Monthly recap | Januari Highlights

Zoals aangegeven in 2021 ga ik zeker met deze reeks door in dit nieuwe jaar. Een terugblik van afgelopen maand d.m.v. foto’s, stukjes tekst en gifjes. Dingen die deze maand mooier, positiever en mij gelukkier maakte ligt de focus op. Juist in deze tijden kunnen we daar wel wat meer van gebruiken. Aan het einde weer het welbekende MOMents, mommy momenten met Noa: quotes, foto’s en alles wat er deze maand met hem gebeurde. Een dagboekje, terugblik om later terug te kunnen lezen. Dit keer in een nét iets ander jasje gegoten dan je gewend ben. Let’s start this month!

De eerste maand van 2022. Let’s do this! Op naar een betere maand maar ook zeker een beter jaar. Het startte heerlijk met de afsluiting van onze vakantie, mijn blog & Ayla waren jarig, ik had veel leuke aankoopjes via Vinted, had veel me-time en Noa werd deze maand alweer 2.5 jaar!

Monthly recap | Januari Highlights

+ Was nog de maand van onze week vakantie 💫 & startte ik weer met werk 👻
Het nieuwe jaar begon met nog een weekje fijne vakantie. Lees hier het uitgebreide fotoverslag van onze vakantie ✨ Daarna begon het werkleventje weer. En wat.een.week die eerste week. Het was gelijk pittig met heel veel extra dingen en was dan ook kapot moe die eerste week. Nam dus extra rust erna dat weekend om even flink op te laden. De weken erna werd het namelijk niet echt rustiger :’)

+ Begon ik met Vinted (en kocht er ook wat leuke dingen) 💰
Ik startte toch eens met Vinted, hoewel ik er erg sceptisch tegenover stond. Uiteindelijk super blij mee en heel wat verkoop en aankoopjes gedaan. Ik kocht wat toffe dingen van Noa maar waagde zelf ook een gokje voor wat leuke dingen voor mezelf. Er kwam een uitgebreid artikel online over Vinted en de plus&min punten en ik deelde wat ik heb gekocht.

+ Begon ik met 1 foto per dag van 2022 📸
Het leek me leuk een nieuw projectje te starten. Eentje waar ik al vaker wat van hoorde maar waar ik eigenlijk nooit actief mee aan de slag ging. Tijd om dat te veranderen! 1 foto per dag van 2022 is een feit! Het is een hele fijne app waarbij ik dus 1 favoriet moment van de dag plaats met een foto. Aan het einde van het jaar wil ik er graag een filmpje van maken.

+ Bestond iliveformydreams 13 jaar! 💻
Hierdepiep. Mijn eigen domeintje bestond 13 jaar en inmiddels alweer 14 jaar aan het bloggen. Doe je al mee met de winactie? Heel trots en blij met mijn eigen stukje internet en alle lieve reacties van jullie!

+ Had ik een leuke high tea-date met vriendinnen 🫖
Eindelijk weer mijn vriendinnetjes in levende lijven zien! Wat was het fijn om een high tea bij mij thuis te hebben. Helaas wel met een deel van de groep i.v.m. corona maar dat mocht de pret niet drukken. Ook kreeg ik heel lief een BLOND mok van een vriendinnetje en hebben we heerlijk bij gekletst. Zelfs een vriendinnetje uit België was er bij, zo dankbaar haar na zolang weer te zien.

+ Werd Ayla alweer 10 jaar! 🐈‍⬛
Oud besje alweer onze Ayla. Ze werd begin deze maand alweer 10(!) (niet 13 Simoon, zoals ik zei met video bellen, dat zou Yara zijn geweest) Zo fijn dat ze nog bij ons is in goede gezondheid. En echt een vriendinnetje geworden van Noa, zo leuk om te zien.

+ Stond wederom in het teken van selfcare & veel lezen📖
Centraal dit jaar, balans & selfcare. Vooral na mijn vakantie was het ontzettend hectisch op werk, waardoor ik extra mijn rust nam. Genieten van een theetje, bloggen, foute films kijken (nog kerstfilms die ik heb opgenomen) en lekker lezen. Ik probeerde extra mijn rust te pakken en vooral mijn hoofd leeg te maken. Aardig gelukt deze maand.

+ Genoot ik van thee & huishoudelijke klusjes ☕🧺
Helemaal blij met de nieuwe London mok van Starbucks (via Vinted gescoord) Ik nam dus extra veel fijne theetjes en geniet altijd van de huishoudelijke klusjes inclusief muziekje. Deze maand heb ik wat vaker deze taken samen met Noa gedaan en echt eventjes het huis goed schoon gemaakt. Een minder klusje op zich, maar het voelt extra fijn als het huis schoon en opgeruimd is naderhand.

+ Met de drukke weken… 🦄
…genoot ik extra van de kleine dingen in het leven. De momentjes die ik écht even voor mezelf had met een boek, thee en een filmpje. Ik kocht, aangezien ik een mega drukke dag voor de boeg had op werk lekker een chocomelk met slagroom. Gewoon, omdat het kon. Ondanks dat er veel ‘moest’ gebeuren thuis zat ik vaker heerlijk op de bank met een theetje.

+ Gingen wij weer eens naar de bios 🎞️🎬
Alles ging weer open, voor ons een reden om een Ontbijt-bios-date te houden. We gingen samen, in de ochtend naar Spider-Man No Way Home (toffe film!) en maakte nog een rondje in de Primark. Even quality time voor ons wat door allerlei omstandigheden lang geleden was. Dat was dus even extra genieten met elkaar.

+ Luisterde ik veel naar 🎼

MOMents van Januari

Noa 2.5 jaar! 👦🏻
Mijlpaaltje hoor, meneer werd 2.5 jaar! Alle mama-clichés zijn wáár. Tijd gaat snel, ze worden zo snel groot en het liefste zou ik alle momenten die ik met hem heb in een doosje doen. Hij heeft weer de ‘Nee’ fase te pakken, nu met gillen erbij. Heél fijn. Verder is hij steeds meer bezig met LOCO, zijn nieuwe Paw Patrol speelgoed en houdt nog steeds het meeste van naar buiten gaan, stickers plakken en dansen & zingen.

Quotes van deze maand

Noa doet net of hij een puzzelstukje niet snapt waar hij hoort. ‘Ik heb een grap gemaakt’

‘He Noa. Die cup cakes heb je lekker gemaakt.’ ‘Dankje!’

Na het opruimen van zijn speelgoed: ‘Is mama nu weer blij?’

Nadat ik heb gedouched: ‘Mama. Ik heb je gemist’ ❤️

‘Hoe groot ben je dan?’ ‘Ik ben 2!’

Ik kan heel hard niet vallen

Samen zingen in de auto. ‘Stil mama. Ik wil zingen, jij moet luisteren’

Mama. Ga jij met je dikke billen stuiteren op het bed?’ & bedankt 😉

Mama. Ik heb een kusje nodig’ ❤️

NOTE: Er is dus een aanpassing van de MOMents van de maand. Omdat ik toch best veel deel over Noa en dit met mate wil gaan doen is er een korter overzichtje elke maand van deze momenten. Nóg bewuster bloggen. (Lees mijn disclaimer voor meer informatie)

Ik kocht heel wat toffe dingetjes voor hem op Vinted 🚙 na heftige zorgnachten kunnen we nu eindelijk wat nachten doorslapen 😴 is Noa super blij met zijn nieuwe snow boots inclusief lichtjes 🥾 heerlijke momentjes: samen de slappe lach hebben 😂😍 wat vaker nu heerlijk opstap samen 🪴 hadden we eindelijk die ene kappersafspraak, weg lange lokken ✂️ omdenken en met zijn Kinetic Sand het toch leuk houden i.p.v. telkens waarschuwen. 💭 weer wat meer bezig met zindelijkheid, het heeft zo z’n ups & downs . Ik maakte een plaspot #creatiefdenken🚽🧻 is Noa steeds meer een echte Paw Patrol fan! 🥰 meneer is een echte puzzelaar (van mij heeft hij het niet hoor) 🧩 is hij groot fan van de Konijnen-stopdans Check het liedje op Youtube via deze link 🎶🐇 is hij steeds meer dikke vriendjes met Ayla (en Ayla met hem) 🐈‍⬛ gaan steeds vaker zijn middagslaapjes eraf, weer een nieuwe fase 😴

» Lees meer over de affiliate links hier

Hoe vind je deze nieuwe invulling van mijn maandelijkse dagboekjes? En voor de mama’s onder ons: Wanneer deed je kindje geen middagslaapjes meer? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

About the Author

6 Comments

zwartraafje

Mmmm, zoveel lekkers. Warme chocomelk én een High Tea. Ze zien er allebei heerlijk uit. Fijn dat de 10-jarige Ayla het nog steeds zo goed doet én wat gaat het bloggen snel hé. Ik verschiet er telkens van wanneer ik stil sta bij hoe lang we daar al mee bezig zijn. Hoe je iemand al zolang kan volgen en een fijne vriendschap kan hebben zonder elkaar ooit in het echt ontmoet te hebben. Mijn neefjes zijn ook fan van dat Kinetic zand. Wel fijn dat het amper voor rommel zorgt en ze er dus ook binnen mee kunnen spelen.

Reply
Nicky

Januari is echt voorbij gevlogen, vond ik. Maar niet alleen bij mij, geloof ik. Leuk om te zien hoe Noa vooruit gaat. De slappe lach samen is zo leuk! Ik denk dat mijn dochter ook ongeveer 2,5 was toen de middagslaapjes er af gingen. En dat zindelijk worden, dat deden wij ook met stickers plakken enzo.

Reply
Wanda

Ah, die opmerking van Noa: mama, ik heb een kusje nodig… Dat is toch veel te lief! En ja, zo’n weekje vakantie om het nieuwe jaar mee te beginnen, is niet zo verkeerd he? Lekker even opladen voor een drukke maand, want zo te lezen, is het behoorlijk pittig op je werk en is het dan zeker belangrijk om even wat meer tijd voor jezelf vrij te maken.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *