Workout challenge: Hoe is het me vergaan?

 photo 5948377aa4bfc2562831849d233406a7_zpst0fmewcu.jpg
(bron)

Challenges, ik heb er al verschillende gedaan. Ik blik even met jullie terug.. Uiteraard mijn eigen projectje #PlukhetGeluk en tevens van mezelf Life needs more happiness. Ik stelde December Missions en was dankbaar met 3 delen van de The Thankfull Project. In een ver verleden deed ik ook mee aan een aantal foto challenges. 100 happy days of Sas, November photo a day en de aller eerste: 30 Day Challenge.

Begin Juni schreef ik over mijn Workout Challenge die ik deze maand zou aangaan. De maand is voorbij, het is al Juli. Hierbij een update hoe het me is vergaan. Wat vond ik fijn, minder fijn, wat heb ik behaald en wat juist niet?

Wat waren de doelen?

• Altijd goed ontbijten
• Minder chocola / snoepen
• Meditatie
• Work-outs doen

Heb je de doelen behaald?

Altijd goed ontbijten
Done. Ook op de dagen dat ik later begin met werk of het weekend ontbijt ik goed. Echter moet ik nog wel op de rest van de dag letten, aangezien het ’s ochtends goed gaat, maar ’s middags vaak vergeet te eten. Zeker dus een puntje om in mijn achterhoofd te houden.

Minder chocola / snoepen
Ik snoep nog wel. En ja ik eet chocola. Maar ik ben me er bewust van en kies vaker voor iets gezondere etenswaren. Iets waar ik voor deze challenge niet bij stil stond.

Meditatie
Een dikke vette zoemer. Niks mee gedaan, hoewel ik de intentie wel had. Vooral met de super fijne app die ik nu heb. Puntje dus om aankomende maand even mee te nemen.

Work-outs doen
Hier ben ik redelijk goed mee bezig geweest. Ik heb een aantal rust dagen (en soms verplicht door mijn PDS) gehouden. Tevens heb ik afgewisseld qua filmpjes. Ik kwam de feed POPSUGAR Fitness tegen op Youtube en daar staan zeker een aantal inspirerende en fijne filmpjes op. De onderste 2 heb ik deze maand regelmatig gedaan. Pfhoe, best ook zwaar maar was na elke oefening wel voldaan dat ik het had behaald. Ook ging het steeds makkelijker, tevens omdat ik wist wat ik kon verwachten.

Uitkomst

Heb ik me geheel gehouden aan mijn voornemens? Nee
Ben ik slanker geworden? Nou nee
Zit ik lekkerder in mijn vel? Ja
Ben ik me bewuster van mijn voeding? Ja
Ging het me daar meer om dan de nee antwoorden? JA.

Ik eet gezonder, ben bewuster bezig met mijn lichaam en wat het nodig heeft. Ik maak betere keuzes en merk dat mijn lijf dit nodig heeft.

Mijn doel is dus zeker behaald en wil dit in de maand Juli gewoon doorzetten. Bewust bezig zijn met sporten, mijn voeding en hoop (met het aankomende fijne weer) het skaten vaker te kunnen doen. Straks in de zomervakantie moet ik werken, maar doordat ik hele dagen werk heb ik vaker een dag geheel vrij. Met mooi weer wil ik zeker weer fanatiek gaan skaten, waarbij de eerste stap als is gezet afgelopen Zondag.

37 reacties op “Workout challenge: Hoe is het me vergaan?

 1. Ookal heb je misschien niet alles behaald, het klinkt wel erg goed! Dat je lekker in je vel zit is het aller belangrijkste, belangrijker dan nog een vinkje hier of daar. Ik ben toch wel erg benieuwd naar die filmpjes geworden.. ik ga eens kijken.

 2. Goed bezig.
  Bewust bezig zijn is stap één. Als je echt zou willen volgen de andere stappen ook 🙂
  Inmiddels lukt het mij ook al aardig. Ik sport zelfs in de ochtenduren voor ik naar mijn werk toe moet. Het is heerlijk. Het werkt verslavend.
  Ga zo door!!

 3. Dat klinkt als een heel geslaagde challenge. Je bewust worden van wat je eet vind ik sowieso altijd nuttig. Want ik moet toch echt weer wat kilo’s kwijt. Ik zal dan ook aardig wat kilometers op mijn racefiets maken. Heel fijn, al vond ik het de afgelopen week wel heul warm…

 4. Goed bezig! Ik vind dat je je heel goed gehouden hebt aan je voornemens. Helemaal niet meer snoepen lijkt me ook erg lastig. Een chocolaatje moet op z’n tijd kunnen toch? 😉 Ik neem me zelf trouwens ook vaak voor om te mediteren, maar het komt er bij mij ook nooit zo van. Haha!

 5. Goed bezig Sas. Stapsgewijze veranderingen zijn ook veranderingen. Rustig doorgaan, dan breekt het lijntje niet.

 6. Nou dat zijn toch al mooie stappen in de goede richting. Bewust zijn is alvast stap 1 en zoals ik het lees gaat dit super goed 🙂 Goed bezig!

 7. Ik zeg, goed bezig en lekker door blijven gaan! Ik moet ook echt weer wat beter voor mijn lichaam zorgen. Sinds vriendlief en ik op onszelf wonen zien we de snackbar vaker dan ons lief is 😉

 8. Goed bezig! Lekker in je vel zitten en bewust zijn van wat je eet is ook veel belangrijker dan alleen maar afvallen! 🙂 Heb je wel eens blogilates geprobeerd?

 9. Je bent hartstikke goed bezig! Goed ook dat je inzicht hebt in wat je eigenlijk het belangrijkste vindt en dat je daarop voort kunt borduren 🙂

 10. Goed bezig zeg. Dat van het mediteren is erg herkenbaar. Ik vind het super fijn om te doen en gebruik zelf de app ‘Calm’, ‘Stop, breathe and think’ of ‘headspace’. Ik wordt er ontzettend rustig van, maar toch doe ik het bijna nooit. Ik ga met je meedoen aankomende juli om meer te mediteren!!

  Die tweede app vindt ik super fijn, want dan kan je ook aangeven hoe je je op dit moment voelt 🙂

 11. Ohh wat moest ik lachen om die eerste foto, hahaha! Mooi stukjes en zo waar dat het uiteindelijk gaat om hoe je je voelt en daarmee is de uitdaging dan zeker gelukt 🙂

 12. Goed bezig zeg! Ik probeer wel vaker van dat soort oefeningen, maar die zijn vaak zo zwaar dat ik er na 3 dagen wel klaar mee ben :’)

  1. haha ik ken het. Met dit warme weer ben ik er ook wel mee gestopt hoor. Maar wil het na dit weekend weer gaan oppakken. Loodzwaar zeg ik je, maar voelt goed als het er eenmaal opzit.

 13. Goed bezig geweest! (zegt de luie donder) 🙂 Ontbijten doe ik nooit doordeweeks als ik moet werken. Heel slecht maar wil er gewoon niet nog eerder voor opstaan en heb ook nooit echt honger dan. Sporten, misschien zou ik deze filmpjes ook is moeten bekijken 🙂

 14. Goed bezig, dat je goed in je vel zit en je bewust bent van wat je eet, lijkt mij ook het belangrijkste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *