The Fairytale Tag

Zoals jullie vast wel weten ben ik een enorme Disney fan. Vroeger altijd al geweest en dat is zeker niet veranderd. Van een goede Disneyfilm kan ik op zijn tijd nog steeds genieten. Maar ook zeker sprookjes vind ik tof, ook om te lezen op mijn werk. Zo zijn er zeker wel een aantal sprookjes van vroeger die me zijn bijgebleven. Een tijdje terug kwam ik bij Thuisblijfmama een leuke Fairytale tag tegen, eentje die ik eigenlijk nog helemaal niet kende. Wat voor mij erg tof was, aangezien ik mijn fair share wel heb gehad aan tags de laatste jaren.

Want wat vind ik walgelijk, heb ik een goed geheugen en wat maakt een persoon mooi in mijn ogen? Hieronder 20 vragen sprookjes gerelateerd.

PS: Door Jenn kreeg ik door dat ik deze tag in 2014 al eens heb ingevuld, haha. En dat terwijl hij me niet bekend voorkwam (en ik naar mijn idee in mijn archieven goed had gezocht πŸ˜‰ ) Thanks voor het opmerken! – En mijn wens die ik toen uitsprak is inmiddels uitkomen..


Disneyland Parijs 2012 – Met het oog op bewust bloggen is de foto van mij niet zichtbaar. (Lees mijn disclaimer voor meer informatie)

Rapunzel: Houd je ervan om buiten te zijn? Ik hou er zeker van om buiten te zijn! Graag wandel ik in de natuur, doe alles tussen mijn werk door ook lopend en kan ontzettend genieten van mijn skateritten in de buitenlucht. Genieten van de dieren, het groen en gewoon ‘het zijn’ is echt iets wat ik steeds vaker & vaker doe.

De Zeven Raven: Heb je broertjes en zusjes? Zo ja, hoe is je relatie met hen? Ik ben enig kind, dus heb geen broertjes en zusjes.

De Wolf en de 7 geitjes: Ben je makkelijk voor de gek te houden? Nee, eigenlijk niet. Ik ben altijd wel achterdochtig want wat zou ergens achter zitten? Daarbij heb ik een goede dosis aan realiteit in me, dus denk ik altijd goed over dingen na voordat ik ze zomaar aanneem.

Doornroosje: Hoeveel uur slaap jij per nacht? Tussen de 6 en 9 uur per nacht.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

De Kikkerkoning: Wat vind je walgelijk? Smeerkaas. Zilvervisjes. Tenen.

De Gelaarsde Kat: Heb je huisdieren? Ja, wij hebben 2 katten Ayla & Yara

Belle en het Beest: Wat maakt een persoon mooi in jouw ogen? Hoe iemand met situaties omgaat. Hoe diegene is qua karakter en zijn/haar persoonlijkheid. Ik vind Belle & het beest dan ook een prachtige film: kijken nÑÑst het uiterlijk van iemand. Ik merk dat het zelfs anno 2018 nog voor de maatschappij lastig is om te doen, wat ik jammer vind.

Pinokkio: Wat is je grootste wens? Andere werkuren te krijgen dan de hap-snap uren met veel uren tussendoor die ik vrij ben. Duimen dat er dit jaar wat gaat veranderen, echter heb ik dit niet zelf in de hand.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

De Sterrendaalders: Wat is je meest waardevolle bezit? Van materialistische dingen (mensen/dieren buiten beschouwing gelaten zoals mijn man, katten, vrienden en familie) Mijn trouwring. Maar ook fotoalbums en juist persoonlijke bezittingen met een fijne herinnering of verhaal erbij zijn voor mij belangrijk. Oh. En thee. Dus eigenlijk hoort mijn waterkoker ook onder waardevol.

Mulan: Ben je net zo dapper en vol zelfvertrouwen als Mulan? Dapper weet ik niet, een dosis zelfvertrouwen heb ik de afgelopen jaren wel opgebouwd. Grappig om na te denken over het contrast, aangezien in mijn tienerjaren het daar wel eens aan ontbrak.

Roodkapje: Vertrouw je onbekenden snel? Ik moet iemand wel goed leren kennen wil ik me daarvoor open stellen. Wel ga ik altijd van het positieve uit, totdat mijn vertrouwen wordt beschadigd. Dit hersteld niet zo snel bij mij en laat altijd een litteken na.

Sneeuwwitje: Beschouw je jezelf als mooi? Ik beschouw mezelf als ‘goed hoe ik ben’ Mooi vind ik altijd zo’n uitgesproken woord met daarbij verschillende interpretaties. Want wat is mooi? Ik ben blij met wie ik ben, hoe ik in het leven sta en hoe ik eruit zie. Natuurlijk kan er ‘altijd’wat beter, maar ik kan zeggen dat ik gelukkig ben met mezelf.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Blauwbaard: Noem een zwakte in je karakter. Een zwakte? Ik denk dat alle goede en vervelende eigenschappen je maken tot wie je bent. Als ik er toch eentje zou moeten noemen is het geduld. Ik ben daar niet zo goed in haha.

Sjaak en de Bonenstaak: Welke planten staan in jouw huis? Hoewel ik totaal geen groene vingers heb staan er steed smeer planten in huis. Zo staat er eentje (die we wal jaren hadden, ook in de flat) op de kast, meestal een bosje bloemen op de grote tafel, 2 vetplantjes in de keuken, nog 3 planten en een bamboo plantje in de woonkamer. Verder staat er boven ook nog een plantje in onze slaapkamer. Toch best veel groen voor iemand

Peter Pan: Wat is je (mentale) leeftijd? Zelf ben ik dit jaar 30 geworden, maar ik voel me geen jaar ouder dan 29 πŸ˜‰ haha nee, ik voel me zeker geen 30 maar een stuk jonger. Ik denk eerder een jaartje of 24.

Dory: Heb je een goed geheugen? Ja. Ik weet van alles nog van jaren terug. Wat er is gezegd en wanneer. Ook onthou ik de meest nutteloze dingen zoals teksten van mijn musical van groep 8 (inclusief dansjes) en Disney liedjes die ik vroeger vaak zong.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Repelsteeltje: Lieg je wel eens? Uiteraard. Iedereen doet dit wel eens als leugentje om eigen bestwil. Grote leugens zijn het nooit.

De Nieuwe Kleding van de Keizer: Geef je veel om je kleding? Ik vind het fijn kleding te hebben maar er echt om geven? Ik vind het belangrijk dat ik kleding leuk vind en dat het lekker zit.

De Stuk gedanste Schoentjes: Vind je het leuk om naar feestjes te gaan? Mwah, vroeger was dit leuker dan nu. Ben dan ook de laatste jaren meer een huismu(t)s geworden. Feestjes qua verjaardagen of uitjes eens in de zoveel tijd vind ik dan wel weer leuk.

De Prinses op de Erwt: Ben je gevoelig? Zeker wel, een sfeervoeler. Ik voel direct aan als er met iemand wat aan de hand is. Zeker handig, vooral met mijn beroep.

Wat is jouw meest waardevolle bezit?

Neem je de tag ook over of heb je hem al gemaakt? Laat het me weten (inclusief link) in de comments!

11 reacties op “The Fairytale Tag

  1. Aha! Eindelijk! Er is nog iemand die een hekel heeft aan tenen! Ik ook! Ik ook! En mijn kostbaarste bezit…. Hoewel ze natuurlijk niet echt mijn bezit is, is dat toch – met stip op 1 – mijn dochter.

  2. Tenen? Dat verdient eigenlijk meer uitleg πŸ˜‰ . Niet dat ik iets heb met tenen ofzo. Het is meer neutraal… we hebben ze. Net zoals een oorlel of knieholtes πŸ™‚ .

    Mijn meest waardevolle bezitten zijn foto albums en dagboeken.

  3. Wat een leuke vragen zitten ertussen! Het laatste punt over sfeer aanvullen herken ik helemaal. Ik krijg ook meteen een soort onprettig gevoel als er ergens een nare sfeer hangt. Ook het ongeduldige is herkenbaar. Dat is absoluut mijn slechtste eigenschap (helaas) πŸ˜‰ Mooi om te horen dat je zelfvertrouwen in de afgelopen jaren duidelijk is gegroeid! En ik hoop dat de wens van andere werkuren binnenkort werkelijkheid wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *