Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Protected: Over alles maar (online) delen…

This content is password protected. To view it please enter your password below:

1
#babypeanut, Blog
Previous Story
Next Story

11 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Louise
  08/05/2019 at 11:04

  Vervelend ook omdat het van een bekende komt, dan is het meteen heel dichtbij. Ik schrijf heel open en persoonlijk op mijn blog, dus daarin gooi ik wel prive dingen online. Met foto’s ben ik iets voorzichtiger (sowieso niet mijn vrienden of familie). Ik denk net als jij dat het heel goed is hier bewust mee om te gaan. Als het eenmaal op internet staat, blijft het daar nog wel even op staan. De keerzijde is dat er inmiddels zoveel op internet staat, dat de kans dat mensen er echt bewust naar zouden zoeken heel klein is 🙂

  • Reply
   SAS
   08/05/2019 at 19:21

   Begrijp je helemaal. Nou was het van mijn kant al heel bewust, en was het echt puur omdat haar de situatie over haar bekend kwam duidelijk waar het over ging. Ieder ander buitenstaander had het niet kunnen weten want dit was ook de bedoeling 🙂 Weer gewoon even een eye opener om bij stil te staan.

 • Reply
  Morgaine
  07/05/2019 at 06:46

  Ooit, lang geleden hield ik er rekening mee, maar toen was zij ook startende tiener, en tsjah… web-log, jij kent die tijd nog wel, en ze gooide zelf dingen online, waar ik van dacht en zei.. uhm… zou je dat nu wel doen? Maar goed… dat maakt dat ik gewoon mijn kind, ook nu online kan gooien, ze blogt immers zelfs ook, nou ja, blogte… gooit zelf haar eigen kind online, ze vind het prima dat ik mijn kleinzoon laat zien zo nu en dan, omdat ze weet, dat ik de mooiste foto’s neer zal zetten. Als hij ouder wordt, meer herkenbaar? Dan zal het vast minder worden, echter, ze gaan het uiteindelijk zelf doen en tsjah… waarom heb jij dan zo moeilijk gedaan al die jaren.

  Bewust ermee omgaan is prima, maar het kan zo nu en dan best, als het kind speelt, mensen herkennen het niet zo heel snel, de kleintjes veranderen nog per dag 😉 Ik ben in elk geval nog nooit zomaar herkend op straat….

  En van je man op FB, als dat alleen voor vrienden is, waarom niet, je kunt ook albums maken op Fb wat slechts sommigen dan mogen zien, kun je instellen, zo heb ik ook familie albums daar staan, die alleen zichtbaar zijn voor de familie.

  X

  • Reply
   SAS
   07/05/2019 at 07:41

   Helemaal waar, vroeger dacht ik er niet eens bij na qua foto’s, tegenwoordig toch een andere tijd zo in het digitale wereldje helaas. En thanks voor de tip op Facebook 🙂

 • Reply
  Nicky
  06/05/2019 at 13:25

  Ik gooide dochterlief altijd gewoon met foto en al op mijn weblog maar ze moest wel toestemming geven. Maar dat lijkt al zo lang geleden (ze was elf toen ik begon te bloggen) dat het lijkt of de tijd toen anders was. Ik denk dat ik dat nu ook anders zou doen. Op Facebook vind ik het niet zo’n probleem maar daar heb ik foto’s ook alleen maar zichtbaar voor mensen die ik ken.

  Rot trouwens dat iemand zich zo aangesproken voelde. Aan de andere kant heeft iedereen recht op zijn eigen gevoel ergens over. Sterker nog; dat heb je niet in de hand. En wat je zelf al zegt; het is jouw blog dus als je daarover wil schrijven dan moet je dat zelf weten, lijkt mij.

 • Reply
  Simone
  05/05/2019 at 12:37

  Super rot dat je artikel verkeerd werd geïnterpreteerd. 🙁
  Ik begrijp het wel als mensen minder of helemaal geen foto’s (meer) delen op internet. Iedereen heeft daar zo zijn eigen reden voor natuurlijk. Zelf deel ik ook bijna niks meer, behalve dingen van mijn bedrijf. Toevallig afgelopen week voor het eerst iets gedeeld van ons huis dat wordt gebouwd. Wel toffe reacties op gehad <3

 • Reply
  Zo simpel is dan geluk
  04/05/2019 at 17:48

  Alleen maar goed dat je zo bewust met het bloggen en met social media bezig bent.
  Vervelend dat de situatie met die bekende zo hoog is opgelopen. Eerlijk gezegd heb ik nooit iets gelezen waarmee je (bewust) iemand kwetste. Maar ja, ook onbewust kan je mensen kwetsen natuurlijk, alleen kan jij daar niet veel aan doen.
  Hopelijk kan je het nu achter je laten.

 • Reply
  Mrs. T.
  04/05/2019 at 12:23

  Ik heb heel veel gedeeld van de kinderen. Inmiddels staat het allemaal achter een slotje.

  Als je goed nadenkt over wat je post en als het nooit je intentie is iemand te kwetsen, dan is het toch goed? Je weet gewoon nooit hoe woorden op een ander over kunnen komen. Hoe het met die ander op het moment dat iemand iets leest gaat. De ene keer komt iets ‘harder’ binnen dan de andere keer.

 • Reply
  Audrey
  04/05/2019 at 08:35

  Wat een nare situatie zeg 🙁 Ik kan me goed voorstellen dat je daar even flink mee zat.

  Verder snap ik heel goed dat je de privacy van jullie kindje wil beschermen. Ik heb er voor de toekomst ongeveer hetzelfde idee over als jij. Het stuk dat laatst op Life by Rosie stond heeft me aan het denken gezet.

 • Reply
  Romy
  04/05/2019 at 08:15

  Wat rot dat het berichtje van de bekende je dat gevoel gaf! Je mag natuurlijk altijd schrijven en plaatsen wat jij wilt, en ook dingen niet plaatsen waar jij je niet goed bij voelt. Ik vind het juist mooi dat je er zo bewust mee omgaat!
  Zelf vind ik het ook weleens lastig om te bepalen wat ik wel en niet deel. Er is bijvoorbeeld best wel een verdrietige situatie rondom een dierbare, maar ik vind het dan niet aan mij om dat te delen. Soms best lastig, omdat ik graag open ben over dingen, maar ik wil geen dingen delen waar ik spijt van ga krijgen of waar iemand anders zich misschien niet oké bij voelt.

  • Reply
   Amy
   04/05/2019 at 08:53

   Ik snap heel goed dat dit je geraakt heeft, vervelend zeg. Maar aan de andere kant is het jouw verhaal, met jouw ervaringen. Daar heeft de persoon in kwestie niks mee te maken. Er is ook nog zoiets als inlevingsvermogen of begrip. Maar je keuze die hieruit is voortgekomen snap ik helemaal.

   Mijn broers hebben de keuze gemaakt om foto’s van hun kinderen slechts sporadisch te delen. De ene deelt via Facebook eens per jaar een foto met gezicht (op zijn verjaardag) en de ander heeft daaf minder ‘regels’ voor maar is gewoon niet zo actief op de socials. Ik heb zelf natuurlijk de keuze gemaakt om minder persoonlijk te bloggen, maar me geheel op reizen toe te leggen. Dat bevalt heek goed, maar hoe ik er met een kindje mee om zou gaan weet ik nog niet.

  Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png