Q&A Instagram

Het leek me een keertje leuk weer en Q&A te doen, dit maal via Instagram. Er kwamen heel wat leuke, originele vragen binnen. Bij een aantal heb ik even goed moeten nadenken over de antwoorden. Had je geen vraag gesteld? En wil je toch nog wat vragen? Dit kan in de comments hieronder.

 • x_diana_x vroeg:
 • Welke boeken die je ooit gelezen hebt, zou je nog eens willen lezen?
  Ik lees meerdere boeken nogmaals, het is ook niet voor niets dat ik zoveel boeken aanschaf. Wel wil ik altijd dat er een aantal jaren tussen zit. Ik onthou heel snel de verhalen en dan is het minder leuk om te lezen. Ik zou alle boeken van Camilla LΓ€ckberg nogmaals willen lezen, net als die van Sebastian Fitzek en het boek De laatste schreeuw. Vond het een indrukwekkend boek en is jaren geleden dat ik het heb gelezen.

  Stel dat er geen toekomst meer is in je huidige baan, welke baan zou je dan willen doen?
  Ik heb naast het werken met kinderen altijd al met dieren willen werken. Jaren heb ik geroepen in een dierentuin te willen werken. Nog steeds vind ik het super om daar te lopen, hoewel het een beetje dubbel is. Mooi om al deze dieren te zien, echter zouden ze eigenlijk gelukkiger zijn in het wild.

  Heb je naast thee en boeken nog meer een verslaving?
  Haha ik denk eigenlijk dat dit het wel is.Een andere verslaving is toch wel bloggen. Van de week lag het internet een avond uit en vond het toch wel erg vervelend dat ik geen artikelen kon schrijven, reageren en bezig zijn met m’n blog.

 • Ikbenirisniet vroeg:
 • Als je je hele leven nog maar drie theesmaakjes mag drinken, welke zouden dat dan zijn?
  3. 3. Serieus maar 3? Pfhoe wat een super moeilijke vraag! Ik denk dat ik dan sowieso ga voor de Dutch Blend Tea van Pickwick. De ‘gewone’ theesmaak. Vind ik toch het lekkerste. Daarnaast verse Munt thee en ik denk dat ik dan ga als 3de voor Caramelised pear. Och en ik doe ook gewoon een 4de: Pickwick Chi berries. Kan.niet.kiezen.

 • Nicetobeoutnl vroeg:
 • Wat is het allerbeste boek wat je ooit gelezen hebt en wat vind je van boekverfilmingen?
  Goh, het zijn verschillende boeken van verschillende schrijvers. Eentje kan ik er echt niet kiezen. Ik zet hier mijn best gelezen boeken op een rij (klik op link naar recensie artikel)

 • Sebastian Fitzek – Passagier 23 (Ook nog de boeken Ogenverzamelaar & het vervolg Wijd Open)
 • Camilla LΓ€ckberg – Leeuwentemmer
 • Karin Slaughter – Genesis
 • Kate Brady – De laatste schreeuw
 • Ruth Newman – Vleugels
 • Nora Roberts – De gloed van vuur (en de De Chesapeake Bay Saga: Waterblauw, Zeezucht, Thuishaven en Windvangst)
 • Simon Beckett – De geur van sterfelijkheid

 • Boekverfilmingen vind ik trouwens niks aan. Heb er weinig gezien en die ik heb gezien waren niet bijster goed. Vooral de spannende boeken van Nora Roberts zijn erg slap verfilmt, zoals mijn favo boek De gloed van vuur. Zo jammer, aangezien ze er zeker wel meer van hadden kunnen maken.

 • Patriciakleijn vroeg:
 • Zou je ooit nog meer huisdieren willen en zo ja welke?
  Ik vind 2 katten eigenlijk wel genoeg haha. Het liefste zou ik 10 katten willen hebben maar dit is zeker niet realistisch. Verder lijkt een schildpad me ook wel erg tof om te hebben.

 • Simooone_23 vroeg:
 • Als je zelf een boek mocht schrijven, waar zou het over gaan?
  Over positiviteit. Lijkt me geweldig hierover een inspirerend boek te schrijven. Of een heuse thriller. Eentje waar je de kriebels van krijgt. Lijkt me geweldig om naast mijn favoriete schrijvers in het boeken schap te liggen.

 • Nobodyelsenl vroeg:
 • Als je nu je koffers zou moeten pakken voor de vakantie van je leven, waar zou je naar toe gaan?
  Ik zou graag nogmaals naar Londen willen<3 en als ik een nieuwe plek moest kiezen dan zou het Gran Canaria zijn. Nooit geweest maar lijkt me echt een super mooi land. Maar de eerste keer dat ik mijn koffers weer ga inpakken is voor richting Centerparcs in Augustus.

 • Itswendy vroeg:
 • Als je zelf een theesmaak mocht samenstellen, wat zou het dan worden?
  Wat een mooie vraag, eentje waar ik eigenlijk niet echt antwoord op heb. Er zijn al zΓ³veel thee smaken dat het denk ik moeilijk wordt iets geheel nieuws samen te stellen. Het zou of een soort fruit-achtig smaakje worden of juist een zwarte thee.

  Wat vind je het meest waardevolle aan je blog?
  Het plezier wat ik eruit haal en de super leuke reacties die ik dagelijks krijg. Na zoveel jaren heb ik nog steeds zoveel plezier in het bloggen, iets wat ik van te voren niet had bedacht. Tevens heb ik echt een vaste lezers groep opgebouwd waar ik best trots op ben. Ik krijg steeds meer vaste lezers erbij en inhoudelijke reacties waar echt over na is gedacht. Super leuk om te zien en te krijgen.

 • Liefsvanlieke vroeg:
 • Wat doe je als eerst wanneer je opstaat?
  De wekker uitdrukken en me gelijk aankleden en hophop richting werk. Om 7.00 begin ik al, dus heel erg veel tijd ervoor heb ik niet. Op mijn vrije dagen is het eerste wat ik doe, naast het uit bed komen is thee drinken. DΓ‘n pas kan ik goed wakker worden.

  Wel eens spijt gehad van iets wat je op je blog hebt gedeeld?
  Nee, eigenlijk niet. Dit omdat ik erg bewust bekijk wat ik wel en niet op mijn blog wil zetten. Dingen die ik graag deel met jullie en niet voor iedereen zijn zet ik altijd achter een wachtwoord. Zo kan ik toch m’n ei kwijt en staat het niet open&bloot op internet. Soms vind ik het wel moeilijk om echt persoonlijke dingen online te zetten, bang voor de reacties. Denk aan de 2 blogjes over Dyscalculie 1 & Dyscalculie 2. De reacties zou ik namelijk heel persoonlijk opvatten. Wel is het eerste blogje 1 van de blogjes met de meeste reacties. Ben er dus best wel een beetje trots op, aangezien ik twijfelde of ik het wel online moest zetten.

 • Miesjuh91 vroeg:
 • Wat is jouw droomhuis?
  Een eengezinswoning, met een grote mooie tuin, zolder, ruimte voor een leeskamertje en vooral een grote woonkamer. Met de woonkamer van nu zijn we best wel verwend en zou dan ook zeker niet kleiner willen. Tevens zou een afgesloten badkamer (ik heb nu een badkamer waar je doorheen kan lopen) ideaal zijn, net als een open keuken die bij je huiskamer zit. Misschien een mooie droom voor in de toekomst.

  Als geld en ruimte geen rol zouden spelen, wat voor huisdier zou je dan graag nemen?
  Zoals ik hierboven al zei, 2 katten vind ik zat. Hoewel een schildpad me wel erg tof lijkt.

 • Anneleendebondt vroeg:
 • Wat is je favoriete winkel?
  Ik kom vaak bij boekenwinkels, theewinkels (uiteraard) en vind de Hema ook altijd erg leuk om te neuzen. Voor kleding kom ik vaak bij de H&m.

  Wat wilde je vroeger worden?
  Ik heb eigenlijk altijd al wat met kinderen willen doen, dat is dus goed uitgepakt πŸ˜‰ Daarnaast heb ik jaren geroepen dat ik in een dierentuin wilde werken (met tijgers of otters)

  En heb jij nog een vraag aan mij?

  Aangezien het maar weinig vragen zijn, beantwoord ik ze hieronder in de comments

  40 reacties op “Q&A Instagram

  1. Erg leuk, zo’n Q&A via Instagram. Leuke vragen, tof om je antwoorden te lezen! Wel lastig hoor, om te kiezen welke smaakjes thee je alleen nog maar mag drinken πŸ˜‰ Ik heb nu een kop verse munt naast me staan, yum!

  2. Jaloers op je manier van opstaan…als ik zo vroeg eruit moet sla ik de knop toch altijd weer uit en draai me nog eens om. Om vervolgens de volgende of die daarna mezelf met moeite eruit te schoppen πŸ˜›

   1. Ik ben zelf wel een ochtend persoon, en moet zeggen na bijna 3 jaar zit het wel een beetje in je systeem (ook in de weekenden en je vakantie zucht)

  3. Dit is toch wel erg leuk om te lezen hoor. Haha de dierentuin. Maar hoe ben jij dan tΓ²ch bij de kinderen beland? Waarom “wonnen” de kinderen van de tijgers en otters? Daar wordt ik nu dan wel weer nieuwsgierig van haha.

   1. Deze vraag ga ik binnenkort beantwoorden, aangezien er een blogje online komt waarom het werken met kinderen zo leuk is. Bedankt dus voor de inspiratie door deze vraag!

  4. Wat leuk om je dankzij deze antwoorden weer wat beter te leren kennen. Al ben ik nu wel heel nieuwsgierig naar die Chi Berries van Pickwick. Die ken ik immers nog niet. Zelf kocht ik deze voormiddag nog een hele voorraad Mango-sinaas thee van de Wereldwinkel.

  5. Leuk om te lezen! Een schildpad? Haha! Wij hebben er eentje gehad toen Mich klein was. Was ook wel een grappig beestje. En een leeskamer lijkt me ook lekker. Maar dan wil ik wel een hele grote boekenkast. Met een trapje erbij. Zo gaaf! Onzin eigenlijk want ik lees e-books en die kun je niet in de kast zetten…

  6. Wat leuk al die vragen en antwoorden πŸ™‚ . London en Grand Canarie lijkt me ook echt leuk! En met centre parcs is ook niks mis πŸ™‚ .

  7. Leuke vragen en nog mooiere antwoorden heb je gegeven. Leuk om je zo nog wat beter te leren kennen.
   Als jij ooit een boek over positiviteit gaat schrijven, dan wil ik hem hebben!

  8. Wat leuk om je zo wat beter te leren kennen πŸ™‚
   En ik vind je website er echt heel erg leuk uitzien.

   Het liefst zou ik ook tien katten willen, maar de twee die ik nu heb vind ik ook al heel erg leuk.

  9. Super leuk om te lezen! Mooie en originele vragen heb je gekregen. Leuk om je beter te leren kennen πŸ™‚ . Ik kom ook graag bij de Hema en bij de H&M πŸ™‚ en ik zou ook graag veel katten willen hebben haha, maar ja eentje is voor nu wel genoeg πŸ™‚ lol.

  10. Wat leuk om je zo nog een beetje beter te leren kennen. Als je ooit een boek schrijft, koop ik het meteen! En misschien een vraagje dat je al duizend keer gehad hebt, maar zou je zelf kindjes willen?

  11. Leuk zo’n Q&A! De vraag met de 3 theesmaken vond ik wel origineel haha! Caramelised pear is ook lekker, hmm. Staat bij mij denk ik ook in de top3.

  12. Ah ja ik kwam dit al tegen op je instagram, leuk dat je dit doet! πŸ™‚ Haha random met tijgers en otters trouwens.

  13. Stel je moet Nederland uit, en je kunt gaan en staan waar je wilt op de wereld om een nieuw huis te bouwen of te gaan wonen, op/in welke plaats of plek zou dat worden. Welk werelddeel zou je dan kiezen.

   X

  14. Jeej leuk dat je m’n vraag hebt beantwoord! Ik hou ook van spannende boeken en was dus benieuwd naar jouw tips. Passagier 23 ligt bij mij ook op de stapel om gelezen te worden. Goede keus dus zo te zien. Ken je het boek het meisje in de trein al? Die schijnt ook zo goed te zijn.

  15. Leuke vragen heb je gekregen πŸ™‚ Ik weet dat je trouwdag de mooiste dag uit je leven was. Zou je hem nog een keertje over willen doen?

   1. Uiteraard zou ik hem nogmaals over willen doen, PRECIES zoals hij was<3 Lijkt me geweldig deze mooie dag nogmaals met M. te beleven.

  16. Wat leuk dat je mijn vraag hebt beantwoord! πŸ™‚ mooi dat je van kindsaf al droomde om met kinderen te werken, dan is dat echt je passie! En zoveel leuke vraagjes over thee! πŸ˜‰

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *