Persoonlijk | Het dagelijks leven, zo met corona – 6 dingen die het leven mooier maken

Het leven kabbelt langzaam verder. De uren worden, dagen, de dagen weken… Inmiddels al bijna een jaar geleden dat het woord ‘Corona’ ons bereikte. En nog steeds is dit een woord wat dagelijks bij iedereen speelt. Hier juist een persoonlijk stukje hoe het nu met me gaat en deel ik 5 dingen die het leven (ondanks alles) mooier maken. Want hoe beleef ik corona tijdens lockdowns, gewoon doorwerken op locatie, mama zijn en daarnaast nog mijn hobby’s & privé dingen?

Persoonlijk | Het dagelijks leven, zo met corona – 5 dingen die het leven mooier maken

Mijn 6 momenten die het leven mooier maken

Hoe goed we het eigenlijk doen als gezin
Ondanks alles wat er speelt doen we het toch maar eventjes mooi als gezin. Noa doet het prima en we proberen zoveel mogelijk met hem te ondernemen/hem aan te bieden. Lastig, aangezien ik graag met hem naar dierentuinen en indoor speeltuinen was gegaan. Toch proberen we op onze eigen manier er een draai aan te geven en ik denk dat dit aardig lukt. Ik ben ook erg dankbaar voor de flexibele oppas in deze tijden van anders werken.

Het hebben van fijn werk (ook al brengt dit soms lastige situaties met zich mee)
Ik ben ontzettend dankbaar voor mijn leuke werk en het feit dat ik nog werk héb. Ik zie zoveel om me heen gebeuren op werkgebied dat ik toch zeker wel in mijn handjes mag knijpen. Juist fijn hierbij stil te staan aangezien zeker niet alles over rozen gaat. Integendeel juist. Er worden wekelijks nieuwe aanpassingen gedaan, we hebben lege lokalen, thuiswerk dagen, taken om te vervullen, kinderen om te vermaken die juist weinig willen in deze periode. Het maakt het werken lastiger en een echte uitdaging. Eentje waar ik soms met een zucht (en een berg stress) aan begin; doordat er juist niet tijdig dingen worden gecommuniceerd. Ondanks dat staan we er wel mooi voor alle kinderen. Als kinderen met een glimlach weggaan is voor mij het doel al bereikt van de dag.

Vriendinnen die contact houden met me ondanks alle afstand
Merkbaar is dat ik met sommige vriendinnen meer of hetzelfde contact heb als corona, met sommige juist veel minder. Jammer, maar het zij zo. Na pogingen van mijn kant laat ik het dan ook rusten. Juist extra dankbaar ben ik voor de vriendinnen die me vaak video bellen, een kaartje sturen of een appje, TAG op Facebook. Ik zie jullie & ben zeker dankbaar voor jullie, dat kan ik niet genoeg benadrukken.

Gekregen van mijn nicht voor Valentijn 2021

De extra tijd die ik met Noa kan doorbrengen
Uiteraard omdat ik minder ben gaan werken, maar door corona heb ik ook ineens thuiswerk-dagen. Iets wat natuurlijk daarvoor niet van toepassing was. Het is fijn om soms wekelijks een dagje extra te hebben met Noa naast mijn vrije dag. Het is mooi om juist nu hij zo jong is, zijn ontwikkeling van dichtbij mee te maken. Meneer kletst 100 uit, leest graag boekjes met me en knuffelt de god ganse dag door. Elke dag probeer ik te genieten van alle momentjes samen. #liefde

Me time, in de vorm van wat-dan-ook
Juist in deze soms stressvolle periode is het fijn te ontladen. Ik merk dat ik hier steeds meer behoefte aan heb en dit ook steeds vaker doe. Het kijken van een film. Het lezen van een boek. Het typen van een blog artikel. Het wegwerken van alle mailtjes in mijn mailbox. Eens lekker wat dingen schoonmaken in huis. Ja, het maakt dat ik me wat relaxter voel juist tijdens periode van stress.

Marktplaats pareltjes vinden
Hoewel ik jaren geleden veel met Marktplaats deed was dat de afgelopen jaren versloft. Nu heb ik het geheel weer opgepakt en verkoop en koop er heel wat toffe dingen. Zowel boeken van Nora voor mezelf als spulletjes voor Noa. Ook verkoop ik er reelmatig wat. Ik vind het super leuk de site af te struinen naar koopjes. Binnenkort zal ik een uitgebreider artikel over Marktplaats plaatsen (inclusief tips en juist de frustraties)

Artikel idee

Hoe vergaat deze periode in 2021 jou? Ben je er al aan gewend? Vind je het lastiger of juist minder lastig dan eerst? Want hoe gaat het tijdens deze periode nou ECHT met je?

About the Author

23 Comments

Romy

Wat mooi dat je stilstaat bij de dingen die wel het waarderen waard zijn in deze tijd. Ik kan me voorstellen dat het wel echt lastig is met je werk nu, zeker als er steeds dingen wijzigen. Knap hoe je dat volhoudt! En wat mooi dat het met Noa en met jullie als gezin zo goed gaat! Zeker iets om trots op te zijn en van te genieten <3
Ik moet zeggen dat zelfs deze gekke coronasituatie soort van is gaan wennen bij mij. Hoewel ik het soms wel lastig vind dat ik bijvoorbeeld niet met Bart samen naar mijn ouders kan en dat we door de avondklok soms wat moeten puzzelen (vroeg eten, dan hem naar huis brengen, vervolgens meteen weer terugrijden en dan net op tijd terug zijn). Maar over het algemeen denk ik dat ik er als introvert best aardig van af kom, omdat ik sowieso al niet zo van het feesten en elk weekend heel veel afspreken was.

Reply
SAS

Fijn te horen dat je er zo positief in staat, dat is volgens mij ook gewoon de manier. En lief, dank voor je compliment. Het is inderdaad soms echt wel stressvol en aanpoten op m’n werk maar we gaan maar door. Meer kan je toch niet doen 🙂 Snap dat het eventjes puzzelen is met de aanpassingen en vooral omdat Bart (nog) niet bij je woont lijkt me dat zeker lastig. Maar we gaan ervoor!

Reply
zwartraafje

Oh, dat Valentijnkaartje met het koekje erop. Dat is echt super schattig al zou het bij mij ook vooral de fotocollage zijn waar ik door opgevrolijkt zou worden. Wat je vraag betreft ik heb steeds vaker het gevoel dat ik op automatische piloot leef. Dat alle dagen op elkaar lijken en ik er door een gebrek aan energie precies niet helemaal bij ben. Ik weet mezelf nog steeds wel bezig te houden maar krijg tegelijkertijd niet veel gedaan. Kalmpjes aan dus en uitkijkend naar het moment waarop de maatregels niet meer nodig zijn en opnieuw vervangen kunnen worden door wat meer spontaniteit (én knuffels!)

Reply
SAS

Zeker, was erg lief te krijgen met daarbij op de achterkant nog heel wat lieve woorden. Dat automatische piloot herken ik ergens wel. Het is mama zijn, werken, mama zijn… en dooooooor. Probeer juist even wat tijd voor mezelf te creëren en ook wat uit de sleur te komen. Het is makkelijk op de bank te gaan zitten en een serie te kijken. Maar dit weekend lekker de extra kamer opgeruimd (waar ik al maanden tegenop kijk, inclusief lekker muziekje erbij) en ging vandaag skaten. Doet me weer goed. Ik hoop dat het bij jou ook allemaal te doen is, ook lichamelijk. Knuffel! En hou je haaks. Ik kijk er ook zeker naar uit iedereen te kunnen knuffelen en lekkere Bagel dates met vriendinnen weer eens te doen.

Reply
Nicky

Jouw werk lijkt me inderdaad lastig soms. Dat heb ik met mijn kantoorbaan natuurlijk niet. Ik vind het thuiswerken (of alleen op kantoor) heel fijn en ik ben inderdaad blij dat ik nog een baan heb! Ik vind het wel bijzonder om te zien hoeveel moeite veel mensen hebben met de lockdown. Dat verbaast me soms. Er kan nog van alles. Voor mij voelt het ook niet vreemd omdat wij al jaren zo leven omdat mijn vriendje niet zo veel meer kan. Uit eten of naar de film deden we al nauwelijks, zijn vrienden zagen we toch al nooit en ik ging altijd al alleen wandelen of fietsen. Dus voor mij is het allemaal niet zo schokkend. Ik vind het heerlijk rustig. Ik denk dat ik pas stress krijg als de lockdown voorbij is 😁

Reply
SAS

Ik heb dat deels ook wel; dat veel dingen niet anders zijn dan wat ik normaal doe. De avondklok heb ik bijvoorbeeld ook helemaal geen last van. Blij als ik na werk en Noa naar bed is zit 😉
Wel merk ik dat ik meer mijn rust neem maar ook zeker wel de dates met vriendinnen mis. Gelukkig is dat op afstand ook prima te doen en houden vele op verschillende manieren contact. Erg fijn!

Reply
Laurine

Heel mooi om te zien hoe je de lichtpuntjes in deze periode ziet. De laatste tijd besef ik ook heel erg dat ik een aantal fijne mensen om mee heen heb. Sommige vriendschappen zijn verwaterd door de afstand, maar sommige vriendschappen zijn ook juist sterker geworden en dat vind ik ook wel heel mooi om te merken.

Reply
SAS

Mooi is dat he, hoe dat werkt. Ik vind het soms jammer te zien dat sommige vriendschappen juist doodbloeden en maar vanuit 1 richting komen. Juist met mensen waar het eerst zo sterk door was. Maar ook vriendschappen die juist dieper worden en die ik meer & meer waardeer. Mooi dat je dit ook zo ervaart.

Reply
Louise

Echt fijn die lichtpuntjes en super om te lezen dat jullie het goed doen als gezin. Hier gaat het ook prima, al merk ik wel dat ik heel erg opveer bij alle dingen die de grijze massa wat kunnen breken. Zoals bijvoorbeeld nu ben ik helemaal opgewekt dat de kappers misschien weer open mogen en zit ik helemaal na te denken over wat voor haarstijl ik dan zou willen, inclusief pony :’) Terwijl ik normaal niet veel verder kom dan: puntjes eraf of haar doneren haha.

Reply
SAS

Oh dat heb ik ook zeker. Deze week naar de kapper, helemaal blij dat ik ga terwijl ik er normaal echt een hekel aan heb om erheen te gaan haha.

Reply
Evelyne - Gouden Momenten

Heel fijn om te lezen hoe je geniet van deze tijd. Velen hebben het niet gemakkelijk door het technisch werkloos zijn of het constant thuiswerken en beleven deze periode helaas op een andere manier. Gelukkig vind jij voldoende evenwicht in het ontladen en het nieuwe werksysteem. Doe zo voort zou ik zeggen, je bent goed bezig!

Reply
Simone

Fijn dat het buiten de omstandigheden wel goed gaat! Vriendschappen in deze tijd vind ik best lastig moet ik zeggen. Vriendinnen die dichtbij wonen, zoek ik regelmatig op (of zij mij natuurlijk). Maar met alleen een beetje appen is het moeilijk om het zo lang vol te houden. Ik ben meer van het échte contact. 🙂

Reply
SAS

Ja het echte contact mis ik zeker wel. Was erg fijn afgelopen weekend lekker even te kunnen wandelen met mijn nicht (komt nog een artikel over online)
Vriendschappen zijn inderdaad lastig in deze periode. Het soms video bellen met vriendinnen, kaartjes sturen en alles maakt het wel fijn om op deze manier toch nog wat contact te houden.

Reply
Simone

Ja dat klopt. Zou dat wel wat meer in mijn systeem willen hebben. Is iets om aan te werken 😊

Tamara

Wat leuk dat je bewust focust op die kleine dingen die wel mee zitten! Ik heb een beetje een lastigere periode, en die Corona maakt het er inderdaad niet beter op. Maar aan de andere kant is er nu toch niet veel te doen, waardoor ik extra vrije tijd spendeer in rust, in plaats van overal naartoe lopen. Dus ik bekijk het zeker ook positief, al verlang ik toch wel naar een beetje minder regels en minder corona-angst. Maar het goede weer maakt ook al veel goed!

Reply
SAS

Heel veel succes deze periode, ook zo met je zwangerschap. Ook heeeeeel anders denk ik dan met de zwangerschap pre-corona zoals we hem beide hebben gehad (misschien een blog artikel waard? Ik ben namelijk wel benieuwd)
Fijn dat je het wat positiever bekijkt maar kan me voorstellen dat het soms erg lastig is allemaal.

Reply
Annelies

Ik ben het wel een beetje beu ondertussen. Ik moet eigenlijk elke dag thuiswerken en merk dat ik mijn 4 muren niet meer zo graag zie. Ik zou graag terug tussen mijn collega’s kunnen werken en niet meer al mijn klanten op het scherm hoeven te zien. En ook daarnaast mis ik het wel om uit eten te gaan met de vriendinnen of om een les paardrijden te nemen.
Al is het wel fijn om niet meer in de file te staan en daarvoor veel vroeger uit bed te moeten.

Reply
SAS

Kan me zeker voorstellen dat het met thuis werken wel je neus uitkomt. Ik mis ook zeker wel de leuke dates met vriendinnen of het gewoon even gezellig winkelen. Heel veel succes de komende periode. You can do it!

Reply
Robin Schrijvers

Fijn om te lezen dat je het goed doet in deze periode 🙂 Dit is echt zo’n periode waarin je ook leert of je je werk wel graag doet, en dat is bij jou wel het geval lees ik! Ik sluit me ook aan bij de waardering van het contact met vrienden. Eens zo waardevol nu, en ik geniet er zelf ook meer van 🙂

In de eerste lockdown had ik vooral mijn eigen trouw in juni waar ik naar kon toeleven, dat is nu niet meer het geval. Alles is een sleur aan’t worden en ik herval meer en meer in oude patronen die niet zo tof zijn. Ik haal nog veel energie uit m’n werk maar ik heb er stilaan echt genoeg van om elke dag alleen te zitten tijdens het thuiswerken. Binnenkort opnieuw naar de psycholoog daarvoor, ik kijk er wel naar uit 🙂

Reply
SAS

Heel erg veel succes morgen bij de psycholoog. Ik hoop dat het je aan alle kanten zal helpen. Het is ook inderdaad steeds meer een sleur aan het worden, vooral als je nergens ‘naar uit’ kan kijken. De dingen waar ik naar uitkijk is ook nog maar de vraag of dat allemaal ‘door kan gaan’ Maar we gaan van het beste uit 🙂

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *