WORK | Mijn werk loslaten in de vakantie: Zo ga ik dat doen

Hallo weekje vakantie! Zodra dit artikel online komt heb ik uiteraard al een lang vrij weekend ervoor erop zitten, maar vanaf vandaag start écht mijn weekje vakantie. Voor mij ontzettend noodzakelijk na zulke hectische maanden privé en op werk. De laatste vakantie die wij hadden was een weekje Centerparcs in Juni, wat niet geheel relaxt verliep door een doktersbezoekje. Hard nodig om dus écht even mijn werk los te laten en bij te tanken. Hoe ik dit ga doen? Dat lees je in onderstaand artikel.

Ik sluit alles écht af
Ik maak altijd dat ik al mijn taken heb gedaan. Observaties en administratie bijgewerkt en gedaan. taken overgedragen aan collega’s, dingen afgesloten qua emailtjes wat nodig was. Kinderen voorbereid dat ik er eventjes niet ben (hebben ze eventjes rust 😉 ) Zo kan ik de middag dat ik naar huis rij echt eventjes mijn werk achter me laten.

Ik zet al mijn werk gerelateerde meldingen uit
Wij hebben een app van werk, groepsapp op Whatsapp… Eigenlijk ben je altijd wel bereikbaar maar alles zet ik dus uit. De meldingen of op dempen van groepsgesprekken. Ook neem ik telefoontjes niet aan en alle werk gerelateerde dingen op mijn telefoon negeer ik / zet ik uit. Ik merk dat dit mij een stukje rust geeft, zodat ik niet telkens toch geneigd ben even te kijken wat er wordt gezegd. Ook de mailtjes die in mijn werk-inbox stromen laat ik staan voor na mijn vakantie. Dan zijn ze de eerste.

Ik ga offline
Dit doe ik eigenlijk altijd elke vakantie, Wifi uit. Zo min mogelijk online en alleen foto’s maken om daarna te kunnen plaatsen op mijn blog of door te sturen. Ik merk dat het me een hoop ontprikkeling brengt en ik echt even tot rust kan komen dan bezig met schermen, social media e.d.

Waar ik dus ben deze week? Niet online dus. Lekker genieten van een boek, serie, in de natuur, van mijn gezinnetje en van lekker opruimen in huis. Tot daarna!

Hoe doe jij dat als je vakantie hebt? Kan je dit geheel los laten?

Artikel idee

7 reacties op “WORK | Mijn werk loslaten in de vakantie: Zo ga ik dat doen

  1. Ik zorg ook altijd dat ik alles af heb en goed overgedragen heb. Maar mijn collega’s mogen mij best bellen tijdens mijn vakantie. Ze doen het nooit, maar het mag. Maar meestal heb ik tijdens vakanties helemaal geen tijd om aan mijn werk te denken. De afgelopen jaren is bijna elke vakantie druk geweest. Door een verhuizing, door de verkering die in het ziekenhuis lag. Afgelopen vakantie was mijn moeder heel erg ziek. Dus dan moet je je werk wel loslaten. Meh. Ik wil ook een rustige vakantie!
    Fijne vakantie! Geniet er maar lekker van!

  2. Ik merk dat ik het soms wel lastig vind om mijn werk los te laten, zeker als er zoals nu van alles speelt doordat collega’s vertrekken en we daardoor krap qua bezetting zitten. Maar goed, morgen mag ik weer aan de bak nadat ik vorige week op de Veluwe heb kunnen bijtanken.

  3. Geniet van je vakantie!!!
    Met deze planning zal het vast wel lukken. Zeker dat afsluiten van lopende dingen vind ik een goeie, dat geeft gelijk rust in je hoofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *