10 things that made me smile | Februari

HIEPERDEPIEP… HOERA. M. is vandaag jarig (en ik btw morgen) 🎈🎉 Happy birthday lieffie! Onze laatste verjaardag dat we géén papa en mama zijn en de laatste keer dat peanut in mijn buik zit. Een super gek idee.

Alweer de 2de maand van 2019 is aangebroken. Elke laatste dag van de maand weer een samenvattingsartikel: net als de artikelen in 2018 over de 10x dingen waar ik die maand gelukkig van werd. Alleen dit jaar weer even met een andere insteek. Wat meer losse foto’s, gifjes en wat uitgebreide stukjes. Elke maand blik ik terug naar de 10 mooiste, leukste en dierbaarste momenten van de maand.

Klik/scroll verder om te zien wat ik deze maand heb meegemaakt!

Onze verjaardag
Vandaag is M. dus jarig en morgen is het mijn verjaardag! Vandaag moet ik gewoon werken, maar morgen ben ik vrij. Daarbij komt ook ons verjaardagsweekend eraan, waar ik super veel zin in heb. 🎈🎉🎁

10 things that made me smile | Februari

Valentijnsdag
Hoewel we ‘nooit aan Valentijn’ doen, kreeg ik dit jaar op mijn werk een prachtig boeket van M. bezorgd. 💐 Echt super lief en was echt oprecht verrast. Daarbij kreeg ik nog 2 lieve kaartjes van vriendinnen in de bus. Ik bof toch maar met zulke lieve vriendinnen.

Bloggen, bloggen, bloggen
Ik pakte het bloggen weer wat meer op. Nu ik wat meer energie heb en ook gewoonweg tijd ervoor neem gaat dit wat makkelijker. Er staat zoals jullie kunnen zien een nieuwe layout online (noodzakelijk want de andere deed niet meer wat hij moest doen) en ik ben nog aan het spelen met lettertypes. Daarbij komen er aankomende weken zeker wat nieuwe artikelen online en zitten er nog wat leuke samenwerkingen in de pen. (of eigenlijk het toetsenbord)

#momentjevoormezelf
Zoals ik al zei, nam ik wat meer momentjes voor mezelf. Dat was met mijn zwangerschap ook echt soms even nodig. Wat vaker nee zeggen en wat meer rust nemen waarbij ik normaal van alles aan het doen ben. Ik lag vaak series te kijken, nam een lekkere Jillz met taartje, had een fijne pittenzak op mijn buik of lag lekker op bed boven in het zonnetje te genieten van de schopjes in mijn buik. Erg belangrijk om wat vaker deze rust momentjes te pakken. Ik ben dan ook zeker wat minder online te vinden.

Work, work, work.
God wat een weken, in 2 weken tijd proppen ze van alles op mijn werk. Zo had ik veel administratie, 3 cursussen en een hoop vergaderingen naast mijn gewone werk. Tussendoor of in de weekenden nam ik dan ook wat extra rustpuntjes en probeerde alles een beetje in balans te houden. Of het is gelukt? Half. Ik ben nog steeds erg moe en heb weinig energie, vandaar dat ik heb aangegeven door mijn zwangerschap minder te gaan willen werken. Ook nog een fijne verandering: na mijn verlof ga ik naar een andere groep op mijn werk! Super fijn en voor mij een nieuwe uitdaging en een stukje rustiger. Erg bij met deze stap, vooral als kleine peanut er straks is.

Nieuw boek van Fitzek
Hij lande op de mat en ik was blij: het nieuwe boek van Fitzek. Bij toeval kwam ik erachter dat zijn nieuwe boek uitkwam en ben helemaal in mijn nopjes. Toch altijd leuk, nieuw leesvoer van je favoriete schrijver. Lees hier waar het boek over gaat. Ik ben nu bijna op de helft en ben erg benieuwd waar het boek heen gaat leiden.

20 weken – op de helft!
Holy cr…. Ik was deze maand dus op de helft van mijn zwangerschap alweer! Ik voel me steeds iets beter maar heb nog zeker mijn ups & downs. Vooral de bandenpijn en moeheid is nog veel aanwezig.

Early birthday present
Lief vriendinnetje Wendy kon niet op onze birthday komen dit weekend en kwam dus eerder gezellig langs met haar dochtertje. Lekker bijgekletst, taartjes gegeten en ik kreeg dit leuke Riverdale pakket inclusief boekenbon.

Psssst. Over birthday presents gesproken heb ik (ondanks dat we geen cadeaus zouden doen) toch een klein presentje vandaag voor M. voor zijn verjaardag. Ik ben erg benieuwd wat hij ervan gaat vinden. Het is erg persoonlijk en ga het zeker nog delen op mijn blog.

Boy or Girl – 20 weken echo
19 februari was een spannende dag voor ons: de 20 weken echo stond op de planning! Ik was super zenuwachtig voor deze echo, omdat ik toch wel hoopte te horen dat alles goed was met de kleine spruit. Ik was dan ook super blij met de gehele screening van onze baby en te horen dat álles goed was. Geen gekke dingen, goede groei en eigenlijk gewoon perfecte echo’s en berichten. Zo speciaal. Daarbij heb ik wel daarna ontzettende pijn mijn buik gehad van het echo apparaat waarmee ze best hard moest drukken op mijn buik.

Ook weten wij nu het geslacht van baby peanut. Hoewel we het geheim houden tot de geboorte vond ik het toch tof even een pakje in die kleur te halen en op de foto te gaan » hier uiteraard in zwart/wit 😏😉 Super leuk om straks wel in kleur te kunnen delen.

Verbouwingen
Het is weer verbouwingstijd met de kleine opkomst! M. had een eigen kamer, wat uiteindelijk de babykamer gaat worden. M. zijn kamer is naar zolder gegaan en de zolderspullen naar de extra kleine kamer. Een hoop gedoe dus qua opruimen, verven, stopcontacten en lichten aansluiten. We zijn nog druk bezig maar de zolder is zo goed als klaar en de babykamer zo goed als leeg. Zo kunnen we eindelijk daarmee gaan beginnen.

Goed nieuws dierbare
Hoewel ik er niets over heb gedeeld en ga delen op mijn blog was dit zeker wel een lichtpuntje van de maand. Een dierbare kreeg van mijn super fijn nieuws. Iets waar ik erg dankbaar voor ben. ✨

Als jij 1 hoogtepunt zou mogen noemen van afgelopen maand, wat zou dat dan zijn?

En ondanks dat dit altijd een happy momentjes lijst is, wil ik ook zeker deze droevige gebeurtenis met jullie delen. Op Dinsdag 26 februari hebben wij helaas Yara moeten laten inslapen. Het ging slechter en slechter met haar door haar nierfalen en haar lever was ook aangetast.

Een super lastige beslissing maar de beste die we voor háár konden maken. Ik koester de mooie momenten van bijna 10 jaar met haar en draag haar altijd nog een beetje bij me. (letterlijk) Zo zie je maar weer dat de toekomst zich niet laat voorspellen… Ik ben dus wat meer offline de aankomende tijd, aangezien dit (tevens met mijn zwangerschap) erg heftig is.

Ontroostbaar. 💔 Mijn tranen zijn zowat op zou je denken. Helaas was dit de beste keuze. Jij was niet JIJ meer, maar een schim van wat je ooit was. Je levenslust was weg, je lichaam gaf het op.

Bijna 10 mooie jaren en bergen aan herinneringen. Het gaat even duren totdat dit een plekje heeft😿 –
tekst vanaf mijn Instagram

About the Author

10 Comments

zwartraafje

Wat gaat het snel hé. Het is alweer de derde maand van het jaar en de feestdagen lijken nog maar net voorbij. Wel mooi om te zien dat jullie zo’n fijn gevulde weken achter de rug hebben. Al is het afscheid van Yara natuurlijk net het tegenovergesteld. In februari hebben we zelf heel onverwachts afscheid moeten nemen van iemand in onze familie. Dat was heel erg schrikken en ik vind het nog steeds heel onwezenlijk aanvoelen. Mijn hoogtepunten van februari waren enkele fijne afspraken met vriendinnen, gezellige rustige avonden thuis met manlief en een ontbijtlezing van Bart Moeyaert.

Reply
Michelle

Vele mooie momenten maar helaas ook een verdrietige afsluiter. Met onze poes Tommie hebben wij soort gelijk iets gehad, op een gegeven moment kunnen ze gewoon niet meer. En dan is dit inderdaad de beste beslissing,hoe moeilijk ook. Heel veel sterkte de komende tijd. Ben zo benieuwd naar het geslacht van Peanut en M. heeft een mooie mannenkamer zeg!

Reply
Nicky

Zo, zeg. Dat bericht over Yara kwam even aan, zo aan het eind van je artikel. Want een ontzettend verdrietig nieuws. Ik kan me voorstellen dat je het er heel moeilijk mee hebt. Heel veel sterkte en doe rustig aan! x

Reply
Darina

Wat verdrietig dat jullie Yara hebben moeten laten inslapen. Herkenbaar verdriet 🙁 Heel veel sterkte 😘 gelukkig ook nog hele mooie momenten en gefeliciteerd met M!

Reply
Layla de Wit

Sterkte met het verlies van Yara! Zal niet makkelijk zijn… Vind het heel leuk je blog te lezen met alle dagelijkse perikelen en ook leuk om over je zwangerschap te lezen! Pas trouwens wel op met 0,0% alcohol bier, hier zit alsnog een klein oercentage alcohol in wat ze niet verplicht zijn te benoemen vanuit de Nederlandse wetten. Dus alsnog niet geheel ongevaarlijk voor je kindje

Reply
Evelyne

Sterkte met het verlies van je lieveling Yara. Ik weet helaas wat het is om zo’n lief dierbaar ding te verliezen (ik verloor mijn katten aan een vergiftiging, ben er nog steeds niet over na al die jaren). Ondanks het trieste nieuws heb je gelukkig toch een mooie maand gehad. Proficiat aan M. trouwens en ook aan jou 😉

Reply
Romy

Wat een verdrietig einde van deze maand! Zo sneu dat jullie Yara na al die jaren moesten laten inslapen! 🙁 Ik weet helaas hoe heftig dat is (onze Beertje lieten we in augustus inslapen op 16-jarige leeftijd). Heel veel sterkte en dikke knuffels voor jou! <3
Mooi om te lezen dat je maand verder wel mooie hoogtepunten en veel fijne tijd voor jezelf had.Ik ben zó benieuwd welke kleur het rompertje zal hebben 😉 Gefeliciteerd met M.!

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *