Persoonlijke update

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een persoonlijke update schreef. Waarom? Druk. Hoewel ik er echt eigenlijk een hekel aan heb om het woordje ’te druk’ te gebruiken was dit helaas wel het geval. Het kwam mede hierdoor, door de verbouwing thuis, drukte op werk met nieuwe kinderen en wat geneuzel over uren. Het moederschap en het ritme vinden is af en toe lastig. Gebroken nachten door groeipijntjes of andere dingen van Noa. Aan staan. De.hele.dag. Ik was de afgelopen tijd dus juist veel offline te vinden, om mezelf waar mogelijk op te laden.

Een hele toepasselijke quote voor de afgelopen periode. Deze hangt ook in huis. Ik had soms gewoon weg geen zin en nam echt even tijd voor mezelf. Lichamelijk was ik nog niet geheel top in orde. Ik maakte veel wandelingen, keek veel series, was bezig in huis om toch een beetje orde in de chaos door de verbouwing te krijgen. Ik keek The Mentalist af en ook Kastanjemanden (via Netflix), de verfilming van het boek Oktober. Echt een goede verfilming eens voor de verandering dus zeker een aanrader!

Speelgoed van Noa. Overal, voor mijn gevoel. Opruimen, sorteren. Het is op dit moment lastig aangezien onze slaapkamer vol staat met verhuisdozen en de extra kamer uitpuilt met andere spullen die ik ‘even kwijt moest’ . Straks heb ik zeeën van ruimte, maar nu is het even stapelen en mijn ogen soms maar even dicht doen.

Wel merk ik dat het zijn invloed heeft op mijn gemoedstoestand. Ik hou van een opgeruimd huis. Ik hou van orde en logica. Ik kan soms nu dingen niet meer vinden of zijn 100 keer verplaatst. Waar ik wel mee begonnen ben is een online cursus Happy Mommy Mindset #spon waar ik binnenkort uitgebreid over ga vertellen. Even wat meer focus op het moederschap, op een positieve manier. Want tsja soms is het best pittig met een temperament volle 4.5 jarige. Hierin kwam ook het inzicht: je móet niks maar je wil dat graag. Zo krijgen dingen een andere lading. ‘Ik moet de vaatwasser opruimen.’ of ‘Ik wil graag de vaatwasser doen zodat het ruimte geeft in mijn hoofd.’

Ik ben dus veel offline te vinden, heb leuke afspraken staan en wil gewoon vooral even mezelf een beetje terug vinden, gevoelsmatig. Ik kom er wel maar het heeft even tijd nodig, tijd die ik zeker even wat meer neem naast werk & moederschap.

En, hoe gaat het met jullie?

10 reacties op “Persoonlijke update

 1. Omdenken doet veel hé. Ik werk zelf nog steeds met een Tadaa-lijst ipv een To Do lijst. Op die manier kan ik me concentreren op wat er wel gelukt is in plaats van me schuldig te voelen om alle zaken die nog moeten gebeuren en waar ik de kracht of energie niet voor heb. Dat van die schuldgevoelens blijft duidelijk een werkpuntje maar ik ben er gelukkig al in verbeterd en kan (gelukkig maar want het gaat vaak gewoon niet anders) veel zaken beter loslaten. Hier hangt “How a day made you feel is more important than how productive the day was” als geheugensteuntje.

 2. Klinkt wel als een van de beste dingen die je kunt doen als het zo druk is op verschillende fronten, goed ontspannen 🙂
  Wel heel herkenbaar trouwens, dat een onopgeruimd huis op den duur echt op je gemoedstoestand kan werken. Je kunt maar zo lang tegen iets aankijken wat je al een hele tijd stoort. En een andere kijk erop kan natuurlijk al veel schelen. Ben benieuwd naar de cursus!

 3. soms heb je dat van die dagen of weken dat je de behoefte niet hebt en de druk van het offline leven voelt. Ik ben op dit moment herstellende van een zware operatie een hysterectomie wat zowel lichamelijk als mentaal veel vraagt, ik zit sinds december in de ziektewet en ondanks dat ik weinig lichamelijk nog kan word ik soms wel gek thuis maargoed ik hoop eind maart begin april weer rustig dingen te mogen gaan doen

 4. Ken het, hier sta ook overal dozen en moet ik steeds kijken in dozen voor mijn kleren nu al ruime mijn kleding kast verkocht is. De aannemer die de trap komt steken voor de trap naar de zolder, laat ons eventjes zitten en komt maar niet in orde. Dus ik snap je heel goed.

 5. Het zijn natuurlijk sowieso al veel ballen om in de lucht te houden (moederschap, werk, thuis,…) maar als er dan nog zo’n verbouwing bovenop komt. Ik herken de onrust wel die het meebrengt, heb het ook graag opgeruimd in huis, dan is het meestal ook opgeruimd in mijn hoofd. En hoewel het uiteraard een verbetering zal zijn nadien, je moet er toch maar door raken en dat is niet altijd eenvoudig denk ik.
  Goed dat je voor jezelf zorgt en ook rust neemt van het online gebeuren. Kan heel fijn zijn maar ook veel energie vragen.

  Hier gaat het helaas ook wat minder. We hebben onze lieve kattenvriend moeten laten inslapen en heb het er nog steeds moeilijk mee. Heb zelf dan ook nog weer een medische diagnose gekregen…
  Ik probeer dan maar wat afleiding te zoeken met in de tuin te werken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *