19 plannen voor de laatste maanden van 2019

De laatste maanden van 2019 breken weer aan. Man, wat is het hard gegaan en wat is het een bijzonder jaar voor ons geweest. Deze stond uiteraard in het teken van onze zwangerschap en geboorte van zoontje Noa. Een prachtig jaar, eentje om te koesteren. Een aantal plannen voor dit jaar zijn in het water gevallen: iets met andere prioriteiten πŸ˜‰ maar de aankomende maanden zijn er zeker wel wat dingen die ik nog graag wil doen/waar ik me mee bezig wil houden. Benieuwd welke plannen ik nog heb voor aankomend jaar? Lees ze hieronder. Het idee voor het artikel kreeg ik hier1. Elke dag een uurtje wandelen met Noa
Tot nu toe CHECK! Elke dag maar ik een fijn uitstapje met Noa. Naar de winkels, het park of op bezoek bij vrienden/familie. Eventjes lekker eropuit. Erg fijn om met hem buiten te kunnen zijn, te genieten van de natuur en als kers op de taart nog een beetje lichaamsbeweging te krijgen. We hebben een heerlijke wandelwagen waar ik elke dag met veel plezier mee rij.

2. Alle fotoboeken afmaken van Noa
Ik heb 2 fotoboeken voor Noa gemaakt en ben er nog druk mee bezig. Alle mijlpalen invullen, foto’s in plakken.. Super leuk om te doen! Ik heb 1 baby boek (van Raad eens hoeveel ik van je hou, super leuk!) en een weekboek die ik kreeg van Inge voor #echtepostiscool die ik wekelijks invul. Daarbij komt er ook een samenwerking binnenkort online met een fotoboek die ik heb gemaakt …

3. Meer offline spenderen
Heerlijk om sommige dagen volledig offline te zijn. Geen tv, geen laptop en mijn telefoon lekker vaak laten liggen. Het geeft zoveel rust en maakt dat ik zoveel meer tijd heb in een dag voor andere fijne dingen.

4. DIY’s afmaken
Nog steeds ben ik met al mijn borden bezig: zoals het geboortebord van Noa, waarbij ik alleen nog alles moet vastlijmen. Daarna komt er zeker een DIY artikel van online hier & wordt hij in Noa zijn kamertje opgehangen. Ook mijn gipsenbuik moet nog vastgemaakt worden, oeps. Die ligt er ook echt al sinds week 37 van mijn zwangerschap. Noa is inmiddels alweer 2 maanden haha. Uiteraard komt hierover ook een artikel online.

5. Ritme vinden
Ik ben van de ritmes maar tegenwoordig is dit veel lastiger met ons zoontje haha. Nu na een aantal weken zit er eindelijk een beetje routine in de dagen. Straks als ik ga werken, wéér een ander ritme dus ben erg benieuwd hoe alles gaat zijn.

6. Genieten van de vrije dagen (en ook Γ©cht wat voor mezelf doen)
Ik heb nu nog volop verlof, iets waar ik dagelijks nog van geniet. Maar ook als ik weer ga werken heb ik straks vrije ochtenden en een dag in de week zelfs vrij. Ik kijk er erg naar uit om samen met Noa dingen te ondernemen maar ook zeker met een mok thee te genieten voor mezelf #momentjevoormezelf Ik heb me voorgenomen dit zeker vaker te doen, aangezien je snel jezelf wegcijfert als je bezig bent met je kindje.

7. Grondige opruiming houden in huis
Oh wat kijk ik hieraan uit! Iets wat ik al wilde doen in mijn verlof, echter doordat ik zo ontzettend moe was weinig kunnen doen. Ik wil de dressoir opruimen beneden, het rommelhok (waarin je nu geen stap kan zetten), de oude kleertjes van Noa (hij heeft al oude kleertjes waar hij niet meer in past #stopdetijd) en nog wat andere ruimten. Het medicijnenkastje en mijn kledingkast zijn al gebeurd, super fijn.

8. Meer lezen
God wat heb ik weinig gelezen dit jaar. Mijn teller staat welgeteld op 4(!) boeken maar dit jaar en we zitten al in Augustus haha. Gewoonweg geen zin in gehad, terwijl er heel wat toffe boeken op mijn wachten. Ik wil dus zeker de aankomende tijd wat meer gaan lezen, zeker op mijn offline dagen.

Gelezen boeken uit 2019 – Oktober / Onderstomen / De jongen in de sneeuw – Zie recensies

9. Meer persoonlijke en inhoudelijke artikelen schrijven
De meeste artikelen zijn wat meer oppervlakkig naar mijn mening de laatste tijd. Komt ook door tijd gebrek, zeker niet dat mijn inspiratie op is. Echter heb ik zeker wel wat persoonlijke artikelen in mijn hoofd. Nu nog de juiste woorden vinden en de tijd vooral om het uit te werken.

10. De voor & achtertuin opknappen
De voortuin is na een aantal weken 1 grote bush-bush met onkruid die tot de hemel reikt. Daarbij de achtertuin hebben we ook nog weinig aan gedaan en staat geen plant in. Het lijkt me fijn wel wat kleine plantjes neer te zetten (die ook de winter kunnen overleven) en de tuin schoon te maken/af te spuiten. Oh. En daar ook het onkruid eruit wat meters hoog staat.

11. Voor het eerst als gezinnetje op vakantie gaan
Hier kijk ik misschien wel het meeste naar uit, onze eerste vakantie als gezin van 3! We willen eind dit jaar/begin volgend jaar een weekendje naar Centerparcs gaan. Zo leuk en lijkt me zo bijzonder om dit met z’n 3e te doen. De laatste keer dat we er waren was ik nog niet zwanger… En nu… πŸ’­

12. Date night’s houden
Ook belangrijk om tijd voor elkaar te maken & houden. Ik wil dus zeker wat vaker weer een date night inplannen, of gewoon eventjes een uurtje samen genieten van een fijne film als Noa op bed ligt. Lijkt me heerlijk wat uitstapjes weer te maken met z’n 2e, aangezien dat zeker wel een tijdje geleden is.

13. Nieuwe blogs ontdekken
Steeds vaker kom ik nieuwe blogs tegen. Echter super leuk om nieuwe mensen en artikelen te vinden, die me daarbij zelf ook weer inspiratie geven. Ook zelf een hoop nieuwe lezers mogen verwelkomen op mijn blog: HOI! *zwaait*

14. High tea plannen met mijn liefste vriendinnetjes
Ook nog een idee om weer eens een high tea te plannen voor m’n vriendinnetjes. Er zijn heel wat leuke en minder leuke dingen voorgevallen in de privΓ© sfeer van mijn vriendinnen en zou dus graag een fijne high tea thuis weer willen organiseren.
*Fun fact: de laatste high tea met mijn vriendinnen bij mij thuis was ik dus al zwanger. De dag erna kwamen we erachter dat we in verwachting waren.

15. Een aantal kilo eraf
Met mijn zwangerschap ben ik heel wat kilo’s aangekomen. Met mijn bevalling ook weer heel wat kilo’s eraf maar ben nog zeker niet waar ik wil zijn: rond mijn oude gewicht. Ik ben sinds 2 weken bezig met sporten thuis en wil binnenkort het skaten weer oppakken. Mijn oude broeken en kleding pas ik alweer redelijk maar wil zeker nog wat kilo’s kwijt.

16. Mijn thee mokken uitzoeken
God, het is stapelen geblazen in mijn kast. Hoogtijd om echt eens goed uit te zoeken welke mokken echt weg kunnen en niet worden gebruikt. Dit gaat vast pijn in mijn hart doen, maar is zeker wel noodzakelijk aangezien als je nu wat pakt alles bijna omvalt.

17. Heel erg veel foto’s maken (als herinnering)
Ik maak altijd al veel foto’s maar ben er nu met de komst van Noa bewuster mee bezig. Leuk om te hebben als herinnering. Leuk om te kunnen delen op social media en/of mijn blog. Ik wil ook vaker wat met deze foto’s doen, aangezien ze meestal gewoon maar op mijn telefoon blijven staan.

18. Sparen
Dit was een duur jaar, zowel door Noa als andere uitgaves die we hebben gehad. Tijd dus weer om te gaan sparen: voor Noa en voor andere klussen die we graag willen doen in huis. Er staat een hoop op de planning…. Nu de aankomende tijd dus bewuster kijken of we dingen echt nodig hebben en desnoods wat voordeelverpakkingen halen van benodigdheden van Noa. Alle kleine beetje helpen!

19. (nieuwe) tradities maken
We hadden al wat tradities die de laatste tijd een beetje in het niet zijn gevallen. Ik wil deze zeker weer oppakken en uiteraard ook wat nieuwe tradities als gezin maken. Elk weekend wil ik weer lekker croissants eten, of in de avond gezellig samen een theetje doen met wat lekkers erbij. Gewoon, omdat het kan. Om te vieren dat het leven mooi is. βœ¨πŸŽ‰

Hebben jullie nog plannen voor de aankomende maanden?

About the Author

19 Comments

Geke

Wat een heerlijke lijst met plannen en voornemens! Die zal vast omgezet worden in nog heel veel mooie momenten en herinneringen erna.
Succes en veel plezier met alles πŸ™‚
(ps: moest je tips willen voor geschikte planten voor de tuin, laat maar weten, ik denk graag mee)

Wij gaan er misschien ook nog even een midweekje tussenuit.
Verder zou ik graag nog wat meer kleur in de tuin hebben volgend voorjaar, dus al veel bloembollen ingeslagen, maar er kunnen er altijd nog wat bij.

Reply
Janneke

Wat een leuke plannen! Wij vieren over iets meer dan 2 maanden L. zijn 1e verjaardag al (stop de tijd!) en gaan begin november ook nog een weekend weg met vrienden. Ik ben zelf geen mega Centerparcs-fan (of andere parken) (sorry, haha!), maar nu met drie stellen en drie kinderen onder de twee gekozen voor een Landal park. Oh, en ik ben zelf ook nog jarig. Dan uiteraard Sinterklaas, Kerst, NYE en het jaar is weer voorbij. Gaat zo hard! Wanneer moet jij weer gaan werken?

Reply
Louise

Dat wordt nog een drukke periode voor het eind van het jaar. Wel een heel leuk lijstje zo πŸ™‚ haha, ik vroeg het mij stiekem al af, waar je je grote theemokkenverzameling bewaarde.

Reply
Nicky

Dat zijn een hoop plannen. Moet je zeker allemaal proberen te doen. Ik ben niet zo’n planner. Ik zie wel wat er op mijn pad komt.

Reply
Zo simpel is dan geluk

Dat zijn allemaal mooie plannen. Heerlijke om elke dag even een uur te gaan wandelen met Noa! Super ook dat jij en je man regelmatig even tijd met elkaar willen doorbrengen. Volgens mij schiet dat er al snel bij in met een baby in huis.

Reply
SAS

Probeer er een hoop van te doen, zonder druk erop te leggen. wat lukt dat lukt en zo niet dan niet. Dan komt dat wel weer volgend jaar πŸ˜‰

Reply
Morgaine

Sinterklaas vieren? hahahahaha

Ik snap dat je nu nog vol plannen zit en dat blijft ook zo, nu jullie Noa hebben, echt waar. Hier is het weer losser, omdat ik inmiddels oma ben en vrijer ben weer juist, en dat is ook genieten. Plannen voor dit jaar vast, nee die zijn er niet, de laatste planning is nu bezig, het oppassen bij mijn ouders op hun kat Thijs… en na 20 september ben ik weer vrij en zien we wel wat en hoe het gaat lopen.

Wel heb ik dochter half om half beloofd om Luca een nachtje te nemen ergens, daar ben ik nog wat huiverig voor, maar dat is bij mij meer fysiek met mijn handen en armen, tillen en dragen, trappen bij mij in de flat… en zijn eenkennigheid, maar dat ging van de week goed, vandaag staat er een heel blog over Luca bij mij πŸ˜‰

Maar dat is een planning, maar hoe, wat en wanneer geen idee! Planning hier in Nijkerk, ben ik voor het eerst nu, is het verkennen maar ja moet het weer wel mee zitten πŸ˜‰ Mijn blog deze weken wat meer bij houden en vooral inplannen van afgelopen zomer nog al die foto’s. Plus verhalen.

X

Reply
Wanda

Een hoop plannen waar je hopelijk tijdens je verlofperiode al wat van af kan strepen. Leuk vooruitzicht dat jullie nog een weekendje als gezin weg willen. Center Parcs bevalt jullie goed he? Hier geen specifieke plannen behalve dan verder klussen met ons vakantiehuisje.

Reply
Michelle

Dat zijn hele mooie ideeΓ«n &plannen! En tijd voor jezelf blijven maken is zo belangrijk, zeker met een kleintje erbij. Ik merk dat het nu met een Peuter een stuk makkelijker gaat om wat tijd en rust voor jezelf te pakken aangezien ze meer zelf gaan doen en kunnen. Al blijft nu de kunst om het te blijven oppakken πŸ˜‰ Leuk dat je weer verder met de tuinen gaat, geeft altijd voldoening vind ik!

Reply
Luna

Wat een mooi en inspiratievol lijstje πŸ™‚
Ik wil ook graag meer lezen (ja, nog meer dan ik al doe haha) en ik wil ook meer rust nemen. Laatste maanden weer hectisch geleefd, veel spanningen. Tijd voor weer meer rust in mijn hoofd. Mediteren, goed slapen, meer regelmaat.

Reply
Rianne

Mooie plannen.
Ik ga gewoon verder met waar ik mee bezig ben …
Dat uurtje wandelen van jou, lukt mij niet elke dag… maar er wordt aan gewerkt.

Reply
SAS

Nou moet ik zeggen lukt dat nu beter door het wandelen met Noa. Zelf zou het me niet zo snel lukken zonder wandelwagen πŸ˜‰

Reply
Jessica

Dat is een mooi lijstje met plannen.
Ik merk dat ik offline ook veel rustiger ben.
Voorlopig ligt de focus voor mij op het halen van mijn diploma en diverse hobbyprojecten afmaken.

Reply
Lilian

Wat een leuke lijst! En lekker dat je elke dag wandelt, ik deed dat ook toen Anna net geboren was om m’n conditie weer wat op peil te brengen. Nu wandel ik elke dag 20 minuten.

Het maken van fotoboeken neem ik me ook al acht jaar voor… twee jaar geleden zijn we begonnen met een (afgeschermde) website die ook alweer wordt verwaarloosd. En in de zomer had ik bedacht om elke zomer een video te maken met hoogtepunten. Dus dat ‘moet’ ik in ieder geval nog doen dit jaar πŸ˜‰

Reply
Darina

Een heel mooi lijstjes met plannen. Vooral nieuwe tradities maken vind ik heel leuk, misschien dat ik ook ga doen πŸ™‚ En meer offline zijn is ook heerlijk. Geniet ervan!

Reply
Audrey

Sorry hoor, ik zit even te kwijlen bij die laatste fotocollage… πŸ˜‰ Mooie plannen heb je! Ik denk dat lekker genieten met je gezinnetje het allerbelangrijkste is.

Reply
Romy

Wat een mooi lijstje met plannen! En wat heerlijk dat jullie als gezin van drie op vakantie gaan <3 Ik kan me voorstellen dat je daar enorm naar uitziet. En wat mooi dat je sowieso heel veel dingen hebt om naar uit te zien. Geniet er lekker van!

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *