Internationale Muziekdag ?
It’s Monday, time to take over the world

Vandaag is het Internationale muziekdag! Jep, that’t right. Niet dat ik dat wist hoor, maar ik besloot wat vaker aandacht te besteden aan nationale feestdagen: zoals laatst Internationale dag van het hart en over aan aantal dagen Dierendag. Nou heb ik bij dit artikel even een andere insteek aangezien ik hier al heel wat fijne muziekjes deelde.

‘Ieder jaar op 1 oktober is het ‘Internationale Muziekdag’ (International Music Day). Een initiatief van Yehudi Menuhin – een Amerikaans/Brits violist en dirigent. De dag werd voor het eerst georganiseerd in 1975 door de International Music Council – een adviesraad van de UNESCO op het gebied van muziek’ (bron tekst)


Bluetooth Koptelefoon via Bluetooth koptelefoons

Nou is het vandaag Maandag. Ik hoor altijd iedereen om me heen zuchten en steunen, want tsja die drukke werkweek begint weer. Ik zie als ik vanuit werk loop altijd van die bedrukkende en vooral chagrijnige gezichten, helemaal in gedachten of hoor mensen veel klagen tegen elkaar. En waarom? Omdat het Maandag is, terwijl je deze dag ook vol goede moed kan benaderen.

Een nieuwe week in het vooruitzicht. Vol nieuwe kansen & belevingen. Een 7 daags ongeschreven blad. Alles kan gebeuren. En alles kan je ook in eigen hand nemen. Ik ga dus, net als elke dag dan ook fluitend naar mijn werk. Deze uitspraak vind ik echt tof, dat ‘fluitend naar je werk gaan’. Je beleefd er plezier aan & je gaat de week tegemoet vol positiviteit. Namelijk heel belangrijk: ervaar de positieve en mooie momenten.

Lach
Lach alsof je het meent
& meen het ook

Luister naar je favoriete muziek onderweg naar werk. Kijk om je heen als je met de fiets of auto naar je werk gaat of terug naar huis rijdt. Waardeer alle dingen om je heen en het feit dat je een nieuwe week hebt om mee te starten.

Ik wil dan ook iedereen vandaag uitdagen om fluitend deze dag tegemoet te gaan. Welke drukke planningen en deadlines je ook hebt. Waar je ook als een berg tegen op ziet, positive vibes only. Durf jij het aan?

Ga jij altijd fluitend naar werk & hoe start jij een nieuwe werkweek?

Bron idee artikel

About the Author

5 Comments

Nicky

Die nternationale muziekpagina had ik even gemist. En inderdaad; ik ga elke dag, ook maandag, fluitend naar mijn werk. Of nee, eigenlijk meer zingend. Of een combi van die twee.

Reply
Louise

Jaa, mooie maandag! Ik heb nooit veel problemen met maandagen, al scheelde het ook wel extra dat ik gisteren na werk een aantal leuke pakketjes mocht ophalen ^^.

Reply
Rianne

Het is vandaag ook de dag van de koffie. Maar als theeleut heb je daar waarschijnlijk wat minder mee.

Vroeger ging ik fluitend naar het werk. Nu sta ik fluitend op en droom van fluitend werk. Time will tell.

Reply
Romy

Wat een mooie positiviteitsboost op de maandagochtend! Sinds ik mijn nieuwe baan heb, ga ik ook zeker blij naar mijn werk. Ik weet nu al dat er een paar leuke projecten en een interview op me liggen te wachten, dus dat maakt dat ik met plezier aan het werk ga πŸ™‚
Fijne maandag!

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *