Internationale Muziekdag 🎼
It’s Monday, time to take over the world

Vandaag is het Internationale muziekdag! Jep, that’t right. Niet dat ik dat wist hoor, maar ik besloot wat vaker aandacht te besteden aan nationale feestdagen: zoals laatst Internationale dag van het hart en over aan aantal dagen Dierendag. Nou heb ik bij dit artikel even een andere insteek aangezien ik hier al heel wat fijne muziekjes deelde.

‘Ieder jaar op 1 oktober is het ‘Internationale Muziekdag’ (International Music Day). Een initiatief van Yehudi Menuhin – een Amerikaans/Brits violist en dirigent. De dag werd voor het eerst georganiseerd in 1975 door de International Music Council – een adviesraad van de UNESCO op het gebied van muziek’ (bron tekst)


Bluetooth Koptelefoon via Bluetooth koptelefoons

Nou is het vandaag Maandag. Ik hoor altijd iedereen om me heen zuchten en steunen, want tsja die drukke werkweek begint weer. Ik zie als ik vanuit werk loop altijd van die bedrukkende en vooral chagrijnige gezichten, helemaal in gedachten of hoor mensen veel klagen tegen elkaar. En waarom? Omdat het Maandag is, terwijl je deze dag ook vol goede moed kan benaderen.

Een nieuwe week in het vooruitzicht. Vol nieuwe kansen & belevingen. Een 7 daags ongeschreven blad. Alles kan gebeuren. En alles kan je ook in eigen hand nemen. Ik ga dus, net als elke dag dan ook fluitend naar mijn werk. Deze uitspraak vind ik echt tof, dat ‘fluitend naar je werk gaan’. Je beleefd er plezier aan & je gaat de week tegemoet vol positiviteit. Namelijk heel belangrijk: ervaar de positieve en mooie momenten.

Lach
Lach alsof je het meent
& meen het ook

Luister naar je favoriete muziek onderweg naar werk. Kijk om je heen als je met de fiets of auto naar je werk gaat of terug naar huis rijdt. Waardeer alle dingen om je heen en het feit dat je een nieuwe week hebt om mee te starten.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Ik wil dan ook iedereen vandaag uitdagen om fluitend deze dag tegemoet te gaan. Welke drukke planningen en deadlines je ook hebt. Waar je ook als een berg tegen op ziet, positive vibes only. Durf jij het aan?

Ga jij altijd fluitend naar werk & hoe start jij een nieuwe werkweek?

Bron idee artikel

Boeken, film/tv & youtube
Previous Story
Next Story

5 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Nicky
  04/10/2018 at 15:59

  Die nternationale muziekpagina had ik even gemist. En inderdaad; ik ga elke dag, ook maandag, fluitend naar mijn werk. Of nee, eigenlijk meer zingend. Of een combi van die twee.

 • Reply
  Louise
  02/10/2018 at 11:33

  Jaa, mooie maandag! Ik heb nooit veel problemen met maandagen, al scheelde het ook wel extra dat ik gisteren na werk een aantal leuke pakketjes mocht ophalen ^^.

 • Reply
  Rianne
  01/10/2018 at 20:23

  Het is vandaag ook de dag van de koffie. Maar als theeleut heb je daar waarschijnlijk wat minder mee.

  Vroeger ging ik fluitend naar het werk. Nu sta ik fluitend op en droom van fluitend werk. Time will tell.

  • Reply
   SAS
   03/10/2018 at 10:48

   Ik heb er inderdaad erg weinig mee als thee leut 😉
   Hoop dat je ooit fluitend naar werk gaat.

 • Reply
  Romy
  01/10/2018 at 07:32

  Wat een mooie positiviteitsboost op de maandagochtend! Sinds ik mijn nieuwe baan heb, ga ik ook zeker blij naar mijn werk. Ik weet nu al dat er een paar leuke projecten en een interview op me liggen te wachten, dus dat maakt dat ik met plezier aan het werk ga 🙂
  Fijne maandag!

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png