10 things that made me smile | April

Maand 4 van 2019 is aangebroken, Hallo April! Elke laatste dag van de maand weer een samenvattingsartikel: net als de artikelen in 2018 over de 10x dingen waar ik die maand gelukkig van werd. Alleen dit jaar weer even met een andere insteek. Wat meer losse foto’s, gifjes en wat uitgebreide stukjes. Elke maand blik ik terug naar de 10 mooiste, leukste en dierbaarste momenten van de maand.
Deze maand….

Klik/scroll verder om te zien wat ik deze maand heb meegemaakt!

De natuur / lente!
Ik heb echt genoten van het fijne weer in deze maand. Ik kon mijn slippers aan, ben veel buiten geweest en heb genoten in het zonnetje. Ook alle prachtige bloesem bomen zijn er weer, iets waar ik zeker van kan genieten.

Verven van de babykamer
Wij gingen starten met de babykamer! Uiteraard de laatste maanden al druk bezig geweest alle kamers te verplaatsen en de babykamer leeg te maken. Het ging dan echt gebeuren.. We hebben er zeker even over gedaan om wat kleuren te kiezen, maar ben erg blij met het uiteindelijke resultaat. M. is druk bezig geweest alle muren opnieuw te doen en alles was ready voor de babykamer om geleverd te worden!

Leuke dates met vriendinnen
Er stonden heel wat leuke dates op de planning deze maand, waarvan ik zeker heb genoten. Zo kwam lief vriendinnetje Sabine met leuke kleertjes langs voor babypeanut (van Dombo, zo leuk!) en dronken we een bakkie thee. Ook ging ik mariokarten thuis met een collega, hadden we een BBQ bij mijn schoonfamilie en kwam mijn beste vriendinnetje weer eens langs. Super fijn om even bijgekletst te hebben vooral naar omstandigheden. Ook kreeg ik heel veel lieve spulletjes voor de baby.

Wie ook langs kwam was lieve Simone, die ik al tijden niet had gezien. Echt super leuk dat je langs kwam. Lekker bijgekletst, lekker wat gegeten en daarbij een zwangerschaps shoot gedaan! Ik ben echt super blij met de foto’s. Hieronder een sneak-peak van 1 van de foto’s, de rest maak ik zeker nog een apart blogje van + zijn te zien bij mijn zwangerschapsartikelen. Nogmaals heel erg bedankt voor dit mooie aandenken en de prachtige foto’s lieve Simoon!


Foto’s door Simone Haneveer Fotografie

Eendennestje 2.0
Ik kwam erachter dat we niet 1 maar 2 eenden nestjes in de heg in de voortuin hadden. Zo liepen er dus dagen lang families met eenden in onze voortuin en stonden ze zelfs voor onze deur te wachten. Super cute om te zien en ze waren redelijk tam waardoor ik erg dichtbij kon komen. Leuk! 🦆

Vrije Woensdagen, zwemdag!
Ik merk dat die vrije Woensdagen me erg bevallen. Door mijn drukke werkrooster is dit zeker een hele fijne keuze geweest. De eerste vrije Woensdag ging ik dan ook heerlijk even zwemmen. Fijn om even weer in beweging te zijn, hoewel ik wel kapot moe was door mijn lage energie pijl van de afgelopen maanden. Nog steeds ook erg blij met m’n nieuwe tankini, die ik deze maand vaker heb gebruikt aangezien we gingen zwemmen met werk.

Babykamer in elkaar zetten
Daar was’tie dan! De babykamer werd eindelijk geleverd, onze hele huiskamer stond vol met dozen (te zien op de eerste foto haha) M. is een heel weekend bezig geweest alles in elkaar te zetten: de commode, kast, bedje, box, kinderwagen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Alles kreeg een plek, en de laatste dingetjes werden opgehangen zoals plankjes en de posters van Desenio. Hier een kleine sneak-peak van de babykamer.

Ik vond het toch wel een momentje nu alles staat en nog leeg is. Straks ligt daar gewoon iets in. Heel onwerkelijk en ben echt super blij met het resultaat van onze babykamer. Uiteraard als de baby is geboren een uitgebreidere roomtour met alle ins & outs.

Babykamer: Baby-dump – Wafeldeken: Huisje8.nl

Date-ochtenden (films)
Wij hebben tegenwoordig date-ochtenden i.p.v. avonden. Door mijn zwangerschap heb ik het de avonden het het zwaarste, de ochtenden heb ik het meeste energie. Dit maakt dat wij richting de bioscoop gaan vroeg in de ochtenden. Even wennen, maar zeker heel fijn voor mij. Zo gingen we naar Captain Marvel en afgelopen week naar de nieuwe Avengers film: Endgame. Zeker naar uitgekeken, aangezien dit 1 van de weinige films is die wij beide erg tof vinden om te kijken. Verder hebben we een hele uiteenlopende filmsmaak. Ik vond de laatst genoemde een super toffe film!

Foto’s via Google / filmposters – Captain Marvel & Avengers Endgame

Nieuwe serie: Sherlock
Hoewel ik was begonnen met Luther kwam ik daar niet lekker in. Inmiddels ben ik al in het laatste seizoen van Sherlock, zeker een toffe serie die net even anders is dan anders. Ik kijk het met plezier, hoewel het wennen is aan de lengte van een aflevering. Waren de afleveringen van Elementary een stuk korter, zit ik nu naar 1 aflevering te kijken van ruim een uur. Maar ik vermaak me zeker wel zo met Netflix.

Waar gaat Sherlock over?
Sherlock is een moderne detective serie gebaseerd op de boeken van Arthur Conan Doyle. Er zijn al meerdere films over Sherlock Holmes gemaakt, maar wat deze serie zo speciaal maakt, is dat het in een modern jasje gestoken is. Zo rookt Sherlock geen pijp, maar heeft hij nicotinepleisters.

De serie gaat over Sherlock Holmes, een detective, die met de hulp van zijn trouwe vriend, John Watson allerlei misdaden oplost. Het verhaal speelt zich vooral af in modern Londen. Sherlock heeft moeite in de omgang met andere mensen, wat zijn vriendschap met John Watson extra hartverwarmend maakt. Sherlock is een Britse serie die op de BBC wordt uitgezonden. In Nederland is het uitgezonden op de KRO.

Ontbijtjes in de ochtend / Pasen
Ik genoot van weer wat heerlijk uitgebreide ontbijtjes in de ochtend en we hielden ons traditionele paasontbijt. Super leuk om te doen en deze keer speciaal, aangezien er volgend jaar een klein bordje bij staat….

Winactie Romy
Ik won deze leuke winactie bij Romy van Vakervrolijk.nl. Super tof dat ik had gewonnen en ben erg blij met alle spullen. Het wolkje heeft een leuk plekje gekregen in de babykamer en ik kreeg ook nog een lieve zelfgemaakte kaart erbij. Daarbij weet ik zeker al een leuke bestemming voor de notitieboekjes en de douche-spullen worden ook zeker goed gebruikt. Nogmaals bedankt voor deze leuke winactie lieve Romy.

Extra moment van de maand:
Op 25 April (29 weken zwanger) maakte we een extra echo bij de verloskundige. Gewoon, voor de leuk. Daarbij gingen mijn ouders & schoonouders ook voor het eerst mee. Super leuk om dit met ze te kunnen delen. Babypeanut lag prima voor de foto’s, keek als laatste nog vol in beeld en ligt qua groei en dergelijke helemaal goed. Ook met mij ziet het er voorspoedig uit en alles gaat goed. Mooier nieuws kan je niet hebben ♡

Wel wordt het steeds zwaarder en kijk ik erg uit naar mijn verlof, die over een aantal weekjes al start. Alleen aankomende maand nog uitzingen en dan écht rust nemen.

Hoe was jou maand April?! Deel je hoogtepunt zeker even in de comments, ik ben benieuwd!

About the Author

12 Comments

Morgaine

Tsjah, mijn super hoogtepunt, ben er nog niet eens aan toe gekomen om voor mijn blog foto’s uit te zoeken en het verhaal te vertellen, Paasweekend natuurlijk… Dat ik de donderdagavond ervoor ging inschepen… in Harlingen op de Wilhelmina, klipper en tweemaster en er pas zondagavond weer af kwam… en zo twee eilanden heb gezien, droog heb gelegen op het Wad, kortom, absoluut hoogtepunt! Nu weet ik natuurlijk niet, wat er nog gaat komen dit jaar…. Dit komt absoluut in de Top 3 terecht van 2019…. 😉

X

Reply
zwartraafje

Zo fijn om hier te lezen dat alles goed gaat met jou en baby peanut. Het zal ook wel een geruststelling zijn om te weten dat alles klaar is voor zijn/haar komst. Die kuikentjes zijn super schattig en ik ga je een mailtje moeten sturen want anders kan ik de foto’s niet zien die Simone gemaakt heeft.

Reply
SAS

Ik wacht de mail af (je kan me ook contacten via Twitter of andere social media voor het wachtwoord 🙂 )

Reply
Nicky

Fijn dat het allemaal goed gaat! Lijkt me wel apart om in de ochtend naar de film te gaan. Maar ach, waarom ook niet? Prima toch? Ik werd ook bij van de bloesem. Jammer dat het weer nog steeds niet mee werkt. Ik heb zo’n zin in lente! Maar ik denk dat we die overslaan en meteen zomer krijgen.

Reply
Evelyne

Blij te horen dat het goed met je gaat! Nog even op je tanden bijten en je kunt de rust nemen die je nodig hebt 😉 Wat gaat het snel! Oh en wat fijn dat je een zwangerschaps-shoot liet doen! Deze foto ziet er alvast prachtig uit!

Reply
Darina

Een mooie maand heb je beleefd. Het eendennestje is te schattig! En wat fijn dat het zo goed met jouw en de baby gaat.

Reply
Els

April was een fijne maand zo te lezen. Succes met de laatste loodjes. Mijn maand april was fijn, heb echt genoten van de lange dagen en het mooie weer.

Reply
Romy

Wat leuk dat je het winnen van mijn winactie noemt in je overzicht! <3 Super om te horen dat je blij bent met het pakketje!
Zo te lezen heb je een fijne maand achter de rug, behalve dan dat het lichamelijk best wel zwaar is met je zwangerschap. Nog heel even en dan start je verlof echt. Wat mooi dat Simone foto's van je heeft gemaakt. Deze foto ziet er al schitterend uit. Ik ben heel benieuwd naar de rest 🙂

Reply
Amy

Wat fijn Sas, dat het zo goed gaat met jou en de baby! Maar ik kan me ook wel voorstellen dat het steeds zwaarder wordt, dus goed dat jullie in de date ochtenden een manier gevonden hebben om toch quality time te hebben samen. De foto die Simone gemaakt heeft is erg mooi geworden, benieuwd naar de rest! (mag ik trouwens je nieuwe wachtwoord voor de beveiligde artikelen of moet ik je daar even voor mailen?)

Reply
SAS

Ik heb je een privé berichtje gestuurd via Twitter voor het wachtwoord 🙂
En ben zeker even blij met de date ochtenden. Toch eventjes lekker samen genieten en voor mij vol te houden.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *