Twintigers vertellen: Mijn uitgebreide versie.

Vanaf afgelopen zondag is mijn artikel te lezen bij lieve Amy: Twintigers vertellen: vriendschap. Toen ze met deze rubriek kwam, wist ik meteen aan welke rubriek ik mee wilde doen. Mijn vriendschappen bestaan namelijk al heel erg lang en dit mag zeker niet onopgemerkt blijven. Echter was ik zo enthousiast aan het typen geslagen, dat ik dik over het maximale woorden aantal voor het artikel van Amy kwam. Bij deze wil ik dus graag mijn uitgebreide artikel delen.

Toen ik de oproep las van Amy, was ik meteen weg van 1 rubriek die ertussen stond. Het onderwerp vriendschappen. Hoelang ken jij je vriendinnen al? ‘Bijna allemaal ruim 10 jaar’ En dat schijnt heel bijzonder te zijn. Voor mij zijn deze mensen niet meer dan normaal. Ze zijn al jaren een rode draadin mijn leven, en ik zou niet zonder ze kunnen.

Om even wat dieper op mijn vriendschappen in de gaan: Ik heb 5 hele goede vriendinnen. Niet meer en niet minder. Daarnaast heb ik nog een collegaatje die ik zie als vriendin en een blog vriendinnetje. Echter, zijn deze 5 personen al heel wat langer in mijn leven. Hieronder een klein stukje over iedereen: in volgorde van wanneer ik ze heb leren kennen.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg
Shoot met al mijn vriendinnen Oktober 2015, Ondanks dat ik bewust blog en eigenlijk nooit foto’s deel, vind ik het toch super leuk om even een foto te delen met al deze lieve meiden

Mijn beste vriendin Wendy kende ik al langer dan gedacht. Het schijnt dat wij samen op peuterzwemmen hebben gezeten. Later zijn we elkaar weer tegen gekomen waarop onze moeders elkaar herkende en met dit verhaal kwamen. Wendy was altijd mijn uitgaansmaatje en we hebben altijd de grootste lol samen. Wel hebben we 1.5 รก 2 jaar een pauze gehad door omstandigheden, maar hebben het daarna onze vriendschap weer als van ouds opgepakt. Inmiddels zijn we 10 jaar verder, was ik getuige op haar bruiloft, heb ik haar moeder zien worden en is ze pas ingetrokken in haar nieuwe woning.

Leona ken ik sinds de middelbare school. Ze kwam bij mij in de 2de klas. Wat een lol heb ik met haar gehad. Vooral bij de Economie les. Zij was het lievelingetje van de leraar, ik totaal niet. Je raad het al, 9 van de 10 keer zat ik vooraan en niet naast Leona. Daarna zijn we elkaar een tijdje uit het oog verloren, ze ging om met iemand die ik juist niet meer in mijn leven wilde hebben. Gelukkig heb we na een aantal jaren het leuke contact van vroeger weer opgepakt. Inmiddels is ze gaan samenwonen en pas moeder geworden van een prachtig lief ventje Milan.

Na de middelbare ging ik uiteraard een vervolg opleiding doen: SPW3. De diploma die ik nog dagelijks nodig heb bij het beoefenen van mijn werk in de kinderopvang. Hier ontmoette ik Julie. Een super lief (en klein ๐Ÿ˜‰ ) persoon waar ik super mee gelachen heb. Zo moesten we voor drama heel wat stukjes/liedjes opvoeren, hielden we altijd op de zolder van de school fotoshoots en behaalde we samen ons diploma.

Na SPW3 deed ik nog een vervolg opleiding in de vorm van SPW4: Onderwijsassistente. Ik leerde Sabine kennen doordat we dezelfde stage plaats hadden, in een andere kleuterklas. We hadden op school 2 klassen voor SPW4 en zij zat net in de andere klas. Maar goed dus dat we dezelfde stage plaats hebben gekozen. We hebben het super leuk gehad met de kleuters en kan me nog steeds herinneren hoe we een poppenkast voorstelling deden. Lachen, gieren, brullen. Wat een pret. Soms het verhaal ook compleet anders dan we hadden uitgetypt om te doen.

Na deze 2 opleidingen was ik nog jong en besloot ik nog wat anders te gaan studeren. Communicatie en Marketing. Achteraf ben ik na 1 van de 3 jaren gestopt omdat ik het werken met kinderen toch miste. Gelukkig was deze opleiding niet voor niets geweest want zo leerde ik Laura kennen. Doordat ik weer een vervolg opleiding deed, kwam ik bij wat jongeren mensen in de klas. We deden op de computer soms hele andere dingen dan met de les bezig zijn, konden in een deuk liggen om de klasgenoten van ons (sommige waren echt tรฉ bizar voor woorden) en zongen altijd graag mee met de nummers van Justin Timberlake. In dit jaar kreeg ik ook een relatie met mijn partner M., begon ik bij mijn aller eerste baantje en kochten we ons eerst appartement samen. Al deze meiden hebben de begin van mijn relatie met mijn huidige partner dus geheel meegemaakt.

Wat ook best bijzonder is, is dat ik met alle meiden wel eens tegelijk afspreek. Ze hebben elkaar ontmoet tijdens mijn vrijgezellenfeest in 2012. Het klinkt meteen tussen al mijn vriendinnen wat ik nog steeds erg bijzonder vind. (Alleen Leona was hier niet bij, hier kreeg ik na onze bruiloft pas weer contact mee) Zo houden we soms een high tea, gaan shoppen, ergens lunchen of spreken af bij iemand om gezellig bij te kletsen.

Soms denk dat wel eens: Pfhoe, wat worden we oud. Getrouwd, kinderen, het werkleven, Huisje boompje beestje… Al die jaren en nog steeds zijn mijn vriendschappen me heel dierbaar. We wonen allemaal op een andere plek, niet dicht bij elkaar en toch is het super fijn elkaar vaak te spreken en soms af te spreken.

Wendy, Leona, Julie, Sabine en Laura jullie zijn me super dierbaar en ik zou niet zonder jullie kunnen! โ™ฅ

Heb jij ook vriendschappen die jij koestert?

15 reacties op “Twintigers vertellen: Mijn uitgebreide versie.

 1. Wat mooi om te lezen! Ik begin mij ook steeds meer te realiseren hoe waardevol e mensen zijn die ik al langere tijd in mijn leven heb.

 2. Zo leuk om de volledige versie van dit verhaal op jouw blog te lezen! Je hebt een paar mooie en waardevolle vriendschappen opgebouwd… die moet je koesteren! <3

 3. Wat mooi om te lezen! Ook zo bijzonder dat al je vriendinnen het goed met elkaar kunnen vinden. Hier heb ik die luxe helaas niet. Geeft ook niets, spreek ik gewoon apart met ze af. Net zo gezellig..

 4. Ik ken mijn beste vriendin 32 jaar (en ik ben er 33). Sommige periodes zag ik haar wat minder (zeker toen ik een heel eind verder weg woonde), maar nog altijd besties ondertussen.

 5. Wat een heerlijke blog om te lezen! En ik vind het onderwerp ook bizar. Ik heb namelijk net een blog geplaatst over wat vriendschap voor mij betekent. En mijn invulling daaraan wijkt zo af van de jouwe. Dat maakt dit blog dus extra leuk om te lezen. Ik hoop dat de vriendschap nog lang blijft bestaan. Mooi dat jullie ook samen dingen ondernemen.

 6. Wat super leuk om te lezen! Wat fijn om zulke vriendinnen te hebben! Ik in heb een paar vriendinnen die ik zeker koester!

 7. Wat een leuke vriendschappen heb jij op gebouwd. Ik denk niet dat er veel mensen zijn die nog zo hecht zijn met vriendinnen van de school waarop ze hebben gezeten. Leuk.

 8. Leuk om te lezen! Ik kwam in de eerste klas bij mijn twee beste vriendinnetjes in de klas. Na 14 jaar still going strong onze vriendschap ๐Ÿ™‚

 9. Prachtig dat zulke vriendschappen ook nog steeds kunnen bestaan ๐Ÿ™‚
  Ik ben zelf in de jaren zoveel verandert dat er maar een vriendschap uit het middelbaar is overgebleven en de rest van latere datum stamt. Maar ik ben dan ook bijna dertig ๐Ÿ˜›

 10. Wat een mooie vriendschappen heb je opgebouwd. Altijd fijn als er zoveel lieve mensen voor je klaar staan. ๐Ÿ™‚

 11. Wat heerlijk om vijf zulke goede vriendinnen te hebben, die het ook nog eens goed met elkaar kunnen vinden. Ze klinken stuk voor stuk als bijzondere en dierbare meiden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *