Persoonlijk | “Hoe gaat het nu eigenlijk met jou?”

Een van de meest gestelde vragen die ik de afgelopen maanden kreeg, is: “hoe gaat het nou eigenlijk met jou?” Ook tijdens de enquête (je kan hem nog invullen!) van mijn blog kwam eruit dat jullie het fijnste de persoonlijke artikelen vinden. Het is alweer een tijdje geleden dat ik deelde hoe het nu echt met mij is.

Persoonlijk | “Hoe gaat het nu eigenlijk met jou?”

Hoe gaat het persoonlijk?
Persoonlijk gaat het met ups & downs. Ik had erg veel last van de warmte, heb steeds vaker hoofdpijnen en merk dat ik hormonaal nog aan het schommelen ben. Wel gaat het steeds beter door op tijd mijn rust te pakken en de dingen te doen die me echt ontspanning geven. Ik merk dat dit helpt. Dat ik even aan het unwinden ben en mezelf weer wat meer terug vind tussen werk-privé-moederschap. Ik laat dingen wat meer los en op zijn beloop hoe de dag gaat. En dit maakt dat ik bewuster geniet van deze momenten.

Hoe gaat het met corona?
Dat het vervelend is is nu wel bekend. Maar op zich merk ik er persoonlijk weinig van. Met een vitaal beroep en alles wat eigenlijk gewoon ‘door gaat’ is het naast de nieuwe regels niet anders dan normaal. Ja het is vervelend dat ik weinig mensen zie, het afstand bewaren en het ‘rekening houden’ met veel dingen die eerst normaal waren. Maar over het algemeen gaat het redelijk gemoedelijk en probeer ik er zo neutraal mogelijk in te staan en me aan de voorschriften te houden. Daarnaast vind ik het wel erg vervelend voor de mensen die er wél last van hebben en mee te maken hebben (gehad).

Hoe gaat het op werk?
Op werk gaat het prima. Uiteraard zitten we nu in week 5 van de zomervakantie, waardoor ik hele dagen werk op de opvang. Het is eventjes anders werken door corona maar het is een super gezellige vakantie geweest met de kids & collega’s. Daarbij heb ik bijna vakantie, eind deze maand waar ik ontzettend naar uit kijk! Eventjes niks hoeven, op vakantie voor het eerst als gezinnetje naar Centerparcs en gewoon weg GENIETEN. Ja, met hoofdletters en dikgedrukt.

Hoe gaat het moederschap?
Over het algemeen geniet ik ervan maar sommige dagen zijn zeker zwaar. Vorige week had Noa last van doorkomende tandjes en pseudokroep. Hierdoor was hij vaak de nachten aan het spoken maar ook overdag soms niet te genieten. Koorts, poepluiers waar je u tegen zegt, mekkeren om niks. Veel knuffelen en geruststellen. De gebroken nachten inclusief de warmte en mijn maandelijks dingetje maakte het er niet beter op. Oververmoeid in 1 woord of overprikkeld, kan ook. Ik vind mezelf dan ook niet de leukste moeder maar soms heb je er nou eenmaal van die dagen bij. Gelukkig gebeurde dit de dagen dat ik thuis was of weekend had, waardoor het een beetje bijtanken wel kon. Inmiddels gaat het weer beter met Noa. Zijn tandjes zijn door, zijn koorts is weg en hij heeft alleen nog een zeehonden blafje. Gelukkig leid zijn humeur er nooit echt onder. #vrolijkkind

Hoe gaat het met sporten?
Met de warmte stond dit even on hold maar ik wil het zeker weer oppakken. Ook komt er binnenkort een uitgebreid artikel online over het skaten, wandelen, Ringfitten (en wat dit inhoud) en hoe ik bezig ben met mijn voeding. Dit was al de planning maar kwam ook meerdere keren terug in mijn enquête. Inmiddels ben ik nog maar 1 kilo zwaarder als voor mijn zwangerschap en daar ben ik best trots op.

En wat nog meer…?
Ik ben verder lekker bezig met bloggen (en super blij met mijn vernieuwde layout), begonnen in een nieuw boek van Nora, wacht met smart op mijn nieuwe pakketjes van ome Alie, ben lekker aan het DIY-en, we hebben nieuwe nachtkastjes (een wandrek van de Action) die ik opnieuw aan het indelen ben, heb wat dates op afstand, neem vaak uitgebreide douches en probeer samen met mijn gezinnetje lekker te genieten. Daarbij zijn we morgen alweer 8 jaar getrouwd ♥ (waarover een vragenlijst online komt morgen)

En… Hoe gaat het met jou? En hebben jullie al vakantie gehad?

Inmiddels heb ik op mijn blog al bijna 56.000 reacties mogen ontvangen van jullie (mijn eigen reacties heb ik hieraf gehaald) Dankbaar dat jullie zoveel lieve reacties achter laten op mijn blog! Zonder jullie zou het een stuk minder leuk zijn.

Artikel idee (en via een ingevulde vraag van mijn enquête)

About the Author

15 Comments

Zoë

56.000…wat een aantal!
Geweldig!
En ondanks de mindere puntjes toch een leuk persoonlijk stuk dat zo uit je virtuele pen rolt!
Beterschap voor het thuisfront nog!

Reply
Sofie

Moeder zijn lijkt me echt heel zwaar! Respect!
Ontspanningsmomenten inlassen doe ik ook steeds meer, net als minder schermtijd en ik merk dat dat echt heel fijn is.

Reply
SAS

Sommige momenten vallen ook echt wel zwaar. Vooral als hij ziek is en de nachten tig keer wakker aan het worden is. Het functioneren is dan meer op de automatische piloot, hoewel ik juist meer in het moment wil genieten. Soms is het helaas eventjes niet anders.

Reply
Zo simpel is dan geluk

Ik kan me goed voorstellen dat het soms best pittig is om moeder te zijn. Gelukkig worden de wat lastigere perioden vaak wel afgewisseld met wat betere perioden, dan blijft het een beetje in balans allemaal.
Nog even volhouden en dan lekker vakantie!

Reply
Nicky

Oeh! Bijna vakantie! Wat een heerlijk vooruitzicht! Centerparcs is leuk met zo’n ukkie. Alles binnen handbereik. Tandjes+koort+poepluiers+hittegolf=niet fijn dus ik kan me voorstellen dat jullie wel aan vakantie toe zijn.
Ik heb niet echt vakantie maar ik ga MORGEN een stedentrip maken met mijn dochter. Ik heb er mega veel zin in!

Reply
SAS

Ah heel erg veel plezier morgen met de stedentrip. Geniet ervan met je dochter!
Wij hebben zeker een fijn vooruitzicht. <3 #cantwait

Reply
zwartraafje

Ik hoop echt dat jullie alledrie enorm van die vetgedrukte hoofdletters gaan kunnen genieten. 🙂 Van het samenzijn, het tot rust komen, het even niets moeten doen, … echt iets om naar uit te kijken. Gelukkig duurt het nu niet meer zo lang. Hopelijk is Noa snel weer helemaal beter zodat hij er ook volop van kan genieten. Vandaag is het net weer even wat warmer maar ik ben heel blij dat dat maar voor even is en dat de temperatuur dan weer naar beneden gaat. De hittegolf was echt niets voor mij en dat merk ik iedere keer opnieuw aan mijn lichaam.

Reply
SAS

Knuffel!<3 Zelfs ik heb het zwaar gehad met die warmte dus laats staan…
Maar het genieten gaat helemaal goed komen. Kan echt niet wachten eventjes helemaal niks te moeten en gewoon even samen te zijn, vooral in deze tijden waarbij we gewoon door gegaan zijn.

Reply
Simone

Fijn om te lezen dat het op zich goed met je gaat. Gelukkig heb je een fijn vooruitzicht! Met mij gaat het ook wel goed, maar de dagen duren steeds langer en daar heb ik wel moeite mee. Ook wij tellen af naar een weekje weg, eindelijk!

Reply
Morgaine

Fijn om weer even te lezen hoe het allemaal echt gaat, dat het wat minder ging tijdens de hitte had ik allang door bij jou. Was hier hetzelfde, nu even lekker, beter ook weer, hormonen, ja die ook, herkenbaar, alleen hier richting de overgang denk ik inmiddels, binnenkort even laten onderzoeken. of het was de hitte… pfffffffffff Morgen nog even als dat zo doorgaat, maar nu even goed.

Vakantie, heb ik al in tegenstelling tot jouzelf, siinds maart dus… nog altijd aangepast wordt er ook gewerkt op mijn werk, dus nog altijd mag ik niet komen, zolang de andere DBSsen dicht zijn en alle groepen veranderd zijn omdat… (thuis wonenden bij elkaar, woonhuis groepen bij elkaar, maar ook… wat normaal naar andere dbs gaat, waar nog code oranje heerst, zit nu bij mij op de dbs…. not good). Dat dus…

Dus eigenlijk heb ik al heel lang vakantie, maar tegelijk, viel ook veel in het water wat gepland stond, vanaf vorig jaar al… met kortere trips en vakanties natuurlijk. Skutjes silen bijv. niet… Oerrock, was als eerste weg. Koningsdag startte het mee, er was een groots plan, dat ik in Drachten zou gaan zitten bijv… al die haakwerken voor niets voorbereid… catch my drift? 😉 Liefste had klussen in die tijd al t/m bevrijdingsdag die ik ook aan deze kant mee zou gaan vieren, verjaardag kleinzoon, via beeldbellen dus… verjaardag dochter…. niet…

Kortom, een vakantie anders dan anders, en zo nog veel meer evenementen die normaal zijn in Friesland die allen in het water vallen, of zijn gevallen. Tegelijk…. yeah! Positief? Mijn dochter heeft juist dankzij corona alsnog haar baan gekregen! EN ze gaat komende zaterdag verhuizen naar een groter huis, mijn kleinzoon krijgt een eigen slaapkamer nu eindelijk! Yessssssssssssssss kortom ook veel positieve dingen.

X

Reply
SAS

Zeker fijn om ondanks alles juist bezig te zijn met de mooie en positieve dingen. Fijn dat je dochter een nieuwe woning krijgt.

Reply
Romy

Wat heerlijk dat de vakantie er nu echt bijna aankomt! Hopelijk kun je dan lekker even ontspannen en even bijkomen na de snikhete en vermoeiende dagen. Hopen dat het met Noa ook weer snel wat beter gaat! <3

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *