Monthly recap | September Highlights

september 30 2022

Zoals aangegeven in 2021 ga ik zeker met deze reeks door in dit nieuwe jaar. Een terugblik van afgelopen maand d.m.v. foto’s, stukjes tekst en gifjes. Dingen die deze maand mooier, positiever en mij gelukkier maakte ligt de focus op. Juist in deze tijden kunnen we daar wel wat meer van gebruiken. Aan het einde weer het welbekende MOMents, mommy momenten met Noa: quotes, foto’s en alles wat er deze maand met hem gebeurde. Een dagboekje, terugblik om later terug te kunnen lezen. Dit keer in een nét iets ander jasje gegoten dan je gewend ben. Let’s start this month!

Dit was alweer September. Nog een paar maanden en we naderen alweer 2023.. God wat is dit jaar veelbewogen geweest en hard gegaan. Maar daarover natuurlijk een uitgebreide terugblik in December in ‘Het jaar … ‘ Genoten van September, nog deels op vakantie in Terschelling en een weekje thuis. De maand van mooi weer afgewisseld door fikse regenbuien. Wisselvallig, wat zeker een woord is voor deze maand. Ik genoot van mijn fijne hobby’s, kreeg vele leuke samenwerkingen binnen en er waren zeker heel wat mijlpalen van Noa.

Ook zal ik een klein stukje meenemen vanuit Augustus. 29 Augustus gingen wij op vakantie naar Terschelling, deze is dus niet meegenomen in het vorige maandoverzichtje. ⚓⛵

+ Hadden wij een fijne vakantie op Terschelling ⚓⛵
Deze maand begon met onze super fijne vakantie op Terschelling en sowieso nog 2 weken vakantie van ons. Heerlijk genieten, thuis. Samen. Offline. Ik heb echt ontzettend genoten. Bekijk hier het gehele fotoverslag van onze fijne trip naar Terschelling.

+ Castle, Castle en nog meer Castle #genieten 📺
Hop richting seizoen 5. De afleveringen vliegen erdoorheen & helaas mijn favoriet al gehad (‘Always’) Echt pure ontspanning en ben benieuwd of ik dit jaar tot de laatste aflevering kom. Als ik zo doorga als nu gaat dat vast wel lukken 😉

+ Schafte ik een Cloud pillow aan 🛏️ #nospon
Al tijden had ik vaker last van mijn nek en lag ik in bed niet lekker. Tijd om het kussen waar mijn man helemaal blij mee was ook aan te schaffen. En het heeft me zeker niet teleur gesteld! Ik slaap een stuk fijner aangezien het kussen geheel aanpasbaar is. Echt een aanrader voor iedereen. Het maakt dat ik uitgerust wakker wordt en zo goed als geen pijn meer heb in mijn nek en spieren.

+ Had ik heel wat leuke samenwerkingen voor mijn blog #spon 🍫💅🏻
Het was de maand van super leuke samenwerkingen. Een aantal al geschreven waaronder over de hormoon ondersteuning van Vitakruid. De rest van de samenwerkingen zitten voor aankomende weken & maand in de pen of worden nog opgestuurd. Hierboven alvast een sneak peak van die ik al heb gekregen 😉

Ook staat er een samenwerking in de wacht, aangezien wat ik binnen kreeg totaal niet aan verwachting voldeed. Ik ben erg benieuwd hoe dit gaat worden opgelost… Voor het eerst (en het is een bedrijf waar ik normaal heel tevreden over heb) dat ik echt iets kreeg waar ik teleurgesteld van werd.

+ Hadden een leuke dag met winkelen & shoppen 🛍️
Noa had nieuwe kleren nodig voor het aankomende herfst/winter seizoen. Dat werd dus een dagje shoppen met oma erbij. Heel wat kleding waaronder een winterjas en nieuwe broeken/truien. Ik kocht weinig voor mezelf maar genoot wel van een overheerlijke lunch.

+ (her)Las ik zoveel als mogelijk was 📖
In mijn pauze en avond uren (her)las ik weer heerlijk van Nora boeken. Verhalen van de Nacht had ik al tijden niet gelezen. Inmiddels ben ik nu bij deel 2. Leuk om na zolang weer boeken te lezen die ik niet geheel meer weet van haar. Die nieuwe boeken staan trouwens nog in de wacht… 🙊

+ Maakte ik (deels *kuch*) een bonsaiboom van Lego 🪵
Ik kreeg dit ontzettende leuke en lieve cadeau van M. Ik wilde altijd al iets op ons bijzet tafeltje en dit was wel het perfecte idee om samen met Noa te maken. Ik hou dan ook van bonsaiboompjes, blijkbaar alleen niet zo van Lego-en. God. Na de stam was ik er al he-le-ma-al klaar mee. M. heeft hem dus samen afgemaakt met Noa samen. Hij staat te shinen maar nooit meer. Ik word er in ieder geval het tegenovergestelde van zen van.

+ Geniet van de dingen – zussss
Geen uitleg nodig. Gewoon genieten. Extra genieten van alles.

🌈 Het was een maand van wat veranderingen. Overdenkingen voor aankomende tijd en volgend jaar. Zowel privé als op werk moeten er keuzes worden gemaakt. Keuzes die niet altijd even makkelijk zijn of nu al toereikend. Ik probeer altijd een regenboog in alles te zien. Kleur. Een silver lining. De week dat ik extra vaak over dingen nadacht zag ik 3 keer een regenboog. Bij mijn werk. In de tuin thuis en toen ik op stap was met Noa bij een winkelcentrum. Een teken? Geen idee maar het geeft moed voor de toekomst.

🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶

Luisterde ik veel naar… 🎙️

MOMents van September

Noa 3 jaar en 2 maanden 👦🏻

Volgende maand hebben we het 3 jaar gesprek bij het CJG. Ik kreeg een lange vragenlijst binnen om in te vullen waarbij ook de vraag ‘hoe ervaart u de opvoeding’ voorbij kwam. Pittig. Een ander woord heb ik er niet voor. Je hebt een ontzettend pittig karakter (van beide geërfd dus je kan er niets aan doen 😉 ) maar sommige dagen is het de aanhouder wint. Het is echt choose your battles. Je bent aan het onderhandelen over minuten dat je wat mag doen. Steeds vaker volgt er een huilbui of een teleurgesteld gezicht erbij om toch te kijken hoe ver je kan gaan. Het is volhouden. Jij ook maar mama zeker. Verder ben je echt altijd en elke dag vrolijk. Ondernemend. Lekker zelf spelen aan tafel met al je speelgoed. Met je orbeez uren aan het overscheppen. Dansen en meezingen met muziek. Of samen de slappe lach. Je geniet zo erg van elke dag en ik geniet mee met jou.

Quotes van deze maand

Je moet gewoon antwoord geven mama’

Als Noa iets niet verstaat: ‘Je moet iets harder praten’

Tijdens het moeten gaan slapen. Roept papa: ‘Wil je het slaap uit mijn ogen halen? Ik heb te kleine vingers’

Ik hoor mezelf praten: ‘Graag vandaag nog mama’

‘Mama ik ben super blij dat je er bent. Ik vind je zo lief’ ❤️

Op vakantie gaan: ‘Als we de koffer hebben opgepakt’ (i.p.v. ingepakt)

‘Papa. Niet stoer doen’

Op weg naar Terschelling zagen we elektriciteitsmasten. ‘Kijk. Een stapelhijskraan’ #ikrekenhemgoed

Na een boer: ‘Niet gebroken Noa? Nee hoor mama ik ben nog heel’

Bij het spaarvarken: ‘Wil je zo even in zijn billen kijken?’

NOTE: Er is dus een aanpassing van de MOMents van de maand. Omdat ik toch best veel deel over Noa en dit met mate wil gaan doen is er een korter overzichtje elke maand van deze momenten. Nóg bewuster bloggen. (Lees mijn disclaimer voor meer informatie) Inmiddels zijn alle voorgaande maanden van dit jaar ook aangepast en zal dit de aankomende maanden de invulling worden van de dagboekjes.

Hadden wij een heerlijke vakantie in Terschelling ⛵⚓ waren heerlijk veel aan het knutselen met pasta, rijst en andere materialen. 🧿 gingen we een ochtendje naar de Bubble Jungel 🐒 speelde hij ontzettend veel met mijn oude Playmobil 🎎 stuurde Noa zijn speen op en sliep hij (op eigen initiatief) zonder speen 👶🏻 gingen we langs alle basisscholen en maakte een keuze naar welke school hij volgend jaar gaat 🏫 logeerde hij voor de eerste keer ergens anders 🛏️ had hij weer een fijne playdate met een vriendje van de opvang 🧒🏻 bakte we gezellig koekjes 🍪 maakte we een leuke knutsel voor de dag van de pedagogisch medewerker 🌷 gingen wij gezellig een dagje winkelen 🛍️ gingen we met mooi weer er vaak op uit. Speeltuinen, park en kastanjes zoeken 🌰 maakte ik weer een nieuwe sensomotorische herfstschaal voor Noa 🍂 was hij heerlijk zoet met zijn orbeez 🌷 wilde meneer zijn nieuwe regenjas proberen met zijn laarzen en paraplu in de tuin ☔

Mijlpalen van deze maand

Zonder speen slapen was denk ik wel de grootse van allemaal. Hij kwam er geheel zelf mee, deed hem op de bus voor een baby in een pakketje en klaar was het. Eerste avond een beetje verdrietig erna na 5 minuten slapen en vraagt er niet meer om. Ik had een hele andere verwachting dus erg blij mee. 🙈

Kennismakingsgesprekken met scholen en de keuze gemaakt voor een school. Ook nog zo’n dingetje he. Wat wordt hij groot… We hebben de keuze weloverwogen gemaakt en gaan binnenkort het uitgebreide inschrijfformulier invullen.

De eerste keer logeren was ook een succes. Hij heeft super genoten, goed geslapen en een prima dag & nacht gehad. Had ook niet anders verwacht maar zo’n eerste keer is toch wel een beetje spannend. En onwennig. Want we hóefde ineens niets in de avond. Niets avond ritueel.

En dan de eerste keer met de boot op vakantie was natuurlijk ook een heel avontuur. We moesten best lang rijden, best lang op de boot zijn om vervolgens mij ons hotel te komen. Terugweg visa-versa. Beide keren heeft hij genoten en het echt super goed gedaan. We hebben zo genoten van de vakantie, hoewel je het niet echt opladen kon noemen haha. Gelukkig nog een weekje erna thuis om even lekker bij te tanken.

Hoe was jullie September en wat zijn de plannen voor Oktober?

11 comments

 • 2saram

  11/10/2022 at 20:23

  Kan de foto’s niet zien geeft foutmeding.
  Zal morgen nog eens proberen.

  Ben wel benieuwd naar dat kussen van je man.
  Kan je het wassen ?
  Waar heb je het gekocht als ik vragen mag ?
  Hier ook aan vervanging toe

  1. SAS

   02/11/2022 at 16:50

   Het is een cloudpillow en de sloop kan je wassen. Inmiddels al zonder foutmelding de foto’s kunnen zien van dit artikel?

 • Luus

  05/10/2022 at 16:47

  Die eerste foto van Terschelling is echt leuk, net een ansichtkaart zo!

  1. SAS

   02/11/2022 at 16:49

   Dankjewel! 🙂

 • Nicky

  05/10/2022 at 13:31

  Leuk om te lezen! Die bonsai-boom! Geweldig! Ik vind die bossen bloemen van Lego ook zo leuk. Maar als ik dit zo lees, begin ik er maar niet aan. September was druk, maar goed. Dat verwacht ik van oktober eigenlijk ook.

 • Irene

  02/10/2022 at 21:47

  Oeeh dat kussen ga ik eens bekijken!
  Mooie maand voor de rest en accurate omschrijving van het ouderschap ook 😉

 • zwartraafje

  02/10/2022 at 15:50

  Ik ben er weer hoor. Sorry dat het zo lang stil is geweest van mijn kant maar ik ben nu toch ein-de-lijk beetje bij beetje die blogfeed-achterstand aan het proberen bijlezen. Leuk om te lezen dat jullie vakantie zo fijn was en de aankoop van een nieuw kussen je pijnklachten bijna volledig kon wegtoveren. Zo tof ook om te zien dat zowel Castle als Nora nog steeds voor een ontspannend moment voor jezelf kunnen zorgen. Jammer dat Lego niet dat effect heeft bij jou maar gelukkig heb je dus wel nog steeds het lezen en series kijken wanneer je wat ontspanning nodig hebt. Een vriendin van me heeft net nog een Japanse kersenbloesem Lego-set in elkaar gestoken met lichtjes erbij en die zag er super mooi uit. Noa’s uitspraken waren weer heerlijk om te lezen.

 • Simone

  01/10/2022 at 12:04

  September was een prima maand! Maar het is wel enorm hard gegaan inderdaad. Hopelijk gaat deze maand iets rustiger…

 • Zo simpel is dan geluk

  01/10/2022 at 09:04

  Heerlijk zo’n maand met veel vrije tijd door jullie vakantie!

 • nicole

  30/09/2022 at 13:31

  Terschelling lijkt me een prachtige plek om de zomervakantie te vieren. En het is ook nog eens gewoon in Nederland : )

 • Darina

  30/09/2022 at 08:29

  Wat een mooie maand heb je beleefd. Altijd leuk om de quotes van Noa te lezen.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *