Persoonlijk | De start van #projectSas

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Flow Academy

Werken aan mezelf. Voor mezelf. Iets waar ik eigenlijk al tijden af & aan mee bezig ben. Op mijn verjaardag deelde ik een aantal doelen. Dit is precies 3 weken geleden, sinds 2 Maart (de dag na mijn verjaardag) ben ik nóg bewuster bezig met mijn levensstijl. Omgooien? Nee. Dingen eraan toevoegen die ik graag wil toevoegen? Ja. Wegnemen wat niet meer past? Ja dat ook. Hieronder neem ik je graag wat uitgebreider mee in #projectSas en welke 5 dingen ik heb gedaan en ga toepassen.

Volg mijn #projectSas via Instagram

Regelmatiger sporten 🏋🏼‍♂️
Ik wil regelmatiger gaan sporten. Nu het regenachtige weer verdwijnt kan ik mijn skates weer onder het stof vandaan trekken. Ook ben ik elk weekend bezig met work-outs en probeer ik meer te wandelen, bewegen en bewuster ook rust te nemen als balans. Ik wil weer boeken gaan lezen (iets waar ik de afgelopen tijd geen tijd voor heb genomen) en ben lekker series aan het kijken als rustpuntje.

Gezondere keuzes qua voeding 🍎🍓
Eet ik geen lekkere dingen meer? Dat zeker wel. Maar wel probeer ik gezondere keuzes te maken qua voeding. Dat koekje of fruit? Dan het laatste. Regelmatiger proberen 3 eetmomenten (ontbijt-lunch-avondeten) te creëren en hierdoor een ritme aan te leren. Minder te snaaien en me echt te houden aan dat ene stukje chocolade tijdens mijn serie-momentje.

Opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd 🏠
Het is al maanden chaos in huis door de verbouwing, maar er komt orde straks juist erin. Ik kan niet wachten om de zolder opnieuw in te delen en hierdoor ook onze slaapkamer vol met verhuisdozen leeg te hebben. Alles lekker schoonmaken en echt goed en bewust gaan kijken wat we houden & wat weg kan. Ik kan dan de extra kamer met alle spulletjes anders gaan indelen en ook functioneel maken voor Noa. Nu al zin in hoewel het echt een hele hoop werk nog gaat zijn. Uiteindelijk doen we het voor het resultaat. Voor de zomer van 2024 wil ik dat álles een eigen plekje heeft. Rust in huis, rust in mijn hoofd.

Offline & rust creëren 🧘🏼‍♂️
Ik hou ervan en pas het meer & meer toe. Ook niet echt lastig met een stuiterbal van een kind 😉 Ik probeer echt bewust te genieten van de vrije dagen dat ik thuis ben en Noa op school. Ik leg de lat lager en besteed veel tijd lekker offline. Ik lees een boek. Kijk een serie. Doe wat dingen in het huishouden. Ga uit wandelen. Kijken waar ik op dat moment zelf behoefte aan heb.

Happy Mommy Mindset | 21 dagen bewust omgaan met het moederschap 👩🏼‍🍼
Ik kwam een tijdje geleden een toffe cursus tegen die me direct aansprak de Happy Mommy Mindset. Ik wilde, naast zorgen voor mezelf ook zorgen voor mezelf als moeder. Niet dat ik vond dat ik het slecht deed, maar ik wilde weer bewuster terug gaan naar de basis. Even wat reminders krijgen waarom je dingen doet. Iets wat zeker bij deze fase van zelfontwikkeling paste. Ik las de volgende intro en werd hiermee dus direct enthousiast:

Ik wil je graag uitdagen om samen met mij iets te doen wat geweldig werkt en écht heerlijk voelt! Ik neem je 21 dagen mee in de Happy Mommy Mindset.
Je gaat vanuit je eigen ik meer plezier ervaren en genieten samen met je kinderen. Een mooie liefdevolle stap naar meer verbinding met jezelf en je kinderen.

Wie wil dit nou niet met zijn/haar kind/kinderen? Zo heb ik dus 21 dagen deze mindfulness cursus gevolgd en ik ben zeker niet teleurgesteld. Je kunt je aanmelden, krijgt een inlog code en kunt aan de zijkant elke dag een nieuwe opdracht, uitdaging of reminder aanklikken. Wat ik vooral fijn hieraan vond was dat dit op je eigen tempo kon. Sommige weken had ik het té druk en nam ik de week erna de rust om even dingen na te lezen, bekijken of luisteren. Het is heel veelzijdig en heeft afwisseling, wat ik zelf erg leuk vond. Het zijn soms kleine opdrachten om inzicht te krijgen waar je mee bezig bent met het moederschap of even een ‘ohja!’-tje.

Klaar om jou te laten ontdekken hoe het allemaal veel makkelijker kan door te beginnen bij jezelf. Wat als jouw kinderen die positieve energieke ontspannen mama weer zien stralen? Hoe zou het leven dan zijn?
– citaat van Happy Mommy Mindset

Wat het me heeft gebracht? Bewust worden en rust in het moederschap. Het heeft gemaakt dat ik nadenk over de keuzes die ik maak, de toon die ik gebruik en ook even een momentje voor mezelf pak, nadenk en dan pas over ga toch actie. Het heeft een fijn effect op zowel Noa als op mijzelf. Het maakt dat ik soms een stapje terug kan doen. Hem soms even de tijd kan geven net als dat ik soms even tijd nodig heb. Soms is dit het stapje extra en soms even dat stapje terug doen. De balans hierin voelt fijner en maakt dat ik bewust bezig ben met het moederschap.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de Happy Mommy Mindset of heb je interesse in andere, zelfreflecterende cursussen? Klik HIER voor deze inzichtelijke 21 daagse verbinding met jezelf als moeder of misschien past het Soulful Mom traject wel bij jou. Ook start 24 Maart de 3 daagse challenge ‘De kracht van het moederschap’ waarvoor ik me heb ingeschreven. Ik ben benieuwd wat dit me gaat brengen.

Zijn er bepaalde dingen die jij voor jezelf doet of zou willen doen? #selfcare

7 reacties op “Persoonlijk | De start van #projectSas

  1. Mooie persoonlijke doelen waar je je ongetwijfeld goed door zal voelen. Al leken eerst de maartse buien en nu de aprilse grillen er voor te willen zorgen dat het gaan sporten minder uitnodigend lijkt.

  2. Ik vind het echt knap dat het je lukt om offline te zijn, want daar heb ik echt de grootste moeite mee. Toch blijf ik het proberen want ik vind het ook leuk om een boek te lezen of een film te kijken en dat schiet er nu soms bij in.

  3. Knap hoe je dat doet, hoor. Ik ben eigenlijk nooit bezig met doelen stellen of met werken aan mezelf. Ik leef gewoon mijn leven en maak dat zo leuk mogelijk. Maar ik ben natuurlijk ook een stukkie ouder 😉 Ik denk dat het daaraan ligt; ik hoef niet zo veel meer. Mijn kind is groot, ik hoef geen carrière meer te maken. Ik kan gewoon doen en laten wat ik leuk vind. Heerlijk! Ik probeer een beetje fit te blijven en dat is het wel.

  4. Super goed dat je zo voor jezelf zorgt. Jezelf vergeten of onderaan zetten is zoveel makkelijker, maar niet beter. Ik heb geen kinderen, maar wel een puppy-kind. En ook dat is soms zwaar. Maar je leert vanzelf wel je momenten te pakken waarin je even je eigen ding kunt doen (of juist even helemaal niks).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *