goed πŸ˜‰ Vooral nu met het vervelende weer pak ik zoveel mogelijk aan om buiten te zijn als dit kan.

Zondagochtend: BallorigπŸͺœ
We hadden een gezinsochtend in indoor speelparadijs Ballorig. Echt een favoriet van onze klim-aap. πŸ’πŸ΅ We waren er al eens geweest en deze verrassing vond hij FANTASTISCH. Beetje zacht uitgedrukt nog. Noa rende met zijn schoenen en jas heel enthousiast al weg bij binnenkomst. Hij heeft heerlijk gesprongen op de trampoline, geklauterd, van de hoge & lage glijbaan en trouwbrug. Even snel een slokje drinken als pauze en hup weer door. Ik vind het mooi te zien hoe weinig angst hij heeft en hoeveel hij gewoon probeert. Hoe hoger hoe beter. Noa klimt overal op en durft echt van alles aan. Daar kan ik nog wat van leren πŸ˜‰

Weer naar de opvang 🧸
Een aantal keren was de opvang gesloten C-technisch. Noa heeft zeker zijn vaste ritme gemist en was blij weer naar de opvang te kunnen (en anders mama wel met al het geregel tussendoor). Hij heeft het altijd super naar zijn zin met zijn beste vriendje L. en vriendinnetje S. en ook de juffies heeft hij een leuke band mee. Bovenstaande foto gingen ze spelen met kosteloos materiaal. Meneer is altijd aan het bouwen.

Badderen is favoriet! πŸ›
Zo blij met mijn gekochte badje (via Vinted) Noa geniet er elke keer weer in. Ook met zijn Paw Patrol poppetjes (van de Action) in bad vermaakt hij zich kostelijk.

En morgen zitten we alweer in Maart… Ben ik aan het werk en is het mijn verjaardag πŸŽ‰

1

About the Author

SAS

Uit de jaren '80 β˜… theeliefhebber β˜… thriller fanaat β˜… voorliefde voor: Londen, eekhoorntjes & bloggen β˜… crazy cat / squirrel lady β˜… vrouw van β˜… Mama van Noa β˜… kinderleidster β˜…Β fulltime levensgenieter: 'Because when you stop and look around, this life is pretty amazing...'

6 Comments

zwartraafje

Heerlijk die uitspraken. Voor mij ook graag een smeerpijp. πŸ™‚ Oh en zo fijn dat je nu ook de stukgelezen Nora Roberts boeken hebt kunnen vervangen. Ik zou het ook leuker vinden mocht je ze apart kunnen vervangen in plaats van een omnibus te moeten aanschaffen maar als ze net niet uit elkaar vallen zijn ze sowieso aan vervanging toe hΓ©.

Reply
SAS

Ja dat had ik ook liever gewild maar zijn helaas apart en in de uitvoering die ik zoek, niet meer te krijgen zo oud. Dan maar zo πŸ˜‰

Reply
Heidi

Wat fijn dat je eens een momentje voor je zelf hebt genomen…
Zou ik beter ook eens doen. Nu zit ik momentheel thuis met mijn rug.

Reply
Nicky

Gefeliciteerd met je verjaardag! Het lijkt me een onmogelijke klus om al je boeken uit te zoeken. Heel moeilijk zo iets. Die uitspraken van Noa zijn echt geweldig! Ballorig vond ik trouwens altijd verschrikkelijk! Toen die tenten kwamen was dochterlief al wat ouder en dol op trampolines dus die vond het geweldig. Maar man, man, wat een herrie daar altijd.

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.