Monthly recap Februari |
A few things that made me smile

Aller eerst: HIEPERDEPIEP HOERA! Want mijn lieve M. is vandaag jarig. Gefeliciteerd lieve schat & papa πŸ₯‚πŸŽˆπŸŽ‰πŸŽŠπŸŽ

Zoals ik al beloofde in 2020, het maandartikel maak ik met veel plezier en blijft terug keren ook dit jaar. Een terugblik van de afgelopen maand middels foto’s, gifjes, filmpjes en een uitgebreid stukje tekst. Dingen die deze maand mooier maakte. Blijmakertjes, gelukjes, positiviteit. Aangezien de wereld er wel wat meer van kan gebruiken. Aan het einde van het artikel MOMents, MOMenten met Noa die ik graag wil herinneren en koester.

Hallo Februari. De maand van sneeuw, sneeuw en nog meer sneeuw. Van lekker DIY’en, de vakantieweek @ werk en Valentijnsdag. Maar ook slechte nachten en de eerste keer dat Noa weer naar het kinderdagverblijf ging. Kijken jullie mee?

…pakketjes, pakketjes en nog meer pakketjes πŸ“¦
Zoals ik vorige maand al vertelde zouden er nog heel wat toffe pakketjes binnenkomen. Zowel voor Noa als voor mijzelf. Zo kocht ik wederom wat boeken van Nora om mijn collectie compleet te maken, kwamen er wat samenwerkingen binnen, kochten we een nieuwe krabton voor onze Ayla en kwamen er wat pakketjes voor Noa (toegelicht bij MOMents deze maand)

Krabton via Zooplus

..had ik een herhaling van mijn BHV cursus πŸ“
Uiteindelijk was het een leuke (aangepaste) cursus maar ik keek er zeker wel een beetje tegenop. Niet echt een ’thing that made me smile’ dus πŸ˜‰ maar wel iets wat bij deze maand hoorde. De cursus was op mijn vrije dag en de in de ochtend waardoor ik Noa vroeg moest wegbrengen en richting cursus moest. Daarbij kunnen we nu geen handelingen meer doen met corona. Ze hadden het leuk proberen te maken maar uiteindelijk was het gewoon een ochtend ‘zitten’ Ik was dan ook super gaar, haalde daarna Noa op en hield een rustige middag. Hop, ook weer in mijn zak. Tot volgend jaar herhaling!

…tekende wij voor de vernieuwing van onze kozijnen! 🏑
Het is dit jaar eindelijk zover; wij gaan het hele huis laten voorzien van nieuwe kunststof kozijnen. Uiteraard hoorde daar de nodige papieren, afspreken en rompsloop bij door het afsluiten. Uiteindelijk tekende we het einde van deze maand en is net alles goedgekeurd! Uiteraard ga ik er nog een uitgebreider artikel aan wijden en als het gedaan is een before & after artikel delen.

..Sneeuw, sneeuw en nog meer sneeuw ❄
In het begin van de maand lag er meters sneeuw. Iets wat ik zeker niet had verwacht, ondanks de weervoorspellingen. Ze geven wel vaker weersvoorspellingen die niet kloppen. Wat een heftige sneeuwval werd het. De wegen waren lastig begaanbaar en ik voelde een opluchting toen ik de eerste dag extra thuis kon werken. Extra voorzichtig op de weg en uiteraard veel sneeuw plezier met Noa, waarover ik in MOMents wat verder vertel & laat zien.

…was het Valentijnsdag! πŸ’˜
Ik maakte wat leuke knutsels samen met Noa voor M, kreeg een super lief pakketje van mijn nicht 😘 en kreeg een mooi bloemetje van M. aan de deur. Beide onverwacht dus extra lief om te krijgen. M. was erg blij met z’n gemaakte knutsels door Noa en Noa trots om ze te laten zien.

I.v.m. bewust bloggen zijn een aantal foto’s niet zichtbaar (Lees mijn disclaimer voor meer informatie)

..zag ik eindelijk na maanden mijn nicht weer πŸ₯―πŸ₯Ύ
We hadden al een afstands-date gepland echter was dit de dag dat de hevige sneeuwval zou plaats vinden. We hebben hem dus een aantal weken verzet en eindelijk was het dan daar. We hebben heerlijk de Singelpark stadswandeling gedaan en ruim 8 kilometer(!) gelopen. Daarnaast een heerlijke chocomelk & theetje op (inclusief gevulde koek) en we pakte een Bageltje mee, iets wat ik zΓ©ker erg heb gemist de afgelopen maanden. Ik ga hier zeker nog een uitgebreid wandel artikel van maken inclusief prachtige foto’s!

…de laatste week was het voorjaarsvakantie @ work 🎭
Daar waren ze weer: hele dagen werken, meer dagen vrij. Het is altijd even pittig om ermee te starten; vooral nu ik ook een thuiswerk dag erbij heb. Maar al met al was het een fijne week. We hielde pyjama dag, hadden heel wat leuke activiteiten (ondanks de kleine groepjes) en de uren vlogen voorbij. Ook de avonden pakte ik nog even extra m’n rust met een Jillz’je. daarbij kreeg ik ook EINDELIJK mijn rooster van die week erna waardoor het weekend nog langer bleek dan ik dacht met een vrije (verjaardags)dag en een thuiswerkdag.

…keek ik een hoop ‘cheesy’ counting down to Valentines Day films πŸ’ž
Ze telde (net als bij kerst) af naar Valentijn met een aantal films. Sommige leuk, andere iets beter en vooral erg voorspelbaar. Lekker eventjes verstand op 0 en van die brainloze films kijken. Ik heb er met me-time wel van genoten met een heerlijke mok thee.

…begon ik met Virgin River πŸ“Ί
Eindelijk begon ik met S1 van Virgin River and I’m hooked! Echt genoten en inmiddels bij aflevering 6 en op naar S2… Waar het over gaat?
Melinda verhuist naar Virgin River β€“ een stadje in CaliforniΓ« – om haar verleden achter zich te laten en opnieuw te beginnen. Daar ontmoet ze de knappe Jack, die als oorlogsveteraan aan PTSS lijdt.

…was de verjaardag van lieve M. VANDAAG! πŸŽˆπŸŽ‰
Hieperdepiep… Vandaag is de liefste man en papa jarig. Van harte gefeliciteerd. Anders dan anders zo zonder verjaardagsviering maar zeker niet minder speciaal. πŸŽŠπŸŽ‰πŸŽπŸŽˆ Vandaag is jou dag & gaan we samen genieten.

Foto Centerparcs 2020

…luisterde ik veel naar dit heerlijke nummer 🎼

EDIT: Vandaag maakte ik ook een heerlijke skaterit van dik 5 kilometer en kreeg M. een lekker verjaardagsontbijtje.

MOMents van Februari

Noa 1 jaar en 7 maanden. πŸ§’πŸ»
De maandfoto’s worden steeds meer & meer een uitdaging. Hoewel hij prima bij het bord gaat zitten zit hij eraan te pulken: houdt hem in zijn handen… en zo kan ik nog wel even doorgaan. Meerdere foto sessies dus per maand haha.

Inmiddels praat je steeds meer en meer. Ik bleef een heel lijstje bijhouden van de woorden en in 2 dagen tijd werden het er zoveel meer. Er zijn geluiden bij gekomen van dieren (haan, schaap, paard, varken) en ook best wat lastige woorden. Hij kan nu appelstroop zeggen, hagelslag, boter, armband, bank, plassen en toetje. Ik zou hier een hele lijst neer kunnen zetten van woorden die er ineens vaak waren.

Maar ook kan meneer nu (met een beetje hulp qua evenwicht) een koprol maken(!), en doet zijn handen voor zijn mond en zegt dan ‘oh oh’ Ook heeft meneer lekkere buien met uitproberen hoever hij kan gaan. Als hij voor straf wordt gezet of we zijn boos gaat hij zitten mokken met zijn handen voor zijn ogen. Of als hij iets niet mag en hij had z’n zinnen erop gezet gaat hij huilen; pruilen en stampvoeten. Het opvoeden is iig echt begonnen.

Sneeuw, sneeuw en nog meer sneeuw met Noa β˜ƒ
Het was super tof om de eerste keer sneeuw mee te maken met Noa. Wat heeft hij genoten en wij dus ook… Hij werd zelfs boos als we naar binnen moesten zo leuk vond hij het! Ook het lekker vallen en liggen in de sneeuw was een feestje. Ik was erg blij met zijn fijne sneeuwschoenen en later outdoor broek die ik had geregeld.

Binnen spelen met sneeuw ❄
Uiteraard hebben we ook binnen even heerlijk gespeeld met sneeuw. Alles in een grote bak en met kleine bakjes en lepeltjes lekker scheppen. En uiteraard lekker in je handen houden. Meneer was wederom net als met het naar binnen gaan pissig als we de schaal weghaalde. :’)

Slechte nacht op slechte nacht 😴πŸ₯±
Wallen tot aan m’n…. Noa ging weer voor het eerst naar het kinderdagverblijf deze maand. Waar hij een heerlijk kuchje en verkoudheid op liep. Hierdoor (inclusief 2 tandjes die doorkwamen) had hij 2 erg slechte nachten achter elkaar en papa en mama dus ook. De eerste nacht was hij wakker tot half 5 (en gingen wij dus pas toen slapen) en hij werd weer wakker om half 8. Hallo! Doe dat eens niet? Gelukkig wel altijd een vrolijk kind; ondanks de slechte nachten. De vrije tijd die ik had spendeerde ik dus lekker offline, op de bank bijtanken. Gelukkig de laatste 2 weken van deze maand ging het langzaam aan steeds beter.

Slaapzak via babyslofjes-online #nospon gewoon tevreden!

Nieuwe kleding! πŸ‘•
Hallo nieuwe maat. Hallo nieuwe kleding! We gaan van maat 86 (die hij soms nog past) naar 92. Officieel gaan we de ‘babymaat’ uit. Zo had ik heel wat toffe kleertjes bij Schattigebabykleertjes.nl Lees hier het hele artikel over alle kleding die ik kreeg voor Noa. #spon Maar ook bij de Zeeman haalde ik het één en ander op na het doorgeven van mijn bestelling via Facebook. Super service, zelfs toen ik iets wilde ruilen.

Pakketjes, pakketjes en nog meer pakketjes! πŸ“¦
Yaya zoals ik al aangaf kwamen er heel wat fijne pakketjes binnen waaronder ook wat spullen voor Noa. Zijn Pippoknuffel, Little People trein, Woezel & Pip kleurboek, Babyslofje-online bestelling met nieuwe sloffen/laarzen/muts (komt nog een artikel van online #spon) en ik haalde een toffe outdoor broek op voor Noa. Alles via Marktplaats en bol.com

En daar was hij eindelijk…. het bestelde kleurboek van Woezel & Pip. Even wachten maar dan heb je ook wat. Het artikel was 3 keer vertraagd en toen door een systeemfout eruit gehaald. Uiteindelijk opnieuw kunnen bestellen, nog 2 weken wachten en daar was hij eindelijk. Veel contact gehad met de klantenservice van Bol.com (erg fijne service & snelle reactie) en uiteindelijk zonder verzendkosten hem toch kunnen krijgen. Dat wordt veel kleurplezier voor onze kleine Woezel & Pip fan.

Na maanden weer naar het kinderdagverblijf πŸ‘ΆπŸ»
Och begin Februari was het zover; sinds de lockdown weer naar het kinderdagverblijf. Best spannend hoe hij zou reageren, aangezien hij nu ouder is en alles meer doorheeft. Hij vond het allemaal prima in z’n sneeuwpak om lekker door de sneeuw te banjeren. Eenmaal bij de opvang sloeg dat wel iets om en wilde hij niet naar binnen. Ik heb hem nog een dikke knuffel gegeven, gaf zijn tas af en ben snel weggegaan. Lastig, maar weet vanuit mijn werk dat dit het beste is te doen. De hele dag heb ik aan hem gedacht en mijn telefoon voor het geval dat bij me gehad.

Hoe de eerste dag ging… ? Wel prima. Alleen meneer had maar 45 minuten geslapen en was het einde van de dag dus erg moe/hangerig en trok erg naar 1 leidster toe. Echter, daarna werd hij ontzettend verkouden, had een kuchje en er kwamen 2 tandjes tegelijk door. Hierdoor is hij de week erna nog ziek thuis gebleven om aan te sterken. Tot zo ver het wennen, volgende keer kunnen we weer opnieuw beginnen haha.

Het maken van het Valentijnscadeau voor papa πŸ’–
We knutselde samen wat leuks voor Valentijnsdag. Een mooi hartje met lieve tekst, papier snippers en kleuren. Daarbij maakte hij ook nog een leuke Woezel & Pip tekening voor papa. Noa was helemaal trots toen we hem in de ochtend aan hem gaven; zo leuk om te zien.

Lezen, lezen, lezen en nog meer lezen πŸ“š
Meneer is nog helemaal zot op lezen. Zo leuk om dit te zien. Hij kan zich echt vermaken met flapjes boekjes, boekjes met woordjes erin, muziekboekjes en zijn pippo’s. Samen lezen maar hij kan zich ook steeds langer zelf vermaken met een boekje. Hoewel het een bezig bij is, geeft dit voor hem toch een soort van rustpuntje.

Naar buiten, naar buiten en nog meer naar buiten 🌿
#buitenkind to the max. Naar buiten gaan vind hij ZO ontzettend fijn. Zowel met de sneeuw als zon wordt meneer super blij als hij alleen al zijn schoenen en jas aan mag. We gaan dus de dagen dat ik vrij ben altijd eventjes naar buiten. Lekker wandelen. Naar de supermarkt. Naar de kinderboerderij of eventjes naar zijn favoriet de speeltuin (met een woeiiiii – glijden van de glijbaan geluid) Een hele vent wordt het al als ik hem zo zie lopen en hij al helemaal aan het vertellen is wat en waar hij heen wil.

Noem een geluksmomentje uit Februari die je nu nog doet glimlachen

En morgen he.. Morgen heb ik onverwacht toch een dagje vrij en BEN IK JARIG πŸ₯³πŸŽˆπŸŽ Ik ga dus zeker genieten van deze extra vrije dag!

17 reacties op “Monthly recap Februari |
A few things that made me smile

 1. Zo fijn om al die leuke momenten samen te zien en dat je eindelijk nog eens met je nicht kon afspreken Γ©n een bagel kon eten. Wat gaat Noa’s woordenschat nu snel vooruit en zijn boekjesliefde is precies ook nog steeds even groot.

 2. Nog gefeliciteerd met M. En nog gefeliciteerd met jezelf!! πŸ™‚ Superleuk, die sneeuwfoto’s. En dat doet me er inderdaad aan denken: ik moet seizoen 2 van Virgin River ook maar eens gaan kijken πŸ˜€

 3. Hier ook zo’n buitenkind, hΓ©hΓ©! Maar ZO gelukkig dat hij daarvan wordt, tis echt niet normaal. Soms gaan ze in de opvang ook naar buiten en ze zeggen het altijd: Remus is altijd dolgelukkig, tis zoveel verschil!
  Oh en effe SUPER marginaal: Hier ook wel fan van Jason Derulo, haha! Van de meeste artiesten weet ik niet hoe ze er zelfs uit zien, ik weet ook niet hoe Jason eruit ziet. En onlangs speelde zijn liedje van Savage Love weer op de radio en ik zei tegen mijn man dat Jason me wel zou kunnen krijgen met zijn stem alleen al, haha. Mijn man antwoordde al lachend: “I know.” :p Die kent mij veel te goed!

  1. Haha. Ik luister zijn liedjes via Youtube en daar zitten filmpjes bij dus ik weet wel hoe hij eruit ziet. Vond in het begin zijn stem en hoe hij eruit ziet niet bij elkaar passen haha :’)
   Maaaaar. Nee. Niet mijn smaak. Zijn muziek dan weer wel πŸ˜‰ Tijdens het typen ook weer op!
   En fijn he, buitenkinderen <3 Heb net toevallig nieuwe zomerjassen besteld en een buitenspeel-broek.

 4. Gefeliciteerd met je verjaardag en natuurlijk nog met die van je man! En ja, voor Noa is alles nu natuurlijk één grote ontdekkingsreis en dat betekent helaas voor jullie een flinke uitdaging, maar ach, dat heeft ook zo zijn charmes toch? Geniet er lekker van!

 5. Gefeliciteerd met jullie verjaardagen! Wat een lekkere maand was februari. Nou ja, behalve de gebroken nachten dan. Gelukkig maakt Noa er geen gewoonte van. Geweldig dat hij zo genoten heeft van de sneeuw. Maar nu op naar de lente, hoor!

  1. Dat is zeker het idee ook! Deze posten deel ik zeker alle dingen die wΓ©l leuk zijn & wel fijn juist in deze tijden πŸ˜€
   Alle geluksmomentjes per maand bundelen en dan uiteraard weer aan het einde van het jaar mijn jaaroverzicht.

 6. Gefeliciteerd! Een mooie dag gewenst. Mooie momentjes in februari heb je beleefd. Ik vond de wandelingen door de sneeuw heel leuk maar toen het opeens echt lenteweer werd heb ik daar ook erg van genoten.

  1. Dat is zeker waar! Ik genoot vandaag ook van een fijne skaterit. Wel koud maar was echt fijn om met een zonnetje op m’n gezicht deze rit te maken.

 7. Superleuk om te lezen dit! Moet een fantastisch gevoel zijn om hem zo meer en meer woordjes te horen uitspreken πŸ™‚

  Mijn geluksmomentje is toch wel met Ellen vorige week zaterdag! Eindeloos blijven knuffelen en spelen ’s morgens in bed, tzijn de kleine dingen eh πŸ™‚

  1. Ja zo leuk om zijn ontwikkeling zo mee te maken. Gaat echt hard ineens, vooral met woordjes praten. En dat klinkt als een fijn moment!

 8. Gelukkige verjaardag aan beide.
  Ze groeien zo snel he, leve maatje 92

  Oei tandjes ken dat. Lang leve de tandjes vanaf klein beetje koorts moeten ze naar huis…

  Die krappaal ziet er leuk uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *