MOMlife | De leukste kinderseries die Noa graag kijkt (en wat ik ervan vind)

mei 23 2021

Het leek me wel leuk om eens een artikel te maken over de kinderseries die Noa vaak kijkt. Vooral nu de afgelopen periode de TV wat vaker heeft aangestaan dan dat ik normaal zou willen. (Iets met een verplichte lockdown) Er zijn namelijk heel wat series waar Noa blij van kan worden, sommige wat minder. Onderstaande lijst zijn echt zijn favorieten. Kijken jullie mee? Ik ben erg benieuwd of jullie ze allemaal kennen.

NOTE: Noa kijkt deze series opgenomen via TV, Baby TV of Netflix. Ik vermeld erbij waar het te vinden is. Alle uitleg van de series heb ik gevonden via Wikipedia of de site zelf.

Kikker & Vriendjes


Kikker en vriendjes is een Nederlandse animatieserie uit 2009-2010 over Kikker en zijn vrienden gebaseerd op het werk van Max Velthuijs. Er werden 26 afleveringen geproduceerd. Bekijk hier een aflevering te zien via Netflix en NPO3
Wat vind mama ervan? Ik vind het altijd wel leuk om te kijken. Het is leuk te zien hoe Noa hierop reageert aangezien de afleveringen over emoties gaan. De enige aflevering die ik deprimerend vind is toch wel die van het dode vogeltje. Die sla ik dan ook liever over. Er is maar 1 seizoen beschikbaar die ik inmiddels kan dromen. Noa zijn favoriete aflevering is die waar Kikker verliefd is op eend.

Teletubbies

Teletubbies is een Engelse televisieserie, in 1996 ontwikkeld door de BBC, maar pas vanaf 1997 uitgezonden. De Teletubbies zijn vier poppen die in en rond hun huis in een felgroen heuvellandschap allerlei eenvoudige avonturen beleven. Omwille van de doelgroep (baby’s en peuters) zit er veel herhaling in de filmpjes. Zo reageren de Teletubbies spontaan als de wind opsteekt, waarna muziek volgt. Vrolijke muziek betekent een filmpje dat op de buik van een van de Teletubbies wordt geprojecteerd, lugubere muziek wordt gevolgd door een rollenspel. Ook wordt er weinig gesproken. Het merendeel van de tekst bestaat uit krom uitgesproken kreten. Bekijk hier een aflevering Te zien via NPO3
Wat vind mama ervan? Oh-oh! Dit is van na mijn kindertijd dus ik heb het zelf nooit gekeken. Noa heeft er ook een aantal boekjes van en is helemaal fan. Hij weet alle Teletubbies te benoemen met hun bijbehorende item. Ik vind het zelf vermakelijk om te kijken. Heel onschuldig programma met veel herhaling en leuke filmpjes. Ik vind het nooit erg als het aanstaat.

Bumba

Bumba is een ietwat ondeugende, maar immer vrolijke clown die in een circus vol klank en kleur zijn kunstjes opvoert. Daarbij krijgt hij hulp van zijn beste vriendje Bumbalu. In hun circus beleven Bumba en vele andere bontgekleurde figuren, korte avonturen en situaties die heel herkenbaar zijn voor de allerkleinsten. Bekijk hier een aflevering Te zien via NPO 3.
Wat vind mama ervan? Hate him. Echt op een één of andere manier vind ik Bumba helemaal niet leuk. Echter vind Noa de clown wel leuk en kijkt er ook regelmatig naar. Ik vind het eentonig en helemaal niet leuk om te horen met dat gebrabbel. En dat terwijl ik dat bij onderstaande Pingu (wat hetzelfde concept is qua niet praten) niet erg vind. Ook vind ik het programma vaak erg druk.

Pingu

Pingu is een van oorsprong Zwitsers-Britse klei-animatieserie. De originele serie liep van 1990 tot 2000, gevolgd door een vernieuwde serie die liep van 2003 tot 2006. De serie gaat over de jonge pinguïn Pingu die met zijn familie in een iglo op Antarctica woont.  Bekijk hier een aflevering Te zien via NPO 3.
Wat vind mama ervan? Nostalgie voor mij. Ik keek dit vroeger dus echt met heel erg veel plezier en nu nog steeds. Ik vind het tof dat het met klei is gemaakt en de onderwerpen zijn gevarieerd. Ondanks dat er niet in gesproken wordt is het toch met hun eigen taaltje een fantasie verhaal van te maken voor de kinderen zelf.

Nijntje

Nijntje pluis is de hoofdpersoon van een serie kinderprentenboeken over een konijntje. De boeken zijn geschreven en getekend door Dick Bruna. Bekijk hier een aflevering Te zien via Netflix en NPO 3.
Wat vind mama ervan? Ik vind Nijntje ook wel leuk! Er wordt rustig gesproken en er zijn diverse onderwerpen die aanbod komen. Ook de hoofdfiguren vind ik erg leuk zoals Snuff de hond, Nina, Betje Big en Mama en Papa Pluis. Noa heeft ook veel speelgoed ervan en weet alle figuren op de noemen. Zijn 2de verjaardag zal ook wat in het teken van Nijntje staan (nu het nog kan)

De posttrein / Charlie and the numbers (BABY TV)

De Posttrein Kijk mee met Snelle Frank terwijl hij probeert pakjes op tijd te leveren aan al zijn dierenvriendjes overal ter wereld. Met vallen en opstaan lukt het Frank eindelijk zijn vrienden op te sporen in hun natuurlijke omgeving. Ontmoet beren in besneeuwde valleien, zebra’s op de savanne en kamelen in de woestijn. Laat het maar aan Frank over de pakjes op tijd te leveren! Bekijk hier een aflevering Te zien via de app BABY TV
Wat vind mama ervan? Er staan maar 2 gratis afleveringen op de app die ik nu al 180x heb gezien. Wat ik er dus van vind? Leuk maar wel eentonig. Ik ken die afleveringen nu wel geheel uit mijn hoofd. Maar, herhaling herhaling herhaling is goed voor kinderen en Noa vraagt vaak om ‘de trein’

Charlie en de cijfers Cijfers en leren tellen wordt leuk en avontuurlijk met Charlie’s bezoek aan het Cijferkoninkrijk, een magische wereld waar de getallen van 1 tot 10 het voor het zeggen hebben. Ga met Charlie mee op avontuur en ontmoet één voor één de vriendelijke getallen. Geniet van de speelse wijze waarop deze serie d.m.v. zingen, dansen en natuurlijk tellen, getallen en rekenen tot leven brengt. Bekijk hier een aflevering Te zien via de app BABY TV
Wat vind mama ervan? Ditzelfde dus als bovenstaande. Er zijn maar 2 afleveringen beschikbaar die ik al vaak heb gezien. Wel is het leuk om te zien hoe geïntereseerd Noa is in cijfers en het eind liedje vind ik ook erg leuk.

Tip dus als je jonge kinderen hebt: Download de BABY TV app. Voor een groot gedeelte moet je betalen maar er staan ook genoeg gratis afleveringen op.

Wat keek jij zelf vaak met je kinderen mee? & ken je alle bovenstaande TV series?

Artikel idee

7 comments

 • Zo simpel is dan geluk

  30/05/2021 at 16:48

  Zelf geen kids, maar ik hoorde bij de kinderen van vriendinnen ook vaak Peppa Big voorbij komen. Heel irritant, haha.

  1. SAS

   14/06/2021 at 12:46

   Oh die heb ik hier gewoon niet aangehad en hij heeft er THANK GOD nog niet om gevraagd 😉 Hou het graag zo 😉

 • Nicky

  25/05/2021 at 23:41

  Ik ken alleen Pingu, die keek mijn dochter ook. Wij keken vroeger naar Tiktak (voor hele kleintjes). Ik hoor het deuntje nog in mijn hoofd. En Sesamstraat, dat was ook leuk. Verder keek Mich niet veel op tv. Er was gewoon veel minder. Toen ze wat ouder werd (5 of 6) keken we veel Belgische tv. Disney-festival herinner ik me nog. En later keken we ook veel jeugdseries op de Belgische tv. Die waren ook goed. Wat ik écht verschrikkelijk vond en ze niet vaak mocht kijken was Comedy Central. Met (en jij kent ze vast) die stomme Cow and Chicken, Johnny Bravo en Dexters lab.

  1. SAS

   14/06/2021 at 12:40

   Tik Tak kijkt Noa ook en vind hij erg leuk… Jaaaa en dit ken ik inderdaad allemaal wel. Ik vond Cow en Chicken en Johnny Bravo ook zelf niets. Zelf keek ik hele andere programma’s vroeger, misschien ook eens een log over weiden (een nieuwe dan, want vroeger wel al veel over de jaren ’90 geschreven)

 • Tamara

  25/05/2021 at 11:39

  Ik heb Pingu ook eens opgezet voor Remus, maar die vond er maar weinig aan. Hij is nogal hecht aan zijn vaste programma’s. Nijntje is zijn grote favoriet, maar vooral ook Nijntje De Film is DE topper. Wij hadden een Nijntjestaart voor zijn eerste verjaardag voorzien. 🙂
  Verder kijkt hij erg graag naar Chi, das een Franse serie op Netflix waar we de ballen van begrijpen maar hij zit soms echt te gieren van het lachen. En Tik Tak, natuurlijk. 🙂 En Juf Roos!

  1. SAS

   14/06/2021 at 12:31

   Haha ik ben nu wel erg benieuwd geworden naar Chi 😉 Ik ga eens kijken! TikTak kijkt hij hier ook zeker en afgelopen tijd helemaal fan van Rijmpjes uit Rijmstad (Netflix)

 • Robin Schrijvers

  23/05/2021 at 08:10

  Haha Pingu was vroeger wel een favoriet! Daar lachen we nu nog wel eens mee met kameraden.

  Noot noot!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *