MOMlife | Hoe ik als mama zijnde mini selfcare momentjes inplan

Mama zijn. Zo’n 24/7 job waar je je eigenlijk niet of kunt voorbereiden. Indenken wat dit doet met je leven als je geen ouder bent. Ik dácht het te weten, vooral door mijn werk. Maar ik had echt geen idee. Ik hou ontzettend van mijn me-time, iets wat als mama erg schaars is. Alles staat in het teken van die kleine, zoveel dat ik mezelf nog wel eens ben kwijtgeraakt. Midden 2021 gooide ik het roer om: meer selfcare, mezelf op een hogere plek zitten en veel dingen doen die ik echt leuk vind. Ik deel graag met jullie welke mini selfcare momentjes er voor mij echt toe doen zo op een dag.

Thee, thee & nog meer thee (en even niks)

Als theeleut kan ik dus echt enorm genieten van een fijne mok thee. Ik start er zowel mijn dag rustig mee op en sluit ermee af. Hoewel ik dus zeker thee drink als ik wat doe (bloggen, lezen of een serie kijken) vind ik het ook fijn om een momentje voor mezelf te nemen met even helemaal NIKS. Ik vind dat altijd nog een lastig punt maar merk dat ik dit rustpuntje echt eventjes nodig heb in de dag.

Heerlijke lange douche sessies

Ik vind het echt een me-time momentje, de douche sessies die ik zonder Noa heb. Gewoon even lekker scrubben, een extra douche foam gebruiken en lekker lang onder de warme straal staan. De nieuwe badkamer geeft me zoveel rust, wat ik na een lange dag zorgen & werken altijd wel kan waarderen.

Kurio Lite Tablet

In de tijd van nu niet weg te denken en ook even een rustmomentje voor deze mama: een tablet. Hoewel ik zijn schermtijd probeer te beperken, heb ik dat nu zeker veel meer los gelaten. Zo ligt z’n tablet de hele dag op de kast en zo staat hij wat vaker aan als hij en ik er eventjes meer behoefte aan hebben. Zolang ik voor mijn eigen gevoel nog genoeg andere dingen aanbiedt (zoals lekker naar buiten, knutselen e.d.) vind ik het ideaal. Voor Noa een momentje om even tot rust te komen en vooral te ont prikkelen. Voor mama even om bij te tanken en eventjes wat eigen dingetjes te doen. Lees hier de uitgebreide review van de tablet, ik ben er nog steeds super tevreden mee zo’n kindvriendelijke tablet. Inmiddels via Vinted ook een hoesje voor eromheen op de kop getikt, ideaal!

De tijd dat Noa slaapt

Halleluja. Wij hebben dus een uitslaper 😉 In de ochtend kan ik me rustig aankleden, theetje doen met ontbijt en lekker bloggen. Maar ook in de middag slaapt meneer nog altijd zo’n 1.5/2 uurtjes (we maken hem dan wakker anders hebben we ’s avonds feest, anders zou hij vast nog langer slapen) en ik doe dan wat voor mezelf. Normaal ging ik dan allerlei huishoudelijke klusjes doen of dingen die in mijn hoofd ‘moesten’. Nu kies ik steeds vaker voor het kijken van een fijne film/serie of lees een boek. Even een momentje voor mezelf om op te laden tijdens het altijd ‘aan staan’. De klusjes probeer ik nu steeds vaker te doen (wat kan) zodra Noa lekker eventjes alleen speelt. Ook zeker het voordeel van dat hij nu wat ouder is en wat meer zelf kan. Ik denk maar zo: nu kan ik er nog van genieten, over zo’n 1.5 jaar is hij hele dagen op school.

Lezen

Ik denk wel mijn nummer 1 in ontspanning. De lees flow kwam gelukkig richting einde 2021 weer geheel terug. Hoewel het herlezen is geeft het me wel de ontspanning tussen de middag en voor het slapen die ik graag heb. Nog steeds ontzettend fan van de boeken van Nora en erg blij met mijn complete collectie. Ik kan alle boeken van haar dus erbij pakken. Ik zoek nog 2 boeken voor haar ter vervanging aangezien deze van ellende bijna uit elkaar vallen. Mijn doel is dit jaar om 50 boeken te lezen, waarvan minimaal 10 nieuwe.

Muziek

Ik ben zo iemand die uren heerlijk een muziekje op kan hebben. Tijdens het bloggen, schoonmaken of gewoon als achtergrond muziekje. Ik luister dan ook eigenlijk nog steeds dezelfde muziek als jaren geleden. ’90 muziek komt ook regelmatig voorbij net als Westlife (vooral de nieuwe CD), P!NK, Ed Sheeran & Jason Derulo. Ook ontdek ik via YouTube regelmatig nieuwe muziekjes die worden toegevoegd aan mijn playlist.

Zorg jij goed voor jezelf? En op welke manier?

7 reacties op “MOMlife | Hoe ik als mama zijnde mini selfcare momentjes inplan

  1. Wat fijn om te lezen.
    Gelukkig moet ik dat niet meer doen.
    Mijn zoon is er nu al 12 en zit momenteel veel op zijn kamer. Ik moet hem al groepen om hem eens bij me te hebben.

  2. Ik probeer ook af en toe eens een uitgebreide douche te nemen zonder D. Meestal neem ik hem mee en daar geniet ik ook wel van, alleen zo’n douche in mijn eentje is toch ook wel zalig.

  3. Wat goed dat je dit doet! Ik moet het ook veel meer doen. Vandaag maakte ik trouwens nog een fout. Ik gaf mijn dochtertje een raket ijsje na het eten. En ja hoor, ze kon niet slapen. Hoewel ik het heerlijk vind om haar zo veel mogelijk om me heen te hebben, vind ik het ook wel fijn als ik weet dat ze lekker slaapt en ik tijd voor mijzelf heb. De raketijsjes gaan daarom weg gestopt worden in de vriezer, zodat ze pas aankomend zomer weer tevoorschijn gehaald kunnen worden.

  4. Over me-time heb ik momenteel niet te klagen en ik vind het heerlijk! Toen dochterlief klein was, pakte ik ook mijn momentjes wel, hoor. Ik leerde haar dat het na 19.30 uur ‘mama-tijd’ was. Als ze niet kon slapen mocht ze zingen, boekjes lezen of wat dan ook. Als ze maar in bed bleef. En toen het middagdutje verleden tijd was, keken we vaak een Disney-film ’s middags. Dan lag ik op de bank met opgetrokken benen en zat zij in het hoekje achter mijn knieën. Mooi herinneringen! <3

  5. Wat goed dat je vorig jaar het roer hebt omgegooid door ook als moeder meer momenten voor jezelf te nemen. En supertof dat je dit jaar heel veel boeken wilt gaan lezen! Ik geniet daar sinds vorig jaar ook weer enorm van, en lees nu standaard wat voor het slapengaan. Zo fijn! Verder houd ik ook van lange douchesessies met een lekkere fles doucheschuim en vind ik het heerlijk om bijvoorbeeld uitgebreid te koken of creatief bezig te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *