Monthly recap | Augustus Highlights

Hij is er weer! Elk jaar in een ander jasje, maar met dit jasje ben ik eigenlijk wel blij. Een overzichtje met dingen die deze maand mooier, positiever en mij gelukkiger maakte ligt de focus op. Juist in deze tijden kunnen we daar wel wat meer van gebruiken. Aan het einde weer het welbekende MOMents, mommy momenten met Noa: quotes, foto’s en alles wat er deze maand met hem gebeurde. Wel in een bewuster jasje gegoten. Een dagboekje, terugblik om later terug te kunnen lezen. Let’s start this month!

Augustus is alweer ten einde. Over 4 maanden is dit jaar alweer voorbij. Deze maand hadden we nog fijn een aantal weken vakantie, had ik heel wat fijne dates staan, waren we 11 jaar getrouwd, keek ik fijne series en was ik met mooie dagen lekker in de tuin / eropuit te vinden. Ook stond deze maand in het teken van de eerste schooldagen van Noa. #kleinejongetjeswordengroot #don’tgrowup. En ik begon uiteraard weer met een nieuw ritme en werkweken.

+ De eerste 3 weken van Augustus nog vakantie πŸ₯³
Het was een fijn begin van Augustus met nog de helft van onze vakantie. We genoten dan ook samen van deze weken, ondanks het wisselende weer. Lees hier uitgebreider over onze vakantie

+ Heel ander ritme na de vakantie 🀨
Ik keek er ontzettend tegenop als ik heel eerlijk ben. Mijn vertrouwde routine wordt in de war geschopt doordat Noa begon met school. Het is even schakelen: alles klaar maken voor zijn school, hem wegbrengen, ophalen, voor mezelf alles regelen voor mijn werkdagen.. Hopelijk na een aantal weken is het meer geland en is dit nieuwe ritme geheel routine geworden.

+ De nieuwe salontafeltjes werd geleverd πŸ›‹οΈ
Yay eindelijk na maanden wachten waren ze daar: onze nieuwe salontafeltjes. Jaren naar gezocht en eindelijk fijne gevonden. En ondanks dat het altijd een gokje is (‘Staat het wel’ ‘Is het wel praktisch…’) ben ik er SUPER blij mee. Wat een fijne sfeer geeft dit in onze woonkamer. Nu dezelfde kleur eettafel nog πŸ˜‰ #projecteettafel

+ Had ik wat fijne dates (ook samen met Noa) πŸ₯‚
De maand van weer wat fijne dates. We hadden een fijne trip naar Avifauna (onderaan dit maandoverzicht uitgebreider besproken) en mijn vriendinnetje kwam langs met haar dochtertje. Ook had ik even off-mama tijd doordat ik met een vriendinnetje lekker ging ontbijten & winkelen. Het was super gezellig haar weer te spreken, lekker uitgekletst en lekker gegeten.

+ Voorbereidingen voor project zolder πŸ“¦
Al die weken vakantie zijn er zoden aan de dijk gezet. De zolder is voor 80% ingepakt en uitgezocht. Wat.een.werk was het maar tevreden dat we al zoveel hebben kunnen doen. Er moet zeker nog een hoop gebeuren (deel van M. inpakken, kasten uit elkaar, ketel verzetten en 2 schoorstenen eruit) maar we zijn zeker al een heel end opgeschoten. Nog 2 maanden en dan komen eindelijk de dakkapellen. Kan niet wachten tot het af is en we er echt van kunnen genieten. Dat gaat nog een leuk klusje (voor M.) worden..

+ Heerlijk series kijken πŸ“Ί
Ik begon aan Wednesday en keek deze in een mum van tijd af. Ondanks dat het niet ‘mijn ding is’ (net als Lucifer en Fringe, terwijl ik daar ook ontzettend van heb genoten) was dit een hele toffe serie. Zeker een aanrader! De trailer trok me al tijden aan dus toch maar gaan kijken. Tijd voor een nieuwe serie. Ik ben begonnen op Netflix met Secret City. Anna Torv speelt hierin (actrice van Fringe – die wil ik trouwens ook weer eens gaan herkijken) en ze speelt dit voortreffelijk. Ik las dat ze hiervoor ook een award heeft gekregen. Toffe serie, hoewel je nog niet geheel weet hoe het in elkaar steekt. Het heeft 2 seizoenen en het laatste seizoen ga ik bijna aan beginnen.

Waar gaat Secret City over? In Canberra lijkt alles goed te gaan. Het is echter niets meer en niets minder dan een pure façade. Te midden van de toenemende spanning tussen China en Amerika, onthult senior politiek journalist Harriet Dunkley een geheim. Door Canberra te onthullen als een stad die draaiende wordt gehouden door grootschalige samenzweringen, komen onschuldige levens in gevaar; waaronder haar eigen. Dunkley is echter één van de taaiste journalisten van Australië en laat zich niet zomaar aan de kant schuiven. (bron)

+ Waren we 11 jaar getrouwd! πŸ’
11 jaar geleden alweer dat we in het huwelijksbootje stapten. Het is een prachtige herinnering om nooit te vergeten; en hoe anders was alles. Ander huisje, andere baan, geen mama.. Ik kan het me eigenlijk niet meer voorstellen. Bekijk hier nog wat terugblik foto’s

+ Tijd voor mezelf β˜•
Ik probeerde waar kon, zoveel mogelijk tijd voor mezelf te creΓ«ren. In deze drukke omschakelperiode was dat hard nodig merkte ik. Ik las wat meer, keek fijne series, was meer aan het bloggen en nam een momentje voor mezelf elke dag met mijn Pranamat (#spon samenwerking die binnenkort online komt, kwam als geroepen) Ik drink thee. Doe soms even niets. Of ben therapeutisch lekker in huis bezig. De ‘hoeven’ lat heb ik iets lager gelegd voor mezelf en probeer zoveel mogelijk naar mijn geest en lichaam te luisteren.

🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡🎡

Luisterde ik veel naar… πŸŽ™οΈ

Deze onderstaande liedjes speelde ik vaak de eerste schoolweken van Noa πŸ’™

MOMents van Augustus

Noa 4 jaar + 1 maandπŸ‘¦πŸ»
Wat wordt je groot. Echt groot als ik naar je kijk. Je was zΓ³ toe aan school en had er zoveel zin in. Je eerste dagen verliepen dan ook vlekkeloos. Je past je aan, makkelijker dan je mama dat doet. Ik verbaas me nog steeds altijd hoe makkelijk je vriendjes maakt en je je eigen meningen hebt. Je kletst de oren van ons hoofd, staat te springen op je trampoline of zit heel geconcentreerd te werken aan je LEGO. Altijd vrolijk maar ook altijd ‘aan’.

Quotes van deze maand

‘Mama noemt me niet alleen lieverd, maar ook lekkerding of schatje’

‘Ik heb pijn in mijn achterknie’ (knieholte)

‘Als jij het zegt, geloof ik jou’

‘Als ik groot ben en ik pas niet meer op je schoot met knuffelen, kunnen we gewoon staand knuffelen’

‘Ik ben wel blij met onze nieuwe tafeltjes’

‘Ik kan je niet horen, ik ben druk bezig’ (tijdens het Lego bouwen)

‘Doe je voorzichtig met mama’s telefoon?’ ‘Off course I am’ *want deze meneer praat aan Engels

Genoten we nog steeds van een super fijne vakantie samen πŸ₯° was het Noa zijn EERSTE schooldag (hieronder uitgebreider) πŸ«πŸŽ’ was hij super veel met LEGO bezig πŸ’ž was hij veel te vinden op zijn trampoline 🦘 hadden we samen wat fijne (kinder)dates πŸ€ΉπŸΌβ€β™€οΈ gingen we een fijne ochtend naar de Natuurspeeltuin πŸƒ hebben we het zindelijk worden even los gelaten i.v.m. school 🚽 speelt hij ook erg leuk met zijn Magformers ⏹️ hadden we een super leuke date in Avifauna (hieronder uitgebreider)πŸ¦… had je een speeldate thuis met M. πŸ‰ kocht je van je eigen centjes nog eens wat LEGO, want dat had je natuurlijk nog niet πŸ˜… waren we sommige regenachtige dagen lekker creatief bezig – verven en zelf slijm maken πŸ§ͺ🎨 bezochten we een aantal speeltuinen πŸ› hadden we samen een armbandje, voor als je ons miste op school ❀️‍πŸ”₯

Mijlpalen en extra fijne momentjes van deze maand ✨

Noa zijn aller eerste schooldag/week πŸŽ’
Het moment was daar. Zijn aller eerste schooldag. Hij was super vroeg wakker en had er ontzettend veel zin in. Ik en M. hadden beide vrij genomen om hem de eerste dag te kunnen halen en brengen. Zonder tranen en met een grote glimlach haalde we hem op. Het ging de gehele week zo goed. Trotse moeder hier hoor! Hij vindt school echt fantastisch en gaat met heel erg veel plezier. Het is even wennen maar Noa past zich beter aan dan deze mama πŸ˜‰ Tevens hebben we samen een armbandje die hij een kusje kan geven als hij ons mist. Werkt perfect en heeft hij een aantal keren gebruikt.

Hadden we een super fijne date in Avifauna πŸ¦…πŸ¦œ
We hadden een fijne date gepland met 2 vriendinnen van mij en 2 kids van mijn beste vriendinnetje. Het was super mooi weer en we hebben een super fijne dag gehad. Vogeltjes gespot maar vooral de speeltuin was favoriet bij de kids. Het was echt even een hele fijne dag weg en Noa heeft super genoten. Ondanks dat hij vorige keer in Avifauna bang was (lees: hysterisch) wilde hij toch nogmaals de Lorres proberen. Na 2 minuten was hij er klaar mee maar hij heeft het toch maar mooi geprobeerd. Een super fijne date om niet meer te vergeten dit jaar.

Hebben jullie nog leuke plannen voor aankomende maand?

7 reacties op “Monthly recap | Augustus Highlights

  1. Wat ziet jullie zithoek er uitnodigend uit. De nieuwe salontafels zijn heel mooi. Zowel qua vorm als door de warme houtskleur. Afspreken met een vriendin en niet bij Bagels & Beans belanden … moet ik me zorgen maken Sas? πŸ™‚ Oh, die uitspraak over het knuffelen wanneer hij groter wordt. <3 Die van tijdens het met de Lego spelen moet ik proberen te onthouden tegen dan manlief me daarbij stoort. πŸ™‚

  2. Wat fijn dat Noa zo goed begonnen is op school. Maar meestal zijn ze er ook echt wel aan toe. Jullie tafeltjes zijn echt superleuk, zeg! Ik heb deze maand twee weken vakantie (eindelijk) en ik ga de verjaardag van mijn dochter vieren. Ze wordt 31. 31! Hoe dan?

  3. Aan een huis kan je toch altijd blijven werken he, hier is dat ook zo. Al is het hier zeker ook vooral mijn vriend die het werk doet en ik het opruimen 😁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *