DIY projecten | Dag van de leidster, verlaat samenwoon cadeau, speenkoorden & babyboeken

De afgelopen maanden was ik weer lekker aan de knutsel. Ik zocht even wat ontspanning en greep wat vaker heerlijk naar DIY projectjes. Wat ik allemaal maakte? Ik laat het jullie graag uitgebreid zien in dit artikel .

Dag van de leidster

De 3de Donderdag in September is het altijd de ‘Dag van de leidster’ Een dag die ik extra ken doordat ik zelf ook pedagogisch medewerker ben 😉 Deze dag waren wij met vakantie, dus besloot ik voor onze vakantie alvast een presentje te geven aan de leidsters van Noa zijn opvang. Ik heb zelf naam sleutelhangers gemaakt (wat een werk, vooral het vinden van alle juiste letters) met een plantje erbij. ‘Bedankt voor het helpen groeien’ x Noa. Een kleinigheidje voor de mensen die zo goed zorgen voor Noa als ik aan het werk ben. Of ze er blij mee waren? Dat weet ik helaas niet. De leidster die het aanpakte was een leidster van een andere dag, keek vluchtig in de tas en bedankte ervoor. Daarna heb ik van geen van de leidsters wat gehoord. Voor mij dus voortaan een simpeler cadeautje die ik ga maken voor ze.

(Verlaat) samenwoon cadeau

Ook mijn vriendinnetje Laura kwam onverwacht langs uit België. Super tof om haar weer eens (op afstand) te zien, aangezien we al maanden uiteraard elkaar niet zagen. Iets met België, Nederland en corona. Ze wonen al tijden samen maar het is er telkens niet van gekomen haar huisje te bewonderen. We wilden eigenlijk langs gaan afgelopen Juni, maar deze vakantie werd door corona verzet. Hopelijk volgend jaar nieuwe kansen; maar ik gaf wel alvast deze DIY mee aan haar voor haar huisje.

I.v.m. privacy is het adres van mijn vriendinnetje niet geheel zichtbaar.

Speenkoorden (als cadeautje)

Altijd leuk om speenkoorden, bijtringen of wagenspanners te maken voor new-mama’s. Ik maakte de onderstaande voor lieve Dallas, kindje van Irene waar ik altijd veel contact mee heb gehad. Super leuk om dit voor hun kleintje te maken.

Ook een lief vriendinnetje is zwanger, waardoor ik een wagenspanner hermaakte en een speenkoord ook voor haar kleine. ze weet niet wat het wordt dus ik hield het neutraal qua kleuren.

Babyboeken af

Huilen. Ik vond dit wel eventjes een momentje hoor. Ik bestelde alle foto’s en maakte eindelijk al zijn eerstejaars babyboeken af. Wat is het snel gegaan en als ik zo alles terug kijk… Slik. Wat was hij klein en wat is hij eigenlijk alweer groot geworden. Het was leuk dit geheel af te maken als prachtige herinnering aan deze bijzondere baby tijd.

Hebben jullie de afgelopen tijd nog leuke DIY’s gemaakt of waren aan het knutselen / creatief bezig?

20 reacties op “DIY projecten | Dag van de leidster, verlaat samenwoon cadeau, speenkoorden & babyboeken

 1. Bah, het lukte daarnet weer niet op de gewone manier. Hopelijk gaat het wel via een privacy-scherm. Duimen maar … Dan is het wel jammer dat ik mijn reactie niet gewoon kan kopiëren en plakken. Even overtypen dus.

  Wat een heerlijke lijst. Wel jammer dat je niets van Noa’s leidsters hebt gehoord want je hebt echt werk gemaakt van zijn traktaties. Zo leuk om de plantjes te combineren met iets gepersonliseerd. Irene’s cadeautje, nu ja eigenlijk dat van Dallas natuurlijk had ik op haar blog gezien en ik moest toen meteen aan jou denken nog voor ik je naam las.

  Ik heb de voorbije weken ook enkele zaken geknutseld maar kan ze jammer genoeg nog niet delen vermits ze voor een swapmaatje zijn. Na het uitpakken van de kerstswap ga ik ze zeker op mijn blog tonen want er zitten er enkele bij die ik zelf heel leuk vind.

  1. Je artikel over de kerstswap zag er super leuk uit en lief dat je gelijk aan mij dacht met het speenkoord, grappig! Maak dat soort dingen met veel plezier voor anderen. Vind het nog steeds ZO stom dat een reactie achter laten niet altijd lukt, kan er helaas ook weinig aan doen 🙁

 2. Oh zo spijtig dat je niets gehoord hebt van je cadeautjes voor Noa’s leidsters. Het siert je alleen maar dat je er zoveel tijd en werk in stopt om hen iets moois te bezorgen. Idem voor Dallas’ speenkoord. Ik vond het zo’n leuke verrassing! Nog eens bedankt, ik vond het zo lief van je!

 3. Hoe leuk dat jij speenkoorden maakt! Super mooi, Sas <3.

  Beetje jammer van de leidster, snap dat je in de toekomst niet zo snel geneigd bent om er nog iets groots van te maken.

 4. Wat een leuke cadeaus allemaal! Die babyboeken moet ik mij dringend ook eens aan zetten, ik moet ze echt heel dringend afwerken! Nochtans vroeger met goede moed aan beginnen maar de laatste maanden toch niet meer ingevuld.

 5. Zo’n leuke en lieve cadeautjes voor de leidsters. Dan zou er inderdaad wel een bedankje of reactie mogen komen. Jammer. Maar allicht zijn ze er gewoon heel blij mee en is het een vergetelheid… ? Maar ik begrijp de teleurstelling wel hellemaal.
  De speenkoorden en wagenspanner zijn ook erg geslaagd, mooi!
  Net als het cadeau voor je gaan samenwonende vriendin trouwens, zo origineel. (en hun woonplaats is me niet onbekend 😉 )

 6. Wat een leuke DIY’s heb je weer gemaakt de afgelopen tijd. Heel erg lief ook dat je voor de dag van de leidster cadeautjes hebt gefreubelt!

 7. Wat bizar dat je niks gehoord hebt van de leidsters van de opvang. Dat vind ik best treurig, zeker omdat het toch wel een heel uniek cadeautje was. Ik zou er echt oprecht blij mee geweest zijn. Ik ben ook van alles aan het doen, maar ik doe van alles door elkaar heen. Een beetje knutselen, een beetje klussen. Van alles wat.

 8. Wat een lieve cadeautjes voor de leidsters! Maar wat stom dat je er geen reactie op hebt gehad. Dat zou toch een kleine moeite zijn, zou je denken. Dat speenkoord voor Dallas is ook echt prachtig trouwens. Wat een lief cadeautje! En wat ben je toch creatief! 🙂

 9. Dat zijn hele leuke cadeautjes in elk geval! En zelf? De skull shawls eventueel weer voor halloween of nu dus thuis, het loopt dit jaar ook niet zo hard als de voorgaande jaren, hahaha merkbaar!

  Oh en ik heb een mad hat gehaakt voor mijn vriendin die nu in de chemo kuren zit. Woensdag even een pakketje maken, want natuurlijk heb ik ook beanies en een barret gehaakt voor haar. Nu even passen en daarna zien we verder. Ze weet nog niet dat het klaar is. 😉

  X

 10. • Wat leuke Diy’s heb je gemaakt.
  • Vooral super mooi en super lief van je dat je zo iets hebt gemaakt voor de leidsters van Noa’s. Hope hebben ze je al bedankt, dat zou het miste zijn dat ze mogen doen na zo iets mooiste.
  • Wat fijne cadeautjes heb je gemaakt voor je Vriendinnen.
  •Hier heb ik wat voor de herfst gemaakt, sta ook op mijn blog 😉

 11. Wat een mooi cadeau voor de leidsters. Zo jammer dat je geen reactie hebt gekregen, dan zal toch wel een beetje een teleurstelling geweest zijn.

  1. Dat is het zeker nog steeds wel een beetje. Toch heel wat tijd in gezeten en een klein dankjewel wat leuk is dan vind ik zelf wel op z’n plaats. Maargoed, dat weet ik dan weer voor een volgende keer 😉

 12. Heel jammer dat je geen reactie hebt gekregen van de leidsters. Je hebt hele mooie dingen geknutseld. Leuk om zo creatief bezig te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *