Oh Baby | Maand 4 (week 14 t/m 18)


Babyupdate alert! Deze keer een eerdere update, zoals ik al aangaf in de eerste baby update van het eerste trimester. Nu loop ik weer gelijk met de weken en kan ik na +- 4 weken/ 1 maand een update plaatsen van de vooruitgang. Ik vind het super leuk het op deze manier voor mezelf bij te houden en alles met jullie te kunnen delen.


Hoeveelste maand: Op het moment dat dit artikel online komt ben ik (alweer) 18 weken zwanger! Ik zit dus in het 2de trimester en mijn baby is nu zo groot als een tomaat.

Hoeveel aangekomen: Toen ik 17+1 dag was hadden we een afspraak bij de verloskundige. Toen ik op de weegschaal moest staan was ik uiteindelijk 3 kilo aangekomen met mijn eerste weging, begin December. Toch netjes gezien, wat ik allemaal eet tegenwoordig…


Hoe groot is de baby (bv. in groente/fruit): 
Week 14: de baby is zo groot als een abrikoos
Week 15: de baby is zo groot als een citroen
Week 16: de baby is zo groot als een sinaasappel
Week 17: de baby is zo groot als een peer
Week 18: de baby is zo groot als een tomaat

Zwangerschapskleding:
Yes please! Ik ben zó blij met mijn zwangerschapskleding. Ik heb nog een extra zZwangerschapsbroek gekocht en wat shirtjes. Mijn oude kleding zit totaal niet meer en de broeken zijn echt een uitkomst. Ook heb ik in de uitverkoop gewoon een grotere maat gekocht of met extra rek erin.

Striae? Gelukkig nog niet. Ik smeer me elke dag 2x in ter voorkoming. En het is gewoon fijn telkens mijn buik lekker in de smeren. Hij wordt nu al goed zichtbaar sinds de laatste weken!

Slapen: Gaat af en aan. De ene keer slaap ik beter dan de andere keer. Wel wordt ik tig keer per nacht wakker om te plassen, super irritant. Ook echt op een vast tijdstip, *alvast op voorbereiding van… ??? Vooral als je wekker weer vroeg gaat en je een lange dag voor de boeg hebt is het wel super vervelend en vermoeiend.

Beste moment van de maand: 
★ Week na mijn vakantie (vanaf 7-1): het vertellen op werk aan al mijn collega’s en het einde van de week aan de kids van peuterspeelzaal & de NSO.
★ 8-1: Gebeld uitslag NIPT onderzoek (en de uitslag was goed!) (Lees hier bij Lifebyrosie wat de NIPT precies inhoudt)
★ 9-1: Bekendmaking via Facebook en het nieuws de wijde wereld in sturen
★ Ook gebeld voor de 20 weken echo: die staat nu op 19 februari!!
★ 20-1: Artikel op mijn blog & Instagram foto om het nieuws te delen
★ 29-1: Afspraak mensendieck voor mijn houding en voorbereiding op de bevalling.
★ 1-2: Het hartje horen van onze baby<3Wat mis ik: Zalm eten, normaal in bed kunnen liggen en de energie hebben om gewoon de dagelijkse dingen te doen.

Cravings : Ik eet eigenlijk alles wel een beetje, continu honger. Ik probeer wel te variëren met gezond eten. Zo eet ik graag hummus/avocado spread (terwijl ik dit eert niet lustte) en we maken bijna dagelijks een lekkere fruit smoothie. Ook zijn beschuit met jam ineens favoriet…

Geslacht: Op 19 Februari hebben wij de 20 weken echo. We horen dan of het een jongetje of een meisje is. Ik ben zo ontzettend benieuwd… Daarbij gaan we het niet delen, maar hoort iedereen het pas als ‘het’ geboren is. Lekker een geheimpje voor onszelf!

Aversies: Qua eten eigenlijk niets. Wel heb ik al mijn automatische geur verfrissers weggehaald. Bah!

Symptomen: Ik ben elke dag nog wat misselijk en vooral heel erg moe. Daarbij heb ik het einde van de dag altijd bandenpijn, die doortrekt naar mijn darm (aangezien ik PDS heb)

Voel je al iets?  Nee, nog niet wat ik super lastig vind. Dit is wel de periode dat ik komende weken wat zou moeten voelen. Benieuwd!

Humeur:  Mijn humeur is een stuk beter, maar dat komt ook omdat ik me een stukje beter voel. Ik kan wat meer doen en slaap iets beter waardoor mijn humeur wel wat stabieler is geworden *denk ik, misschien dat M. er anders over denkt haha.

Waar kijk ik naar uit:
20 weken echo. Ben erg benieuwd om onze kleine spruit weer te zien en te horen wat het uiteindelijk gaat worden. En dan kunnen we het lekker voor onszelf gaan houden! Tevens kijk ik ook uit naar onze verjaardag (28-2/01-03) : de laatste verjaardag dat we geen papa & mama zijn. Bijzonder.Aankopen: 
De laatste tijd een hoop! Een fijne zwangerschapsbroek (luf it voor werk, zit echt heel erg fijn en ga er zeker nog 1 aanschaffen) en wat kleding/shirtjes voor mezelf. Daarbij heb ik ook nog wat dingen besteld via AliExpress, waarvan ik zeker ook nog eens een artikel ga maken.

Maar ook wat kleding voor de baby. we hebben luiers ingeslagen met korting en hydrofiel doekjes, flesjes, spenen… al dat soort handige ‘in-de-uitverkoop-dingen’. Ik ben ze in mijn 18de week van mijn zwangerschap lekker gaan wassen om alles op orde te hebben. Ook weer een blije doos opgehaald bij de Prenatal met allerlei leuke stuff erin.

Wat denk jij dat we krijgen?! Een jongetje of een meisje…. #gok

Vul hieronder de poll in…

[poll id=”2″]

16 reacties op “Oh Baby | Maand 4 (week 14 t/m 18)

 1. Oh, wat gaat het snel, zeg! Terwijl ik -toen ik zelf zwanger was – vond dat het allemaal zo lang duurde. En wat heb je een hoop spullen nodig, hè?

  Oh ja! Neem je de kleine mee naar je werk straks? Heb ik dus de eerste vier jaar wel gedaan en ik vond het ideaal! Het leek me heel lastig om mijn eigen kind niet voor te trekken maar dat gebeurde juist niet. Eigenlijk andersom… als er drie kinderen wakker waren, haalde ik de mijne als laatste uit bed. Dan zei ik gewoon dat mama zo terug kwam en bracht eerst de andere kindjes naar de speelruimte 🙂

  1. Vind het ook allemaal erg lang duren hoor haha. Nee, ik neem m’n kindje niet mee naar mijn werk. Wij hebben ook het beleid dat het niet op de groep mag waar je sta. Plus ik werk natuurlijk ook met kinderen vanaf 2 jaar… Wel ideaal hoor, je kindje meenemen naar werk. Gelukkig heb ik genoeg oppas tijdens mijn nieuwe werkuren na m’n verlof.

 2. Ooeh, ik ben altijd zo benieuwd naar het geslacht als iemand in mijn omgeving zwanger is en dan begin ik stiekem al naampjes te verzinnen, haha! Een vriendin van mij, haar man had de foetus in de buik Filiberke genoemd. Zo wisten we dat het een jongetje was. We hadden zoveel pret met het idee dat als hij de geboorte zou gaan aangeven op het stadhuis hij Filiberke zou zeggen ipv de naam, haha.

  1. Haha leuk! Ik noem het zelf maar spruit of peanut zodat aangezien we het geslacht geheim willen houden, dat het in ieder geval niet verraad 😉

 3. Zo leuk om te lezen dat het allemaal goed gaat! Ik kan me ook voorstellen dat je echt wel wilt weten of het een jongen of een meisje wordt! 🙂

 4. Zo leuk die updates! <3 Ik denk trouwens dat jullie een jongetje verwachten. Weet niet waarom maar dat zegt mijn gevoel heel sterk. Ben benieuwd of ik gelijk ga krijgen, haha!

 5. Leuk deze update.
  Pas je wel op met het tonen van de babykleertjes wanneer je weet wat je gaat krijgen. Anders verraad je het wellicht alsnog.

 6. Zo leuk om via deze weg op de hoogte te blijven van je zwangerschap en alle bijzondere mijlpalen die je als zwangere meemaakt. Superfijn dat de uitslag van de NIPT goed was! En ontzettend spannend zeg, die geslachtsbepalende echo! Ik gok dat het een jongetje wordt, maar ben héél benieuwd of ik goed zit 🙂 Fijn om te horen dat je je weer wat beter voelt! En ik moest hard lachen om de geurverfrissers die je opeens niet kunt uitstaan. Ben benieuwd of ze na je zwangerschap weer in huis komen of niet 😉

  1. Ja 1 van de weinig dingen die echt zijn veranderd qua geuren en eten… Oh en de lekkere kinderchocolade vind ik echt niet meer te eten nu haha. Ben heel benieuwd inderdaad of de geurtjes nog terug komen in huis…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *