Over het inplannen van blog artikelen

Zoals ik in dit blogje schreef blog ik al ruim 6.5 jaar (eigenlijk 7.5 maar 6.5 jaar op dit eigen domeintje) Nou heb ik in het begin niet regelmatig geblogd maar de afgelopen jaren komt er bijna dagelijks een blog online. Vaak vinden bloggers dit knap, want hoe blog je nou regelmatig? Nou heb ik een aantal tips op een rij gezet die ik gebruik bij het voorplannen van mijn artikelen.

 • Aller eerst schrijf ik mijn blogjes altijd in het weekend vooruit. Door de weeks heb ik er gewoon geen tijd voor door werk en andere bezigheden, dus ben ik op Zaterdag en Zondag bezig met de week die erna volgt.
  EDIT: Ik gebruik hiervoor ook de plugin: WordPress Editorial Calendar om een overzichtelijke planning te maken.
 • In mijn Feed heb ik blogjes opgeslagen voor ideeën voor mijn blog. Meestal zijn dit Engelse site die ontzettend leuke ideeën hebben die ik gebruik. Ik zet er wel altijd een bron vermelding bij, waar ik het idee vandaan heb. Of ik pas het blogje geheel aan maar krijg het idee van een ander artikel. Deze lijst maakt dat als ik even geen inspiratie heb dat ik hierop kan terugvallen. bij mijn reader kan ik ze markeren met een sterretje.
 • Hetzelfde geldt voor mijn concepten. Deze staan geheel vol met 132 posten. Soms alleen met titels die me dan op een ander tijdstip weer inspiratie geven.
 • Het gaat mij op kwaliteit, niet om kwantiteit. Ik zal nooit een hele week vol posten met onnodige artikelen alleen maar omdat ik het steven heb om elke dag een blogpost online te hebben staan. Soms komt er dus geen blogje online en de ene week heb ik meer inspiratie dan de andere. Bloggen doe ik omdat ik het leuk vind, niet omdat ‘het moet’
 • Onderschat het vooruit bloggen niet. Er gaat heel wat tijd en werk inzitten om ook echt daadwerkelijk artikelen te schrijven die voor jezelf goed genoeg voelen om online te plaatsen.
 • photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg
  En nee dit gifje heeft niks te maken met deze blogpost, maar leuk is hij wel

  En hoe plannen jullie je blogposten?

  68 reacties op “Over het inplannen van blog artikelen

  1. Ik plan nooit, maar da’s net mijn probleem, want daardoor blijft het soms weken leeg op mijn virtueel erf. Ik ga die kalender eens testen, dat lijkt mij handig.

  2. Bloggen is voor mij een hobby naast een fulltimebaan en de zorg voor mijn dochter. Mijn doel is om twee keer per week iets te publiceren, maar dat lukt alleen als ik wat beter ga plannen :-)) ik heb dus net de editorial calendar geinstalleerd en werk aan een voorraadje blogs. Thanks voor je motiverende blogje, ben jaloers op die enorme stapel concepten van jou 🙂

  3. Ik blog niet vooruit. Meestal ga ik ’s ochtends achter de laptop zitten en kijk waar het toetsenbord mij brengt of wat ik die dag of de dag ervoor heb meegemaakt. Ik probeer wel eens vooruit te schrijven omdat ik drukke dagen heb of een paar dagen weg ben maar die posts blijven dan vaak ongebruikt als concept in mijn berichtenbox hangen. Mijn laptop gaat vaak mee en ik schrijf dan ter plekke een post…… Leuk om te lezen hoe jij dat doet 🙂

  4. Ik plan helemaal niks en schrijf alleen als ik zin en tijd hebt. Vroeger plaatste ik vaker blogjes omdat het vaak over mijn dochter (en haar ’turncarriere’) ging. Maar nu zij op zichzelf woont, heb ik minder te vertellen. En als ik niks te vertellen heb, houd ik gewoon mijn mond. 😉

  5. Ik plan niks. En soms heb ik weken niets en zo heb ik een paar posts in eens. Voor de paar posts ineens, die plan ik dus ook met de editorial calendar plugin om ze over de dagen te verdelen.

  6. Ik schrijf sommige blogs al ruim 1 of 2 weken vooruit. Andere blogs schrijf ik op de dag zelf of een dag van te voren. Het hangt er een beetje vanaf wat ik allemaal te doen heb in een week..

  7. Wat een hoop concepten heb je zeg!! Aan zoveel kom ik bij lange na niet. Mijn inspiratie is nu een beetje op, maar gelukkig vertrek ik volgende week, dus dat zal weer de nodige blogs opleveren, leuk!

   En voor de rest? Herkenbaar!

  8. Ik ben tegenwoordig een tussendoor blogger. En het wordt tijd dat ik ook wat meer in concept ga zetten zodat ik die makkelijker kan uitwerken, ipv dat ik eerst een uur aan het verzinnen ben waarover ik ga bloggen en dan het uittyp hehe.

  9. Hah, bust als een klop. Al zou ik niet weten wat ik nog meer kan doen dan gewoon weer gaan zitten en beginnen. Ik had een tijdje dat het me aardig lukte om per week twee tot drie keer te bloggen. Met vooruit plannen en de hele rataplan. Maar toen kwamen de examens, dwong ik mezelf te minderen, gingen de examens en nu heb ik dus weer recensiezaterdag. De recensies schrijf ik sowieso vóór zaterdag. Dat deed ik eigenlijk al, maar nu het vakantie is moet het sowieso aangezien ik er op zaterdag (en soms op vrijdag) niet eens ben. Dusja! Ik heb in elk geval genoeg (gelezen) boeken op voorraad om te recenseren, nog uit de pauzeperiode.

  10. Ik probeer zo veel mogelijk vooruit te plannen, maar het is best wel lastig. En inderdaad, soms heb je zo’n week dat je niet in de mood bent om te bloggen… Maar als ik zin heb in bloggen, pak ik mijn kans en schrijf veel vooruit, vooral nu ik vakantie heb (:

  11. Leuk om te lezen hoe jij bezig bent met vooruitwerken voor je blog! Zelf werk ik meestal een paar dagen tot een week vooruit, maar veel verder lukt me tot nu toe nog niet!

   1. Ik doe het ook meestal een week, maar dit is meer om de reden dat ik anders geen flauw idee meer heb wat er wanneer online komt. En dat overzicht wil ik toch wel graag houden. + ‘gewoon een keertje bloggen’ is ook wel leuk!

  12. Herkenbaar en handig systeem. Ik schrijf veel vooruit (vaak op iphone of ipad) en hoef later alleen mijn foto’s te bewerken en toe te voegen op de laptop. Mijn conceptenljist staat ook vol haha. Leve de WordPress apps hihi.

  13. Handig artikel! Ik plan ook meestal vooruit, door mijn onregelmatige werkschema komt het er soms niet van om elke dag te bloggen. Dan is het handig om er een paar na elkaar te schrijven en in te plannen. (Doe hetzelfde met de facebookpagina van Jongblgn)

  14. Als het lukt schrijf ik wat vooruit. Het ligt er een beetje aan of ik daar voldoende tijd en inspiratie voor heb. Maar nu had ik dus niks vooruit geschreven en ging het even niet zo lekker. Gebeurt het dus ook dat er al een paar dagen niets online is gekomen 🙁

  15. ik plan niks vooruit, schrijf altijd mijn logjes rechtstreeks uit
   Ik heb er wel al eens aan gedacht om een logje te schrijven en dat pas te publiceren nadien toen ik op vakantie was. Maar dat is er tot nu toe niet van gekomen

  16. Allereerst: Ik ben verliefd op je nieuwe lay-out! WAUW!!
   Ik heb het ene moment echt heel veel ideeën voor blogs en het andere moment helemaal geen. Ik plaats er daarom maar twee per week, kan ik het een beetje verspreiden. Soms moet ik dan wat langer wachten met een blog, maar andere keren ben ik heel blij dat ik nog wat heb liggen. Ik vind het wel altijd leuk als mensen veel bloggen. Elke dag wel weer wat nieuws te lezen 🙂

  17. Niet, ik schrijf als ik zin heb. De laatste tijd ook bijna dagelijks, maar er valt ook wel eens een dagje tussenuit. Het schrijven is een hobby voor me, een stukje ontspanning na een volle dag. Soms schrijf ik meerdere artikelen op een dag, maar ik plaats er maximaal 1 per dag, dus in mijn concepten zijn ook nog wel een aantal dingen te vinden. Soms sla ik alleen een onderwerp en een paar regels op, soms een hele blogpost, om de volgende dag te plaatsen of om nog een paar dagen aan te schaven.

  18. Ik plan eigenlijk zelden mijn blogjes in. Welk probeer ik op bepaalde dagen een bepaald thema te hebben. Als ik ze wel inplan is het omdat ik weet dat er een drukke tijd aankomt of omdat ik zoveel inspiratie heb, dan schrijf ik ook lekker vooruit. Leuk om te lezen hoe jij dit doet..

  19. Leuk om te lezen hoe iedereen het anders doet. Ik doe het nu meestal wanneer Jenthe even op bed ligt overdag’s of s`avonds.

  20. Handig artikel! Ik blog ook wel eens vooruit in het weekend, al heb ik daar niet altijd tijd voor. Vooral ’s avonds en in de trein werk ik graag vooruit 🙂 . En inderdaad kwaliteit gaat boven kwantiteit!

  21. Mijn streven is op dit moment om om de dag een blogpost online te hebben. Deze probeer ik dan in het weekend te schrijven en in te plannen. Helaas lukt dat nog niet altijd. Handige tips!

  22. Handige tips! Ik blog meestal ook in het weekend een paar dagen vooruit. Of ik verspreid de geschreven artikelen over de komende weken. Soms heb ik het ook drukker dan andere dagen en verschijnen er minder artikelen online. Het is in elk geval belangrijk dat het niet voelt als moeten en het mooie artikelen zijn! Ik ben ook absoluut een voorstander voor kwaliteit boven kwantiteit.

  23. Interessant om te lezen. Ik plan zelden blogs. Soms bewaar ik iets wel maar meestal schrijf ik gewoon op de dag zelf een verhaaltje. Vind het dus idd knap dat het jou zo goed lukt.

  24. Wat een handig artikel met goede tips! Momenteel blog ik elke dag, maar dat is wel eens anders geweest! Vooruit plannen heeft mij altijd enorm geholpen, want dan weet je zeker dat er iets online komt! En je moet het inderdaad niet onderschatten, want het is hard werken!

  25. Helaas kon ik nooit vooruit plannen. Want als ik iets instelde dan mislukte dat altijd.. Dus schreef ik altijd maar gewoon op de dag zelf.

  26. Ik schrijf ze meestal de avond van te voren, een enkele keer plan ik in het weekend een extra artikel vooruit (maar ik plaats ook maar 3 artikels per week en niet elke dag 1)

  27. Ik plan zelden. Heel af en toe zet ik een blog klaar voor de volgende dag, maar meestal schrijf ik als het mij uitkomt. Ik heb dus zelden iets in concepten staan. Maar poeh, dat had ik niet verwacht dat jij alles al in het weekend schrijft. Dat zou ik niet redden denk ik. Knap!

  28. ik kom op het moment tijd te kort, zelfs om al die concepten die ik ook vaak ff snel half schrijf, of maar 1 dingetje om het niet te vergeten uit te werken…
   Ben dus niet de enige die dat zo doet…

  29. Dacht altijd dat ik veel concepten had (98), maar jij hebt er nog een stuk meer. Ik schrijf meestal zodra ik veel inspiratie heb in één keer een hoop blogjes, zodat ik deze kan gebruiken op momenten dat de inspiratie wat minder is.

  30. Handige tips!
   Zelf ben ik niet zo goed in het vooruitschrijven van blogs. Puur omdat ik zoveel inspiratie niet tegelijk heb. Ik heb wel een notitieboekje waar ik ideeën in schrijf. Of waar ik alvast een lijstje bijhoud voor mijn Seven Things categorie of zo. Ik ga inderdaad ook niet voor kwantiteit. Als ik even wat minder inspiratie heb, blog ik wat minder.

  31. Wat een goede tips! Ik heb zelf best wel moeite met vooruit schrijven maar de afgelopen paar weken gaat het eigenlijk wel goed. Ik heb nu ook elke dag wel een nieuwe blogpost online staan. Maar ik heb nu ook vakantie. Ik vind het knap dat jij het kan terwijl je doordeweeks gewoon werkt, ik denk niet dat mij dat zou lukken!

  32. Handig artikel! Ik probeer iedere dag iets online te zetten (dat lukt nu ook prima, want ik heb vakantie) maar als ik echt geen inspiratie heb, ga ik geen “onzin” artikel maken. Ik schrijf wel vooruit, zodat ik ook makkelijk dagen of een weekend weg kan als ik dat wil.

  33. Bij mij is het heel ongelijk, althans, soms heb ik echt tig blogs in mijn conceptenlijst staan en kan ik die doordeweeks makkelijk aanpassen en online zetten, soms blog ik gewoon op de dag zelf maar ik probeer altijd wel wat blogs achter de hand te hebben omdat het wel mijn streven is om 3 blogs per week te posten en dat lukt aardig goed…

  34. Ik plan mijn artikelen op dit moment niet vooruit, maar dat komt meer omdat ik best veel tijd heb (zeker nu in mijn vakantie). Als ik het een week wat drukker heb of als ik op vakantie ben is het vooruitplannen van artikelen zeker een optie!

  35. Ik ga bijna hetzelfde te werk. Op zondagochtend schrijf ik mijn blogberichten en die plan ik dan in. Ik hou ideeën en concepten meestal bij in Evernotes (love love love Evernote!). En ik maak ook uitvoerig gebruik van de WordPress Plugin: Editorial Calendar. Daarmee kan je je blogberichten inplannen op een kalender en dat zorgt voor een duidelijk overzicht. Best wel handig!

  36. Ik blog zelf momenteel niet veel meer. Maar vaak was het gewoon spontane blogjes, zonder plannen. Heb ik wel eens gedaan hoor, vond het ideaal.

  37. Ik vind het erg knap dat jij al zolang blogt en in het weekend de tijd vindt om voor een hele week vooruit te schrijven! Bij mij wisselt het vaak. Soms schrijf ik ook al vooruit en op andere momenten maak ik artikels de dag voor ze online komen.

  38. Ik heb een jaar heel veel geblogd, maar merkte dat ik het plezier in bloggen verloor als ik vooruit ging schrijven. Dan was ik zelf helemaal niet meer op de hoogte van wat er ‘nu’ online stond. Ik schrijf daarom veel minder dan voorheen, maar vind het zo wel leuker 🙂

   1. Oh dat is inderdaad wel vervelend. Ik schrijf ook maar 1 week vooruit zodat ik niet de draad kwijt raak met wat er online staat. Ook heb ik er wel plezier in, dus blijf het het lekker doen 😉

    PS: Klopt het trouwens dat je site het niet doet?!

  39. Ik vind het nog steeds heel moeilijk ik werk elke dag 1 dag vooruit, maar soms meer om lekker even te kunnen relaxen of als ik dagje weg ga met vriendinnen enzovoort

  40. Wat een fijn artikel, die gaat bij mij in de favorites. Ik merk dat ik vooruit werken echt heel erg lastig vind. Ook omdat ik de stijl/ richting van mijn blog nog niet echt bepaald heb. Ik streef naar een artikel per 2 dagen maar soms is dat echt heel lastig. Ik ga je tips meenemen!

  41. Handige post dit! k ga volgende week op vakantie en zal al helemaal te bedenken hoe ik het zou inrichten. Inderdaad kwaliteit is veel belangrijker dan kwaniteit! Dank voor je tips!

  42. Leuk lijstje! Ik werk meestal ook wel vooruit hoor, het is gewoon makkelijker en dan hoef je je niet op het laatste momenten nog te haasten.

  43. Super handig artikel. De laatste tijd werk ik niet meer zo veel ver vooruit. Maar dat komt denk ik ook door mijn vakantierooster. Ik krijg gewoon spontaan zin om vooruit te gaan werken haha.

  44. Ik werk beperkt vooruit… Ik heb een reeks die ‘Geluksmomenten’ heet en die werk ik gedurende de week bij. Ook mijn reisblogs voor zondag probeer ik vooruit te schrijven. En verder ga ik ook voor kwaliteit: heb ik een idee dan werk ik hem uit. Heb ik hem niet, dan hebben we even een online stilte 😉

   Voor http://www.likeandlove.nl, een van mijn andere websites, plan ik wel vooruit in, samen met de andere schrijvers. Zodat er elke dag een item geplaatst wordt. Maar dat is ook wel anders dan een persoonlijke blog.

  45. Ik probeer al een hele tijd om voorruit te bloggen, maar ik vind het zo moeilijk! Zelfs in het weekend heb ik er eigenlijk weinig tijd voor. Ik hou wel een scrapbook bij waarin ik ideeën opschrijf en ook volledige teksten al uitschrijf. Ik heb ook altijd wat mapjes met productfoto’s en outfits klaarstaan, maar de post daadwerkelijk in elkaar steken gebeurt vaak op de laatste minuut. Jammer, ik wil echt graag een weekje voorlopen, dan gaat het volgens mij al een pak relaxter!

   X Sara

  46. Ik plan ze niet. Bloggen is voor mij iets geheel vrijblijvends. Ik doe het wanneer ik er tijd, zin en inspiratie voor heb. De laatste twee is meestal geen probleem. Tijd wel. Naast dat ik werk, ben ik ook nog eens mama. Vooruit bloggen past ook niet echt bij me. Een beetje zoals nieuwe kleren kopen en ze gelijk aan willen 🙂

  47. Wow, groot respect hoor. Hier werk ik ongeveer zelfde wijze, probeer een week ingepland te hebben. gebruik de editorial kalender om wat specifieke blogjes in te roosteren en heb een wordbestand op telefoon en laptop met inspiratie. Maar vaak kom ik daar niet eens aan toe.

  48. Ik plan mijn blogs meestal niet ver vooruit. Normaal schrijf ik de avond ervoor. Maar nu met de vakantie schreef ik een week vooruit.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *