Monthly recap | Januari Highlights

Zoals aangegeven in 2021 ga ik zeker met deze reeks door in dit nieuwe jaar. Een terugblik van afgelopen maand d.m.v. foto’s, stukjes tekst en gifjes. Dingen die deze maand mooier, positiever en mij gelukkier maakte ligt de focus op. Juist in deze tijden kunnen we daar wel wat meer van gebruiken. Aan het einde weer het welbekende MOMents, mommy momenten met Noa: quotes, foto’s en alles wat er deze maand met hem gebeurde. Een dagboekje, terugblik om later terug te kunnen lezen. Dit keer in een nét iets ander jasje gegoten dan je gewend ben. Let’s start this month!

De eerste maand van 2022. Let’s do this! Op naar een betere maand maar ook zeker een beter jaar. Het startte heerlijk met de afsluiting van onze vakantie, mijn blog & Ayla waren jarig, ik had veel leuke aankoopjes via Vinted, had veel me-time en Noa werd deze maand alweer 2.5 jaar!

Monthly recap | Januari Highlights

+ Was nog de maand van onze week vakantie 💫 & startte ik weer met werk 👻
Het nieuwe jaar begon met nog een weekje fijne vakantie. Lees hier het uitgebreide fotoverslag van onze vakantie ✨ Daarna begon het werkleventje weer. En wat.een.week die eerste week. Het was gelijk pittig met heel veel extra dingen en was dan ook kapot moe die eerste week. Nam dus extra rust erna dat weekend om even flink op te laden. De weken erna werd het namelijk niet echt rustiger :’)

+ Begon ik met Vinted (en kocht er ook wat leuke dingen) 💰
Ik startte toch eens met Vinted, hoewel ik er erg sceptisch tegenover stond. Uiteindelijk super blij mee en heel wat verkoop en aankoopjes gedaan. Ik kocht wat toffe dingen van Noa maar waagde zelf ook een gokje voor wat leuke dingen voor mezelf. Er kwam een uitgebreid artikel online over Vinted en de plus&min punten en ik deelde wat ik heb gekocht.

+ Begon ik met 1 foto per dag van 2022 📸
Het leek me leuk een nieuw projectje te starten. Eentje waar ik al vaker wat van hoorde maar waar ik eigenlijk nooit actief mee aan de slag ging. Tijd om dat te veranderen! 1 foto per dag van 2022 is een feit! Het is een hele fijne app waarbij ik dus 1 favoriet moment van de dag plaats met een foto. Aan het einde van het jaar wil ik er graag een filmpje van maken.

+ Bestond iliveformydreams 13 jaar! 💻
Hierdepiep. Mijn eigen domeintje bestond 13 jaar en inmiddels alweer 14 jaar aan het bloggen. Doe je al mee met de winactie? Heel trots en blij met mijn eigen stukje internet en alle lieve reacties van jullie!

+ Had ik een leuke high tea-date met vriendinnen 🫖
Eindelijk weer mijn vriendinnetjes in levende lijven zien! Wat was het fijn om een high tea bij mij thuis te hebben. Helaas wel met een deel van de groep i.v.m. corona maar dat mocht de pret niet drukken. Ook kreeg ik heel lief een BLOND mok van een vriendinnetje en hebben we heerlijk bij gekletst. Zelfs een vriendinnetje uit België was er bij, zo dankbaar haar na zolang weer te zien.

+ Werd Ayla alweer 10 jaar! 🐈‍⬛
Oud besje alweer onze Ayla. Ze werd begin deze maand alweer 10(!) (niet 13 Simoon, zoals ik zei met video bellen, dat zou Yara zijn geweest) Zo fijn dat ze nog bij ons is in goede gezondheid. En echt een vriendinnetje geworden van Noa, zo leuk om te zien.

+ Stond wederom in het teken van selfcare & veel lezen📖
Centraal dit jaar, balans & selfcare. Vooral na mijn vakantie was het ontzettend hectisch op werk, waardoor ik extra mijn rust nam. Genieten van een theetje, bloggen, foute films kijken (nog kerstfilms die ik heb opgenomen) en lekker lezen. Ik probeerde extra mijn rust te pakken en vooral mijn hoofd leeg te maken. Aardig gelukt deze maand.

+ Genoot ik van thee & huishoudelijke klusjes ☕🧺
Helemaal blij met de nieuwe London mok van Starbucks (via Vinted gescoord) Ik nam dus extra veel fijne theetjes en geniet altijd van de huishoudelijke klusjes inclusief muziekje. Deze maand heb ik wat vaker deze taken samen met Noa gedaan en echt eventjes het huis goed schoon gemaakt. Een minder klusje op zich, maar het voelt extra fijn als het huis schoon en opgeruimd is naderhand.

+ Met de drukke weken… 🦄
…genoot ik extra van de kleine dingen in het leven. De momentjes die ik écht even voor mezelf had met een boek, thee en een filmpje. Ik kocht, aangezien ik een mega drukke dag voor de boeg had op werk lekker een chocomelk met slagroom. Gewoon, omdat het kon. Ondanks dat er veel ‘moest’ gebeuren thuis zat ik vaker heerlijk op de bank met een theetje.

+ Gingen wij weer eens naar de bios 🎞️🎬
Alles ging weer open, voor ons een reden om een Ontbijt-bios-date te houden. We gingen samen, in de ochtend naar Spider-Man No Way Home (toffe film!) en maakte nog een rondje in de Primark. Even quality time voor ons wat door allerlei omstandigheden lang geleden was. Dat was dus even extra genieten met elkaar.

+ Luisterde ik veel naar 🎼

MOMents van Januari

Noa 2.5 jaar! 👦🏻
Mijlpaaltje hoor, meneer werd 2.5 jaar! Alle mama-clichés zijn wáár. Tijd gaat snel, ze worden zo snel groot en het liefste zou ik alle momenten die ik met hem heb in een doosje doen. Hij heeft weer de ‘Nee’ fase te pakken, nu met gillen erbij. Heél fijn. Verder is hij steeds meer bezig met LOCO, zijn nieuwe Paw Patrol speelgoed en houdt nog steeds het meeste van naar buiten gaan, stickers plakken en dansen & zingen.

Quotes van deze maand

Noa doet net of hij een puzzelstukje niet snapt waar hij hoort. ‘Ik heb een grap gemaakt’

‘He Noa. Die cup cakes heb je lekker gemaakt.’ ‘Dankje!’

Na het opruimen van zijn speelgoed: ‘Is mama nu weer blij?’

Nadat ik heb gedouched: ‘Mama. Ik heb je gemist’ ❤️

‘Hoe groot ben je dan?’ ‘Ik ben 2!’

Ik kan heel hard niet vallen

Samen zingen in de auto. ‘Stil mama. Ik wil zingen, jij moet luisteren’

Mama. Ga jij met je dikke billen stuiteren op het bed?’ & bedankt 😉

Mama. Ik heb een kusje nodig’ ❤️

Ik kocht heel wat toffe dingetjes voor hem op Vinted 🚙
Kopen, kopen, kopen. Ik ben ermee gestopt haha. Maar ik heb zo ontzettend veel leuke dingetjes voor hem gescoord. Dingen die ik al lange tijd zocht of me gewoon erg leuk leken voor hem. Hij is erg blij met alle spulletjes die hij al heeft (zie foto – behalve de Pup Pad, die is al wéken onderweg) en er komen nog wat kleine dingetjes aan.

Was het fijn weer wat nachten door te kunnen slapen, na wat heftige slapeloze zorgnachten 😴
De 2de week van de vakantie was aanpoten. I.v.m. privacy laat ik even in het midden hoe & wat. Gelukkig de rest van de maand sliep Noa weer erg fijn, waardoor we extra konden bijtanken. Het was zo fijn om eventjes weer ‘normaal’ door te kunnen slapen.

Was Noa super blij met z’n nieuwe Snow Boots (inclusief lichtjes) 🥾
Hallo super stoere snow boots! Al lang naar opzoek en eindelijk gevonden. En er zaten zelfs lichtjes in als meneer ermee loopt. Helemaal in zijn nopjes en wilde ze eigenlijk ook niet meer uit. Ik ben er erg blij mee, goede kwaliteit en schappelijke prijs. Je weet immers nooit hoe vaak hij ze aan heeft qua maat.

Samen de slappe lach hebben is GOUD😂😍
We hebben echt een aantal keren deze maand de slappe lach gehad. We hebben echt dezelfde soort flauwe humor haha. Ik heb echt sommige dagen tranen gelachen. Echt mooie momenten om samen met hem mee te maken.

Gingen we weer wat vaker op stap met hem 🪴
We gingen zodra het kon lekker veel met hem naar buiten. Boodschapjes doen, naar de speeltuin of kinderboerderij. Eendjes eten geven, lekker wandelen of zitten op zijn driewieler. Heerlijk om hem zo buiten te zien genieten. Daarbij fijn dat we echt om de hoek veel van dit soort leuke buiten-dingen hebben waar we zo naar toe kunnen.

Hadden we eindelijk een kappers afspraak ✂️
Yay, de kappers gingen weer open! Voor de kerst wilde we een afspraak maken: lockdown. Wederom weer een lekkere grote bos met krullen. Mama waagt zich er niet meer aan zelf te gaan knippen (het ziét er dan uit) en ik knip alleen z’n bakkebaarden een beetje bij. Het was dus weer fijn naar de kapper te kunnen met meneer. Gelukkig vind hij het zelf niet erg er heen te gaan, alleen duurt het soms wat lang en kriebelen alle haren die vallen. Hij heeft dus weer een lekker kort koppie. Kunnen we weer eventjes vooruit.

Omdenken 💭
Noa speelt ontzettend graag nog met zijn Kinetic Sand en ik was er eigenlijk een beetje klaar mee. Hij luisterde niet en hield het zand niet op de tafel. Ik werd een aantal keren boos en dacht: Dit moet ik anders doen. Het moet leuk blijven voor ons beide. Ik pakte er een kleed bij en hij heeft heerlijk op de grond zitten spelen. Ik zeg win-win.

Zindelijkheid 🚽🧻
Deze maand was het met ups & downs met zindelijkheid. We hadden het geheel los gelaten, soms een luier aan en soms alleen een onderbroek. Ineens ging hij zélf aangeven dat hij een kriebel voelde of al een druppel. Dit hield hij 3 dagen vol en daarna had hij er geen zin meer in. Plassen in zijn luier en niet eens willen proberen op de wc. Hij is ‘pas’ 2.5 jaar en we vinden dit al meer progressie. Over een tijdje wil ik weer met de nieuwe kaarten starten van de Zindelijkheidsbox om weer een stapje vooruit te gaan. Hierover komt dan uiteraard een review online.

Wat ik wel maakte was een Plas Pot. Helemaal zelf bedacht aangezien ik hem extra wilde motiveren. Wat werkt bij hem? Chocolade. Hij is net zo’n choco monster als zijn moeder 😉 Ik maakte dus een extra pot (naast de kleine cadeautjes die hij krijgt bij een volle plaskaart) en legde hem het idee uit. Zodra hij ZELF aangeeft te moeten plassen en er een plasje gebeurd mag hij een chocolaatje pakken. Benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen.

Paw Patrol fan! 🥰
We hebben een echte Paw Patrol fan in huis. Hij kijkt het graag via Netflix en speelt de afleveringen na met zijn nieuwe gekregen speelgoed. Ook zijn Mega Blocks Paw Patrol collectie is nu we Rubbel hebben (eerste foto hierboven) geheel compleet. Ik ben nog (via Vinted) op zoek naar een aantal kleine items en dan is alles wat ik graag voor hem wil aanschaffen compleet. Zijn Skye en Zuma vielen al erg in de smaak 😉

Meneer is een puzzelaar 🧩
Als ik 1 ding niet leuk vind is het wel puzzelen. Maar Noa doet het altijd erg graag. Vandaar dat ik dacht dat een Paw Patrol puzzel wel tof zou zijn voor hem! Het is een houten puzzel waarvan ik dacht ‘deze is voor zijn leeftijd nog te lastig’. Het zijn veel stukjes en is een 3+ puzzel. Afgezien van 3 stukjes kon hij hem helemaal zelf maken. #trots

De konijnenstopdans 🎶🐇
Zijn favoriete muziekje om op te dansen: De konijnenstopdans. Ondanks dat ik veel ken door mijn werk qua liedjes/muziek voor peuters kende ik deze nog niet. Een keertje stond hij er met ophalen op te dansen en vroeg ik wat het precies was. Noa wordt er helemaal blij van. Klappen, stampen, rennen. Noa altijd een bezige bij dus dit liedje is echt iets voor hem. Check het liedje op Youtube via deze link

Dikke vriendjes met Ayla 🐈‍⬛
Nog steeds dikke vriendjes met onze Ayla. Elke ochtend aaien en ze komt vaak ook in Noa zijn kamertje even kijken. Noa doet steeds voorzichtiger met haar waardoor ze ook meer toelaat. Zo leuk om te zien.

Het eraf gaan van zijn middagslaapje 😴
Voor het eerst had hij een aantal dagen geen middag slaapje. Weer een nieuwe fase. We merkte dat hij vooral ‘s avonds lastig in slaap viel dus besloten we dit te proberen. Je merkt wel dat hij moe is en soms wat chagrijnig aan het einde van de dag, maar verder doet hij het eigenlijk erg goed. We kijken het nu per dag aan of hij het nodig heeft of niet. Bij de opvang houden we het slaapje nog even aan, aangezien het best altijd een heftige/drukke dag voor hem is. Even wennen voor mij; ik heb ineens overdag minder tijd voor mezelf. De avonden is hij eerder naar bed waardoor mijn klok in mijn hoofd een beetje in de war is. We gaan zien hoe dit zich gaat ontwikkelen maar voor nu doet hij het super goed. Mama moet er meer aan wennen 😉

» Lees meer over de affiliate links hier

Hoe vind je deze nieuwe invulling van mijn maandelijkse dagboekjes? En voor de mama’s onder ons: Wanneer deed je kindje geen middagslaapjes meer? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

0

About the Author

SAS

Uit de jaren '80 ★ theeliefhebber ★ thriller fanaat ★ voorliefde voor: Londen, eekhoorntjes & bloggen ★ crazy cat / squirrel lady ★ vrouw van ★ Mama van Noa ★ kinderleidster ★ fulltime levensgenieter: 'Because when you stop and look around, this life is pretty amazing...'

6 Comments

zwartraafje

Mmmm, zoveel lekkers. Warme chocomelk én een High Tea. Ze zien er allebei heerlijk uit. Fijn dat de 10-jarige Ayla het nog steeds zo goed doet én wat gaat het bloggen snel hé. Ik verschiet er telkens van wanneer ik stil sta bij hoe lang we daar al mee bezig zijn. Hoe je iemand al zolang kan volgen en een fijne vriendschap kan hebben zonder elkaar ooit in het echt ontmoet te hebben. Mijn neefjes zijn ook fan van dat Kinetic zand. Wel fijn dat het amper voor rommel zorgt en ze er dus ook binnen mee kunnen spelen.

Reply
Nicky

Januari is echt voorbij gevlogen, vond ik. Maar niet alleen bij mij, geloof ik. Leuk om te zien hoe Noa vooruit gaat. De slappe lach samen is zo leuk! Ik denk dat mijn dochter ook ongeveer 2,5 was toen de middagslaapjes er af gingen. En dat zindelijk worden, dat deden wij ook met stickers plakken enzo.

Reply
Wanda

Ah, die opmerking van Noa: mama, ik heb een kusje nodig… Dat is toch veel te lief! En ja, zo’n weekje vakantie om het nieuwe jaar mee te beginnen, is niet zo verkeerd he? Lekker even opladen voor een drukke maand, want zo te lezen, is het behoorlijk pittig op je werk en is het dan zeker belangrijk om even wat meer tijd voor jezelf vrij te maken.

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.