10 dingen waar ik echt enorm van kan genieten

Enjoy the little things in life. Ik denk dat ik wel kan zeggen dat dit een lijfspreuk is geworden. Juist ook in slechtere weken probeer ik dit vast he houden. Een positieve gedachte is al het halve werk.. Oké, ik stop wel met de positieve quotes rond strooien. Maar ik neem jullie wel graag mee in 10 geniet momentjes van de afgelopen weken. Juist omdat ik ziek ben geweest, totaal niet tegen deze warmte kan en daardoor niet zo lekker in mijn vel zit.

♥ Rustig wakker worden en opstaan
Ik geniet nog steeds ontzettend van de ochtenden. Ik kan, ondanks het mama zijn altijd rustig opstarten waarna ik gezellig kan ontbijten met Noa. Ik geniet van een mok thee, een lekker beschuitje met muisjes (sinds de kraamweek eet ik dat nog steeds) en help Noa ondertussen met z’n ontbijt.

♥ Geniet-momentjes met Noa
Uiteraard mag deze niet ontbreken in het lijstje. Alle momenten met Noa zijn me dierbaar en geniet ik extra van. Het samen naar de speeltuin, geitjes aaien of gewoon lekker thuis boekjes lezen. Ook zijn schaterlach is onbetaalbaar.. Zo doet hij dit bij de ladder van zijn brandweerauto die omlaag gaat (en het klik geluid maakt) en als ik ‘proost’ met mijn glas. Overal filmpjes van en kijk ze dan ook met veel plezier terug.

♥ Een opgeruimd & geordend huis
Zo heerlijk om per kamer bezig te zijn met opruimen. Ordenen, wegdoen en alles een eigen plekje. Onze woonkamer daarin tegen ziet er altijd als een bom uit. Meneer speelt vaak met álles wat er staat en van opruimen is met deze 1 jarige nog niet echt sprake. En toch is het fijn zo’n bezig bij in huis te hebben. (om daarna zelf lekker bezig te gaan met sorteren en opruimen)

Hoe onze woonkamer er 9 van de 10 keer uitziet … Enjoying the weekends 🥂

♥ Leuke reacties op mijn blog
Elke keer geniet ik weer van het feit dat ik zoveel lieve (vaste) lezers heb. Jullie berichtjes zijn altijd een high light van de dag of avond als ik mijn blog check. Het is zo leuk om jullie korte of juist uitgebreide reacties te lezen. Elke reactie waardeer ik en ook zeker de band die ik met sommige van jullie heb opgebouwd. (in het speciaal: Simone, Nicky, Annouska, Liesbet, Romy, Irene, Suus, Tamara, Sofie & ik zal er vast nog een boel zijn vergeten)

♥ De kids op mijn werk (en mijn werk in het algemeen)
Ik ben nog steeds van mening dat ik de leukste baan heb die ik me kan wensen. Daarbij werk ik ook op een super leuke locatie waar ik het met mijn collega’s super gezellig heb. Er wordt wat afgelachen, afgedanst met de kinderen of we spelen lekker buiten. Wel eventjes wennen deze zomervakantie om weer hele dagen te werken (en corona proof) maar tot nu toe bevalt het zeker wel. Elke dag blij naar je werk gaan is voor mij toch wel 1 van de belangrijkste dingen.

♥ Het feit te merken dat mijn gevoel juist is
Gisteren kwam een post online over de borstvoedingsweek als flesvoedingsmama. (deze post – beveiligd door wat voorbeelden van eigen hand, wachtwoord kan je bij me aanvragen via contact@iliveformydreams.com) Je gevoel volgen is altijd goed. Dat bewees ook maar weer het afwijzen van een oude interne baan. Ik had een onderbuik gevoel die meer en meer bleek te kloppen. Daarom ook zeker een geluksmomentje om te weten dat je je gevoel; ondanks wat anderen zouden kunnen vinden lekker moet volgen.

♥ Nieuwe blog layout
Sinds een weekje heb ik een nieuwe layout! Vanaf begin dit jaar stond de oude erop en het kriebelde weer. Gelukkig wissel ik minder vaak van layout dan voorheen, maar een verandering vond ik wel fijn. Achter de schermen dus bezig geweest het eigen te maken en ben de puntjes nog op de i an het zetten. Maar voor nu ben ik erg tevreden en geniet zeker van de nieuwe look.
Wat vinden jullie ervan?

Ook staat er nu een enquête online over mijn blog. Ik heb al veel fijne ingevulde antwoorden terug gekregen waar ik echt wat mee kan (dank daarvoor!). Nog niet ingevuld? Dat kan hieronder

Enquête starten!

♥ Bijna vakantie!
Yay! Nog een aantal weken werken en dan is eind deze maand eindelijk onze vakantie aangebroken. Ik kijk er zó naar uit om echt eventjes niet te hoeven en te gaan genieten. Ook kijk ik erg uit naar onze eerste vakantie samen met Noa richting Centerparcs…

♥ Bestellingen plaatsen bij AliExpress
Ik deed sinds tijden weer eens een bestelling bij AliExpress. Super leuk, wat nieuwe hoesjes voor de nieuwe telefoon die er bijna aankomt + een beschermhoesje. Ook kocht ik voor Noa zijn badspullen een speelgoedzak en een toffe dunne slaapzak (met benen) Er stond dat sommige items deze maand al aankomen dus ik ben erg benieuwd.

♥ Mezelf verliezen in een serie of boek
Ik heb zoveel series opgenomen en nog 80.000 boeken te lezen… Heerlijk om mezelf eventjes af te sluiten en helemaal erin op te gaan. Wat ik kijk en lees? Ik herkijk de oude afleveringen van CSI, Criminal Minds maar ook heb ik nieuwe series opgenomen om te kijken of dat wat is. Ook op Netflix wil ik nog wat series (en ook films die er net op staan) kijken. Dat gaat zeker wel goed komen met mijn vrije dagen en de aankomende vakantie. Lezen doe ik nu regelmatig voordat ik ga slapen; iets wat ik eigenlijk nooit deed. Ik heb nu wat pockets herlezen van Nora en heb er zeker eventjes van genoten.

Maar ook kocht ik het nieuwe boek van Nora Roberts, lang leven boekenbonnen bewaren! Ik heb van verschillende verjaardagen en andere attenties die ik kreeg bonnen gehad. Wat ik altijd doe is deze bewaren tot er écht een boek langs komt die ik moet hebben. Dat was dus het geval. Dat gaat zeker wat fijne leesuurtjes worden. waar het boek Op De Vlucht over gaat?

Al wordt een ontvoerde tiener weer teruggevonden, haar beproeving is nog lang niet voorbij

Caitlyn Sullivan, een dochter van Hollywoodberoemdheden, is op haar tiende al een ster, en nog steeds gek op verstoppertje spelen met haar nichtjes in het grote familiehuis in Big Sur. Het is tijdens een van die spelletjes dat Cate verdwijnt. Ze blijkt te zijn ontvoerd, maar ze is een slimme overlever, en ze slaagt erin te ontsnappen. Tiener Callan Cooper is geschokt als hij het bont en blauwe, doodsbange meisje vindt, in elkaar gedoken in een uithoek van de ranch waarop hij woont. Als hij en zijn familie haar verhaal horen, bieden ze haar bescherming en onderdak en regelen ze de hereniging met haar dierbaren.

Maar Cates beproevingen zijn nog niet voorbij: ze ontdekt het verraad van iemand die ze vertrouwde. Ze vertrekt naar Ierland, waar ze weliswaar veilig is, maar waar ze toch door rusteloosheid wordt geplaagd. Uiteindelijk keert ze terug naar Los Angeles, in de hoop af te kunnen rekenen met het trauma dat haar leven heeft bepaald. Wat ze nog niet weet is dat er lang geleden twee zaadjes zijn geplant: een van liefde en een van wraak.

Wat waren jou kleine genietmomentjes van de afgelopen weken?

20 reacties op “10 dingen waar ik echt enorm van kan genieten

 1. Super fijn overzichtje (en bedankt voor het vernoemen! The feeling is mutual 😉 ). Ik kan ook altijd zo genieten van een nieuwe lay-out! Ik zou de mijne elke week kunnen veranderen (krijg daar altijd nieuwe energie en inspiratie van) maar dat is ook wat too much denk ik dus ik hou het vaak op kleine aanpassingen zoals een lettertype ofzo. Die van jou vind ik super tof trouwens!
  Ik kan ook echt totaal niet tegen deze warmte dus ik ben nu des te meer dankbaar dat de temperatuur weer wat aangenamer is. Hopelijk blijft het zo. Ik hoop ook dat je van je vakantie kan genieten! Fijn vooruitzicht! Ik heb nog exact een maand voor mijn uitgerekende datum en binnen twee weken ook ‘vakantie’ als mijn bevallingsverlof begint 😮

  1. Yay bijna verlof tijd! Ik geniet ook altijd zo van een nieuwe layout en ben nu ook vaker alleen aan het prutsen aan kleine dingetjes. Zal je straks ook lekker in je verlof kunnen doen 😉
   De hitte is gelukkig wat minder geworden voor ons beide 😉

 2. Wat een fijne momentjes. Ik zie trouwens de zooi in huis vaak niet eens meer met 2 spelende kinderen. Het lijkt net mijn werk, als iedereen weg is dan is het wel een keer eens goed opgeruimd haha. Ton(papa) kan zich daar dus zo aan storen al dat speelgoed.

  Lief trouwens dat je mij noemt. Door de extreme hitte, nachten van gebroken 4 uur slaap en drukke kinderen overdag laten weinig tijd over. Maar ik heb nu weer een aantal blogjes in de planning hoor.

  Ik geniet er trouwens ook van als ik even een momentje voor mezelf heb en dan heerlijk in een boek verzeild raak.

  1. Haha ik heb hetzelfde hoor, komt waarschijnlijk ook door m’n werk 😉
   Ik ben erg benieuwd naar je ingeplande artikelen.

 3. Een lijstjespost én dan ook nog eens mijn eigen naam daar in tegenkomen. Zo lief van je! heel wat herkenbare zaken ook weer in deze blogpost. Zo kom ik echt tot rust van een proper geordend huis (omgekeerd trouwens ook. Nu ik met de hitte platte rust moet houden en er een aantal zaken wat langer blijven liggen word ik daar echt ongemakkelijk van), kan ik net als jij enorm genieten van het kunnen wegduiken in een boek en kan ik heel blij worden van lieve reacties op mijn blog of social media. Of van het feit dat ik via het bloggen mensen heb leren kennen zoals jij met wie ik af en toe ook contact heb naast het bloggen.

 4. Laten we hopen dat de ergste hitte snel weer voorbij is!
  Geweldig dat je de beschuit met muisjes gewoon hebt voortgezet. 🙂
  De interactie van het bloggen blijft heel erg leuk inderdaad, mooi dat jij er ook zo van geniet.
  En, bijna vakantie, lekker iets om naar uit te kijken!

 5. Ah lieverd, ja, meestal als het over Noa gaat of over jezelf ook, dan komen er herinneringen boven of het moederlijk instinct en tegenwoordig ook oma instinct boven, hahahaha Ik vind het naar dat jij zo slecht tegen deze warmte kan in elk geval en ik wens voor jou dat dit nu snel voorbij zal zijn, dat je weer iets meer kunt ook.

  genieten van Noa, ja absoluut doen! het komt nooit weer terug, slechts de herinneringen blijven, die hij zelf niet eens meer zal weten, hahaha Tot naar jouw Liefste kijken en denken, hoe zag ons leven eruit voor hij er was? Wat deden we toen? Nutteloze bezigheden misschien zelfs? Je kunt het je nauwelijks meer voorstellen op den duur.

  Dat komt trouwens wel weer hoor, als Noa ouder is en merkt dat zijn ouders ook al een leven hadden voor hij er was, hahaha

  Boeken lezen, ja, maar nu even niet, heb de laatste van de zeven zussen staan, wel in gestart maar het laatste deel komt volgend jaar pas uit ergens, dus eigenlijk bewaar ik het dan weer… nou ja… dat dus, en ik heb zeker nog wat op mij lijstje staan ook! Maar ja, boekenbonnen krijg ik eigenlijk nooit. Is wel weer een idee om dat eens te vragen.

  Geniet lieverd van alles!

  X

  1. Ja gek is dat he? Ik denk zelf ook wel eens: Wat DEED ik in godsnaam met al die tijd die we voor hem hadden? Kan het me bijna niet voorstellen haha. En ik geniet zeker zodat het fijne en mooie herinneringen worden. Gelukkig is de warmte wat afgenomen want manman, kan er slecht tegen. En boekenbonnen of bonnen van bol.com vraag ik altijd voor mijn verjaardag, super handig!

   1. Ja zie? WAt deed je vroeger toch Sas! Nou gelukkig heb jij een blog met archieven, kun je het nog eens terug lezen zelf, hahahahaha

    De hitte, ja gelukkig iets minder, toch snak ik nog steeds naar een dikke vette regenbuit gewoon overdag, even dansen in de regen… Cadeautjes met verjaardagen, die hebben wij dus ooit afgeschaft, doen we niet meer aan, ivm, uitgaven die niet konden voor sommigen 😉 Het komt langzaam weer op, heel langzaam. 😉

    X

 6. Mooie momenten en wat fijn om hierbij stil te staan, zeker als je je wat minder voelt! Ik kan me ook heerlijk in een boek verliezen, afgelopen weekend nog gedaan. Lekker in de schaduw, alleen maar stilte om mij heen en heerlijk een boek lezen. En mijn andere genietmomentje was afgelopen weekend toen mijn vriend en ik coronaproof met een vriendin afspraken en de hele dag heerlijk in de tuin van mijn ouders zaten, onze voeten in een voetenbadje, alcoholvrije sangria en lekker hapjes erbij: heel fijn!

 7. Ahhh, wat lief dat je mij noemt. Ik ben net als jij ook heel positief ingesteld en ik heb ook niet veel nodig om happy te zijn. Ik zit lekker op mijn balkon nu. Met een klein beetje wind. Daar word ik heel blij van! (En van nog 1000 andere dingen, hoor)

 8. Oh wat lief dat je me vermeld hebt 🙂 Dat gevoel is wederzijds!
  Ik vind het net als jij heerlijk om rustig wakker te worden en te ontbijten en ondertussen wat lezen. En lang in mijn slaapkledij hangen. Nu met de hitte kan dit niet, omdat ik mijn oude windhond zo vroeg mogelijk wil uitlaten.
  Boeken lezen en series daar hou ik ook enorm van, vooral van het eerste <3

 9. • Wat leuke momentjes zijn het, dat kan ik heel goed geloven dat je der blij van word.
  • Ik zelf word der ook steeds blij van als mensen leuke artikels neer schrijven. Of zelf naar mijn pagina komen kijken.

 10. Een heel mooi lijstje met prachtige momentjes. Ik kan mijzelf ook totaal verliezen in een goed boek. Heerlijk! En wat fijn dat je bijna vakantie hebt. Dat is zeker een heel prettig vooruitzicht.

 11. Wat een fijn lijstje met oprechte genietmomenten! Enne, wat lief dat je mij noemt! Ik vind het ook zo leuk om je blog nu al jarenlang te volgen en natuurlijk om je vorig jaar voor het eerst in het echt te hebben gezien 🙂 Wat mooi dat je gevoel meerdere keren het juiste zei. Als iets goed voelt (of juist niet), weet je gewoon dat je de juiste keuze maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *