MOMlife | Onmisbare dingen voor mijn 4 jarige kleuter

Deze producten zijn ter beschikking gesteld door NOUI NOUI

Er zijn van die dingen, die echt wel onmisbaar zijn geworden in ons huishouden. Producten voor Noa die ik al jaren gebruik maar nu hij kleuter is ook nog handig van pas komen. Ik deel met jou graag de must haves waarvan ik denk ‘Had ik dat maar eerder geweten/aangeschaft… ‘ Want soms zie je door alle items die ze hebben voor baby’s en kinderen het bos niet meer.

Voor thuis

Ondergrond protectors
Al eerder deelde ik hele fijne producten van NOUI NOUI: de XL placemat & vloermat. Wederom heb ik een nieuwe vloermat gekozen (door Noa!) dit keer een Dusty Blue, die iets donkerder is en beter in ons huidige interieur past. De oude mat? Die ligt buiten onder Noa zijn zandtafel en vind ik ideaal. Ik was eerst altijd met van die legtegels aan het slepen, maar nu ligt de mat eronder en… klaar! Ik hoef niets meer te verslepen en het is fijn dat hij met zijn water & zand bij de mat speelt i.p.v. door heel de tuin.

De Floor mat is 120 x 95 cm en heel makkelijk schoon te houden. Ik vind het echt ideaal voor onder Noa zijn kinderstoel. Hij knoeit veel en zo blijft ons laminaat gewoon goed. Ook als hij daar aan het knutselen, verven of iets anders doet valt alles gewoon op de mat.

Ook die XL placemat gebruik ik na jaren nog steeds. Ik gebruik hem nog dagelijks en ondanks intensief gebruik is hij in goede staat: net of hij nieuw is. Hij is flexibel en is van erg goede kwaliteit. Ik kan het iedereen met kinderen zeker aanraden om even een kijkje te nemen op NOUI NOUI voor hun fijne producten.

Wasbare Cheeky wipes
Hadden we eerst van die wegwerpdoekjes, is dit zeker een beter alternatief. Er gingen echt pakjes per dag doorheen, nu niet meer. Ik gebruik deze Cheeky wipes voor Noa zijn handjes af te nemen of zijn gezicht te poetsen. Het doosje staat op het aanrecht, vieze doekjes in de wasmand en in de was. Klaar daarna weer voor gebruik.

Kindermessen
Ik kocht een tijdje terug kindermessen voor Noa. Om te helpen groente en fruit te snijden, 3 in verschillende formaten. Ideaal voor onze kleine helper. Alles wil hij zelf doen en met zo’n scherp mes alles snijden. Plus het feit dat ik er dan bij moet staan en nu kan hij lekker zijn gang gaan. Hele fijne aankoop wat we eerder hadden moeten doen.

Leertoren
Ook nog zo’n fijne: onze leertoren. Hij kan fijn zijn handen wassen, helpen met fruit snijden of papa helpen met koken. Hij is in 3 standen te zetten waardoor we hem nu al jaren gebruiken. Veilig, handig in gebruik en ziet er nog stylish uit ook. Hij staat nu wel op de laagste stand dus ik ben benieuwd hoelang we hem nog kunnen gebruiken. Ik kan het voor de zelfstandigheid van je kind iedereen aanraden!

Zipzakjes
Ik gebruik ze voor Noa zijn LEGO te sorteren en heb toevallig pas herbruikbare zakjes gekocht voor Noa zijn school. Hier kan zijn fruit/groente in die hij dagelijks meeneemt. Ik ben erg benieuwd hoe ze gaan bevallen, want ik was zoveel plastic ziplock zakjes kwijt per week. Zonde.

Slaapschaapje
Het was echt maanden geleden een drama met slapen. Het is 3 uur en meneer dacht al dat het tijd was om de dag te beginnen ‘Ik zie licht’. Het was zo onregelmatig, het ritme dat hij nu een slaapschaapje heeft. Ideaal! Hij komt er pas uit als het schaapje wakker is. Of eruit zeg ik? Hij blijft altijd netjes in zijn bed liggen tot ik hem kom halen. Hij wil graag winnen van het schaapjes dus blijft nu steeds vaker lekker wat langer in bed ‘chillen en relaxen’ (zoals hij dat zelf noemt)

Voor onderweg

Seat cushion
Waar ik helemaal blij van werd was de seat cushion. Een opblaasbaar, makkelijk meeneem kussen voor hoge stoelen. Noa is te groot voor de kinderstoelen maar eigenlijk nét te klein voor een grote stoel. Deze seat cushion is daarvoor ideaal! Ik neem hem mee als we ergens gaat eten of tijdens vakantie. Even paar keer blazen, stop erop en hij kan makkelijk zitten.

Noa heeft zelf de Little Wheels versie gekozen, maar ze hebben er een aantal met verschillende leuke printjes. Het is zonder pop, met een elastiekje erom zodat je hem makkelijk aan stoelen kan bevestigen. Het kussen is 51 x 36 cm. Ik heb hem standaard in mijn tas zitten voor als we ergens heen gaan. Noa is er ook ontzettend blij mee en vraagt er vaak naar. Ook op vakantie hebben we hem regelmatig gebruikt.

XL tas
Ik heb na járen nu eindelijk afscheid genomen van mijn luiertas. Wat een fijn ding was dat, maar niet meer helemaal rendabel. Daarom een grote TRVLMORE Rugzak aangeschaft die mee kan op uitstapjes. Verder is de luiertas niet echt meer nodig (en viel ook na jaren uit elkaar). Ik ben erg blij met deze stevige tas waarin alles wel kan. Eigenlijk een laptop tas maar met alle vakjes ook zeker geschikt als we-gaan-op-stap-met-een-kleuter-tas.

Handige anti-lek bekers
Ik hou ervan om bekers op uitstapjes mee te nemen. Druk opzoek geweest naar fijne bekers en een paar gevonden die echt anti lek zijn en handig in gebruik. Ook ontzettend handig om mee te geven naar school, zonder dat ik me zorgen maak over natte tassen.

Wat is voor jou een must have voor baby’s/peuters/kleuters?

8 reacties op “MOMlife | Onmisbare dingen voor mijn 4 jarige kleuter

  1. Zo’n handige zaken. Het kussen al helemaal vermits het amper plek in neemt en je door het bij te hebben altijd gerust bent dat hij comfortabel mee aan tafel kan zitten.

  2. Oké. Ik voel me nu officieel oud. Al die dingen waren er niet toen mijn dochter klein was. Dat opblaaskussen lijkt me super handig!

  3. Hmm, van die kindermessen zijn dus wel wat? Ik heb altijd gedacht: “Hoe dan? Hoe kan het nou scherp genoeg zijn om bepaalde dingen te snijden, maar niet dat ze zich er mee kan verwonden?” En ben heel benieuwd naar je herbruikbare zipzakjes. Ik gebruik de IKEA zakjes voor Demi haar playmobil. Ook voor snacks, broodjes, etc. Maar eigenlijk zo zonde hoeveel plastic ik er steeds mee weggooi.

  4. Wat leuk, die seat cushion! Lijkt me inderdaad heel erg handig. En wij hebben ook kindermessen, maar echt van die broodmesjes dus daar kunnen ze precies niks mee, haha. Vind die mes die Noa heeft wel heel gaaf, zouden de jongens ook héél leuk vinden!

  5. Die cheeky wipes hebben wij ook en worden hier ook heel vaak gebruikt. Ik gebruik ze voor mezelf ook om mijn gezicht te wassen of onder de douche.
    Waar zijn de messen van? Zou voor D. ook leuk zijn denk ik, die wil ook alles zelf doen 😛
    Die mat voor onder zijn stoel is ook wel handig. Toen D. nog baby was heb ik ook naar zoiets gekeken maar wij hadden nog een tegelvloer toen en dat is qua onderhoud wel makkelijk. En nu wordt er gek genoeg amper op de grond gemorst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *