Wat ik heb geleerd van deze bizarre quarantaine tijden

Hoewel de gekke tijden nog niet over zijn gaat het ‘normale’ leven gewoon verder. Voor ons als gezin niet veel anders dan anders, aangezien we beide aan het werk zijn gebleven en dus niet echt in quarantaine hebben gezeten. Ik kan me voorstellen dat er voor heel wat mensen wat heftiger is geweest. Van deze tijden heb ik zeker ook wat positieve dingen geleerd. Over hoe ik met dingen omga maar ook welke dingen erg fijn zijn. En omdat ik het fijn vind in zulke chaotische tijden te kijken naar wat wél positief is, deel ik graag mijn lessen die ik heb geleerd.

Het is oké om voor jezelf en je gezin te kiezen
Een hele belangrijke: kiezen voor jezelf en je dierbare. Doordat uitstapjes en dates niet meer mochten gaf dit een stukje rust. Het is vervelend soms dingen af te zeggen omdat je gezin nou eenmaal voor gaat. Vooral is er soms geen begrip van niet-ouders. Ik merk dat ik dat door deze periode geheel heb los gelaten en dus zeker in de toekomst vaker dit ga doen. Sommige dagen zijn gewoon voor ons als gezin. Het belangrijkste in ons leven? Noa. En met hem genieten. Hij wordt zó snel groot, dat merkte ik al na zijn eerste verjaardag toen hij ging lopen.

Ik heb me beseft hoe gezegend ik ben
Normaal ben ik al iemand die geniet van de kleine dingen maar in deze periode heb ik dat nog meer gedaan. Dankbaar dan dierbare gezond zijn. Dankbaar dat ik door kon blijven werken en mijn baan nog heb. Dankbaar dat ik de vrije tijd die ik extra had kon besteden aan mezelf en m’n gezin. Het zijn de kleine dingen die het hem echt doen; en dat besef je nog eventjes extra in deze periode. Die ene mok thee, dat rust momentje, dat voldane gevoel na een uurtje sporten of zo’n heerlijke lekkere lange douche.

Dat JOLO wat ik altijd al had kwam nu goed van pas
Sinds 2015 voelt het een stuk rustiger met JOLO (joy of missing out) Ik genoot in ons coconnetje, was niet meer met tig dingen te gelijk bezig maar had meer focus. Ik besefte nog eens even extra wat een rust het gaf niet telkens bezig te zijn met social media en het nieuws. Vooral met het corona gebeuren wat om je oren vliegt, is het fijn een even wat stillere periode te hebben. Uiteraard krijg ik wel wat mee van alles maar de berg aan informatie komt hierdoor niet in mijn hoofd.

Oostenrijk 2018

Er is altijd een zonnestraaltje
There is always a silver lining… Is iets waar ik echt geheel achter sta. Van nature ben ik een positief ingesteld persoon. iets met een half vol glas. Juist nu in deze tijden is het extra fijn naar de positieve kanten te kijken. Vandaar dat ik ook een foto artikel deelde van het eerste half jaar van 2020. Het is ondanks alle narigheid die er speelt toch fijn je te focussen op de positieve dingen. Zijn de negatieve dingen er dan niet? Natuurlijk niet. Die zijn er wel maar druk ik bewust wat meer naar de achtergrond om positieve energie te behouden.

Wees bezig met de dingen die er echt toe doen
Doe wat je blij maakt. PUNT. Ik was meer bezig met dingen in huis op te ruimen, weg te doen, te herindelen. Ik genoot van een mok thee met mijn series en liet de vaat wat vaker staan. Ik legde mijn telefoon weg en speelde en genoot met Noa. Ondanks een vermoeide werkdag ging ik ’s avonds sporten thuis en voelde me erna als herboren. Ontspannen lezen in bed, wandelingen maken op slippers en mijn hoofdpijnen op deze manier naar de achtergrond drukken.

Disconnecten is helemaal zo erg nog niet
Is het belangrijk alles maar te delen op mijn Instagram? Nee. Deed ik het graag? Ja dat wel. De afgelopen periode heb ik minder gepost. Ik was meer offline aan het genieten en merk dat mijn maandoverzichtjes steeds minder foto’s bevatten. Helemaal niet erg en het heeft me een stukje rust gegeven. De laatste weken had ik steeds vaker last van (spannings)hoofdpijnen. Vroeger wel eens gehad, nooit zo erg geweest als nu. Ik merk dat ik nu ik dingen meer los laat en meer probeer te genieten het wat naar de achtergrond verdwijnt.

Wat heb jij voor positiefs geleerd ondanks deze vervelende periode?

Idee artikel

18 reacties op “Wat ik heb geleerd van deze bizarre quarantaine tijden

 1. Ik denk niet dat ik echt iets heb bijgeleerd uit deze periode maar ik merk wel dat ik (net als jij) nu nog meer aandacht heb voor kleine geluksmomenten. Daarnaast heb ik ook het idee dat relativeren me nu nog beter afgaat dan anders. Beide zaken deed ik eerder ook al hoor, maar in deze periode nog meer. Dan koester ik die kleine geluksmomenten nog wat extra en hou ik mezelf voor dat het niet fijn is om je metekindje niet te kunnen knuffelen en je vriendinnen niet te kunnen zien maar dat dit maar iets tijdelijks is én dat we ons in tegenstelling tot anderen die dat geluk niet hebben geen zorgen moeten maken over bijvoorbeeld financieën. Desalniettemin kijk ik heel erg uit naar het moment waarop zorgeloos knuffelen weer mogelijk wordt.

 2. Ik vind dat het veel rust heeft gebracht, voor mezelf maar ook voor de wereld. Prioriteiten worden opnieuw bepaald. OOk wel wat verveling trouwens, maar straks moeten we maar eens goed nadenken wat we willen behouden en wat niet. Een beetje terug in rat-race voor de wereld is geen slecht idee.

 3. Ik heb er niet echt iets van geleerd. Het bevestigde wat ik eigenlijk al wist; dat ik het allerliefst thuis ben en dat ik prima alleen kan zijn.

 4. Hele mooie lessen! Omdat ik door moest werken en het nogal hectisch was, heb ik hier ook heel veel uit kunnen leren. Ik geniet echt van de kleine momenten en neem niet meer alles als vanzelfsprekend.

 5. Ik heb heel veel geleerd in deze tijden. Ik vind het jammer dat er zoveel klagers rondlopen die eigenlijk mogen blij zijn dat ze gezegend zijn met een goede gezondheid. Al is niemand vrij van het virus. Ik had er absoluut geen probleem mee om thuis te blijven, want ik bleef aan het werk in de zorg en kon dus wat uitblaastijd gebruiken.

 6. Ik ben ook aan het werk gebleven en ik zat in een verhuis. Dus ik heb me geen moment verveeld. Maar sowieso verveel ik me niet snel.

 7. Mooie lessen neem je mee uit deze tijd. Ik vind het altijd super knap hoe jij kleine geluksmomentjes kunt (blijven) zien, dat heb ik veel minder. Lekker genieten van het gezin en de ontwikkeling van Noa!

  1. Lief om te horen. Er zijn ook zoveel dingen die minder zijn nu, juist fijn om dan stil te staan bij de mooie dingen. Want die zijn er genoeg!
   En het genieten van Noa gaat zeker lukken…

 8. Ik heb er nog niet zo bij stil gestaan wat ik geleerd heb van die periode. Al dwingt het je inderdaad te kijken naar de kleine dingen die je blij maken en merk je wel wie de mensen zijn die voor jou het belangrijkst zijn.
  Wij gaan hier de komende maand terug in een lichte lockdown, opnieuw weinig mensen zien en van thuis uit werken. Tegen dat laatste kijk ik wel een beetje op, maar hopelijk is het na die maand dan terug weer wat losser.

  1. Kan me voorstellen dat je daar een beetje tegen op kijkt. Heel erg veel succes met deze ontwikkelingen& hoop dat het uiteindelijk mee gaat vallen.

 9. Fijn dat je ondanks de gekte en de spanning van deze tijd er vooral ook veel positiefs uit hebt kunnen halen! Lekker genieten met je gezinnetje 🙂

 10. Echt geleerd heb ik niet, want deze tijd en periode gaf alles weer wat ik anderen al probeerde te vertellen. Neem rust, neem je tijd, doe eens wat minder. Wat jij nu ervaren hebt en nog ervaart is precies wat de mens nodig had.

  Velen wilden een tandje terug, er was veel klaagwerk over sociaal zijn in het echt, teveel werk, de stress van en naar het werk en noem maar op. En nu, hebben en hadden de mensen meer tijd voor hun gezin. En je ziet minder stress, of op andere manieren. In feite is het een beetje terug naar de oudere tijden, toen onze ouders nog eventueel 1 van de twee thuis was, en slechts 1 het geld binnen bracht.

  Nu dan met thuis werken eventueel, en deels weg, meer tijd voor alles. Uitgaan wat minder dan, maar gewoon tijd thuis. Ik ben blij achteraf, dat ik door omstandigheden altijd thuis heb kunnen zijn voor mijn kind, vooral ook omdat ik een eenoudergezin werd al heel jong. Dochter is daar ook ontzettend dankbaar voor in het nu.

  Wat ik mooi vind, is dat dankzij deze tijd, wat ik altijd al zei en zeg tegen mensen, nu het zie ervaren omdat het moest. Dat ze de rust vinden, en ook de dingen die uitgesteld werden nu zijn gaan doen.

  X

 11. Wat een mooie lessen in deze tijd. Ik heb geleerd/ontdekt dat mijn werk- en privebalans eigenlijk niet in balans is. In deze periode heb ik een coaching gevolgd en daar kwam dat dus uit. Reden om daarmee aan de slag te gaan!
  Verder is het mooi om te merken hoe sterk sommige vriendschappen zijn als je elkaar een lange tijd niet kunt zien. Ik wist het eigenlijk al wel, maar die bevestiging is dan toch wel fijn ofzo 🙂

  1. Fijn te lezen dat je hierdoor dus wel hebt ondervonden dat werk en privé niet in balans is en dat je daar wat aan kan doen.
   En dat van vriendschappen dat herken ik zeker wel. Die bevestiging is dat inderdaad erg fijn om te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *