10 dingen in 2022 die ik meer wil gaan doen

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met My Jewellery

Een nieuw jaar is gestart, een jaar vol nieuwe plannen. Voornemens doe ik eigenlijk nooit aan maar er zijn zeker wat dingen die ik graag wil veranderen. Ik deelde al een artikel met dingen die ik heb geleerd uit 2022 en meeneem. Ik deel nu graag met jullie dingen die ik graag anders of juist meer wil gaan doen in 2022.

10 dingen in 2022 die ik anders/meer wil gaan doen

Me meer verdiepen in styling van kleding πŸ‘•
Ik ben niet zo iemand die ontzettend bezig is met style. Toch kreeg ik een tijdje terug veel complimenten over mijn kleding en wil me zeker eens verdiepen in wat modieuzere keuzes. Zo heb ik wat nieuwe high waist broeken aangeschaft, wat voor mij best wel wennen is. Maar ook bedenk ik meer wat allemaal bij elkaar past. Bruine trui? Deze stop in dan deels in m’n broek, bijpassende bruine riem en klaar. Het zijn de kleine dingetjes die een outfit nΓ©t even anders maken heb ik ondervonden. Ik zag bij My Jewellery heel wat toffe kledingstukken die ik zeker eens wil gaan proberen. Ook verkopen ze er erg leuke accessoires waardoor ik fijn kan gaan combineren en uitproberen.

Wat meer gaan bakken 🧁
Ik doe dit al meer doordat Noa bakken zo leuk vind om te doen. Daardoor maak ik al vaker cupcakes, brownies en koekjes. Ik heb ook unicorn cupcake mix gehaald zodat we kunnen bakken met slecht weer. Mijn voornemen is dan ook om minimaal 1 keer per maand gezellig met hem wat te maken (en uiteraard lekker op te eten). Ook ben ik weer aan het brainstormen voor zijn 3de verjaardag. Wat waarschijnlijk Paw Patrol gaat worden gok ik zo πŸ˜‰

Meer & langer vakantie achter elkaar nemen πŸŽ‰
Vorig jaar niet zoveel vakantie genomen door omstandigheden, dit jaar ga ik het anders doen. Ik had van 2021 nog uren over, die ik ga gebruiken om voor-achter feestdagen te plakken. Zo heb ik voor relatief weinig uur bijna een weekje vrij. Ook wil ik als ik vakantie heb minimaal 2 weken achter elkaar vrij hebben. In Juni en November had ik beide maar 1 week. Wel genieten maar nΓ©t te kort om echt bij te tanken. Iets om dit jaar dus extra bij stil te staan.

50 boeken lezen, waarvan 10 nieuwe πŸ“š
Lezen is iets wat ik steeds meer en meer doe. Echter zijn het vaak boeken die ik al (tijden niet) heb gelezen. Ik heb zeker nog heel wat nieuwe boeken liggen en wil er dan ook minimaal 10 gaan lezen hiervan. Mijn gelezen boeken hou ik bij op mijn hebban account.

Meer de natuur in 🌳
Ik wil vaker de natuur in, ongeacht het weer. Het is heerlijk zelf te wandelen of samen met Noa toffe uitstapjes te maken. Vaker het strand of het bos bezoeken is dus zeker iets wat ik dit jaar wil doen. Het was heerlijk met hem te wandelen in het park nabij huis, kastanjes te zoeken en ook het tripje naar het grote bos was met hem heerlijk (ondanks dat het koud was).

Meer foto’s maken πŸ“Έ
Hoewel ik veel foto’s maak staat er 9 van de 10 keer mijn kind op haha. Ik wil hier wat verandering in brengen, wat al meer lukt door de challenge die ik hieronder benoem. Ik wil vaker foto’s maken van de natuur, van dingen die ik aan het doen ben of extra van kan genieten.

1 foto per dag uploaden πŸ“Ή
Ik ben ermee begonnen via een app: 1 foto per dag uploaden. Het lijkt me super om van het hele jaar daarna een collage of gif-afbeelding te maken en te delen. Fijne, kleine en bijzondere momentjes van de dag. Het is elke dag weer een uitdaging wat op de foto te zetten.

Een week offline leven 🚫
Offline is al iets wat ik meer & meer doe en vooral waardeer. Vaker en vaker leg ik mijn telefoon weg en ben echt even offline in een boek te vinden. Nu Noa ook niet meer altijd overdag slaapt heb ik ook veel minder tijd om te bloggen of met andere dingen bezig te zijn. Tijd met mijn familie is het belangrijkste. Dit jaar wil ik 1 week (meestal in een vakantie) offline leven waardoor ik minder prikkels ervaar.

Meer en meer selfcare (en luisteren naar mijzelf) πŸ™πŸ»
Centraal in 2022: ikzelf. Als moeder maar ook als persoon. Ik luister meer naar mezelf en plan steeds meer kleine momentjes voor mezelf in waar kan. Het is belangrijk om voor jezelf te zorgen, juist als werkende mama. Het doel van meer offline zijn sluit hier prima op aan en geeft me ook dat stukje selfcare.

Het leven (en mezelf) niet zo serieus nemen πŸ˜›
Saskia kan nog al een stress kippetje zijn. Ik heb dat vorig jaar aan de lijve ondervonden. Letterlijk. Als ik stress heb slaat dit namelijk op mijn lichaam en krijg ik nog al wat klachten. Ik probeer het wat meer te kaderen en bewuster over na te denken. ‘Maak ik me volgende week hier nog druk om?’ ‘Is dit Γ©cht belangrijk of kan ik het ook laten?’ Relativeren helpt soms enorm.

Wat zijn dingen die jij graag nog meer wil gaan doen dit jaar?

Artikel idee

About the Author

10 Comments

Giovanna Jansen

Wat een mooie voornemens! Bij mij staan meer bakken, vaker de natuur in en meer fotograferen ook op mijn lijstje. Dat zijn toch wel echte blijmakers. πŸ™‚

Reply
Jorinde

Mooie voornemens! Selfcare staat bij mij ook hoog op het lijstje. Meer me-time inplannen en op een andere manier ontspannen dan met een scherm!

Reply
Jenn

Mooie dingen! Selfcare staat hier ook op het lijstje, en ik hoop de tweede helft van het jaar weer meer te kunnen wandelen.

Reply
Simone

Wat een leuke dingen die je wilt doen. Naar die app ben ik wel super benieuwd. Hoe heet deze? Denk dat ik dat ook wil gaan doen! Lijkt me super leuk om terug te zien.

Reply
zwartraafje

Bij mij zijn het precies steeds dezelfde dingen die terugkomen. Meer buitenkomen (alleen ga ik niet snel wandelen maar met wandeldates is het meteen een pak fijner), meer water drinken, meer offline, meer lezen, meer creatief bezig zijn, minder piekeren, meer zelfvertrouwen, minder gewicht, rust in het hoofd, terug wat meer afspreken zonder me zorgen te maken of iets al dan niet veilig is, …

Reply
Heidi

Wat fijne dingen die je wilt gaan doen.
Hier ist ook meer gaan lezen. Ik heb nog boeken liggen die ik helaas nog niet uit gelezen heb. Maar koop er wel steeds nieuwe bij.
Bakken zou ik ook mee moeten doen, maar helaas is het hier vooral meer koken mee dat we geen oven hebben.

Reply
Nicky

Dat zijn leuke dingen! Heb je wel eens een puzzeltaart gemaakt? Dat vond ik altijd zo leuk om te doen! Ik ga dit jaar vaak bij vrienden op bezoek om te voorkomen dat ik een soort kluizenaar word. En ik wil tv gaan kijken. Ik volg nu Married at first sight. Da’s maar een keer per week dus te overzien.

Reply
Darina

Hele mooie plannen heb je voor jezelf beschreven. Ik wil ook meer rust nemen, mijn lichaam vraagt daar momenteel om en proberen meer offline te leven. Dat laatste vind ik echt een mooie uitdaging voor mijzelf!

Reply
Geke

Mooie plannen heb je gemaakt. Hopelijk kan je er goed mee aan de slag gaan en zo veel fijne momenten hebben πŸ™‚

Sommige heb ik ook op mijn lijstje, vooral dat minder stressen. Maarja, makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Ik ben erover aan het denken om een coach te zoeken om samen mee aan de slag te gaan ermee. Als ik dat durf…

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *