TAG | De dreumes jaren van Noa

Dag baby, hallo dreumes. Mijn baby is allang geen baby meer. Wat wordt hij groot en wat gaat de tijd snel. Het hummeltje wat ‘hulpeloos’ in zijn voedingskussen lag te slapen is er niet meer. Alles zelf willen. Alles zelf doen. Ik vind het super tof om met deze leeftijd te zien hoe ze ontwikkelen en hij steeds meer gaat praten. Ik neem jullie graag mee in deze tag over zijn favoriete boekje, slaapritme en favoriete knuffel. Gewoon zijn favoriete dingen. Om dit te koesteren en misschien over een jaartje dezelfde tag nog eens in te vullen…

Wat is de leeftijd van Noa?
Noa is inmiddels sinds begin Januari alweer 1.5 jaar. Hieronder kan je z’n precieze leeftijd zien ๐Ÿ˜‰

Daisypath Anniversary tickers

Wat is zijn favoriete eten?
Och wij hebben dus echt een alles eter he. We hebben eigenlijk weinig nog gehad wat hij helemaal niet lust. Zijn favoriet? Pasta’s (net als z’n moeder) en hij houdt erg van aardappelen, stukje vlees (met ‘saus’ (zo noemt hij het zelf) mayonaise) en ook sperziebonen kan hij van genieten. We aten van de week pannenkoeken en daar zat hij ook van te smullen. Zelfs het woord probeert hij al te zeggen.

Wat is zijn favoriete tussendoortje?
Fruit! Maar ook zeker een koekje op zijn tijd kan hij waarderen.

Wat is zijn favoriete drinken?
Dat is toch wel melk. Hij drinkt dit ’s ochtends en ’s avonds heel erg goed bij z’n eten. Hij vraagt er ook vaak zelf om. Tussendoor krijgt hij diksap of gewoon de sap die we in de koelkast open hebben staan. Thee wil hij alleen uit onze beker drinken, die drinkt uiteraard ook een heel stuk lekkerder ๐Ÿ˜‰

Favoriete televisie programma?
Hij kijkt heel graag nog steeds Baby TV maar ook via kinder Youtube uiteraard Woezel & Pip en Nijntje. Deze blijven toch wel favoriet.

Favoriete boek?
Hij heeft er echt wel een aantal, zowel boven op zijn kamer als beneden. De boekjes met een muziekje erin blijven favoriet. Of met flapjes waar hij achter kan kijken. Ook pippo’s vind hij erg leuk om zelf door te bladeren.

Tevens hebben we nu het Slaap lekker boekje van Woezel & Pip waar hij tegenaan moet blazen. Dit is echt een slaap ritueel geworden en is echt een standaard ritueel geworden met naar bed gaan.

I.v.m. bewust bloggen is Noa niet zichtbaar (Lees mijn disclaimer voor meer informatie)

Favoriete speelgoed?
Hij speelt graag met zijn Woezel & Pip tablet, leest boekjes, speelt met blokken, een knikkerbaan en zijn keukenspulletjes. Hij speelt eigenlijk met alles wat er staat, waardoor het aan het einde van de dag 1 grote chaos is qua spullen.

Favoriete kleur?
Die heeft hij nog niet echt.

Favoriet dier?
Dat is een ‘oehoe‘ (uil), een ‘waf waf‘ (hond) en ook een leeuw (gromt altijd als een leeuw)

Wat maakt hem verdrietig?
Als hij zijn zin niet krijgt kan hij tranen me tuiten huilen. Hij wil iets dus… Ik moet er eigenlijk altijd erg om lachen. Of als hij ziek is of is gevallen. Verder is hij eigenlijk altijd vrolijk.

Hoe noemt hij papa en mama?
Gewoon papa en mama

Wat is zijn favoriete knuffel?
Deze handpop van de Ikea, een uil. We hebben er nu al meerdere. Hij slaapt er graag mee in bed. Verder slaapt hij altijd met zijn knuffeldoekjes.

Een favoriete activiteit
Hij kleurt graag, gaat graag naar buiten (naar de speeltuin & de kinderboerderij), is graag bezig in zijn eigen speelhoekje thuis en gaat altijd erg graag in bad. Foto is van onze vakantie in Centerparcs: thuis heeft hij nu een tub om in te zitten wat hij prachtig vind. Ook puzzelen vind hij erg leuk om te doen samen met papa.

Wanneer slaapt hij?
Overdag slaapt hij in de middag nog tussen 1 รก 2.5 uur. ’s avonds slaapt hij ook meestal door en maakt dan tussen de 10 en 12 uur. Alleen als hij last heeft van tandjes of ziek is, is hij onrustiger en een aantal keren per nacht wakker. De laatste tijd huilt hij wat vaker in zijn slaap of wordt wakker van een nachtmerrie.

Wat maakt hem druk of juist rustig?
Druk als papa thuis komt. Papa moet hem altijd even ‘pakken’ en hij rent dan het hele huis door. Hij kan rustig worden van de tv, wat je ook aanzet hij zit er direct helemaal in.

Wat maakt Noa zo leuk?
Ik denk dat elk kind leuk is met zijn eigen unieke karaktertje. Wat Noa zo leuk maakt is dat hij echt altijd vrolijk is en erg makkelijk.

Artikel idee *aangepast

15 reacties op “TAG | De dreumes jaren van Noa

 1. Wat gaat het snel. Net daardoor is een blogpost als deze voor jullie als ouder ook extra leuk. Dan kan je nadien eens terugblikken en vergelijken want ik vermoed dat bepaalde zaken qua favorieten nog wel een paar keer kunnen veranderen. Ik ben trouwens nog steeds super blij met mijn uilenpost van Noa. Super dikke merci daarvoor.

  1. Dat is zeker het idee. Een mooie terugblik post en hopelijk maak ik er over een hele tijd nog eentje om te vergelijken.
   Graag gedaan <3 Hij heeft hem met super veel plezier gemaakt ๐Ÿ™‚

 2. โ€ข Wat fijn om te lezen. Hij beging ook al groot te worden. Gelukkig dat hij alles eet, en zeker fruit. Hier met mijn zoon is dat een drama in eten. Vooral pasta lust mijne zoon ook erg graag.

 3. Wat een leuk overzicht en grappig om erbij stil te staan dat Remus hier precies een gans ander kind is. We aten bijwoonde nog pannenkoeken en hij smeet het gewoon meteen op de grond. Qua eten eet hij enkel macaroni echt niet graag ๐Ÿ˜›

  1. Sowieso leuk te zien dat elk kindje een eigen ontwikkeling heeft. Haha hier echt genieten van pannenkoeken (en het woord al zeggen haha) Als hij nu ‘speelt’ dat hij kookt maakt hij ze ook ๐Ÿ˜›

 4. Ik heb dat eens gelezen, dat tv kijken voor baby’s en kindjes ontprikkelend werkt. Dallasje wordt er ook super rustig van. Lijkt me fijn dat hij zoveel lust.

  1. Ja Noa is echt een makkelijke eter. Zo fijn! En inderdaad even een rustpuntje heeft meneer wiebelkont soms even nodig ๐Ÿ˜‰

 5. Wat heerlijk dat Noa zo’n vrolijk mannetje is! En wat een stralende foto ook, die laatste! Leuk om te lezen over zijn favorieten – en zo bizar dat het mannetje dat ik vorig jaar als baby vasthield nu gewoon al een dreumes is ๐Ÿ™‚

 6. Wat leuk om te lezen! Zelfs ik vind het snel gaan. Grappig: Noa is de eerste โ€˜weblogbabyโ€™ die ik โ€˜op zie groeienโ€™. ๐Ÿ˜

 7. Ooo wat gaat de tijd toch snel.
  Binnenkort gaat tv kijken verranderen in;
  Paw patrol
  Macha de beer
  Peuterliedjes
  En alles met kleurtjes, grote mensen die met speelgoed spelen en billie denk ik dat hij heet op youtube.

  Hier al 2 jaar en 9 maand bijna en 1 jaar net geweest.

  Leuk dat Noa alles nog altijd mag kwa eten enz

 8. Dit is zo leuk om te zien en nu ook te lezen, vooral voor later weet ik vanuit ervaring natuurlijk, hahaha ik heb het stokje door gegeven en hoe erg is het eigenlijk, als oma, om te kunnen zeggen, ik weet het amper tot niet hoe de ontwikkeling van mijn eigen kleinkind gaat. Wel een beetje, maar de details die jij hier aangeeft, weet ik bijv. niet allemaal… want ik ben er niet.

  maar we houden de moed erin en dat gaat allemaal goed komen straks!
  X

  1. Je hebt straks een hoop in te halen ๐Ÿ˜‰
   Is zeker lastig. Ik heb ook vriendinnen die zeggen: zo zonde om niet van dichtbij te zien hoe Noa opgroeit… Tsja, het is nu helaas niet anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *