MOMlife | Mumlife Raw Tag

februari 12 2021

Deze producten zijn ter beschikking gesteld door Schattigebabykleertjes

Ik kwam deze tag tegen en wist dat ik deze vragenlijst graag zou willen invullen. Het is een TAG over het rauwe moederschap met alle fijne en minder fijne momenten. Het moederschap is het mooiste dat er is maar ook zeker zwaar. Ik neem jullie o.a. mee in de hoeveelheid schermtijd die Noa krijgt, wat mijn mom-guilty pleasure is en waarover ik vind dat meer gedeeld mag worden. Ook kreeg ik heel wat nieuwe toffe outfits die ik graag aan jullie laat zien.

Beschrijf jouw dag als moeder vandaag in één woord en leg kort uit.
Vandaag is het een werkdag. Dat betekend dat ik de ochtend thuis ben met Noa en hij de middag (als ik ga werken) naar de oppas gaat. Daarna haal ik hem na werk weer op. In 1 woord? Genieten. Dat is wat ik altijd doe in de ochtenden die ik met hem ben. ZO fijn hem te zien opgroeien en rustig met hem te kunnen opstarten.

Wat is het meest uitdagende gedeelte om te ‘connecten’ met andere moeders?
Ik heb heel wat leuke mede mama’s op Instagram (vaak ook via DM)! Jullie weten zelf wel wie jullie zijn. Ik vind dit ZO fijn. Ik heb daar dus eigenlijk niet zoveel last van, dat uitdagende met connecten. Ook heb ik 4 vriendinnen die mama zijn. Eigenlijk heb ik daar niet echt ander contact mee dan voor Noa.

Deel één vreselijk poep-moment. Die hebben we allemaal.
Gelukkig heeft Noa ze weinig, maar ik heb zeker een aantal momenten (vooral met lekkere tandjes luiers) dat meneer helemaal onder zat. Heel gedoe om hem dan ‘schoon’ uit die romper te krijgen.

Hoe ga je om met publieke driftbuien van je kind(eren)?
Oh Noa heeft daar zeker wel last van… Ik moet zeggen dat dit vooral thuis gebeurd en niet zo zeer ‘publiekelijk’. Ik laat het meestal gaan en besteed er geen aandacht aan of zeg dat iets niet mag. Hij kan nogal een drama-King👑 zijn en tranen me tuiten huilen & gillen. Als hij echt iets doet wat niet mag laat ik hem goed weten dat ik boos ben. Boos begrijpt hij ook al; hij kan zelf ook boos kijken en verstopt zich soms achter zijn handen als ik boos ben. Daarna komt hij het meestal goed maken met een kusje.

Eerlijk: hoeveel schermtijd heeft jouw kind?
Misschien teveel. De ene dag kijkt hij bijna geen tv en de andere keer veel. Iets waar ik eerst altijd ‘op tegen was’ Niet teveel schermtijd, niet teveel... Maar ik heb dat eigenlijk een beetje los gelaten. Hij mag best eventjes een filmpje kijken tijdens het eten of als het de hele dag regent. Ook als hij ziek is of ik heb even een mindere dag gaat het wat vaker aan. Ook gamen samen met papa vind hij geweldig om te doen. Het hoort nu ook eenmaal bij deze tijd en wel hebben er zeker wel een limiet op.

Wat vind jij de leukste outfits voor je kind?
Ik heb zoveel toffe outfits gescoord de afgelopen tijd dat het lastig is te kiezen. Meneer is namelijk weer eens van maat verschoven, waardoor er een hoop kleertjes te klein zijn geworden. Ik ben in ieder geval helemaal fan van de kleertjes van Schattigebabykleertjes, waar ik al eerder wat artikelen over deelde. Ze hebben daar zoveel keuze qua merken en het is niet alleen maar babykleding en ‘schattig’, wat de naam wel doet vermoeden.

Vooral ben ik fan van het merk Dirkje. Wat een stoere kleding hebben ze daar! Noa heeft nu een toffe dino pyjama ervan (ik ben helemaal weg van de kwaliteit ervan en stretch wat erin zit) 2 stretch broeken en een South Pacific setje die bestaat uit een broek, t-shirt en een vest. Ook toen hij 2 maatjes kleiner had heb ik veel van dit merk gehad. #favoriet Andere merken die ze er onder andere hebben zijn Name it, Babyface, Happy Horse (zo leuk die knuffels!), Lodger, KOKO NOKO, Noppies & Quapi. Mocht je kleding zoeken raad ik je zeker aan daar eens een kijkje te nemen!

South Pacific setje & Dino Pyjama

Ook alvast op de groei schafte ik wat kleding aan. Ik heb in zijn kledingkast namelijk wat dozen staan waarin ik kleding van de volgende maat heb liggen. Hoewel het soms lastig in te schatten is of hij dan korte of lange mouwen draagt in die desbetreffende maat maak ik dat ik wel iets heb. Hij groeit namelijk zo ontzettend snel. Gelukkig verkoop ik ook redelijk wat oude kleding waardoor het spaarpotje weer gevuld is voor nieuwe items.

Heb je vandaag geschreeuwd, gehuild of het moeilijk gehad vandaag?
Soms heb ik wel eens een kort lontje, maar dit merk ik direct van mezelf en probeer ik vaak om te buigen. Vandaag was het even moeilijk aangezien meneer van alles aan het uitproberen is. Voet bij stuk houden en met als gevolg dat meneer de hele boel bij elkaar schreeuwt omdat ‘hij iets niet mag wat hij wel wil’. #zucht

Wat was het beste moment vandaag als moeder?
Het beste moment vind ik elke dag het uit bed halen van Noa in de ochtend. Met een grote glimlach ligt hij heerlijk in bed op me te wachten. Ik vind het een heerlijk momentje om even te knuffelen, kusjes te geven en we kijken altijd even naar buiten. Ligt er ijs op het dak? regent het? Ligt er sneeuw? Hij wil het altijd even zien en benoemen en doet dit met een grote glimlach. Beter kan mijn dag niet starten. ♥

Wat is je geheime guilty pleasure om jezelf te belonen als moeder?
Me-time als Noa op bed ligt. Met een boek of serie/film een grote mok munt-thee en een stukje Tony’s erbij. GENIETEN. Even niet bezig met hem, de vaatwasser of de was. Gewoon eventjes voor mezelf om rust te pakken in de dag.

Hoe vaak ervaar je schuldgevoelens als moeder?
Ja soms zeker wel maar ik schud dit eigenlijk altijd wel weer van me af. Als ik een rotdag heb en Noa niet kan geven wat ik VIND dat ik moet geven. Als ik hem ’s ochtends naar de opvang breng en hij het lastig vind dat ik wegga. Als ik doordat het regent een dagje eens niet naar buiten ga, terwijl ik me altijd voorneem dagelijks met hem buiten te zijn #buitenkind Ik denk dat iedere moeder wel eens last heeft van schuldgevoelens. Het is maar net hoe je ermee omgaat. En mocht je dit lezen en denken; ‘Hey, ik voel me schuldig over…’ Je doet het meer dan goed. ♥

Deel één ding over het moederschap waar meer over gepraat/gedeeld moet (kunnen) worden.
Och hier kan ik heel wat dingen bij verzinnen deze vraag. Hieronder een korte opsomming van een aantal punten. Ik wil er zeker een ander uitgebreider artikel aan wijden.

Het feit dat sommige vrouwen geen moeder WILLEN worden (of maar moeder willen zijn van 1 kind)
Het feit dat je geen kinderen néémt maar het je gegeven moet zijn
Het feit dat het blijkbaar iets uitmaakt voor welke voeding je kiest
– Het feit dat je moet kunnen delen dat het moederschap soms zwaar is (en je dan geen zeur bent)

Foto met alle echo’s van Noa – 2019

Artikel idee *aangepast

Had jij een beste moment vandaag?

11 comments

 • Nicole Orriëns

  16/02/2021 at 12:01

  Schermtijd is altijd een lastig punt vind ik. Zeker nu het onderwijs digitaal wordt gegeven loopt dat enorm op.

 • Xiana

  15/02/2021 at 00:02

  Heel leuke en herkenbare onderwerpen. Mijn jongste zoon gooide deze avond per ongeluk zijn beker drinken de grond in. Ik had daarvoor als een gek het ganse huis zitten schoonmaken dus op zo’n moment ontplof je eventjes. Dan denk ik ai neen het was toch gewoon maar een ongelukje. Dus het schuldgevoel is er zeker wel. Waarom kunnen we niet gewoon wat meer genieten en wat meer loslaten maar ah we doen allemaal ons uiterste best en das het belangrijkste 🙂 .

  1. SAS

   15/02/2021 at 17:59

   Dat is zeker waar en het belangrijkste. Gewoon wat meer go with the flow en loslaten, maar lastig is het zeker. Vooral op sommige dagen 😉

 • Zo simpel is dan geluk

  13/02/2021 at 16:17

  Die schermtijd lijkt me wel iets heel lastigs in de opvoeding in de huidige tijd. Hoor collega’s daar ook elke keer weer over. Met name nu in de corona aan tijd.

 • Nicky

  12/02/2021 at 13:49

  Wat leuk om te lezen! Zeker dat gedeelte over schuldgevoel. En ik heb slecht nieuws… Dat houd je de rest van je leven. Ik heb het zelfs nu nog wel eens en mijn dochter is al 28. Zucht. Dan vergeet ik dat ik iets voor haar zou doen (een boodschapje doen, een telefoontje plegen, een foto opzoeken, of weet ik veel wat) en dan is-ie daar weer. Het Schuldgevoel. Inmiddels maken we er samen grapjes over. “Dat schuldgevoel gooi ik gewoon daar in de hoek” roep ik dan “Daar liggen er nog meer”.

  1. SAS

   15/02/2021 at 17:57

   Haha dat is een mooie, daar liggen er nog meer. Stapel je ze dan ook netjes op of…? 😉 haha. Ja dat gaat zeker mijn leven blijven, net als het zorgen maken neem ik aan.

 • Irene

  12/02/2021 at 12:52

  Ik ben toevallig net een stukje aan’t schrijven over dingen waarvan ik vind dat er te weinig over gepraat wordt als je mama wordt.
  Toffe tag trouwens! Ik dacht ook altijd: GEEN TV! Maar sinds ik las dat kinderen daar net van ontprikkelen zit ik er niet meer zo mee in. Het zou ook moeilijk zijn om hem geen of weinig tv te gunnen aangezien mijn vriend echt een enorme tv kijker is. En we vinden het zelf ook fijn om daarmee te ontspannen dusja.

  1. SAS

   15/02/2021 at 17:56

   Och ik ben erg benieuwd naar je artikel waar te weinig over gesproken word. Ik ga er zeker een uitgebreider artikel aan wijden, deze dingen die hier vernoemd zijn. Juist om er wat opener over te spreken en sommige taboes doorbreken. Mooi dat je dat ook wilt doen. Jaaa de TV was ik eerst heel voorzichtig mee maar nu kijkt hij het dagelijks wel. Ene dag meer dan de andere; ligt aan mijn bui en het weer buiten en hoe de dag loopt.

 • Anne

  12/02/2021 at 12:29

  Wat leuk om te lezen! Er zitten echt wel wat vragen bij die je aan het denken zetten, bijvoorbeeld die over schuldgevoel. Ik denk dan meteen: best wel wat schuldgevoel, maar dat wil ik eigenlijk helemaal niet want dat is echt onzin, haha. Mooie om over na te denken!

 • Tamara

  12/02/2021 at 10:27

  Wat een leuke tag! Ik weet nog Remus’ genantste poepmoment. Je moet weten dat hij soms maar 1x om de 1 a 2 weken poepte toen ik nog borstvoeding gaf, dat was dan ook telkens echt de volle lading. En meneer vond het een goed moment om dat te doen toen we net buitenshuis waren, omringd door onze vrienden. Hahaha, alles in de sh*t, het was een glorieus beeld.

  1. SAS

   15/02/2021 at 17:52

   Haha prachtig he. Dat zijn ook altijd van die sh*t momenten, letterlijk en figuurlijk 😉

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *