Home sweet home | Ideeën voor in onze woning tot uitvoering brengen

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Veneta

Aanpassingen in huis, de laatste jaren kan ik echt echt wat meer bij stil staan en me er echt in verdiepen. Zoals ik al eerder heb aangegeven is dit echt mijn droomwoning. En steeds meer wordt het een beetje ‘ons’. Steeds meer raakt het af. Er staan nog grote projecten op de planning zoals het leeg halen van onze zolder (dat gaat een flinke klus worden en staat vol😅🥲) aangezien we eind dit jaar 2 nieuwe dakkapellen gaan krijgen. Maar ook de extra opslag kamer krijgt nog een make-over en zo ben ik kamer voor kamer, kastje voor kastje bezig alles te ordenen en ook meer sfeer te geven in ons huis.

Altijd inspiratie & ideeën

De afgelopen jaren ben ik steeds meer bezig geweest met de inrichting van ons huis. Zo heb ik ook een hoop prularia weggedaan en alleen de spullen gehouden die echt een betekenis hebben. Zo is het minimalistisch en ook nog eens makkelijker schoon te houden 😉 Ik ben echt meer van de kwaliteit geworden en denk bewuster na over dingen aanschaffen. Zo ben ik gestart met de woonkamer: een nieuw vloerkleed, nieuwe kussens, minder boekjes in het zicht… Maar ook zeker iets meer kleur. Zo maakte we een vak in de woonkamer (te zien op de kopfoto) en plaatste hier wat toffe foto’s in. Nog steeds echt ontzettend blij mee. Ook wilde we nog meer kleur in huis, aangezien alles al zo was toen we het kochten: neutraal. Nu hebben we een aantal pilaren in huis dezelfde kleur gegeven als het foto vak. Echt een groot verschil en voelt wat sfeervoller in huis. Zie hieronder de before & after foto’s.

I.v.m. bewust bloggen is niemand op de foto’s zichtbaar (Lees mijn disclaimer voor meer informatie)

En de ideeën zijn uiteraard nog lang niet op! Zo wil heb ik genoeg slaapkamer ideeën en willen we wat doen met de verduistering in onze slaapkamers. We hebben nu lange gordijnen, zowel in onze als in Noa zijn slaapkamer. We zouden daar graag vouwgordijnen op maat willen hebben zodat het écht donker is & dat de verwarming zijn warmte kwijt kan. Nu hangen er gordijnen voor of we vouwen ze op de vensterbank, niet ideaal kan ik je vertellen.

#oudefoto I.v.m. bewust bloggen zijn ik & M. niet op de foto’s zichtbaar (Lees mijn disclaimer voor meer informatie)

Ook wil ik nog wat nieuwe stellingkasten aanschaffen en vooral ordenen. Ik ben al een hoop via Vinted aan het verkopen (voor interesse in mijn profiel lat een berichtje achter) en ben een hoop aan het weggeven, wegdoen. Het voelt fijn om steeds meer ruimte, letterlijk & ook figuurlijk te krijgen in huis. Straks met de nieuwe dakkappellen hebben we ook meer bergruimte wat zeker heel wat gaat opleveren.

Wat zou jij nog graag in huis willen aanpassen/aanpakken?

8 reacties op “Home sweet home | Ideeën voor in onze woning tot uitvoering brengen

  1. Wat leuk en mooi, de kleur van die zuilen. Jullie huis is echt gezellig. Kan me zo voorstellen dat het inderdaad je droomhuis is.

    Ik moet vooral nog een keer grondig opruimen en grote schoonmaak houden maar het komt er maar niet van. Nu ook weer het tuinseizoen begonnen is, zal het er nog minder inzitten. Misschien dat stukje bij stukje doen.

  2. Heerlijk dat opruimen! Heb ik ook gedaan en er komt gewoon geen nieuwe zooi binnen (maar ik heb makkelijk praten; ik woon alleen). Ik zou wel graag een andere keuken willen. Maar is wil ook wel weer eens verhuizen dus ik laat het maar even zo.

  3. Een beetje kleur in huis maakt het toch even wat levendiger. Hebben jullie mooi gedaan!
    Zelf ben ik nog volop bezig met het aankleden van mijn huis. De belangrijke dingen zijn er, qua aankleding wacht ik eigenlijk gewoon tot ik tegen iets leuks aan loop.

  4. Een beetje kleur in huis kan zoveel doen he! Wij wachten momenteel op ons nieuwe bankstel. We hebben ook al een beetje het kantoor/hobbykamer aangepakt. Daar wil ik nog een foto die ik heb gemaakt voor groot laten afdrukken en ophangen. Verder geen grote veranderingen op het moment op de planning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *