Een nieuwe start, in alle opzichten

He. Hallo. Ik heb het idee dat het echt eeuwen geleden is dat ik een artikel maakte. Druk met mijn nieuwe werk, andere prioriteiten en een ander ritme. Een nieuwe start, zo voel het aan alle kanten met een nieuwe werkgever & nieuw ritme voor mij & mijn gezin. Ik ben dus vooral bezig om zelf rust te vinden en een fijn ritme te vinden met deze nieuwe uitdaging.

Een nieuwe start, in alle opzichten

De afgelopen tijd is het ontzettend hectisch geweest, juist dus een periode om wat meer offline te ontspannen tussendoor. Ook Noa was nog ziek tussendoor waardoor onze nachten niet echt fijn waren. Tel dat erbij op dat ik een nieuwe werkgever heb, nieuwe werkdagen & tijden, nieuwe kinderen, ouders & collega’s moet leren kennen en het gelijk een eerste drukke week was met gesprekken & overleggen. Over een tijdje zal ik een uitgebreider artikel maken over mijn nieuwe werk, na mijn proefperiode. Het voelt als een nieuwe start. Aan de ene kant fijn, aan de andere kant is het ontzettend wennen.

Wat ik dus deed was werken, mama zijn en daarnaast veel theetjes drinken, lezen & series kijken. Elementary is geheel afgekeken dus dit zeg wel hoeveel uur ik voor de tv heb gezeten 😉 Het was een nieuw ritme vinden; waar ik eerst het begin van de week vrij was heb ik nu volle werkdagen. Heel fijn maar wel even wennen met alle huishoudelijke taken en het moederschap. Ik breng Noa nu 2 ochtenden vroeg weg, 1 dag vroeg naar de oppas en heb ook een dag oppas aan huis. Voor mij echt even fijn dat dit allemaal zo kan. Nu ik dit typ staan na 2 volle werkdagen de was en de vaatwasser op me te wachten maar ben i.p.v. eventjes lekker serie gaan kijken en dit artikel aan het typen. Iets met selfcare en even kijken hoe ik dit volgende week anders inplan.

Mijn nieuwe werk? Ik ben blij. Blij met de keuze, blij met de werkdagen/tijden en blij met de werksoort. Ik voel me al direct thuis en heb ontzettend fijne collega’s. Wel ben ik elke dag ontzettend moe na mijn werkdagen. Zoveel nieuwe gezichten en indrukken die te verwerken zijn. Ik merk dat ik hierdoor soms slecht slaap door rare dromen of meneertje Noa staat ineens ’s nachts naast mijn bed of slaapt al nachten niet door. Het was bikkelen om dit allemaal een beetje bij elkaar te houden en precies de reden dat ik wat meer ontspanning en rust zocht. Het is dus even zoeken naar een nieuw ritme, eentje die zeker wel op zijn pootjes terecht komt.

Jullie zullen dus zeker meer van me hier horen, ik zal meer jullie artikelen bij lezen (want foei, er staan er al weer 125 te wachten) en er komen ook weer wat leuke samenwerkingen aan inclusief zelf ook nog wat leuke blog ideeën. Jullie zijn dus zeker nog niet van me af 😉

En hoe is het met jou?

About the Author

admin

9 Comments

Giovanna Jansen

Fijn dat je het naar je zin hebt op je nieuwe werk. Logisch dat je zo moe was/bent. Een ander ritme, andere omgeving, nieuwe dingen; dat heeft tijd nog om helemaal eigen te zijn.

Reply
zwartraafje

Het kan niet anders dan dat dit een grote aanpassing voor je is maar ik hoop dat je er snel je eigen ritme in kan vinden en dat alles weer wat vertrouwd gaat aanvoelen. Wel super fijn dat het je het al meteen goed bevalt op je nieuwe werk.

Reply
Geke

Wat fijn dat het nieuwe werk zo goed meevalt. Helemaal de juiste beslissing dus!
Maar kan me wel voorstellen dat het ondanks het fijn is, het natuurlijk nog veel energie kost omdat je helemaal geen automatisme erin hebt en alles nieuw is. Maar dat komt vast snel goed.
En ja, ook het ritme van je gezin weer zoeken is niet zo evident. Zeker ook nu Noa groter wordt.

Ik moet zelf ook weer beginnen met een ritme te zoeken. Na een paar maanden niet gewerkt te hebben, begin ik weer. Nog altijd zzp dus baas over eigen agenda. Maar het wordt zoeken om een goeie balans te vinden… en het resultaat van mijn pauze niet gelijk ongedaan te maken door te overdoen.

Reply
Tamara

Blij dat je het goed stelt op je werk! Het is weer even allemaal wennen en een nieuwe structuur, maar komt helemaal goed!

Reply
Irene

Het zal inderdaad een grote aanpassing zijn! Normaal ook hé als je een ander werkritme volgt. Ben zelf ook van 4/5de naar voltijds werken gegaan en moest ook wel wennen maar heb wel het gevoel dat het wat op zijn pootjes terecht is gekomen. Dat komt bij jou ook goed!
En zo fijn, die oppas aan huis!

Reply
nicole orriens

Ik kan me heel goed voorstellen dat het even de kunst is om een nieuw ritme te vinden bij zo’n verandering. Leuk dat je weer een bericht hebt geschreven.

Reply
Nicky

Fijn dat je nieuwe baan goed bevalt! En inderdaad, even het ritme zoeken en dan loopt het straks weer op rolletjes. Pas goed op jezelf! Hier reilt en zeilt alles. Je hebt niks spannends gemist, hooguit wat uitstapjes van Uncle Bob.

Reply
Simone

Wat goed en fijn om te lezen dat het tot nu toe (los van het wennen) zo goed gaat. Met mij gaat het nu wel weer wat beter, maar ik merk nog wel dat mijn energie niet op het niveau is wat het was. Hopelijk komt dat snel weer terug.

Reply
Wanda

Leuk om even een kleine update te lezen hoe je nieuwe baan tot nu toe bevalt. Het heeft zeker tijd nodig om dan even weer de balans te vinden en ook weer het ritme te vinden waar je je dan prettig bij voelt, maar dat komt ongetwijfeld goed!

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *