HERSENSPINSELS: Dit is hoe het hoort te zijn

Ik zet mijn glas met Jillz neer en doe mijn ogen dicht.
Op dat moment heft ik mijn gezicht op naar de zon. Ik voel de warmte op mijn huid & een licht briesje.
Ik open mijn ogen.Ik zit in onze tuin. Die tuin wat jaren lang een droom leek. Op onze eigen gemaakte steigerhouten bank.
Kijk uit op ons huis. Ons thuis. Wat nog lang niet af is. Zo valt mijn blik op de kozijnen in de tuin, de witte muur waar we nog wat mee willen. De plantenbakken die ik nog moet halen om nog meer groen in de tuin te halen. En dan heb ik het nog niet eens over binnen. Maar het is van ons. Het wordt steeds meer ons.

Gewoon even niets. Niet de frustratie die ik de laatste tijd ervaar. Niet bezig zijn met werk en alles wat daar nog moet gebeuren. Niet aan het lezen of een serie kijken. Gewoon even ontspannen. Met mijn ogen dicht in onze tuin. Stil. Warm. In het moment. Ik sluit mijn ogen weer.

De katten liggen te genieten in de zon. Ik zit te genieten in de zon.
Ik kijk op naar mijn armband met de tekst: Joie de vivre en denk ja. “Joy of living”
Dit is hoe het hoort te zijn.

0

13 thoughts on “HERSENSPINSELS: Dit is hoe het hoort te zijn

 1. zwartraafje says:

  Mooi zo’n hersenspinsel als blogpost. Echt rusten is trouwens iets dat ik nog steeds onder de knie moet krijgen. Vooral het rust in je hoofd – gedeelte vind ik erg moeilijk.

 2. Wendy says:

  Wat fijn dat je je zo kon voelen op dat moment. Ik kan dat af en toe ook wel, maar merk dat ik daar dan achteraf toch ook een soort van spijt van heb. Omdat er dus nog vanalles gedaan moet worden. Blijft een lastige tweestrijd.

 3. PatriciaKleijn says:

  mooi geschreven, wel moeilijk vind ik zelf ervaar ik ook behoorlijke onrust en als ik om me heen kijk dan zie ik vanalles wat gedaan moet worden. frustratie ten top! Moeilijk om dan even afstand daar van te doen..

 4. Amy says:

  Wat een mooi moment, ik kan me helemaal invoelen in wat je beschrijft. Goed om zo nu en dan eens bewust bij stil te staan!

 5. Romy says:

  Wat een mooi artikel en een mooie realisatie ook! Een momentje nietsdoen en stilstaan bij wat je allemaal voor mooie dingen hebt in je leven en om je heen, is soms ontzettend fijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *