De ‘Wat als je moet kiezen- tag’

Het is weer eens tag-time! Ik kwam een leuke kies-tag tegen die ik zeker even met jullie wilde delen. Want kies ik eerder voor de zomer of winter, Vis of vlees en wat vind ik fijner de ochtend of de avond? Lezen jullie mee… en laat het me zeker weten als je deze tag ook gaat invullen.

Op de fiets: Wind op de heenweg of terugweg?
Ik fiets eigenlijk de laatste jaren erg weinig meer. Het liefste zou ik fietsten naar mijn werk maar helaas is dit wat kilometertjes te ver om te doen haha. Als ik zou moeten kiezen zou ik liever tegenwind hebben op de heenweg. Zo ben je op de terugweg, als je toch al moe bent wat sneller thuis.

Zomer of winter?
Iedereen zal me wel voor gek verklaren maar ik ben echt een winter/herfst persoon. De zomer is heerlijk hoor (straks ook lekker genieten in de tuin met mijn verlof) maar de warmte vind ik toch niet altijd even fijn.

Frikandel of kroket?
Beide niet. Ik ben #teamkaassoufflé, heerlijk! Op een broodje met saus of gewoon naast een bak met patat. een frikandel en kroket vind ik gewoonweg niet lekker.

Fiets of auto?
Ik gebruik de auto de laatste jaren steeds vaker en vaker. En zoals ik al eerder aangaf heb ik al tijden mijn fiets niet aangeraakt. Ik zou dus zeker voor de auto gaan. Ben dan ook nog steeds erg blij met Casper Capture.

Apple of Android?
Ik ben een echte Android fan en heb eigenlijk nooit producten van Apple. De telefoons die ik heb zijn altijd Android, vind het toch wat fijner werken. Daarbij heb ik nu sinds kort een nieuwe telefoon: de LG G7, overgenomen van manlief. Erg blij mee, vooral met de fijne en mooie camera die erop zit.

Ochtend of avond?
Ochtend. Altijd al een ochtendmens geweest en met mijn zwangerschap nu helemaal. De avonden zijn voor mij nu niet meer te doen en lig ook altijd vroeg in bed. Vroeg opstaan ben ik gewend dus vind ik een stuk fijner. En zo heb je nog wat aan je dag.

Vroeg beginnen met werken of laat thuis?
Deze kan je met de bovenstaande vraag waarschijnlijk wel raden: vroeg beginnen. Nou heb ik helaas (nog 4 weken tot verlof!) een baan waarbij ik 07:00 start en pas 18:00 klaar ben. Ik maak dus lange dagen met vroeg beginnen en laat thuis. Na mijn verlof ga ik alleen de middagen nog werken. Dat zal na 5 jaar dit rooster hebben wel even wennen zijn.

Speelgoed met of zonder geluid?
Dit wordt een gewetensvraag haha. Ik zou dan eerder gaan voor speelgoed zonder geluid, aangezien ik best wel fan ben van hout speelgoed. Ook wil ik graag dat kindjes zelf hun fantasie gebruiken voor de geluiden.

Vis of vlees?
VIS! Ik ben een echt vis persoon. Als we uit eten gaan kies ik ook altijd lekker voor een stukje zalm. Heerlijk! Iets wat ik met mijn zwangerschap nu best een beetje mis: alle vis kunnen eten die je wilt. Daarbij eet ik ook zeker vlees (mijn man is een vleeseter) bij het avond eten maar vis vind ik toch een stuk lekkerder.

Baby of dreumes?
Laten we maar beginnen met een baby 😉 haha. Maar beide leeftijden heeft wel wat kan ik zeggen uit ervaring. Ik heb met beide doelgroepen mogen werken en alles heeft zo z’n charmes. Hoe dit met mijn eigen kindje gaat bevallen ben ik erg benieuwd naar.

Zoon of dochter?
Sinds de 20 weken echo voor ons bekend, echter zoals jullie weten houden we dit tussen ons tot de kleine geboren is. Ik kocht wel een prachtige armband die ik wil gaan dragen tijdens/na de bevalling. Uiteraard kan je niet zien of er daughter of son op staat 😉 Ik ben er echt zó blij mee en vind het aan de ene kant jammer dat het dragen nog even moet wachten. Aan de andere kant wordt het zeker wel een speciale armband om erna te dragen.

Wat pak jij liever: de fiets of de auto?

Idee tag

13 reacties op “De ‘Wat als je moet kiezen- tag’

 1. Ik rijd niet meer met de auto sinds mijn kniegewricht een keer blokkeerde op een cruciaal moment. Het liep toen gelukkig wel goed af maar sindsdien wil ik het risico niet meer nemen. Qua openbaar vervoer is de trein mijn favoriete vervoermiddel maar bij ons in de buurt ga ik overal naartoe met mijn elektrische fiets.

 2. Whahaha, jouw vraag bij deze tag, ja dan ben ik snel klaar zonder rijbewijs…. de fiets natuurlijk. Maar sowieso, want ook ik stap nu veel vaker bij Liefste in de auto natuurlijk… en toch, ook bij Hem, ben ik zo blij dat ik daar een eigen damesfiets heb, waar ik gewoon lekker in Drachten rond kan fietsen wanneer het mij uitkomt, op plekjes kan komen waar de auto onhandig is of geld kost qua parkeren.

  Kortom, her ontdek de fiets Sas, aanrader, zeker straks als jouw baby dreumes wordt en dat je samen gaat fietsen… het ontdekken van… de natuur…. niets leuker dan dat!

  In een auto heb je dat veel minder, zien ze minder.

  X

 3. Leuke tag! Ik kan helaas niet anders dan de auto te nemen, daar ik niet meer met de fiets kan rijden. Mijn knieën kunnen het niet meer en doen echt veel te veel pijn. Alsof je met een mes in je vel snijd, zo’n gevoel geeft het. Echt spijtig, want soms verlang ik nog wel eens om met de fiets weg te kunnen. Alhoewel het fietsen met mijn gehoor ook niet ideaal is..

 4. Eigenlijk gebruik ik beide niet. Ik fiets vrij weinig omdat ik in het verleden een operatie kreeg aan mijn longen. Waardoor fietsen heel lastig is. Maar beter voor het mileu, ik neem heel graag het openbaar vervoer. Natuurlijk is fietsen veel beter, maar het is een begin toch? Ik denk dat ik later ooit wel eens aan mijn conditie werk hoor, want een fiets hebben is gemakkelijk.
  Toffe tag en antwoorden! Ik kende ‘m nog niet! 🙂

 5. Wat een leuke tag, Sas! Ik pak heel makkelijk de auto, maar nu mijn conditie een stukje beterder is, wil ik ook met mooi weer en weinig wind ook wat vaker de fiets pakken. Niet voor hele lange afstanden hoor, dat zit er niet in. Maar een beetje beweging kan geen kwaad 😛

 6. Leuke tag! Ik ga veel meer met de fiets dan met de auto. En als ik wat verder ga, pak ik meestal de trein. Mijn vriend en ik hebben één auto en die pakt mijn vriend altijd om naar zijn werk te gaan. En ik ben denk ik team groentekroket. Kaassoufflé vind ik ook heel lekker, maar als het even kan neem ik een vegetarische kroket (ik eet al zoveel kaas).

  Liefs,
  Marloes

  1. Wij hebben ook 1 auto, ik heb alleen het geluk dat mijn man een werk bus heeft en dagelijks gebruikt 🙂
   Daarbij zou ik graag fietsen naar werk, maar dat is een beetje ver (nu helemaal met mijn zwangerschap haha)

 7. Leuk om te weten. Ik ga altijd als het mogelijk is op de fiets. Ging gisteren toevallig voor het eerst in lange tijd weer met de auto (want ver en donker bos), maar ik heb dan ook de luxe dat dit kan en alles in de buurt is.

  Achteraf gezien had ik liever baby dan dreumes, want Anna kon al heel vroeg lopen en heel laat praten, dus die dreumesperiode was een beetje saai hier 😉 (Gelukkig is dat praten later helemaal goed gekomen, pffff…. ;-))

 8. Toffe tag! Ik vind de auto wel makkelijker maar als ik in m’n vrije tijd ergens heen moet, zal ik sneller de fiets nemen dan de auto. Alleen als ik naar mijn werk moet vind ik de auto toch wel fijner omdat ik dan minder het gevoel heb dat ik me moet haasten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *