Currently #21

De laatste Currently was eind Augustus, toen onze fijne vakantie nog moest beginnen. Inmiddels is het alweer Oktober en gaan we langzaam aan richting het einde van dit jaar. Kijken jullie mee naar wat ik de afgelopen tijd heb gedaan?

Reading • Heimwee naar bloed, een recensie exemplaar dat ik kreeg. Tot nu toe een goed boek, heb een aantal hoofdstukken gelezen. Mijn leesflow is een beetje weg en ben de afgelopen weken met andere dingen bezig geweest. Ik wil zeker wat meer gaan lezen, vooral omdat het zeker wel een tof boek is. De laatste tijd veel gewisseld van boeken, maar deze wil ik zeker uit lezen!

Waar gaat het boek over? Een stadje in het noorden van Italië wordt opgeschrikt door een aantal moorden. De lijken van de slachtoffers zijn gruwelijk toegetakeld en de moordenaar laat telkens een mysterieuze, in bloed geschreven boodschap
achter: ViVe.

Twee journalisten, Marco Besana, een oude rot, en de jonge, onhandige Ilaria Piatti, besluiten de moorden te onderzoeken. Ilaria is ervan overtuigd dat de moordenaar een copycat is die zich laat inspireren door Vincenzo
Verzeni, de eerste Italiaanse seriemoordenaar. Verzeni, bijgenaamd ‘de vampier van Bergamo’, werd in de negentiende eeuw veroordeeld voor de moord op twee vrouwen en de aanranding van zes andere, waarbij hij hen beet en hun bloed dronk.

Wat hebben deze nieuwe moorden echter te maken met een seriemoordenaar die al een eeuw dood is? De twee journalisten bijten zich vast in de zaak, maar worden van alle kanten tegengewerkt. Zullen zij in staat zijn om deze zaak op te lossen voor er opnieuw een slachtoffer valt?

♡♡♡

Watching • Nog steeds fan van Elementary en uiteraard mijn standaard crime series. Maar de laatste tijd in de weekenden kijk ik heerlijk Netflix films.. Zie hier mijn filmlijst. Ik geniet echt van oude films die ik keek maar heb ook zeker wat nieuwe ontdekt. Heerlijk om Netflix te hebben en HUP hem zo aan te kunnen zetten.

Wat ik ook keek.. Mijn all time favorite movie While you were sleeping. Inclusief thee, deken & poezel. Echt GENIETEN. Ik hou van die film, zelf nog niet 80.000x. Binnenkort schrijf ik een artikel over deze film en waarom ik deze zo geweldig blijf vinden.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg
 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Drinking/eating • Nog steeds de heerlijke Whi­te blue­ber­ry & gin­ger wit­te thee van Pickwick maar ook zeker mijn nieuwe honing thee. Ook heb ik heel wat nieuwe (oude) mokken vanuit de kringloop waar ik graag uit drink. Qua eten ben ik geminderd met chocola, ben dus goed bezig met mijn gestelde doelen voor de laatste maanden van 2018.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

(Home) Made • Ik maakte een tijdje terug heerlijke brownies. Smullen! Daarbij kocht ik heel wat nieuwe materialen voor DIY borden te maken, en zitten er weer een aantal aan te komen!

New • Ik kocht wat nieuwe planten, wat kleine dingetjes bij de Action en bij de kringloop. Tevens al bezig voor wat Sinterklaas cadeaus, wat we dit jaar wederom gaan vieren met mijn ouders.

Thinking • ? dat probeer ik juist minder te doen…

Loving • Lichiesloop (inclusief dagen spierpijn) – Elementary kijken – Bagel date met vriendinnetje – Enjoying the weekend
(inclusief thee zeef met kat cadeau gekregen)

Not loving • Maandelijkse ongemakken en PDS

Needing • Soms wat meer tijd in een dag…

Feeling/mood • ‘Wees altijd dankbaar voor alles dat je hebt’. © denkpositief – Een quote die ik deelde op Instagram.

Looking forward to • De herfstvakantie! Op werk hebben we een super leuke planning PLUS ik ben weer een aantal dagen vrij. Ook binnenkort op de planning: met vrienden/vriendinnen uit eten gaan, de verjaardag van mijn opa, een high tea bij mij thuis met al mijn liefste vriendinnetjes en wat markten/kringloop-dates.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Happy about • Mijn vakantie in December is aangevraagd.. Nu afwachten totdat ik definitieve goedkeuring krijg. Dan ga ik een dansje doen.

Counting down to • December. Zo’n fijne, gezellige maand. Ik hou ervan. Van de sfeer, het kerst-gebeuren en uiteraard de vrije tijd die daar ook bij hoort.

Listening to • Liefde voor dit nummer, kan hem keer op keer luisteren.

Waar kijk jij op dit moment naar?

About the Author

16 Comments

Nicky

Haha! Ik kijk helemaal niks. Alleen ‘Ik vertrek’ (met Twitter erbij) en ‘Dit was het nieuws’. Dat boek vind ik wel interessant, trouwens. Nog nooit een Italiaanse thriller gelezen…

Reply
SAS

Ik ook niet, nu een aantal hoofdstukken verder en is zeker een aardig boek. Wel beetje wennen aan de korte hoofdstukken & personages…

Reply
Michelle

Wat een fijne lijst weer! Ik duim met je mee dat je vakantie in december wordt goedgekeurd! Zou fijn zijn.
Wij kijken momenteel weer de nieuwe seizoenen van This is Us en Lethal Weapon. Maar ook The 100 en Desperate Housewives mag ik graag kijken momenteel. Oh en ik zit met veel nieuwsgierigheid te wachten op de nieuwe remake van Charmed!

Reply
Louise

Heerlijke dingen op dat lijstje. Vooral het op de bank wegkruipen met Netflix / een goed boek. Ik kijk nu The Alienist <3 Ook een onwijs goede serie.

Reply
Sheila

Oh ja, de december maand waar ik ook al over schreef die ik best ga missen. De knusse gezelligheid. De winterse sfeer. Ik snap dat helemaal.

Reply
sammie

Homemade brownie, zo lekker! Ik heb al een hele tijd niets meer gebakken, misschien deze winter weer eens wat mee doen. Iets wat meer tijd in een dag lijkt me geweldig 🙂

Reply
Romy

Wat een heerlijk vooruitzicht, je herfstvakantie! Geniet er alvast lekker van, maar dat komt vast goed. Je maakt me trouwens zeker nieuwsgierig naar de film ‘While you were sleeping’. Die ga ik ook eens opzoeken.
Zelf ben ik de laatste tijd gek op leuke tv-programma’s, zoals Boer zoekt Vrouw, Familie Kruys en Ik weet wie jij bent.

Reply
Johanne

Ooh, ik heb While you are sleeping al zo lang niet gezien. Goeie! Samen met mijn vriend kijk ik momenteel El Chapo. En ik wil heeeel graag beginnen aan het nieuwe seizoen van Atypical en Orange is the New Black (en ik loop vast nog met meerdere dingen achter)

Reply
Madelon

Mijn vriend en ik zijn hopeloos op zoek naar nieuwe series haha! We kijken momenteel The Good Place maar daarvan komt er maar elke vrijdag een nieuwe aflevering online, dus in de tussentijd moeten we ook wat kijken. Gelukkig is oktober bij mij halloween/Harry Potter maand dus we kijken de Harry Potter films maar weer opnieuw haha

Reply
Simone

Ik heb net mijn serie Safe afgekeken. Die vond ik erg goed, alleen de laatste aflevering ging ineens wel snel. Ik ben benieuwd of daar nog een nieuw seizoen van komt. Ik ga je tip Elementery eens opvolgen, want nu had ik dus niks meer om te kijken. Thanks!

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *