De beste films & boeken van 2020

Afgelopen jaar was een karig jaar voor films & boeken. Ik keek meer series en was vaker offline aan het genieten dan dat ik te vinden was met een film of neus in een boek. Ik kon de leesflow niet zo goed vinden vooral het eerste half jaar en vond deze pas weer rond het einde van het jaar terug. In totaal las ik 30 boeken en keek ik 22 films.

Ik hoop dit jaar wat meer boeken te lezen en films/series te kijken en daar de rust voor te hebben. Lees hier mijn films & boeken uit 2019 Hieronder staan de 6 leukste / nieuwste boeken en films die ik heb gelezen en gezien.

6 boeken die ik las in 2020

Nora Roberts – Teken van Zeven trilogie (Verbonden door het lot, Op zoek naar de bron, De kracht van het hart) ★★★

Verbonden door het lot
Er is iets duisters gaande in Hawkins Hollow. Quinn Black voelt dat zij het kan oplossen, maar daar heeft ze wel hulp bij nodig. Het lot en een groeiende passie brengt haar samen met Caleb Hawkins. Kunnen zij de duistere krachten aan?

Op zoek naar de bron
Fox weet dat hij een oude fout ongedaan moet maken voordat Hawkins Hollow ten onder gaat aan een oud kwaad. Als Layla Darnell naar het dorp komt, blijkt dat de aantrekkingskracht tussen haar en Fox een grote rol zal gaan spelen.

De kracht van het hart
Om Hawkins Hollow te redden moet Gage het verleden achter zich laten en zijn hart openen voor de liefde. Zal de kwetsbare Cybil hem kunnen helpen het kwaad te bedwingen voordat alles wat ze liefhebben verloren zal gaan?

Nora Roberts – Winterverleiding ★★★
(1) THUIS MET KERST – Jarenlang heeft Jason Law als journalist over de wereld gezworven. Hij heeft alles gezien, alles meegemaakt en prijzen voor zijn artikelen gekregen. Toch bestaat er voor hem maar één plek op aarde waar hij zich echt thuis voelt: Quiet Valley, in New Hampshire. Daar is hij geboren, en daar woont de vrouw die hij in zijn hart steeds heeft meegedragen. Deze kerst gaat hij terug, heeft hij besloten, ook al is Faith met een ander getrouwd…
(2) LIEVE KERSTMAN – Tweelingen hebben een streepje voor – bij iedereen, dat weten Zeke en Zack maar al te goed, en daar maken ze schaamteloos gebruik van. Dat ook de Kerstman voor hen door de knieën zal gaan, geloven ze dan ook heilig. Tenslotte hebben ze maar één wens – een nieuwe mama – en ze weten ook al wie. De Kerstman hoeft er alleen maar voor te zorgen dat hun vader dat ook begrijpt… Deze verhalen zijn ook los verkrijgbaar.

Nora Roberts – Voor eens en voor altijdIN DIT BOEK BEN IK NOG BEZIG
Kasey Wyatt is een bekende antropologe en ze geniet met volle teugen van haar werk. Als de wereldberoemde schrijver Jordan Taylor haar vraagt of ze hem voor zijn nieuwe boek wil helpen bij het onderzoek naar een indianenstam twijfelt ze eerst. Maar ze kan de verleiding niet weerstaan en stemt toe. Wanneer Kasey aankomt op zijn indrukwekkende landgoed in Palm Springs staat haar een onaangename verrassing te wachten: Jordans moeder is achterdochtig over Kaseys motieven en zijn verlegen nichtje doet alles om haar te mijden. Jordan zelf verbergt zijn gevoelens achter een ijzig beleefd masker. Kasey, met haar levenslustige vrolijkheid, is als een steen die in een stille vijver wordt gegooid, en Jordan ontdekt tot zijn eigen verbijstering dat hij zich nog nooit zo tot iemand aangetrokken heeft gevoeld… Kunnen deze twee zo verschillende mensen elkaar vinden?

Herlezen Noa boeken Lees hier over alle boeken ★★★
Ik herlas heel wat boeken van Nora om weer in de leesflow te komen. Heel wat plezierige leesuurtjes gehad met haar boeken.

Eva Nagelkerke – Stille wateren Lees mijn recensie ★★★★
Sophie heeft iets vreselijks gedaan. Of niet? Sophie is negenentwintig en woont nog bij haar ouders. De spanning in huis is echter om te snijden. Tien jaar geleden heeft ze iets afschuwelijks gedaan, en daar moet ze nog dagelijks voor boeten. Gebukt onder schuldgevoel probeert Sophie haar leven weer op de rit te krijgen, hoewel haar omgeving haar geen centimeter ruimte geeft. Dan slaat de twijfel toe. Wat is er eigenlijk echt gebeurd? Is zij werkelijk het monster waar de kranten vol van stonden? De zoektocht naar de waarheid brengt Sophie en haar omgeving aan het wankelen en zorgt ervoor dat grenzen tussen waan en werkelijkheid vervagen. Iemand die niet wil dat de waarheid aan het licht komt, speelt een manipulatief spelletje met haar…

Aline van Wijnen – Bestemming geluk Lees mijn recensie ★★★
Melanie Evers is bijna letterlijk geboren met een zilveren lepel in haar mond: haar vader had een juwelierszaak. Inmiddels heeft ze de zaak van hem overgenomen, leidt ze een leventje vol sterrenrestaurants en vakanties op Ibiza en staat ze op het punt om te trouwen met de knappe en succesvolle Duke. Maar wanneer ze aan de arm van haar vader naar het altaar schrijdt, beseft Melanie dat ze niet gelukkig is. Onder de verbijsterde blikken van de bruiloftsgasten draait ze zich halverwege om en gaat ervandoor. Op zoek naar geluk heeft Alex ooit bepaalde keuzes gemaakt waar hij liever niet aan terugdenkt. Jaren later heeft hij alles in zijn leven op orde, alleen dat geluk lijkt nog steeds niet voor hem te zijn weggelegd. Alex en Melanie zijn in twee verschillende werelden opgegroeid, maar wanneer ze elkaar leren kennen, springt de vonk over. Is de liefde het enige wat ontbrak om gelukkig te zijn? En is hun liefde sterk genoeg om te leren leven met de fouten die ze in het verleden hebben gemaakt?

Bekijk hier mijn gehele lijst van boeken die ik las in 2020

6 films (die ik voor het eerst zag) in 2020

De onderstaande films zijn een selectie van films die ik voor het eerst in 2020 heb gekeken.

To All the Boys: P.S. I Still Love You(2020)  Netflix ★★★
Lara Jean en Peter komen officieel naar buiten als koppel en beloven elkaar het hart niet te breken. Maar dan botst Lara Jean op John Ambrose, een vroegere geliefde die destijds haar liefdesbrief ontving. De twee kunnen het opnieuw goed met elkaar vinden. Is haar relatie met Peter in gevaar?

Joker (2019) ★★★
Gotham City in de jaren 80. Een clown, Arthur Fleck genaamd, voelt zich uitgekotst en verstoten door de maatschappij. Geleidelijk aan wordt hij krankzinnig en ontpopt hij zich van vriendelijke, vrolijke clown tot schurk, beter bekend als ‘de Joker’. Iemand die kickt op haat en het creëren van chaos.

Spider-Man: Far from Home (2019) DVD ★★★★
‘Spider-Man: Far from Home’ speelt zich af na de gebeurtenissen van ‘Avengers: Endgame’. Peter Parker gaat met zijn vrienden op zomervakantie door Europa. Tijdens deze vakantie wordt hij benaderd door Nick Fury in een missie om het mysterie rondom verschillende aanvallen van elementaire wezens te ontrafelen. Hierbij ontmoet hij mede-superheld Mysterio

Love, Guaranteed (2020) Netflix ★★★
De oprechte, hardwerkende advocate Susan heeft te veel pro bono zaken aangenomen. Om haar kleine advocatenkantoor te redden, neemt Susan met tegenzin een goedbetaalde, spraakmakende zaak aan. Nick, een charmante nieuwe cliënt, wil een datingssite aanklagen. Maar Susan en Nick bevinden zich al snel midden in een mediastorm en naarmate de zaak vordert, nemen ook hun gevoelens voor elkaar toe.

Holidate (2020) Netflix ★★
Sloane en Jackson hebben er beiden een hekel aan om vrijgezel te zijn op vakantie, waar ze voortdurend worden geconfronteerd met het oordeel van hun bemoeizuchtige families. Als deze twee vreemden elkaar ontmoeten, beloven ze voor elke feestelijke gelegenheid van het komende jaar elkaars ‘holidate’ te zijn.

Operation Christmas Drop (2020) Netflix ★★★
Congresassistente Erica Miller streeft naar een promotie en ziet af van een Kerst met het gezin om in opdracht van haar baas over de Stille Oceaan te reizen. Bij de landing op een luchtmachtbasis aan het strand komt ze in botsing met haar gids, kapitein Andrew Jantz, die weet dat het haar opdracht is de faciliteit te ontmantelen. Het huisdierenproject van de piloot – Operation: Christmas Drop, een decennia-oude traditie waarbij geschenken en voorraden worden geparachuteerd naar inwoners van afgelegen naburige eilanden – heeft ertoe geleid dat wetgevers zich afvragen of zijn eenheid te veel energie over heeft. Ondanks hun aanvankelijke tegengestelde doelen, wordt Erica langzaamaan milder.

& ik keek een hoop kerstfilms via RTL8. Bekijk hier de gehele lijst met films die ik keek in 2020. Onderstaande is een selectie van een aantal. Ik heb me er in ieder geval mee vermaakt #niethoogstaandmaarvermakelijk

Ook keek ik uiteraard, zoals elk jaar mijn all time favorite While you were sleeping 🥰

Noem in de comments je favoriete boek & film die je hebt gelezen/gezien voor het eerst in 2020? Ik ben erg benieuwd naar jullie tips.

7 reacties op “De beste films & boeken van 2020

 1. Ik heb qua film genoten van Michiel de Ruyter vooral door de muziek trouwens. De boeken kom ik nog op terug. Wij verschillen teveel qua boeken en films geloof ik.

 2. Oeh! Je móet Last Christmas kijken! Echt! Die is van vorig jaar maar zo mooi en grappig en ontroerend. Ze hebben ‘m bij Amazon Prime en bij Pathé thuis. Ik heb speciaal een gratis proefabonnement op Amazon Prime genomen om hem nog een keer te kijken. En ik houd niet van films kijken dus dat zegt wel wat.

  Wat boeken betreft: ik heb achter elkaar alle boeken van Anquelique Haak gelezen.

 3. Je weet, ik lees niet zo heel veel of een boek moet echt aanspreken bij mij. En ja, het afgelopen jaar, heb ik echt voor mijn doen heel veel boeken gelezen, ook over geblogt zelfs.

  Vooral Simone van der Vlugt: Schilderslief en daarna nog: Het Schaduwspel.

  Daarnaast heb ik maar liefst 6 dikke pillen gelezen van de Zeven Zussen, ja het Zevende boek over de Zevende Zus, moet nog uitkomen, ik wacht met smart!

  Op dit moment, ben ik al een tijdje in bezig, lees ik het Zoutpad van Raynor Winn.

  Wat nog op mij lijstje staat? Wat ik wil lezen? Simone van der Vlugt heeft nog 2 boeken, oa De Kaasfabriek is de laatste nu maar ook nog iets met de Bickers.

  En Susan Smit heeft ook nog een boek: Tropenbruid, zelfde genre als Het schaduwspel toevallig? hahaha en mijn achtergrond roots komen daarin, gaat over Batavia namelijk, of ook wel Djakarta, waar mijn oma is geboren ooit, toen was het nog Batavia zelfs.

  Kortom, genoeg op mijn lijstje dit keer! En met smart wacht ik op boek 7 van de Zeven Zussen. Lucinda Riley.

  X

 4. Mooi lijstje! Ik heb vorig jaar maar één film gekeken en dat was Velvet Grande Finale van de gelijknamige Netflix serie. Een van de mooiste boeken die ik kas was Bloemen voor mijn dochter door Sarah Jio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *