Terugblik | Bye Bye vakantie. I’m gonna miss you!

De laatste dag van onze 2 weekse vakantie is alweer aangebroken. Wat gaat het hard altijd als je vrije dagen hebt, niet normaal. Graag deel ik met jullie wat ik zoal heb gedaan deze vakantie. Waar ik van heb genoten waardoor ik vol goede moed 2021 tegemoet ga! Wel spannend morgen weer aan het werk met de corona maatregelen en aangepast rooster. Het wordt passen en meten, ook met het halen & brengen van Noa maar we passen er vast een mouw aan. Ik ben nou eenmaal niet zo’n go-with-the-flow persoon en ik merk dat ik er een beetje tegenop zie.

Ik deel altijd een fotoverslagje van onze vakantie weken. Zo hadden we in September 3 weken vakantie en afgelopen 2 weken ook heerlijk samen. Ondanks dat de vakanties anders zijn inclusief dreumes en corona maatregelen proberen we toch te genieten van deze vrije tijd.

Bye Bye vakantie. I’m gonna miss you! Een terugblik naar wat we allemaal deden.

Helaas begon de vakantie met een blaasontsteking
Al tijden voelde ik dat er iets niet lekker zat maar door drukte een soort van genegeerd. Toen ik steken kreeg in mijn buik de eerste dag van mijn vakantie besloot ik toch maar een urine kweek naar de huisarts te brengen; blaasontsteking. Ik begon de vakantie dus met een antibiotica kuur en voelde me wat rot. Ik lag veel op de bank met pittenzak Pablo (jaja, mijn pittenzak heeft een naam) en een mok thee. Gelukkig ging het na de kuur (en het drinken van cranberry sap – MAN WAT IS DAT VIES ZEG) stukken beter. Ik was wel errug blij met mijn nieuwe joggingbroek van Lascana hieronder. Enige nadeel is dat hij geen zakken heeft maar deze vakantie heb ik er zowat ingewoond.

We vierde kerst thuis en bij m’n schoonfamilie
Wij vierde dit jaar heel fijn kerst thuis met z’n 3tjes en daarnaast bij mijn schoonfamilie. Noa is erg verwend en was erg blij met al zijn speelgoed. Ook is was erg blij met de gegeven & gekregen cadeautjes. Noa vond het een feestje telkens een pakje onder de kerstboom vandaan te pakken en uit te pakken.

Wat wij elkaar gaven en kregen?
Sas: Tastea 3 potten, een nieuwe bamboe standaard voor mijn laptop, tekeningen-bewaarboek voor Noa zijn XXL tekeningen, nieuwste boek van Karin Slaughter, Verzwegen en de nieuwe van Nora Roberts Ontwaken (deel 1). M. kreeg een shirt van Ajax cadeau en een nieuw spel voor de playstation.

Wat Noa allemaal onder de boom vond?
Een speelgoed stofzuiger, Woezel en Pip tablet, Brandweerauto van My Little People, Gereedschapskist, Smart MAXX dierenpakket en insteek mozaïek creatief spel. Alle spullen heb ik besteld via Lobbes, ik ben al jaren fan! #nospon

Ik was lekker veel offline; las, blogde, keek films
Zoals ik al eerder aangaf was ik lekker bezig met selfcare en tijd voor mezelf. Had ik even nodig en deze vakantie was er ideaal voor. Ik keek de kerstfilms die ik had opgenomen via RTL8, keek series, nam wat vaker een stukje lekkere chocolade en een mok thee en genoot van langere douche sessies. Ook bleef ik soms wat langer liggen in bed, om op te laden. Noa had last van tandjes en was de eerste week standaard om 06:30/07.00. Helemaal niet erg maar zijn we niet gewend met onze uitslaper.

Over kerstfilms gesproken…
Ik schreef in 2018 al 13 redenen om deze film te kijken & waarom het mijn favo film is. Ik kijk hem elk jaar rond de kerstdagen: While you were sleeping uit 1995 (klik voor de trailer). Luf it! 1 van de weinige films die ik geheel mee kan zeggen in het Engels & Nederlands (fact!) en die me toch elke keer in tranen weet te brengen. Genieten, keer op keer op keer.

DIY project: bezig met Noa zijn keukentje
Jaja, de laatste puntjes op de i gezet bij Noa zijn keukentje en het is af! Ik ben er deze vakantie extra mee bezig geweest. Vooral nu ik nieuw kookgerei voor hem heb aangeschaft, zodat hij straks met z’n nieuwe keukentje kan spelen. Hij vond hem trouwens nu al gewoon best maar mama niet 😉 Ik ga uiteraard een aparte blogpost schrijven met de DIY en de before & after resultaten. Ik ben er in ieder geval erg blij mee.

Ik bakte een taart
Hallo anti-kokkin. Maar ik maakte toch een lekkere luchtige wolkentaart. Ook bakte ik de dag ervoor een eitje voor mezelf, MOET NIET GEKKER WORDEN. Het was al tijden geleden dus besloot me eraan te wagen. Een aantal dagen dus heerlijk genoten van een stukje taart. Gelukt wast’ie zeker.

Quality time met Noa
Deze vakantie stond ook zeker in het teken van quality time met Noa. Zo blij dat we voor de 2 de lockdown al zijn spulletjes hebben gehad voor zijn speelhoekjes. Hij heeft er veel plezier van, net als van zijn gekregen speelgoed van de Sint en de kerstman. Het is mooi om te zien hoe hij ook zichzelf kan vermaken en steeds meer woordjes zegt.

Operatie het huis opruimen GO!
Ik nam me voor wat dingen in huis aan te pakken. Niet alles is gelukt en ik heb vooral proberen te genieten van de vrije tijd. Wel ruimde ik op in onze slaapkamer, onze kledingkast, maakte een begin aan een aantal kastjes en ging met de bezem door de kast van Noa. Ik heb ook alweer heel wat kleertjes verkocht en ook de box via Facebook & Marktplaats.

En dan nog even een persoonlijk stukje hoe het met me gaat

En dan ook nog even een persoonlijke note over mijzelf. Want hoe gaat het nu met me? Ik ben gespannen. Gespannen wat de aankomende periode met gaat brengen met werk en hoe ik alles moet gaan reilen en zeilen. Ik merk aan mijn lichaam dat ik deze stress niet echt kwijt ben en hoop wat te kunnen ontspannen in mijn vrije uurtjes. Deze vakantie was wederom weer pittig qua slapen, aangezien Noa weer een hoop tanden en kiezen tegelijk kreeg. Dit maakt dat ik me deels, maar niet geheel opgeladen voel voor het nieuwe aankomende jaar. Ik merk wel dat ik altijd het positieve probeer in te zien wat me zeker wel helpt te relativeren.

Ook tijdens oud & nieuw her keken we Heppie De Peppie van Roue Verveer, een show waar we zelf ook bij zijn geweest. Met een goede les voor aankomend jaar; kan je er niets aan veranderen? Streep het door. Ik ga proberen mijn energie in dingen te stoppen waar ik wél wat aan kan doen. #levensles Dit maakt dat ik de dingen nog vrolijker inzie en wel ga beleven wat het aankomende jaar voor ons in petto heeft.

En nog even meer genieten…
Ik begon weer met sporten en vond het (ondanks dat het pittig was na zolang) erg fijn om weer bezig te zijn. We maakte dansjes in de keuken, ik keek ontbijt op bed, stond wat later op dan normaal, bestelde heel wat leuke pakketjes voor Noa, genoot wat meer van Ben & Jerry’s in de avond. (even een momentje voor mezelf. Lekker in contrast met het sporten 😉 ), stuurde nieuwjaars-post en genoot van onze kleine alweer grote meneer.

Hebben jullie vakantie gehad met de kerst of waren jullie aan het werk? Ik hoop dat jullie ondanks alles toch fijne dagen hebben gehad.

» Lees meer over de affiliate links hier

About the Author

12 Comments

Nicky

Jasses! Blaasontsteking is niet fijn! Fijn dat dat in elk geval beter gaat. Ik snap wel dat het voor jou extra rare tijden zijn, in de kinderopvang met corona. Die levensles is een hele goede, trouwens. Ik maak me ook nooit druk om dingen waar ik toch geen invloed op heb. Scheelt een hoop stress. Ik had vakantie tussen Kerst en Oud en Nieuw en ik heb niet veel gedaan. Het was de eerste vakantie van 2020 (zomervakantie overgeslagen ivm drukte op het werk) dus ik was er wel aan toe. Vandaag weer begonnen. En ach, dan is in het ritme toch ook wel weer lekker.

Reply
Louise

Het leest als een heerlijke en productieve vakantie. Het keukentje voor Noa is zo leuk.

Voor jou heel veel succes met de spanning van de komende tijd. Ik merk aan mezelf dat ik het proces aanga als iemand die in een soort van depressie zit: 1 dag tegelijk. Soms 1 uur tegelijk, als ik me overweldigd voel :’)

Reply
Xiana

Wat een heerlijke vakantie heb je gehad! Die taart zag er echt wel lekker uit!
Ik hoop dat je makkelijk terug de routine kan vinden met de job.

Reply
Simone

Ik heb ook een fijne vakantie gehad. Was leuk je even gesproken te hebben via videobellen 🙂 .
Ik heb stiekem al een klein beetje gewerkt vandaag, maar dat was ook echt een klusje waar ik mijn doordeweekse dag liever niet aan besteed haha.

Reply
Zo simpel is dan geluk

Vervelend dat je je zo gespannen voelt, maar wel begrijpelijk natuurlijk. Hopelijk lukt het om het allemaal te regelen qua werkroosters, maar anders zou ik het zeker ook aangeven op je werk.
Fijn dat je wel even lekker hebt kunnen genieten van je vakantie.

Reply
SAS

Dit is ook zeker iets wat ik heb aangegeven op werk, lastig maar toch gedaan. Was wel fijn even vakantie te hebben en op te laden. Hopelijk gaat het bij jou op werk ook goed.

Reply
Darina

Ik herken het gespannen gevoel wel. Het is ook niet niks. Ik vind de levensles van Roue wel heel mooi en inspirerend. Ik heb de show opgenomen en ga deze zeker nog kijken.

Reply
SAS

Zeker een aanrader, toen ik hem live zag tranen gelachen en nu weer. Plus een mooie levensles eruit die ik zeker in 2021 ga gebruiken.

Reply
Anne

Ik herken het wel, ik ben ook gespannen voor de komende periode en vind het maar lastig om dat van me af te schudden. Merk dat het impact heeft op hoe ik me voel, meer dan ik zou willen. 🙁 Wens je veel succes en geluk de komende tijd, hopen dat het bij jou de goede kant op gaat!

Reply
SAS

Ik hoop dat de spanning voor de komende periode bij jou ook afneemt en het uiteindelijk allemaal mee valt. <3

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *