Mamablogger Tag | Moeder zijn en bloggen?

Bloggen en mama zijn, ik merk dat de balans hier tussen zoeken soms best nog lastig is. Ik heb net een nieuwe baan, ben fulltime mama, wil ook nog tijd hebben voor mijn hobby’s, vrienden/familie en het huishouden. Als ik dan even tijd voor mezelf heb kies ik nu eerder voor een boek of serie te kijken dan artikelen te typen. Toch probeer ik mijn blog zo up to date en leuk mogelijk te houden. Dit keer een tag over het moederschap & bloggen.

Weet dat ik jullie niet ben vergeten maar dat ik nu meer & meer tijd voor mezelf neem en dus steeds vaker offline ben en achterloop met jullie artikelen. Niet altijd bewust maar andere dingen zijn op dit moment even belangrijker. 🌷

Hoelang blog je al en hoelang blog je al over het moederschap?
Ik blog inmiddels al 15 jaar en zo’n 4 jaar (inclusief zwangerschap) over het moederschap en alles wat hierbij komt kijken.

Wat vind je het leukste aan het bloggen?
Het mijn ei-kwijt-kunnen en de interactie met jullie. Het is fijn dingen te kunnen delen, van me afschrijven en er nog 15 jaar nog steeds van te kunnen genieten. Ik vind het nog steeds leuk te zien dat ik echt een grote groep met vaste volgers hier heb, zelf na al die jaren. Ik wil jullie bedanken voor élk bezoekje, elke reactie en elk artikel dat jullie lezen. Weet dat ik, ondanks dat ik door het moederschap minder online ben dit nog steeds super waardeer. ❤️

Wat vind je het minst leuk aan bloggen?
Ik heb al eens eerder kort gemeld dat ik wel eens ontzettend negatieve reacties heb ontvangen op een blogpost van iemand die ik persoonlijk kende. Dit heeft mijn blog nóg meer bewuster gemaakt en op scherp gezet wat ik wel en niet deel. Het voelde in die periode helemaal niet meer goed om te bloggen en had bijna de stekker eruit getrokken. Blij dit niet te hebben gedaan en gewoon nóg bewuster om gegaan met de dingen die ik (graag) deel. Uiteraard is het soms jammer dat ik niet alles ‘zomaar’ kan delen maar het voel wel een stuk fijner. Het is en blijft mijn eigen stukje WWW waar ik op deel wat IK alleen wil.

Op welke momenten van de dag neem jij de tijd voor het bloggen en hoe combineer je dit met het moederschap?
Het is af en toe best puzzelen tussen de vrije tijd die ik heb. Ik neem er in de weekenden & ’s avonds tijd voor maar heb dan ook graag quality time met mijn man, kijk graag series of lees een boek. Het bloggen staat dus soms op een laag pitje, nu helemaal met het hebben van een nieuwe baan. Het combineren is soms lastig maar aan de ene kant makkelijk te kiezen: het moederschap gaat voor wat maakt dat mijn blog wat stiller is dan normaal. Hier komt met mijn nieuwe baan (en dag voor mezelf) wel snel verandering in waardoor ik er meer tijd voor ga krijgen.

Hoe oud wat je toen je voor het eerst mama werd?
31

Wat deel je graag over het moederschap en welke aspecten houd je liever buiten de ‘schermen’?
Ik deel denk ik best wel veel over het moederschap en Noa, het is immers een groot deel van mijn leven en ik heb een persoonlijk lifestyle blog. Lees hier alle artikelen in de categorie Momslife. Ik blog heel bewust en deel géén foto’s van Noa online. Ook zijn 2de naam is niet zichtbaar en ik ben heel kieskeurig geworden wat ik wel en niet van hem deel. Mijn maandoverzichtjes zijn aangepast naar een wat bewustere versie en sommige artikelen over hem staan achter een wachtwoord. Lees hier hoe ik bewust blog. Wachtwoord van een beveiligd artikel ontvangen? Stuur mij een berichtje via contact@iliveformydreams.com

Hoe ziet je gezin er momenteel uit en hoeveel kinderen hoop je uiteindelijk te mogen krijgen?
Ik heb zoals jullie weten 1 kind: Noa van 3.5 jaar, in Juli wordt hij 4. Tot mijn 25ste wilde ik geen kinderen en het zal er dan ook gewenst bij 1 blijven. Maar ik heb geleerd: zeg nooit nooit 😉 Straks ben ik moeder van 5 kids, you never know. #sarcasmenatuurlijk Ons gezinnetje is compleet zo.

Wat is voor jou de ultieme activiteit om te ontspannen die je doet zonder kind/kinderen?
Geen woorden nodig toch? 😉

Wat vind jij het aller leukste aan bloggen? En waarom?

TAG inspiratie

5 reacties op “Mamablogger Tag | Moeder zijn en bloggen?

  1. Fijn toch, dat je meer en meer offline bent en je rust in andere dingen vindt. Goed dat je zo voor jezelf kiest. Wij zijn er wel 😉 .

    Het leukste aan bloggen vind ik toch gewoon het schrijven zelf. Bezig zijn met het bedenken van onderwerpen en het uitwerken van ideeen waar ik compleet achter sta. Maar de interactie met mensen zoals jij ook. Bedoel, zonder onze blogs hadden we nooit gezellig samen een middag thee gedronken 😀

  2. Het is gewoon leuk om stukjes te schrijven, vind ik. En ik vind het heel leuk om bij anderen te lezen. Maar jeetje! Vooral het reageren overal kost veel tijd. Ik loop dan ook enorm achter.

  3. Negatieve reacties zijn zeker niet leuk. Maar gelukkig blog je nog. Zou een gemis zijn in blog-land 🙂 Ik blog inmiddels ook anders dan voorheen. Ik ben ooit begonnen met vrijwel elke dag. Toen een redelijk vast schema. Ik heb vaak blogs in de prullenbak gedaan, om het na een half jaar weer te missen en een nieuwe te beginnen. En nu blog ik gewoon als ik zin en inspiratie heb. Geen moeten meer, maar gewoon lekker schrijven als ik dat wil. Daarmee heb ik niet super veel volgers meer als vroeger, maar wel een vast groepje nog steeds en dat vind ik heel leuk <3

  4. Leuk om te lezen en veel herkenbare dingen! Voor mij is het leukste toch ook mijn ei kwijt kunnen en de interactie, al moet ik zeggen dat ik het echt enorm zie teruglopen. Dat vind ik dan wel weer jammer maar zelfs als niemand nog zou reageren, zou ik toch nog schrijven want dat is toch de hoofdreden om mijn blog bij te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *