WORK | Hoe beviel mijn eerste werkweek?

Als dit artikel online komt zit mijn eerste werkweek erop bij m’n nieuwe baan. Hoe is het me allemaal bevallen? Hoe is het nieuwe ritme? En hoe besteedde/beleefde ik de afsluiting van mijn oude werk en mijn mini vakantie?

Aangezien ik bewust blog zal dit artikel niet alles bevatten i.v.m. privacy gevoelige informatie die ik liever niet open & bloot online deel. Ik hoop op begrip. Het artikel over mijn werk (link hierboven) is beveiligd. Wachtwoord ontvangen? Stuur een emailtje naar contact@iliveformydreams.com

Hoe beviel mijn eerste werkweek?

Afscheid oude werk

8.5 jaar vaarwel zeggen. Iets wat ik al die jaren heb gedaan en nu eens een andere weg in. Goed zal je denken; en dat is het uiteindelijk ook. Maar ik heb het ook ontzettend lastig gevonden deze stap te zetten. Ik ben een gewoonte dier. Ik weet dat ik aan mijn collega’s heb. Ik weet wat ik toevoeg aan het (oude)team. Ik weet hoe is alles moet regelen. Ik ben er meubilair. En toch voelde dit als een fijn einde, als iets wat zo had moeten zijn. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik mijn nieuwe baan heb en op deze wijze afscheid heb mogen nemen van kinderen, ouders & collega’s.

Het was een emotionele week en eentje waar ik best een beetje tegenop keek. Maar het was goed zo. Ik ben super verwend door ouders, kinderen met cadeautjes en lieve woorden van collega’s. Het einde van een tijdperk, maar wel eentje waarvan ik wéét dat het een stap de goede richting op is.

Genieten van een minivakantie

Na mijn laatste 2 werkdagen had ik (gelukkig) nog een weekje vrij voordat ik bij m’n nieuwe baan zou starten. Heel fijn om niet hop van het ene in het andere te springen maar even de tijd te kunnen nemen alles af te sluiten en fris te starten. Wat ik deze vakantie deed? Ik had een thee-date bij een vriendinnetje, we waren veel buiten te vinden, vierde Koningsdag, had een Play date met Noa, had een lunch date bij Bagels & Beans, ging uit eten met m’n (ex)collegaatjes, startte een moestuintje samen met Noa en genoot veel in onze tuin.

Ik probeerde vooral op te laden en te genieten. Helaas niet altijd gelukt aangezien ik best wel wat (lichamelijke) spanningen had voor mijn nieuwe baan. Ik sliep wat slechter, had pijn mijn nek en m’n PDS speelde op. Toch probeerde ik vooral te genieten. Ik las ’s avonds veel en was wat meer offline hier. Vooral probeerde ik te genieten van de quality time die ik nu had en ga hebben met Noa. Mijn eerste echte vakantie is immers pas weer in Augustus.

Hoe beleefde ik de eerste week?

Meer vrije tijd. De eerste week voelde dit, door lichamelijk ongemak niet altijd zo. Maar het was zeker fijn om even wat meer te GENIETEN van Noa. Heel gek maar ondanks dat ik altijd de ochtenden met hem had geniet ik nu veel meer. Het is zó fijn om niet meer 4 dagen in de week te moeten haasten, brengen, halen, zorgen, nadenken en vooral van alles régelen. Ik heb nu gewoon 3 dagen waarbij niets moet en alles mag. Ik voel me vrijer en ook gelijk een leukere moeder voor hem. Ik moet zeker nog mijn ritme vinden in alles maar uiteindelijk gaat dit helemaal goed komen. Het is even passen en meten wanneer ik wat in huis kan doen. Wanneer ik even pas op de plaats moet maken (want ik ben vrij dus móet er van alles gebeuren in en om het huis) en gewoon even kan genieten van onze zoon die in de tuin aan het spelen is. Of kleurt aan zijn picknicktafel. Of met zijn bellenblaas aan het gieren van de pret is. Het is heerlijk wat meer stil te staan bij deze kleine momenten. Ja ze waren er al maar ik heb het idee dat ik het nu allemaal wat meer bewust mee maak.

En dan het werk?
En toen was daar mijn eerste werkdag. Best wel eventjes naartoe geleefd en gek dat hij eindelijk daar was. Ik heb een fijne eerste werkdag gehad. Leuk om de kinderen en ouders te leren kennen, leuke collega’s en nu nog een beetje wennen aan het reilen en zeilen op de groep. Het is +10 jaar geleden dat ik bij het kinderdagverblijf heb gestaan dus niet zo gek dat ik nog eventjes moet opstarten. Hier ga ik mezelf zeker de tijd voor geven. Al met al heb ik genoten van de eerste werkweek, hoewel ik wel de avonden hoofdpijn had (van alle indrukken) en vroeg op bed lag. Ook had ik mijn 2de werkdag een pittige dag met veel baby’s, huilen, dingen regelen en de poep-details zal ik jullie besparen. Op was ik waardoor ik het weekend extra rustig aan heb gedaan. Zin in volgende week dat wel. Wat gaat het me allemaal brengen en hopelijk gaat alles straks wat meer vanzelf.

En als dit artikel online komt is het Maandag. Een XXL weekend voor mij is dat alweer heerlijk gestart. Een week vol leuke dates op mijn vrije dagen maar ook het inplannen van rustmomentjes. Opladen om weer te gaan.

Hoelang is het geleden voor jou dat je startte met je baan die je nu hebt?

En vertel ook welk werk je doet #nieuwsgierig

About the Author

8 Comments

zwartraafje

Je afsluitende vraag kan ik niet beantwoorden vermits ik niet werk maar ik ben wel super blij voor jou dat die eerste werkweek zo goed is meegevallen. Hopelijk is het fysieke ongemak door de stress bij deze omschakeling ondertussen helemaal verdwenen en kan je volop genieten van de meer vrije momenten. Wel hartverwarmend om te zien hoe de ouders en je ex-collega’s je zo warm hebben uitgezwaaid.

Reply
Darina

Altijd spannend een nieuwe baan, heel goed om jezelf de tijd te gunnen om eraan te wennen. Komt vast goed!

Reply
NIcky

Oh, hahaha! Ja, de poepdetails! Die mis ik niet uit mijn kinderopvangtijd. Lekker dat je tussen je twee banen vakantie gehad en fris kon beginnen. Het is altijd wennen en zoeken naar een nieuw ritme maar dat komt vanzelf. Waar ik nu werk, werk ik al vanaf september 2010. Het is mijn langste tijd bij een werkgever ooit en ik had nooit gedacht zolang te blijven. Maar het werk is heel leuk en mijn collega’s ook. Ik heb altijd heel lang nodig voor ik me thuis voel bij een bedrijf. Maar zover ben ik nu wel. Ik ben hier inmiddels ook meubilair.

Reply
nicole

Spannend zo’n nieuwe baan! Ik kan me goed voorstellen dat je weer even je draai moet vinden. Het is best een grote verandering stel ik me zo voor.

Reply
Simone

Kan me voorstellen dat het even wennen is. Ik ben nu alweer bijna 4 jaar zzp’er als fotograaf. Dat is best een tijdje!

Reply
Zo simpel is dan geluk

Het zal inderdaad wel even wennen zijn op je nieuwe werk, maar waarschijnlijk heb je snel weer je draai gevonden!
Ik werk nu ruim 7 jaar bij mijn huidige werkgever. De tijd vliegt!

Reply
Wanda

Ook al heb je er zelf voor gekozen, afscheid nemen van je oude collega’s en werkzaamheden is en blijft wel een dingetje. Je bent in ieder geval flink in het zonnetje gezet en dat is natuurlijk een mooie blijk van waardering. Ik ben in oktober 22 jaar geleden begonnen bij mijn huidige werkgever, wel in het begin steeds wat andere werkzaamheden gedaan, maar inmiddels alweer ruim 15 jaar op de zakelijke afdelingen en ook dat doe ik nog steeds met heel veel plezier.

Reply
SAS

Wat fijn te horen dat je zoveel jaren er al met plezier werkt. Dat is toch het belangrijkste. Ja ik ben zeker in het zonnetje gezet wat een fijn gevoel gaf voor al die jaren werk.

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *