8

Vandaag, 8 jaar geleden stapten wij in het huwelijksbootje. 8 jaar alweer. Een heel ander leven in mijn ogen. Nog wonend in een flatje. Geen papa en mama. Een heel avontuur dus nog voor ons. In de loop der jaren heb ik uiteraard heel wat terugblikken geschreven en wilde ik eens iets anders. Het idee kwam ik tegen op Pinterest, door een vragenlijstje in te vullen. Het leek me leuk het dit keer op deze manier te doen. Kijken jullie mee…? Wie is de grootste sloddervos van ons 2 en wie heeft de broek aan in de relatie?

Wie is er als eerste wakker in de ochtend?
Dat ben ik. Ik ben een echt ochtend persoon, terwijl M. juist tot later kan opblijven. Dit is met de komst van Noa eigenlijk niet veranderd.

Wie heeft er langer de tijd nodig om klaar te staan?
Dat ben ik. Uiteraard eventjes mijn haar doen, en nog make-upje… Oh en welke schoenen passen bij mijn outfit? Terwijl M. altijd binnen 5 minuten klaar kan zijn. Hij heeft ook niet meer zoveel haar he ๐Ÿ˜‰

Wie is de sloddervos?
M! Ik ben eigenlijk altijd een beetje tรฉ netjes. Hij ruimt wel dingen op maar kan ook dagen dingen laten liggen van ‘dat-komt-wel-een-keertje’ Die mentaliteit mis ik.

Wie heeft de broek aan in de relatie?
Ik denk dat we beide gelijkwaardig zijn in de relatie. We beslissen veel samen zowel op financiรซle gebied, met Noa als in privรฉ omstandigheden. Ik denk alleen wel dat ik degene ben die lastig over te halen is als ik eenmaal een standpunt heb ingenomen.

Wie spendeert meer geld?
Oei. Ik koop heel erg veel kleine dingen, maar M. koopt altijd games of duurdere dingen. Ik zou het dus echt niet weten. Misschien dat ik met mijn kleine aankoopjes boven hem uitkom?

Wie kookt er het meest?
M. Zoals jullie weten kook ik nooit. Ik kan het niet, heb er een bloedhekel aan en het komt ook beter uit met onze werkdagen. Ik zeg check, check, dubbel check. Handig geregeld zo ๐Ÿ˜‰

Wie maakt er het meeste schoon?
Dat ben ik! Ik ben dan ook meer thuis en hou ook van een schoon en opgeruimd huis.

Wie heeft de beste smaak qua muziek?
Ik denk dat ik dan M. moet zeggen. Hij heeft een breede muzieksmaak, terwijl ik altijd een beetje in hetzelfde genre blijf hangen.

Wie rijdt er het eerste door een rood licht heen?
Ik. Soms heb ik niet eens door dat er een flitser staat. Gelukkig nooit een bekeuring gehad (meer mazzel dan wijsheid) hoewel M. dat niet kan zeggen.

Wie kijkt er meer TV?
M. Hij is vaak aan het gamen en kijkt regelmatig sport. Ik kijk altijd alleen wat series en ben eerder achter de laptop of met een boek te vinden.

Wie heeft altijd gelijk?
Ik natuurlijk ๐Ÿ˜‰

Wie is de aanwezige en wie de stille?
We zijn allebei redelijk extraverte persoonlijkheden, en dus aanwezig. We zijn allebei makkelijk qua gespreksstof en houden de boel levendig.

Wie is het meest eigenwijs?
Ik. Als ik eenmaal iets in mijn hoofd heb dan wil ik het ook zo en ben er niet vanaf te brengen.

Wie kan er dingen lastig weggooien?
Ik ben best wel een verzamelaar maar ben de laatste jaren wel wat vaker dingen aan het weg doen. Maar het antwoord zal toch echt Saskia zijn.

Wie zingt er beter?
Ik. M. kan geen maat houden en zingt ontzettend vals (wat het extra schattig maakt als hij zingt voor Noa) Ik kan een redelijk deuntje zuiver zingen.

Wie heeft er een ochtend humeur?
Ik! Ik kan soms echt wel krakie zijn (sorry schat) als ik wakker word. Vooral na een slechte nacht of als ik niet lekker in mijn vel zit ben ik niet te genieten.

Wie is de betere rijder?
M. Die rijdt ook vรฉรฉl vaker dan dat ik rij. Ik rij wel vaak naar mijn werk maar daar houdt het ook wel mee op. Ik rij graag naar bekende plekken; onbekend heb ik altijd wel last van. M. niet dus rijdt hij 9 van de 10 keer als we samen ergens heen gaan.

Wie ligt er als eerste op bed?
Moi. Ik hou ervan om nog eventjes lekker op bed te genieten van de stilte. Noa op bed, boekje erbij en eventjes de dag overdenken. Ik ben ook meestal degene die het laatste in slaap valt dus dat rust momentje in bed is altijd wel fijn.

Wie heeft de meeste kleding?
Schuldig. Ik denk dat M. maar 3 dingen heeft hangen en verder 2 planken heeft. #enwehebbeneengrotekast De rest is allemaal van mij.

Wie zal er het eerste te laat komen?
M! Die ziet het wel. 10 minuutjes later vertrekken dan gepland? Geen probleem. Ik schiet dan meteen in de stress aangezien ik graag op tijd ben.

Wie begint er meestal met een discussie?
Ik denk ook dat ik hier mijn eigen naam moet neerzetten. Graag heb ik de touwtjes in handen, vooral als er gediscussieerd moet worden.

Wie kan er het beste een geheim bewaren?
Beide kunnen we wel een geheimpje bewaren. Zoals een vriendin die zwanger is of een vrijgezellenfeestje.

Vragenlijst inspiratie via Pinterest

8 jaar getrouwd. Happy anniversary schatje! Lijkt als de dag van gisteren dat ik op de trap stond bij het stadhuis en we daarna een prachtige dag beleefde. A life time ago, a life time to go.

23 reacties op “8

 1. Wat leuk om te lezen, zo leer ik jullie ook een beetje beter kennen. Dat van koken herken ik wel. Ik kookte eerder wel (want ik werk thuis, dus qua tijd is het geen probleem), maar ik heb veel stress met koken, terwijl Yuri er juist bij ontspant. En hij kan ook beter koken haha. Ik probeer wel elke week een aantal keren te koken, maar meestal doet hij het.

  Bij het weggaan ben ik altijd al eeuwen klaar en zit ik te wachten en dan rent Yuri naar de auto, maar moet Anna nog plassen en dus sta ik weer binnen op haar te wachten en zit Yuri in de auto alsof hij al ‘eeuwen’ op ons zit te wachten… ๐Ÿ˜‚

  1. Fijn te horen dat ik niet de enige ben haha ๐Ÿ˜‰
   En over het koken. Ik wil het niet, kan het niet, heb er geen geduld voor… Dus zo mooi opgelost. Laat mij de andere klusjes in huis maar doen.

 2. Gefeliciteerd met jullie jubileum !!!
  Echt eng soms hรฉ, hoe de tijd vliegt!

  Leuke vragenlijst (en antwoorden natuurlijk ook!) Oh, dat koken, dat is hier mijn klus maar zo tegen mijn zin…

 3. Gefeliciteerd! Leuk om je antwoorden te lezen! Lijkt op dat bruiloft-spelletje waarbij je een herenschoen of een damesschoen omhoog moet houden bij het antwoord op een vraag.

  1. Dat is ook zeker het herenschoen/damesschoen spelletje qua vragen ๐Ÿ˜‰
   Had het leuk gevonden deze te doen op onze trouwdag maar helaas niet aan gedacht.

 4. Gefeliciteerd!! Wat leuk dat lijstje er bij ๐Ÿ™‚ Ik wist niet dat je extravert bent. Of ik ben het vergeten, wat ook een optie is ๐Ÿ™‚

  Wel handig dat je nooit moet koken. Ik heb er ook een hekel aan en doe het maar omdat het moet.

 5. Proficiat met jullie bronzen jubileum! Wel grappig dat jullie zoveel overeenkomsten hebben met ons. Ik ben ’s ochtends sneller wakker dan manlief terwijl hij langer kan opblijven dan ik. Maar ook bijvoorbeeld qua uitgaven. Zelf koop ik net als jij meer kleinere zaken terwijl hij dat minder vaak doet maar wel hogere bedragen uitgeeft wanneer hij wel iets koopt. Al heb ik maandag wel iets besteld dat ik al heel lang wil maar steeds heb uitgesteld omdat het wat kostelijker is รฉn niet iets dat ik ‘nodig’ heb. Normaal had ik er een deel van gekocht wanneer we in mei naar Londen gingen maar vermits dat niet kon doorgaan, ik geen flauw idee heb wanneer we wel naar Londen kunnen gaan รฉn we dit jaar geen enkele keer naar Centerparcs zijn geweest heb ik besloten om het wel te kopen. Zodra het hier aankomt ga ik het zeker op mijn blog tonen al denk ik dat jij het maar niets zal vinden vermits je geen HP fan bent. ๐Ÿ™‚

  1. Ik ben erg benieuwd naar je aankoop (ondanks dat ik geen Hp fan ben) en grappig te lezen dat we wat overeenkomsten hebben met de mannen ๐Ÿ˜‰

 6. Gefeliciteerd met dit prachtige jubileum en wat leuk om jullie beter te leren kennen door de leuke vragenlijst. Ook ik kook bijna nooit, dat laat ik mijn man doen, die is daar stukken beter in ๐Ÿ™‚

 7. Van harte gefeliciteerd! 8 jaar alweer, de tijd vliegt gewoon! Zo zit ik ook hoor.

  en wat heb jij een geluk met jouw M, die altijd kookt, mijn M. kan niet eens koken wil het ook niet, dus in dit huis, of huisjes, ben ik de trut, hahahaha

  Leuke vragenlijst trouwens, het stukje geld uitgeven, ja dat is een lastige als er eentje de kleine dingen doet, en en de ander de grote dingen, meestal zijn die kleine dingen in the end net even meer dan die paar grote… is hier net zo, maar zoals gezegd, ik moet de huishouding bij houden, dus ook aan ontbrekend spul etc…. voor keuken, badkamer bladiebla, dus zo leuk zijn ze vaak niet eens, waar hij voor zijn werk en huis de grotere dingen doet. Ik denk dan ook… ook voor jullie, gelijkwaardig ๐Ÿ˜‰

  Maak er een mooie dag van!

  X

  1. Ja dat is zeker een pluspunt, niet hoeven koken. Heb ik goed geregeld al die jaren ๐Ÿ˜‰ *en aankomende jaren haha.
   Lastig is dat inderdaad om dan te weten wie er meer geld uitgeeft, zal om het even zijn denk ik zo. M. is ook van de financiรซn bijhouden ๐Ÿ˜‰

 8. Gefeliciteerd met jullie jubileum! Tof ook die vragenlijst ๐Ÿ™‚ Om je antwoord bij ‘Wie zal er het eerst te laat komen?’ moest ik een beetje lachen want dat is bij ons exact hetzelfde ๐Ÿ˜› Ik sta al tien minuten op voorhand klaar omdat ik het haat om te laat te komen. Voor mijn vriend steekt het allemaal zo nauw niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *