DIARY December | 10 things that made me smile, BYE BYE 2020

Hallo December, hallo laatste dag van 2020. Wat een vreemd jaar is het geweest en ik denk dat ik voor iedereen spreek. En het is ten einde. Het virus helaas nog niet en ik denk zelf dat we er nog wel eventjes aan vast zitten. Zoals altijd, ook JUIST in deze tijden een maandoverzichtje van afgelopen maand met foto’s, gifjes, liedjes… en MOMents, Mommy momenten met Noa die me dierbaar zijn, mijlpalen en straks als hij ouder is leuke uitspraken. Deze blijf ik in 2021 zeker maken, want ik maak ze met heel erg veel plezier! Deze maand stond in het teken van onze Sint en kerst viering, 2 weken vakantie hebben(yay!), re-chargen en vooral m’n rust nemen in deze drukke periode. Kijken jullie mee?

DIARY December | 10 things that made me smile, BYE BYE 2020

…kregen we nieuwe matrassen
Hallo betere nachtrust! We besloten na +10 jaar eens nieuwe matrassen aan te schaffen. En hallo dat heb ik geweten: wat een fijne nachtrust had ik daardoor! Het andere bed was best wel ingezakt en het nieuwe stevige matras maakte dat ik sliep als een zonnetje. Beste aankoop ever!

…vierde we samen met mijn ouders Sinterklaas
Er stond weer een sint viering op de planning. Op 5 December vierde we overdag samen met Noa sinterklaas. We hadden cadeautjes voor elkaar en maakte een heerlijke lunch. Het was erg gezellig, lees hier het gehele (foto)verslag en bekijk wat we allemaal hebben gekregen/gegeven.

……was even minder; ik had een blaasontsteking
Ja hier staan altijd geluksmomentjes, maar dit was ook zeker een groot onderdeel van de maand. Balen, maar aan het begin van onze vakantie had ik een blaasontsteking. Ik kreeg dus een antibiotica kuur mee en hopen op beterschap. Helaas voelde het de dagen van de kuur echt heel naar waardoor ik slechter sliep en de pittenzak mijn beste vriend was. Gelukkig na de kuur voelde ik me wat beter zodat ik wel wat meer van de vakantie kon genieten.

…was even minder; ik liet mijn telefoon kapot vallen
Ja hier staan altijd geluksmomentjes, maar dit was ook zeker een groot onderdeel van de maand. Vooral aangezien het op 1 December gebeurde… Ik had mijn telefoon ‘even snel’ in mijn achterzak gedaan waardoor hij niets meer deed qua scherm na een val eruit. Erg vervelend als je een touch screen hebt en de touch werkt niet meer :’) Erg balen dus en niks aan te doen. Ik heb mijn oude telefoon dus weer onder het stof vandaan gehaald en gebruik deze nu.

Gelukkig maak ik altijd wel een back-up van foto’s en dergelijke waardoor ik niet heel veel kwijt was. Wel was ik een beetje verdrietig over een mijlpalen lijstje van Noa die ik niet terug kon halen helaas. Ik heb wel een nieuw hoesje besteld voor deze telefoon.

…nog meer selfcare
Centraal de laatste maanden dus niet gek dat het hier weer voorbij komt. Ik nam veel tijd voor mezelf, was lekker aan het lezen, (her)keek series en genoot van grote mokken thee, dekentjes en het gezelschap van Ayla als Noa op bed lag. Ik had minder last van hoofdpijn en voelde me wat meer mezelf dan ik deed de afgelopen maanden.

…genoot ik van veel lezen; boekenreeks De Zeven
Je zag het op de foto hierboven al; ik had de leesflow weer te pakken! Er stonden nog wat nieuwe boeken van Nora op me te wachten en begon dus ook een nieuwe reeks De Zeven. Normaliteit niet mijn verhaal qua boek met demonen en het bovennatuurlijke maar ik vond het toch wel vermakelijk om te lezen.

★ Verbonden door het lot
Er is iets duisters gaande in Hawkins Hollow. Quinn Black voelt dat zij het kan oplossen, maar daar heeft ze wel hulp bij nodig. Het lot en een groeiende passie brengt haar samen met Caleb Hawkins. Kunnen zij de duistere krachten aan?

★ Op zoek naar de bron
Fox weet dat hij een oude fout ongedaan moet maken voordat Hawkins Hollow ten onder gaat aan een oud kwaad. Als Layla Darnell naar het dorp komt, blijkt dat de aantrekkingskracht tussen haar en Fox een grote rol zal gaan spelen.

★ De kracht van het hart
Om Hawkins Hollow te redden moet Gage het verleden achter zich laten en zijn hart openen voor de liefde. Zal de kwetsbare Cybil hem kunnen helpen het kwaad te bedwingen voordat alles wat ze liefhebben verloren zal gaan?

…had ik 2 weken kerstvakantie (die nu alweer ten einde loopt)
Ik was zó blij toen hij goedgekeurd werd, aangezien het nog de vraag was of het dit jaar ging lukken. Ik had 2 weken heerlijk vrij met mijn gezinnetje. Ik was er zó aan toe om even op te laden en even niets te hoeven. De laatste maanden waren erg hectisch waardoor dit echt als een cadeautje kwam. Ik maak aan het einde van onze vakantie nog een uitgebreid (foto)verslag van hoe we het hebben beleefd. De planning is lekker veel offline 🙂

…vierde we kerst zelf thuis & bij mijn schoonouders
We vierden thuis als eerste kerst met wat cadeautjes voor elkaar. Genoten samen met Noa die het maar wat interessant vond om alle cadeaus onder de boom vandaan te pakken. Erg blij met z’n cadeautjes vooral van Woezel & Pip. Zelf ook erg verwend en blij met alles. Een uitgebreid (foto)verslagje komt nog tijdens de terugblik van onze kerstvakantie samen, anders is het allemaal dubbel op. Nog even geduld dus 😉

Ook vierde we kerst bij m’n schoonouders. Gezellig wat eten en naar opa & oma met Noa. We namen een klein bloemstukje mee als bedankje voor het lekkere eten. Hij viel wel hard tegen een kast aan en had dus een behoorlijke snee over zijn gehele gezicht lopen #pechvogel Genoten van het gezelschap, Noa die aan het genieten was en het lekkere toetje.

…maakte ik een start met Noa zijn keukentje #diy
De start vind ik altijd lastig om me toe te zetten (iets met perfectionisme) maar als ik eenmaal ben begonnen kan ik niet meer stoppen. Zo maakte ik een begin aan het op-pimpen van het keukentje van Noa. De knoppen van het fornuis zijn geschilderd, het keukentje is geschuurd en gelakt en ik ga nu de rest van de grepen/kookplaat verven. Uiteraard komt er een uitgebreid DIY artikel met de before & after foto’s.

…luisterde ik veel naar

En op werk heb ik hier mooie herinneringen aan met de kids.

En zo waren er nog meer dingen kenmerkend voor de laatste maand van 2020. Echter deel ik hier altijd geluksmomentjes van de maand. Maar naast het laten vallen van mijn telefoon begin van de maand; kwam er een 2de lockdown en daarnaast had ik een blaasontsteking, waardoor ik rustig aan moest doen.

MOMents van December

Noa is 1 jaar en 5 maanden, we gaan richting de 1.5 jaar!
Over een aantal dagen is meneer alweer 1.5 jaar. Wat is de tijd hard gegaan, lekker cliché maar echt zo waar. Het is mooi om te zien hoe hij dingen zelf aangeeft. Hoe hij dingen heel snel oppikt en begrijpt. Hoe blij hij kan worden van bepaalde dingen. Kleuren is echt naast boekjes lezen favoriet geworden. Hij maakt de ene tekening na de andere. Alle kleurtjes gebruiken en ze ook echt op volgorde leggen (iets met het perfectionisme van zijn mams).

Woordjes die erbij zij gekomen: appel, aap, opf (op), Grrrr (geluid van een leeuw), JA! (en dit dan erg enthousiast gillend en uitrekkend als een ‘JAAAAAAA’) 😅, beke (beker), eeg (leeg),

Had hij last van doorkomende tandjes (en dus slechte dagen & nachten)
Er kwamen tandjes door waardoor de nachten weer wisselend waren. veel knuffelen, koorts, pyjama dag en eventjes wat meer de TV aan. Tandje 9 was een fijn en daarna een kuchje opgelopen bij de opvang waardoor het af en aan ging. Zo sliep hij een week door en zo was hij 2 nachten aan het spoken of gewoon wakker-wakker. Het was dus weer eventjes aanpoten en hoop dat de verbetering nu even wat meer doorzet dan een aantal dagen/week.

Nieuw slaaprimte aanleren
Deze maand stond ook de laatste weken in het teken van een nieuw slaapritme. We zijn dingen aan het afbouwen en manman het is eventjes wennen; zowel voor Noa als voor ons. Benieuwd hoe hij het verder gaat doen de aankomende tijd.

Vulde ik weer wat boeken in
Ik kreeg 2 toffe boeken/bundels voor mijn sinterklaas. Fijn dus om zijn eerste verjaardagskaartjes in te kunnen binden en zijn babbels boek al een beetje in te vullen. Nu hij steeds meer woordjes leert ben ik erg benieuwd hoe het straks gaat zijn als hij echt daadwerkelijk zich kenbaar kan maken zonder minion-taal 😉

Nieuwe kerst traditie, raamstickers
Van mijn opa (zijn overgroot opa) kregen we toffe raamstickers voor de kerst. Super leuk om deze samen met hem op te hangen. Hij mocht zelf kiezen welke aan de beurt was en samen met mij op het raam hangen. Hoog, anders pulk meneer ze er gewoon weer af. Hij heeft het helemaal zelf gedaan dus het hangt schots en scheef, zo leuk. Het hangt zoals hieronder op de achterdeur maar ook op onze voordeur. Elk jaar kunnen we dit samen ophangen als nieuwe traditie.

Noa zijn nieuwe speelhoekjes!
Zo blij dat we voor de 2de lock down nog even een tripje deden naar de IKEA. Noa is erg blij met zijn speelhoekje beneden en zijn nieuwe kasten boven. Hij trekt de lades zelf open en zo ligt zijn speelgoed heerlijk opgeruimd. Ik heb weer een opgeruimde salontafel, luf it! Ook hielp hij papa met het in elkaar zetten met zijn eigen plastic hamer en met de boor van papa.

Verslaafd aan tekenen (en zijn nieuwe krijtjes)
God God, hij is helemaal fan van zijn gekregen krijtjes van de Sint. Hij geniet echt van het tekenen en vraagt er veel om. We hebben het maar ergens anders neergelegd aangezien meneer het eerst zelf kon pakken & er een drama van maakte als het niet mocht. Nu kan hij dagelijks even tekenen. Super leuk om te zien dat hij gericht aan het kleuren is, of de kleurtjes neerzet bij elkaar. Ik heb dus heel wat tekeningen om uit te delen 😉 Wil je er eentje met een lief berichtje van mij ontvangen? Laat het me weten.

Dit jaar niet meer naar de opvang
De 2de lock down ging van start. Dat betekende dat Noa niet meer naar de opvang ging, aangezien we het anders konden regelen. In 2021 zal hij wel 2x gebruik ervan moeten maken. Fijn dat het er is, weet ik als pedagogisch medewerker en nu ook als ouder. Ik gaf onderstaande repen met een leuk jasje (ingekleurd door Noa) aan de leidsters voor de afsluiting van 2020. Deze sneeuwpop printable haalde ik gratis van internet af.

Tot slot nog even mijn Top Nine van 2020
13 jaar samen (inclusief oude terugblikfoto’s met swipe), Noa zijn verjaardag (taart eten), foto van onze eerste vakantie als gezin in Centerparcs, Kerst 2020 (en swipe voor de foto uit 2019), foto van de new born shoot gepost op Vaderdag 2020 (swipe met zijn ontbijt op bed & cadeautjes), M. en Noa op bed toen hij wat ziek was (zo schattig), slofjes van Noa die we ook gebruikte bij de aankondiging en nu aan (swipe aankondigingsfoto), Ringfitten toen Noa op bed lag en een oude foto van Ayla (stuk of 6 met swipe) aangezien ze een jaartje ouder werd.

Check hier jouw Top 9 van 2020 / Door bewust bloggen zijn wij niet zichtbaar in beeld (Lees mijn disclaimer voor meer informatie)

De laatste dag alweer van 2020. Wat een bizar jaar is het geweest. Dat 2021 maar weer wat fijner mag worden. Ik hoop dat iedereen een goed uiteinde heeft en vol positiviteit op naar een nieuw jaar!

About the Author

16 Comments

zwartraafje

Dat moet ook lukken. Ik begon 2020 met een dubbele blaasontsteking en jij eindigde het jaar met een blaasinfectie. Dat was toen geen fijne start want twee verschillende infecties in één keer en drie antibiotica-kuren voor de infectie verdween om dan nog enkele weken last te hebben van krampen. Ondertussen dacht 2020 waarschijnlijk “Ha, dit is nog niets. Wacht maar af wat ik nog meer in petto heb voor dit jaar.”

Hopelijk ben je er helemaal van verlost en heb je geen pijnklachten meer. Tuurlijk wil ik zo’n kunstwerk van Noa. Fijn dat hij zo van het tekenen geniet en dat jij ook van deze Nora Roberts boeken hebt genoten ook al waren ze iets helemaal anders dan wat je van je favoriete schrijfster gewoon bent.

Reply
Nicky

Da’s een mooie afsluiter! Had ik jullie al gelukkig nieuwjaar gewenst? Ik ben nu de tel al kwijt. (Nogmaals) de beste wensen voor 2021!

Reply
Zo simpel is dan geluk

Oef, ja, die blaasontsteking heb ik ook gehad dit jaar en ik ben er ook wel even zoet mee geweest, pas de derde kuur sloeg aan.
Gelukkig zijn er ook heel wat fijne dingen voor je geweest de laatste maand van het jaar! Gezellig Sint en Kerst gevierd en ook nog lekker vakantie. Fijn!

Reply
SAS

Och vervelend om te horen dat je er pas na een paar kuren vanaf was. Hier gelukkig na de eerste kuur over en toch nog kunnen genieten van onze vakantie.

Reply
Geke

Ondanks de mindere momentjes toch een maand met veel mooie momenten om te koesteren.
Heerlijk ook, al die foto’s. Ik denk er nooit aan om foto’s te nemen, meestal pas achteraf dat het gekund had.

Voor jullie ook een fijn oudjaar en het allerbeste voor 2021!

Reply
Anne

Wat een uitgebreid overzicht, leuk om zo te lezen 🙂 En ja, blaasontsteking kan echt heel vervelend zijn hè? Ik had vroeger een nierafwijking (ben ik uiteindelijk aan geopereerd) waardoor ik een jaar lang blaasontsteking / nierbekkenontsteking had. Echt ellendig!

Reply
SAS

Och dat lijkt me erg vervelend. Heb je er nu geheel geen last meer van na je operatie? Gelukkig hier weer geheel hersteld.

Reply
Morgaine

Dat lijkt mij echt hel, blaasontsteking, mijn nicht heeft er lange tijd last van gehad, om de haverklap. zij is onze expert geworden hierin. Zelf tot heden, nul… dat hou ik graag zo!

Ondanks de minpuntjes in de afgelopen maand, wens ik nu toch wel dat het beter gaat, genoten hebben jullie in elk geval wel! En ja, dat de positiviteit mag blijven! Ik wens jullie een heel fijn warm uiteinde toe, en een gelukkig en gezond nieuwjaar toe! Dat 2021 een mooi jaar mag worden, waarin we allemaal weer meer vrij kunnen zijn!

X

Reply
SAS

Ik heb het ooit 1 keer gehad, toen ik net met M. ging en we naar Italië gingen. Verder eigenlijk nooit wat aan mijn blaas dus was wel eventjes balen, vooral aangezien ik vakantie had. Maar gelukkig nu geheel hersteld. Op naar een mooi 2021! <3

Reply
Simone

Wat een leuk maandoverzicht! Hopelijk ben je inmiddels hersteld van je blaasontsteking. Zo vervelend! Ik wens je een fijne jaarwisseling en een mooier en gezond 2021 <3

Reply
SAS

Zeker vervelend maar gelukkig helemaal hersteld! Heb dus zeker nog even kunnen genieten van de vakantie.

Reply
Darina

Een heel mooi maandoverzicht. Fijn dat je kerstvakantie hebt en rust kunt pakken. Ik wens je ook een hele mooie jaarwisseling toe en veel geluk en gezondheid in 2021.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *