Mijn eigen 4 DIY’s van de afgelopen tijd

June 21, 2015

Jaja een primeur. Mijn aller-aller-aller- eerste DIY post op iliveformydreams in die 6 jaar. Vaak kreeg ik bij enquêtes de vraag naar leuke DIY op mijn blog. Echter ben ik niet zo crea (wel op mijn werk maar dat vind ik toch anders) maar heb de laatste jaren toch wat leuke, persoonlijke DIY gemaakt voor in huis of te geven als cadeau.

 photo diy_zpsvy2tk82z.jpg

Ons gastenboek trouwlijst

Ik wilde wat anders dan een standaard gastenboek die je naderhand in de kast zet (en bijna nooit meer in kijkt) Ik heb dus veel inspiratie opgedaan op internet en kwam uit op het bovenstaande: een gastenboek trouwlijst met naderhand een foto erin van ons. Iedereen heeft een berichtje erop geschreven en deze heb ik later laten inlijsten (deze heb ik op maat laten maken bij een lijsten-speciaalzaak). Hij hangt bij onze voordeur, dus elke dag zie ik hem wel hangen.

Lijst met bijzondere kaartjes

Ik ben iemand die alles bewaard. Alles. Qua kaartjes en andere trips die ik & M. hebben gemaakt. Dit had ik eerst verwerkt in een boekje, echter leek het ons leuk dit allemaal in een lijst te stoppen. Ons kaartje van de eerste date, bioscoop uitjes, kaartjes/tickets van vakanties, concerten en nog veel en veel meer. Hij staat nu in onze wc en is nog niet gevuld. We kunnen dus nog veel meer mooie herinneringen erin stoppen.
* de lijst is verkrijgbaar bij de Action

Cadeau voor mijn vriendinnetje

Van mijn eigen vriendinnetje kreeg ik iets soort gelijks, dus wilde ik graag dit maken voor mijn beste vriendinnetje haar trouwdag: een soort bord met alles van haar trouwen erop. De namen, datum, tijd en leuke accessoires. Ik heb er een tijdje over gedaan alles te krijgen hoe ik het wilde maar ben uiteindelijk erg tevreden. Mijn vriendinnetje was dan ook super blij met haar mooie cadeau.
* de meeste items die ik hiervoor heb gebruikt zijn bij de Action verkrijgbaar. Verder heb ik een oude doos van een scrabble spel gebruikt voor de letters.

Lijst met onze trouw accessoires

Wat moet je eigenlijk met je trouw accessoires? Weggooien natuurlijk niet, maar om ze nu in een doosje te bewaren ofzo?! Na een lange zoektocht vond ik een mooie wissellijst waarin ik onze herinneringen heb gestopt. Ons ringkussentje, 2 mooie foto’s, zijn corsage, strikje van mijn kousenband, een bloem uit mijn boeket en als klap op de vuurpijl: op de achtergrond een stuk stof van mijn trouwjurk (ik had bij m’n jurk een sjaal die ik niet heb gebruikt, mijn trouwjurk is nog heel haha)

* de lijst heb ik na lang zoeken gekocht bij IKEA

Welke DIY hebben jullie wel eens gemaakt?

By SAS

Uit de jaren ’80 ★ theeliefhebber ★ thriller fanaat ★ vrouw van ★ kinderleidster ★ Because when you stop and look around, this life is pretty amazing…

Previous Post Next Post

38 comments

 • Simovic-Vuceljic Natasa

  23/06/2015 at 18:34

  Wat een leuke DIY’s, vooral de verwerking van het gastenboek is echt prachtig :) Liefs! x

 • onderdeblauweregen

  23/06/2015 at 11:46

  Leuke DIY’s en wat een goed idee met jullie trouwfotolijst!

 • Anne-Sterre

  22/06/2015 at 23:04

  Wat een leuke knutselwerkjes, ik vind het ook altijd heel leuk zelf dingetjes te maken. Heb al heel wat DIYprojectjes gedaan.

 • Esmeralda

  22/06/2015 at 19:48

  Ik heb niet echt DIY’s gemaakt maar die van jou zijn erg leuk!

 • sammie

  22/06/2015 at 15:46

  Allemaal erg leuk! Zo blijven die dingen die je normaal bewaard en nooit meer ziet toch in beeld :)

 • Florentine

  22/06/2015 at 13:54

  Wat een geweldige DIY’s!! ♡

 • Kim | lifeisanadventure

  22/06/2015 at 07:35

  Super leuke en originele ideetjes. Leuk om zoiets persoonlijks te maken! :)

 • Nicky

  21/06/2015 at 23:37

  Oei, ehhh. DIY? Do It Yourself neem ik aan? Tellen de beschuit-met-muisjes-broches die ik altijd maakte voor het kinderdagverblijf waar ik werkte mee? Die gaven we aan kinderen die een broertje of zusje kregen. En van verjaardagscadeautjes maak ik meestal wel iets leuks. Die gastenboek trouwlijst is echt heel erg leuk!

 • Simone

  21/06/2015 at 22:03

  Wat een leuke DIY’s! Heb je nu ook het creatieve DIY virus te pakken? :D Leuk hoor!

  1. SAS

   23/06/2015 at 10:50

   Nee hoor, hier blijft het bij haha ;-)

 • Donna Luisa

  21/06/2015 at 20:45

  Wat leuk om te zien! Creatief hoor!

 • Lief meisje

  21/06/2015 at 20:24

  Wat een leuke dingen heb je zelf gemaakt. Ik vind het een leuk idee die lijst met kaartjes.

 • Evelien

  21/06/2015 at 20:03

  Super leuk! Vooral linksonder vind ik heel leuk. Zoiets zag ik laatst op Pinterest, alleen dan voor een pasgeboren baby met de naam, tijd waarop het was geboren etc.

 • Rianne

  21/06/2015 at 19:41

  Ohh die lijst met bijzondere kaartjes, dat is een leuk idee! Ik bewaar ook echt van alles maar dat zit dan maar in m’n portemonnee ofzo te zitten, dit is een leuk alternatief! :)

 • Gina

  21/06/2015 at 19:02

  Dat cadeau voor je vriendinnetje is echt super gaaf! Echt uniek en een geweldig idee!

 • heidi

  21/06/2015 at 17:43

  Wauw zo super alles.
  Ik zelf heb wel een gastenboek van mijn trouw, ik kijk der af en toe in want sta op een plaats waar het echt aantrekkelijk is om steeds in te kijken.
  Wauw dat je gemaakt heb voor je vriendin vind ik nu echt eens mooi.
  ik ben nu wat ideeën aan het zoeken voor mijn nichtje haar trouw om af te geven.
  ga nog een beetje zoeken op internet, want vind het steeds leuker als het iets van je zelf is dat je geeft.

 • bijsaramsades

  21/06/2015 at 17:21

  prachtig

 • Deisy

  21/06/2015 at 14:14

  Wat een leuke ideeën zeg en je bent wel ongelooflijk creatief gewoon hoor dame ;-) X

 • Rowan I My Pink Fairytale

  21/06/2015 at 14:06

  Wat een leuke DIY’s! Ik ben gek op knutselen, alleen maak er niet genoeg tijd voor vrij. Toch wel jammer, want op Pinterest zie ik altijd zulke gave DIY’s voorbij komen!

 • Withlovefroms

  21/06/2015 at 13:58

  Leuke ideetjes!!

 • jackie

  21/06/2015 at 13:48

  leuk he je eigen dingetjes maken…
  dit zijn hele leuke diy’s

 • Billy

  21/06/2015 at 13:28

  oei, ik ben helemaal niet creatief. Kan me niet echt iets herinneren wat ik zelf gemaakt heb… :-)

 • Rianne

  21/06/2015 at 12:40

  Euh… Ik ben niet zo’n doe-het-zelver…

 • Zwartraafje

  21/06/2015 at 11:51

  Ik ben zelf vrij vaak aan het knutselen. De laatste tijd zijn het vooral veel kaartjes, eerder verschenen er ook regelmatig nieuwe sjaals, juweeltjes, versierde cupcakes of kruisjessteek-projectjes. Eigenlijk heb ik nog een massa ideetjes, dus ik hoop dat ik die binnenkort kan uitproberen en op de blog kan posten. Het zullen uiteraard veel boekige items zijn. :)

 • Morgaine

  21/06/2015 at 11:48

  Wat ontzettend gaaf, met andere thema’s heb ik wel hetzelfde gedaan, niet zo heel groots maar altijd wel iets met een persoonlijke touch of net even anders.

  Mijn DIY’s, ik moest het even opzoeken wat dat nu eigenlijk was toen ik weer terug kwam in blogland, hahaha, lijst is eindeloos lang denk ik. Maar ja, als je niet beter weet dan dat je moeder peuterleidster is geweest en daarmee ook heel veel thuis bijzondere dingen deed en maakte voor jubilea etc, maar dan wel in albums welke wel met regelmaat uit de kast komen, nu nog… dan is dat ook niet zo heel erg moeilijk. En elke hobby, die gewoon start kent weer nieuwe reeksen van wat je er eventueel mee zou kunnen doen.

  Zo heb ik ooit kralenbomen gemaakt, maar op den duur raakt je huis vol is je familie voorzien en dus ging ik kleinere takjes en bloemen maken om cadeaux mee op te sieren bijv. Borduren, kan ook erg persoonlijk worden en zelfs met schilderen natuurlijk, heb ik ondertussen mijn familie wel voorzien en vrienden.

  Scrapboeken maken, deed ik al in 1992 bijv met het babyalbum van mijn dochter, toen de naam nog niet bestond, hahaha

  X

 • Kim

  21/06/2015 at 11:25

  Wat ontzettend gaaf! Je bent echt tof bezig geweest.
  Liefs

 • Els

  21/06/2015 at 10:55

  Echt een super leuke DIY’s! Ik wil die met die kaartjes ook echt gaan maken!

 • Nina Simplynspecial

  21/06/2015 at 10:44

  Super leuk gedaan! Dat trouwcadeau is echt leuk, en vooral heel persoonlijk. Ik heb nog niets soortgelijks gemaakt :) Maar je hebt me wel inspiratie gegeven.

 • maroussia

  21/06/2015 at 10:20

  Wat creabea zeg! Heel mooi omzulke herinneringen zo te bewaren. Eigenlijk wel een erg goed idee. Mijn muur is namelijk erg leeg en ik bewaar altijd herinneringen voor een scrapboek, maar dat komt er nooit van. Zeker vaker een DIY doen :) x

 • Nicky

  21/06/2015 at 10:02

  Oei, ik probeerde te achterhalen wat ik het laatste zelf gemaakt had. Maar ik kan er niet opkomen. Kennelijk ben ik niet zo’n creatief persoon.. Haha! De moestuin uitgezonderd natuurlijk. Juist ja! Mijn rekje voor mijn peulen, maar telt dat wel echt mee? ;)

 • Joyce

  21/06/2015 at 09:49

  Leuk! En ik blijf het leuk vinden om mijn gemaakte foto’s zo veel bij je voorbij te zien komen ;)

  1. SAS

   21/06/2015 at 16:28

   Hihi, ik ben nog steeds echt super blij met onze mooie foto’s<3

 • Iris Vink

  21/06/2015 at 09:43

  Oeh super leuk gedaan! De bloem uit je boeket bij de lijst met je trouw accessoires leek heel even op een broodje toen ik de eerste keer keek en nog niet had gezien wat het echt was.

 • Jonne

  21/06/2015 at 09:14

  Wat leuk, heel mooi!
  Liefs. Jonne

 • Monique | WritingMonique

  21/06/2015 at 09:02

  Wauw! Echt ontzettend leuke DIYprojectjes! Ik vind de lijst van trouwaccessoires zo gaaf gedaan! Prachtige herinnering!

 • Madeleine

  21/06/2015 at 08:46

  Oh wat leuk!!!! :) je eerste diy op je blog? Super leuk! Eens moet de eerste keer zijn ;)

 • angelique

  21/06/2015 at 08:32

  Super leuke ideeen!

 • Chantal Huijbregts

  21/06/2015 at 08:31

  Ik heb een een fotolijst van Ikea omgetoverd tot een lichtorgel door er een LED-lichtlijst in te maken. De foto die erin zat was van een zee die binnenrolt, ht licht maakte het tot leven

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *