DIARY Oktober | 10 things that made me smile

Zoals beloofd wederom in 2020 mijn maandoverzichtjes. Altijd maak ik ze met heel erg veel plezier en blik ik terug op een maand met 10 mooie en gelukkige momenten. Losse foto’s, gifjes en elke maand sluit ik af met een youtube filmpje. Daarbij nu een nieuw deel onderaan: MOMents, Mommy momenten met Noa die me dierbaar zijn, mijlpalen en straks als hij ouder is leuke uitspraken. Het was een maand met vele fijne momentjes en hoogtepunten. Ik knutselde weer wat leuke DIY’s, had herfstvakantie op mijn werk (inclusief XXL weekend), las wat meer en genoot van wat meer fijne nachtrust.

…was ik lekker aan het DIY’en
Ik maakte weer wat toffe DIY projectjes, waar ik hier een uitgebreid artikel over schreef. Onder andere maakte ik onderstaande speenkoord voor lieve Dallas van Irene maar ook een ander vriendinnetje verblijdde ik met een speenkoord en wagenspanner. Zo leuk om dit soort dingen te maken, er plezier uit te halen en daarnaast iemand anders blij te maken.

…besteedde ik minder tijd op social media
Ik besloot even wat meer afstand te nemen van social media en me wat meer #offline te vermaken. Uiteraard was ik wel af en toe bezig met mijn blog maar meer ook eigenlijk niet. Ik had de leesflow weer wat terug en was lekker aan het rommelen in huis. Ik merk als ik af en toe even afstand neem ik juist met vernieuwde energie en enthousiasme weer online kom. Ik genoot van het herlezen (inclusief een mok thee) of het herkijken van wat series.

…kreeg ik alle Alie bestellingen binnen (& plaatste een nieuwe (sint)bestelling)
Alle Alie bestellingen kwamen binnen en ik was er super blij mee! Het merendeel was voor Noa bestemd maar ik was ook erg blij met mijn eigen bestellingen. Een nieuwe bestelling is alweer de deur uit; voor onze sint viering. Ik ben vooral nog steeds super fan van het vosjes pakje van meneer, hij staat hem super leuk en de maat paste perfect. Ook bestelde ik wat op-pimp spulletjes voor het keukentje wat ik nog ga DIY-en.

…bestond uit veel me-time
Ik genoot vooral veel van lezen, series, mokken thee en lekker in huis rommelen als Noa op bed lag. Mijn lichaam gaf soms aan dat juist de spanningen van een deel van oktober een beetje te veel was. Even de boel de boel laten dus en vooral tijd nemen voor mezelf waar dat kon.

…kreeg ik een lief kaartje van een vriendinnetje
Altijd lief om onverwacht een lief kaartje in de bus te zien vallen. Ik kreeg deze van een lief vriendinnetje, aangezien ik wat heftigere weken had.

…was het een jaar geleden dat mijn oma overleed
Eigenlijk natuurlijk geen ‘happy-thing’ maar wel eentje die ik graag wilde benoemen in deze maand. Het was alweer een jaar geleden dat ik het berichtje kreeg dat mijn oma overleed. Elk jaar sta ik er eventjes bij stil en kijk wat oude foto’s terug. Dit keer ook de foto’s met Noa, wat ik nog al lastig vond aangezien dit maar 2 á 3 weken was voor ze overleed. Wel heel dierbaar dat ik er nog foto’s en filmpjes van heb.

…was het herfstvakantie (@ work)
Het was herfstvakantie! Hele dagen werken en een XXL weekend. Altijd eventjes wennen, vooral aangezien ik de ochtenden organisatorisch met Noa zit. Wegbrengen of hem om een bepaalde tijd eruit halen. Ik werkte 3 hele dagen en had voor een extra vakantieweek van 1 school een extra lang weekend met nog een Maandag eraan vast geplakt. Héérlijk en zo aan toe. Ik had ervoor nogal heftige weken op werk waardoor dit zeker een welkom cadeautje was.

…vroeg ik mijn kerstvakantie verlof aan
Ik ben erg benieuwd of ik hem dit jaar weer krijg. Door corona wordt het organisatorisch bekeken of het per locatie wel mogelijk is. In het begin van November hoor ik of ik daadwerkelijk 2 weken vrij heb. Heel eerlijk? Ik ga echt wel balen als dit niet het geval is, maar het is dan eventjes niet anders. Kerst/oud&nieuw valt een beetje rot qua dagen waardoor ik flink veel uren in moet leveren en juist anders moet werken.

Kerst 2019

…begon ik met het op-pimpen van het keukentje
Ik maakte een begin aan het keukentje-op-pimp-projectje. Hij is nu geheel geschuurd en ga binnenkort hem beitsen. Ook heb ik via AliExpress wat dingen ervoor besteld en heb nog wat andere ideeën op gedaan. Ook komt er een sticker op het glas, custom made. Ik ben er dus lekker mee bezig in mijn vrije tijd.

…luisterde ik veel deze nieuwe samenwerking van P!NK
net even anders dan haar ‘normale’ muziek maar dit liedje blijft zeker wel in m’n hoofd zitten.

MOMents van Oktober

1 jaar & 3 maanden oud 🦊
Inmiddels is meneer dus alweer 15 maanden oud. Het is mooi om te zien hoe hij steeds meer kan en steeds meer wil. Hij zegt nu wat meer woordjes (aaien, Ayla, ei) en is de hele tijd aan het brabbelen. *het lijkt wel een minion met alles wat hij zegt. Ook heeft hij steeds meer een eigen wil en heeft hij nu ontdekt hoe hij op de bank kan klimmen. Lord… Ik hou m’n hart vast tot hij er een keertje afdondert *wat dus van de week al is gebeurd. Ook als hij nu z’n zin niet krijgt zet hij het op een gillen of kan hij heel boos klinken met een boos gezichtje erbij. Hallo dreumes-pubertijd.

Sliepen we eindelijk weer wat nachten door
Eindelijk zat er weer wat verbetering in de nachten deze maand. Heel fijn, vooral voor Noa zelf maar ook zeker voor papa en mama. Me een zombie voelen is niet zo fijn, vooral als je nog een werkdag voor de boeg hebt. Hij zit nu in wat rustiger vaarwater en soms moeten we er alleen uit voor een speentje te geven aangezien hij dan wat onrustig is (om hem na 5 minuten tijdens het slapen weer uit te spugen. Top 😉 )

Wasbare luiers voor de nachten
Ik begon met wasbare luiers en cheeky wipes. Tot nu toe nog erg tevreden vooral over de wipes. De luiers vind ik soms lastig, aangezien Noa meestal gaat huilen als ik hem aan doe (doe ik het te strak of is er wat anders????) vandaar dat ik toch vaker jammer genoeg naar de wegwerpbroekjes ’s nachts neig. Ik moet het allemaal nog eventjes ondervinden en ga het wederom weer proberen.

Voorbereidingen Sinterklaas
Vroeg misschien maar we waren al bezig voor Sinterklaas. We vieren dit altijd met m’n ouder sen toevallig kwam ik heel wat leuke spulletjes tegen voor Noa. Deze staan dus al boven ingepakt in een Sint-zak. En ook deden we een bestelling bij Alie. Zodra de spullen binnenkomen maak ik het open en pak ik het dus in. Nu al erg veel zin hierin en ben erg benieuwd hoe Noa het zijn 2de keer gaat ervaren nu hij wat ouder is. Vorige keer (met 5 maanden oud) was het leukste de verpakkingen eraf scheuren.

Maakte ik Noa zijn babyboeken af
Yay. Ze zijn af. Klaar. Finito. De 2 babyboeken die ik zijn ingevuld en ingeplakt met foto’s van ons (toen) kleine meneertje. Het was fijn om deze herinneringen te maken en even door het inplakken te herleven. Gelukkig heb ik voor Moederdag nog 1 boek gekregen tot 4 jaar, ik kan dus zeker nog even vooruit 😉

Maakte we een tekening voor overgrootopa
Op de dag dat mijn oma overleed een jaar geleden, maakte ik voor mijn opa een tekening samen met Noa. Die brachten we langs en was hij super blij mee! Net als de prachtige foto’s samen met Noa en de foto van het kinderdagverblijf & een foto met overgroot opa die we langs brachten voor zijn verjaardag deze maand.

Uitstapjes met meneer
Blijft altijd een feestje en ons meneertje is een echt buitenkind. Hij wordt al blij als hij z’n schoenen en jas aan mag. Daarbij hebben we veel om te doen in de buurt, wat super fijn is! Zo bezoeken we regelmatig de diertjes en speeltuinen maar ook de winkels hier zijn een leuk uitje. Hij wil steeds meer zelf lopen en kan zelfs boos worden als hij de wagen weer in moet.

17 reacties op “DIARY Oktober | 10 things that made me smile

  1. Mijn metekindje heeft van bij de geboorte wasbare luiers gedragen. Ze had er super veel in allerlei leuke printjes. Zelfs Belle en het Beest (het glasraam) zat erbij. Misschien is het voor Noa vooral even wennen aan het feit dat zo’n pamper een pak dikker is qua draagcomfort. Zo lief dat jullie op die moeilijke dag een tekening naar je opa brachten. Oh en zo fijn van dat extra lange weekend dat zal ongetwijfeld heel veel deugd hebben gedaan na die heftige weken op het werk.

  2. Zoveel heerlijke momenten <3 Kaartjes krijgen (en sturen) vind ik ook zo fijn. Ik geniet ook meer en meer van het offline zijn, sociale media boeit me steeds minder!

  3. Wat gek dat Noa meteen gaat huilen als je zo’n wasbare luier aantrekt. Jammer dat-ie dan nog niet kan zeggen waarom, hè? Dat keukentje is leuk, zeg. Lijkt me heel leuk om dat op te knappen.

    1. Ja vind het nog steeds raar. Maar nieuwe ronde nieuwe kansen. Misschien doe ik wel iets fout, geen idee?!
      Zoveel zin om dat keukentje geheel naar eigen smaak te maken, ben er lekker mee bezig! #meerjarenplan

  4. Een hoop mooie momenten bij elkaar verzameld! Ik ben zelf ook zo blij met dit herfstige weer en alle bladeren in de mooiste kleuren. Ik probeerde afgelopen maand ook meer me time te nemen en dat beviel me wel, haha.

  5. Dat vosjesbroekje is zo tof! Komt dat van Ali?
    Wij gaan binnenkort ook met de wasbare luiers starten. Moet ze alleen nog eens allemaal gewassen krijgen :p ben benieuwd hoe het hier gaat bevallen 🙂

  6. Wat een heerlijke dairy <3 Wat word Noa al groot zeg. Haha, moest wel lachen dat ie brabbelt als een minion. Heb je in elk geval je eigen minion 😛

  7. Heerlijk om wat meer tijd offline te besteden en lekker bezig te zijn met fijne dingen zoals je DIY projecties. Echt leuk dat Noa een buitenkind is. Tegenwoordig zijn kinderen nog maar zo weinig buiten.

    1. Ja ben ook zeker blij met zo’n buiten kind, hoewel het de aankomende periode wel iets lastiger gaat worden door het weer. Maar naar buiten gaan blijven we zeker doen

  8. De wasbare luiers… ik denk dat ik wel weet hoe het komt dat hij gaat huilen als hij geplast heeft. Het wordt koud! het is een stof neem ik aan, net als vroeger, dus wordt het koud, dat is ook waarom ‘we’ vroeger sneller zindelijk werden dan in deze tijden, dat is koud, vies, niet lekker, dus ga je sneller op de pot of toilet zitten, zodat je niet koud wordt…

    Dus door het aantrekken van de wegwerp, hou je hem weer droog, want dat gaat in de gel zitten van de luier, en houdt hem droog en warm… 😉

    X

    1. Nou hij huilt als ik ze aantrek, dat bedoel ik ermee. Hij heeft dus niet eens tijd erin te plassen dus dat kan het niet zijn. Zodra ze aangaan (op welke stand ook -strak/losser) hij trekt er gelijk aan en zegt: UIT! Als ik een wegwerp aantrek is het direct goed. Morgen wil ik het nogmaals gaan proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *