MOMlife | Schuldgevoel als moeder loslaten. Count your blessings

Deze producten zijn ter beschikking gesteld door Pinkavenue

Ik werd moeder. 3 jaar geleden alweer. Met heel erg veel liefde en een gratis portie zorgen & schuldgevoel erbij. Dit maakte dat ik mezelf toch wel op de laatste plaats plaatste op mijn to-do-list. ‘Dat kan ik wel een andere keer doen, het is niet noodzakelijk’ ik stond tenminste op het lijstje, dat was al een stap vooruit. En hop daar ging mijn eigen vrije tijd. Om huishoudelijke dingen te doen, afspraken te maken voor Noa, spelletjes te spelen met hem of om er even met hem op uit te gaan. 100% focus op het moederschap want die kleine lieve man van me verdiend niet anders. Maar hij verdiend ook een moeder die opgeladen is en zichzelf ook tijd gunt. En dat laatste ben ik de afgelopen maanden hard mee bezig geweest.

MOMlife | Schuldgevoel als moeder loslaten. Count your blessings

Wat ik nu anders doe

Ik plan meer me-time in dan anders. Even géén mama zijn maar even gewoon ‘mezelf’. Lekker lunchen of shoppen met die ene vriendin. Even lekker bloggen. Even serie kijken voor mezelf. Even dat momentje in de ochtend met een mok thee. Die douche sessie die ik net even iets langer laat duren met een heerlijke mouse. En soms ja, bekruipt dat schuld gevoel me alsnog. Ik druk hem wat vaker de kop in. Mijn kind komt niets te kort, vooral niet als ik juist voor mezelf zorg. Zorgen voor jezelf, dan kan je pas goed zorgen voor een ander.

Ja Noa zit sommige dagen wat vaker achter de tv. Zodat ik even een aflevering van Castle kan kijken en hij kijkt (gezellig) Cocomelon. Ja ik laat hem wat vaker lekker alleen struinen in de achtertuin waarbij ik dan (zoals te zien op de kopfoto) lekker geniet van een theetje. Ik zet wat vaker een EIGEN muziekje op (en dans hier dan op met hem) i.p.v. kinderliedjes of Jokie & Jet (wat hier dagelijks veel aanstaat). Ik ben minder streng voor mezelf. Ik hoef geen 24/7 in het teken te staan van moeder zijn. Grotendeels wel, maar balans daarin vinden is erg belangrijk.

Waar ik sinds kort ook extra van geniet? Mijn nagels een goede beurt geven. Klinkt gek maar het is echt even een momentje voor mezelf. Ik gebruik weinig tot geen nagellak. Mijn tenen zijn altijd met een donkere kleur of zwart gelakt en mijn vingernagels zijn altijd met een doorzichtige laag ter versteviging. Toch altijd als mijn nagels op orde waren voelde ik me weer ‘herboren’. Het was dus zeker tijd om eens wat anders te proberen waar ik iedereen over hoor: gellak. Via Pinkavenue kreeg ik deze kans, zelfs met een echte 24W UV/LED lamp erbij! Zo kreeg mijn momentje voor mezelf een hele andere dimensie. Ook koos ik wat out of the box gellak kleuren om te proberen. Ik zette een mok van die lekkere koffie en ging aan de slag met nagellakremover om te kunnen starten.

Ik las hoe je deze nagellak het beste kon aanbrengen en mijn eerste gedachten: ‘Wat een werk’! Ik ben gewend een laagje erop te doen en klaar. Hier moesten een aantal lagen van verschillende lakjes op om je nagel te beschermen en te laten hechten. Braaf volgende ik de instructies en het ging eigenlijk hartstikke makkelijk. Af en toe even mijn voetjes onder de lamp om te harden. Zoals je ziet heb ik het momentje tóch gepland met Noa erbij. Die me hielp met op de knop drukken en af en toe even polshoogte nam of het eronder wel goed ging 😉 Note to self: volgende keer toch eens doen zónder kind erbij & de laagjes er wat dunner opbrengen.

De laagjes nagellak zaten erop en ik ben echt dik tevreden, vooral voor een eerste keer dat ik dit doe. Ook met het mint blauwe kleurtje. Eens even wat anders op mijn nagels. Ik ga zeker nog wat andere kleurtjes aanschaffen om te kunnen afwisselen.

Als het goed is blijft het 2 weken zitten waarna ik het kan bijwerken of geheel afhalen. Ik ga denk ik voor het laatste zodat ik het andere kleurtje weer kan proberen. Ik ben echt ontzettend benieuwd hoe het over die weken eruit ziet en hoe het eraf gaat. Ik ben fan en ga dit zeker elke keer gebruiken voor op mijn nagels.

Momentjes voor mezelf. Ik koesterde ze al maar nu als mama zijnde helemaal. Vorig weekend door Noa die ziek was ging mijn fijne momentje voor mezelf niet door. Pech en door. Een nieuwe plannen. Nagels lakken en bijhouden wordt elke maand een momentje voor mezelf om er helemaal gestyled uit te zien.

Gebruiken jullie wel (eens) gelnagellak?

En welk momentje is voor jullie écht een momentje voor jezelf?

About the Author

8 Comments

Geke

Goed dat je de tijd neemt voor jezelf af en toe.

Ik gebruik geen nagellak. Met een hobby als tuinieren is dat verloren moeite 😉
Mijn teennagels zou ik wel een keer willen doen, dat lijkt me wel nog haalbaar. Maar ik ben er gewoon allemaal niet zo handig in ook moet ik bekennen, dat speelt ook wel mee.

Reply
Saar

Ik wil ook nog steeds aan de gellak maar heb het nog niet (durven) aanschaffen. Ben benieuwd hoe het je bevalt.

Reply
Giovanna Jansen

Goed van je, tijd voor jezelf is zo belangrijk, juist om een fijne moeder te kunnen zijn. Precies wat je ook schreef: zorg eerst voor jezelf, zodat je voor anderen kan zorgen.
Ik heb om die reden nog nooit die gellak geprobeerd, omdat ik ook denk: wat een werk. Maar als het echt twee weken blijft zitten en je het maar twee keer per maand hoeft te doen, is het het misschien wel waard ja. Ik ben dus heel benieuwd of het zo lang blijft zitten en jij het dus het werk echt waard vond.

Reply
Johanne

Goed bezig Sas! Het is soms zo nodig om goed voor jezelf te zorgen om goed voor je kindje te kunnen zorgen.

Ik gebruik eigenlijk nooit nagellak omdat het zo snel afbladert, maar gellak lijkt me wel iets voor mij.

Reply
Nicky

Je hebt ook gewoon tijd voor jezelf nodig. Daar is niks mis mee. Ik heb altijd nagellak op mijn tenen (doet de pedicure). Toen ik een weekend naar Brugge ging, heb ik mijn vingernagels gelakt. En daarna vond ik het zonder zo kaal dat ik dat nu nog steeds doe. Ben benieuw hoe de gelnagellak uiteindelijk bevalt!

Reply
Simone

Ik heb al een paar jaar gellak, niet voor mijn tenen maar wel voor mijn handen. Ongeveer elke 2 weken wissel ik van kleur. Normaal kun je er langer mee doen, maar mijn nagels groeien vrij hard en ik haat uitgroei.

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *