MOMlife | 6 dingen die ik anders doe/beleef als mama zijnde

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Hangmatwereld

Mama zijn, het is natuurlijk nog al een impact op je leven. Het ís je leven 24/7. En zoals bij eigenlijk alles zijn er leuke en minder leuke dingen aan het moederschap. Ik schreef al eerder over Mindfull moederschap, mama zijn in corona tijden en ik vulde al eens de Mumlife Raw tag in die ik eerlijk beantwoorde. Er zijn zeker heel wat dingen wat ik nou anders doe, of wat anders is nu ik mama ben. Ik deel graag 6 dingen met jullie wat nu compleet anders is in mijn leven.

Eetmoment: aan de grote tafel 🥄
Ik zag dat altijd voor me he. Zo gezellig aan de grote tafel eten, de dag bespreken.. Ook een beetje hoe ik het van huis uit heb meegekregen. Voordat we Noa hadden aten wij áltijd voor de tv aan de kleine tafel in de huiskamer. Niet perse mijn ding maar hey, het ging zo prima. Nu we met zijn 3e zijn kan ik je dolblij vertellen dat we 9 van de 10 keer lekker aan de grote tafel eten. De ene keer met de Ipad erbij, de andere keer gewoon in gesprek.

Ik vind het ergens zo fijn om dit Noa ook op deze manier mee te geven. Echt even aandacht voor elkaar en ook gewoon de gezelligheid van samen eten. Hij zat eerst aan de kop van de tafel, maar een tijdje geleden hebben we 1 stoel naar boven gedaan en hij zit nu áán tafel. Voor mij iets ongezelliger (want ik zit wat verder weg) maar verder ben ik erg blij met deze ‘nieuwe’ opstelling. Moet zeggen het oog ook veel fijner zo met onze nieuwe kozijnen natuurlijk 😉

Leven met aandacht / nog meer genieten van de kleine dingen
Ik ben altijd al een glas-half-vol-persoon geweest die stil stond bij de mooie dingen in het leven. Maar nu ik Noa heb geniet ik echt nóg meer bewust. Hij kan zo blij worden van zijn BIG 3 (in de auto een trein, molen en vliegtuig spotten) Ik heb daar ineens ook meer aandacht voor. We wonen hier al bijna 6 jaar en nog nooit heb ik zoveel vliegtuigen over ons huis gehoord als nu. Nooit heb ik glimlachend in de auto gezeten omdat ik een trein zie langskomen en bedenk hoe Noa hier zo blij van zou worden. Hij ziet lieveheersbeestjes, raapt steentjes op en kijkt ECHT naar de wereld. En door hem kijk ik er ook een stukje bewuster naar dan eerst.

300 jaar over boodschappen doen #notkidding 🛍
Precies dus het bovenstaande hé. ‘Een lieveheersbeestje mama. Kijk. Een steen. Een mier. Waar is de mier mama? Is hij gaan slapen? Oh een put. Hey een buurman’ (hij noemt iedereen die hij buiten ziet in ons dorp buurman/buurvrouw) en gaat daar een heel gesprek mee aan over zijn nieuwe jas, wat hij gaat eten of…?! ‘Oh mama. Een vliegtuig. Met een streep. Hoog in de lucht. PLASSEN! Mag ik daarin met m’n laarzen? Een POES, mag ik aaien?’ Het.houd.niet.op. Het is een continue stroom aan woorden, belangstelling voor alles wat is en leeft. Heel leuk natuurlijk. Maar als je eventjes snel iets wil halen is het natuurlijk een beetje minder 😉

Team no sleep 😴
Nou hebben we een prima slaper over het algemeen maar man. Ik slaap een stuk slechter (en was al geen goede slaper) sinds we Noa hebben. Ik ben erg alert, hoort elk dingetje… Noa slaapt gelukkig goed, maar de eerste periode van voeden, tandjes, ziek zijn… Soms maar een uurtje slaap en gewoon werken. Het hakte er wel in. We zitten nu gelukkig *klopt af* in een wat rustigere periode waardoor hij eigenlijk nu prima door slaapt.

Altijd AAN staan 🔛
Tsja, wat moet ik hierover zeggen… Ik sta altijd aan. Ik ben altijd bezig met de volgende dag, met het plannen van oppas, regelen van dingen. Wanneer moet hij eten, wanneer moet hij naar bed. Er zit een ritme in en deze zit dus ook in mijn hoofd. Constant. Het is dus super fijn om af en toe even met vriendinnen weg te zijn of eventjes te winkelen zonder te moeten letten op tijden. Of met lekker weer heerlijk een boekje te lezen in onze hangmat in de tuin. Even genieten, opladen en proberen zoveel mogelijk los te laten.

Het moeten inplannen van me-time 🌷
Ik vraag me oprecht af wat ik deed met mijn vrije tijd vóór kinderen. Nu moet ik het echt inplannen en vaak ben ik dan zo moe dat ik liever even niets doe. Afspreken met vriendinnen? Bepaalde tijd als meneertje mee gaat i.v.m. zijn slaapje. Alleen afspreken? Kijken of M. niets heeft gepland zodat ik alleen weg kan. Ook de uurtjes die hij overdag goed slaapt (ik ga HUILEN als ze eraf gaan, maar dat zit er nog lang niet in aangezien hij zelf aangeeft graag te gaan slapen ’s middags) wil ik zo productief mogelijk inzetten. Even bloggen. Dingen doen waar ik mijn handen voor vrij heb. Serie kijken. Een boek lezen. En dan daaruit kiezen he. Eer ik heb gekozen is er al een geruime tijd voorbij… Ook de uurtjes in de ochtend en avond koester ik echt. Even met een theetje de dag beginnen of eindigen.

4 reacties op “MOMlife | 6 dingen die ik anders doe/beleef als mama zijnde

  1. Haha, dat van het heel lang over boodschappen doen kan ik me helemaal voorstellen. Het lijkt me ook best pittig soms om als moeder veel minder vrije tijd te hebben of het in elk geval meer te moeten plannen. Best een overgang, denk ik! Aan de andere kant krijg je er – lekker cliché – gelukkig wel veel voor terug. Dat nóg meer stilstaan bij kleine dingen lijkt me absoluut iets extra bijzonders aan kinderen krijgen.

  2. Het is ook volop genieten geblazen met zo’n kleintje. Want ze zien de wereld heel anders en het is zo leuk om dat zelf ook te zien. En als die middagslaapjes er straks af gaan, is Noa weer wat groter en krijg jij ook vanzelf weer meer ruimte. Wij deden vaak dingen samen aan tafel. Mich kleuren en ik mijn administratie of zo. Dat was ook altijd heel fijn. En toen het middagslaapje er nét af was en ze toch nog een rustmomentje nodig had keken we vaak een Disney-film ’s middags, samen op de bank. Dan kon ik tussendoor ook wel wat doen. Als ik niet in slaap viel tenminste. Ik krijg nu nog spontaan gaap-neigingen als ik de Disney-tune hoor.

    1. Ja dat probeer ik nu ook zeker meer te doen. Noa kan prima alleen spelen met zijn Duplo en ik doe dan even beneden de was opvouwen of een ander klusje. Hoewel het ook echt wel leuk is soms gewoon eens naar hem te kijken en hem te horen praten in zijn fantasie-spel. Dan wacht de was maar even 😉 Maar het geeft me zeker meer ruimte nu ik wat meer tegelijk met hem kan doen, dat wordt natuurlijk alleen maar meer naarmate hij ouder gaat worden.

      Haha ik zie je al in slaap vallen bij de Disney tune. Knikken bollen 😉 Ik moet altijd zo lachen he. Ik moet bij heel veel dingen altijd aan je denken. Als ik met mijn Rituals onder de douche sta of als ik bij Noa weer eens met spuug iets weg veeg op zijn gezicht 😉 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *