Been There, Done That: Op reis met Duifhuizen tassen & koffers

Van Duifhuizen tassen & koffers mocht ik koffers uitzoeken om te reviewen.

Welke landen van de wereld heb je al bezocht?
Nederland, Duitsland, België, Griekenland, Engeland, Oostenrijk, Frankrijk & Italië

Welke bestemming staat bovenaan jouw verlanglijstje? Met andere woorden: waar wil je ECHT nog een keertje heen?
Oh er zijn nog zoveel landen die op mijn verlanglijstje staan. Zoals je bij het bovenstaande lijstje ziet ben ik in heel erg veel landen nog niet geweest. Zo zou ik graag een keer naar de Canarische Eilanden gaan, Ierland bezoeken, naar Denemarken gaan…

Wat is jouw meest ideale vakantie? (strandvakantie, shopping trip, culturele vakantie, etc.)
Oh dat is zeker een culturele vakantie! Ik heb altijd een combi van stand/culturele vakantie. M. houdt namelijk meer van een strandvakantie terwijl ik echt van het sight seeing ben. We doen dus altijd een beetje een combi. Ik hou echt super van alle oude gebouwen die landen hebben en de sfeer proeven. Ik wil altijd zoveel mogelijk mooie dingen op de foto hebben als herinnering.

Welke plek vond je zo bijzonder dat je er nog wel eens heen zou willen?
Dit zal voor mijn vaste lezers niet als een verrassing komen: namelijk LONDEN! Ik ben echt die ene keer in 2011 dat we er waren verliefd geworden op deze stad. De sfeer, de omgeving en alles wat erbij hoort. Ik voelde me er helemaal thuis en wil zeker nog eens terug. Een fijn lang weekend vertoeven en de cultuur opsnuiven. Jajajaja, ik heb er nu al zin in!

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg
Tower bridge – Londen 2011


Met wie ga je meestal op reis?
Uiteraard met mijn lieve man! We hebben heel wat fijne reizen samen gemaakt en willen in de toekomst ook zeker wat mooie reizen maken. Hij is mijn vaste reisbuddy en zou me niet kunnen voorstellen zonder hem op vakantie te gaan.

Met wie zou je nog wel eens op vakantie willen gaan? (dit mag iedereen zijn familielid, vriend(in) of beroemd persoon)
Ik zou nog wel graag een lang weekend weg willen met al mijn vriendinnen & aanhang. Lijkt me super gezellig een huisje ergens af te huren (Nederland of buitenland) om daar heerlijk met z’n alle te genieten.

Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?
Nou de wie is denk ik wel duidelijk haha. De wat wordt een boek en waarschijnlijk een kopje thee. Dan vermaak ik me prima. En uiteraard een mobiel, om foto’s te maken van al het moois op het eiland.

Wat zijn 3 essentials die je sowieso mee op reis neemt?
Boeken. Ik neem altijd stapels met boeken mee om lekker ’s avonds buiten of in onze hotelkamer te kunnen lezen. Heerlijk om even te kunnen ontspannen op vakantie.

Een goede koffer
Wij hadden eigenlijk al járen dezelfde koffers. Toen ik er 2 mocht reviewen van Duifhuizen tassen en koffers en hun fijne collectie zag, werd ik meteen enthousiast. M. koos de Samsonite koffer van 75 cm. En pfhoe, wat een hoop ruimte en luxe heeft deze koffer! Hij heeft vier dubbele spinner wielen (met 360 rotatie), een TSA-slot, een tussenschot met dubbele ritssluiting en is echt van alle gemakken voorzien. M. is er nu al erg enthousiast over, terwijl we hem nog niet eens hebben gebruikt!

Zelf koos ik voor de Enrico Bennetti Wieltas Jeans, die eruit ziet als een sporttas. Maar dan op wielen! Super handig, lekker groot (65 x 30) en heeft een hoofdvak, 2 zijvakken, een voorvak en een uitschuifbare trekstang. Zo is deze tas makkelijk voort te bewegen met de 2 wielen die eronder zitten. Hij is van super kwaliteit wat ik zo heb gezien/gevoeld en heeft lekker veel ruimte. Ideaal voor mij om mee te nemen op vakantie, aangezien ik een koffer altijd zo’n gedoe vindt.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

De 2 koffers hebben wij uiteraard (nog) niet kunnen uitproberen doordat we voorlopig niet op vakantie gaan door de verkoop van ons appartement. Echter, wil ik zeker nog een blogje schrijven mochten we ze hebben gebruikt! Dit jaar willen we namelijk toch graag een weekendje weg gaan, om even tot ons zelf te komen ongeacht de verkoop. Ik zal dan zeker nog een artikel wijden aan de 2 koffers en hoe ze zijn bevallen in gebruik.

Edit: We hebben de dag na dit artikel een weekendje weg geboekt! We kunnen dus zeer binnenkort de beide koffer uit gaan proberen.

Mijn mobiel. Aangezien ik echt een fotografie-addict ben en echt álles op de foto wil hebben. Als herinnering, voor blogposten maar ook om eventueel te laten afdrukken. Zo kan ik jaren na de reis nog nagenieten.

Ben je al eens in Nederland op vakantie geweest? Zo ja, waar?
Uiteraard ben ik al meerdere malen in Nederland op vakantie geweest. Toen ik klein was ben ik heel vaak met mijn ouders in Nederland op vakantie geweest en hebben we volgens mij bijna alle provincies wel gehad. Nu ik samenwoon hebben we ook zeker wat mooie reizen in ons kikkerlandje gemaakt. Zo gingen we naar de Borgersteeg in Gelderland, waren we meerdere malen in verschillende accommodaties van Centerparcs te vinden en gingen we als huwelijksreis naar Terschelling.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg
Terschelling 2012

Zou je liever een ski- of een zonvakantie willen hebben?
Oh een té zonnige vakantie vind ik ook niet fijn maar een beetje fijn weer (lees DROOG) vind ik toch wel fijn. Ski vakanties heb ik nooit gehad, afgezien toen ik een jaar of 2 was in Oostenrijk. Niet dat ik daar nog wat van weet maar gelukkig hebben we de foto’s nog 😉

Wat is jouw leukste vakantieherinnering?
Oh dat zijn er heel wat dus ga ik ze proberen kort en bondig hier neer te zetten.

– Onze eerste echte vakantie naar het buitenland alleen was naar Kos in 2008. Echt een super vakantie waar ik nog steeds met een glimlach op terug kijk. We hadden een fijn ressort, lekker eten en heel wat vermaak waar we elke avond konden kijken op het park. Tevens was Kos een prachtige stad om te bezichtigen. We hebben heel wat maffe dingen gezien, zoals het niet mogen doortrekken van het wc papier tot een vrachtwachten die midden op een rotonde gaat uitladen. Echt een super eerste vakantie!

Dieren. Heel maf maar ik kan echt super blij worden van dieren die ik zie. Eekhoorntjes in Londen & Centerparcs maar ook de onderstaande Egel die langs het raam liep in Centerpacs. Zo blij als een kind en super tof dat ik er nog allerlei foto’s van heb. Daarnaast de foto die eronder staat is een ‘hilarisch’ verhaal. Er staat, als je goed kijkt een haas op. M. verklaarde me voor gek maar ik ging met een fototoestel uit het dakraam tijdens onze huwelijksreis om het op camera vast te leggen. Maar, het bewijs heb ik want er staat toch echt een haas op haha.

– Uiteraard vernoem ik hier ook onze huwelijksreis. Natuurlijk in het algemeen al een bijzondere reis maar extra speciaal door Terschelling. Mijn eerste keer op een waddeneiland en WAUW. We hebben genoten van de bruidssuite, het lekkere eten, de sfeer die er hangt op een eiland en van de natuur. Oh god de natuur. We hebben veel gewandeld en veel gefietst. Echt een vakantie om met een zen gevoel op terug te kijken. Onze eerste vakantie als man-vrouw.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Wat is je minst leuke vakantieherinnering?
Eigenlijk heb ik die niet. Wel hebben wij een keer een vakantie voortijdig afgebroken, dat was in Kreta. Het was zó warm dat het gewoon niet leuk meer was en toen besloten 2 dagen eerder naar huis te gaan.

Naar welk(e) land(en) ga je dit jaar op vakantie?
Geen! Misschien dat we nog een kleine mini last-minute boeken naar iets in Nederland of naar Londen. Maar op de planning staat niets. We zijn immers bezig met de verkoop van ons appartement dus weten we niet hoe alles gaat lopen. De vakantie dagen spaar ik liever op om te klussen in onze toekomstige woning 😉

Waar zou je nooit op vakantie gaan?
Er zijn best wel wat landen die me totaal niet trekken. Denk aan Indonesië (Bali), de VS of Turkije. Dit zouden geen landen zijn waarbij ik sta te springen om erheen te gaan. Het zal allemaal prachtig mooi zijn hoor, maar ik heb er geen ‘YEAH’ gevoel bij.

En welke plek vond jij zo bijzonder dat je er nog wel eens heen zou willen?

22 reacties op “Been There, Done That: Op reis met Duifhuizen tassen & koffers

 1. Bali is geen land hé? 😉 Ik zou heel graag nog eens terug willen naar Nieuw Zeeland, maarrrr ik heb nog heel veel landen op mijn lijstje staan die ik nog niet gezien heb.
  Ik word trouwens ook blij van dieren op vakantie. Sta ik ineens een schaap te fotograferen.. niet dat we die in NL niet hebben of zo 😉

  1. Wahahaha…. dat was in Nieuw Zeeland zeker? Want ik heb me daar dus ook schapen staan fotograferen. Alsof ik dat ooit thuis doe! Heeeel herkenbaar 🙂

 2. Krijg spontaan zin om op vakantie te gaan door het lezen van dit blogje! En dat zijn mooie landen waar je bent geweest.

 3. Wat een leuk artikel om zo vlak voor de zomer te lezen. En vooral omdat ik pas veel later door had dat het om een samenwerking gaat. Complimenten, want die standaard reclame blogjes sla ik meestal over 😉

  Enne Londen is voor mij mijn favoriete Citytrip stad! 😀

 4. Je vakantie afgebroken op Kreta? Kon je dan zo makkelijk je vlucht omzetten? Ik zou naar heel veel plekken wel weer terug willen, natuurlijk altijd naar Oostenrijk en Frankrijk. Maar ook Spanje vond ik 3 jaar geleden de moeite waard maar ik denk dat ik nu vooral wel weer een keertje terug zou willen naar Dublin, dat was namelijk ons eerste weekendje weg. Zoiets blijft altijd bijzonder natuurlijk..

 5. Haha, dat van zoveel mogelijk dingen op de foto zetten, komt me bekend voor. Gelukkig houdt mijn vriend ook van veel dingen zien. Ik ben een groot fan van autorondreizen. Elke of om de dag ergens anders slapen.

 6. WAt grappig om ze hier tegen te komen, ik heb zelf daar een tas gekocht voor de vriendin van mijn vader. Hele fijne en snelle service. Had nog nooit eerder van ze gehoord, dus heel leuk om de bevestiging hier te lezen dat ze top zijn.

  Gaaf artikel.

 7. Die koffer ziet er superdeluxe uit, ik hoop dat jullie gauw gelegenheid hebben om ze te gebruiken. Ik zou graag nog eens terugwillen naar Cartagena in Colombia en Istanbul in Turkije. Beide prachtige steden! Wcpapier niet doorspoelen is mijn dagelijkse realiteit, dat moet hier in de prullenbak want het rioolsysteem kan het niet aan. Mijn man vond het juist heel vreemd om het papier in Nederland wél te mogen doorspoelen 🙂

 8. Hey Sas,

  Super leuk om te lezen 🙂 . Ik zou ook graag nog eens weer naar Londen willen gaan. We zouden dit jaar gaan, maar ja dat gaat hem nu niet meer worden natuurlijk haha.

  Liefs!

 9. Leuk om te lezen! Ik ben zelf niet zo’n echte reiziger en na twee keer Rome, Londen en Barcelona te hebben gezien vind ik het wel eventjes welletjes. Vakantie in eigen land vind ik net zo leuk, je moet dan alleen het weer mee hebben. De vakantie naar Zeeland van vorig jaar, vind ik nog steeds de fijnste vakantie ooit.

 10. Oh ik zou zo weer een paar weken naar Amerika willen gaan om daar weer met de auto rond te trekken! Heerlijk land vind ik dat om op vakantie te zijn 🙂

 11. Londen vond ik ook héél fijn (maar duur! – of komt dat omdat ik toen student was?)

  Ik zou héél graag Australië bezoeken, maar mijn angst voor spinnen wil niet meewerken 😉

 12. ROME! Ik wil sowieso nog eens terug naar Rome. Daar was ik vorig jaar en ik heb nog nooit zo’n prachtige stad gezien. Spontaan verliefd <3
  Wat heb je een leuke samenwerking hiervan gemaakt, ik vond het heel leuk om te lezen 🙂

 13. Wat is het een leuk artikel geworden. Wij zouden dit jaar eigenlijk 2x op vakantie gaan. Maar we willen nog zoveel in huis doen, dat we ipv twee keer vliegvakantie nu 1x en dan een midweek CenterParcs doen. Ook heel erg leuk natuurlijk. Je kunt niet alles tegelijk 🙂

 14. Wat heb je een leuke draai gegeven aan je samenwerking met Duifhuizen. Tof artikel! Ik ben met de mijne bezig, dus die komt deze week online! Zou leuk zijn als je dit jaar terug kunt naar Londen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *